|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 12:56:44   
aljča
Pozdravljene!!

Vem da je o tem že stokrat napisano ampak mene vseeno nekaj zanima.
Sem v devetem tednu nosečnosti in imam zopet podaljšano bolniško samo za tri tedne.Na odločbi mi piše da imam bolezen in da moram na domu mirovati.Zdej pa me zanima katere ste že od vsega začetke na bolniški kako vam je komisija podaljševala stalež in kaj vam je pisalo na odločbi??Jaz sem v bolniškem staležu od čistega začetka IVF postopka tko da mi je sedaj komisija podaljšala:
prvič za 14 dni
drugič sedaj pa za 3 tedne
Vse skupaj me malo bega in se bojim, da me bodo tokrat zavrnili in dali nazaj v službo.V katero pa ne morem iti,ker je fizično pretežka za moje stanje.Moram povedati da imam od ginekologa napisano da imam rizično nosečnost pa na odločbi to nikjer ne piše.
Vsem hvala za odgovor.

L.p.Aljčauser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 13:05:13   
uniq
aljča,
mislim da si lahko brez skrbi. Če imaš težko delo in pa ima zdravnica zapisano da imaš rizično nosečnost potem te nikakor ne bodo zavrnili. Oni pa tako vsakomur v odločbo napišejo bolezen...tudi meni so takonapisali čeprav sem v 5 mesecu šele šla na bolniško. So me poj videl da se matram in so mi odobril.
Tko da ti kar mirno in lepo počivaj in misli na bebico, ki raste pod srčkom....
Ne obremenjuj se...če pa te zavrnejo se še vedno lahko pritožiš in poveš kako je tvoje delo in kako dalje...tako da kar pogumno...lp

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 15:33:02   
pika_b
Jaz sem bila na bolniški od vsega začetka in ni bilo nobenega problema. Vsak mesec pač podaljšajo. Edino kar je moraš biti doma zaradi kontrol, ki jih izvaja zzzs.

lp in prijetno nosečnost!!!

pika_b

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 16:09:54   
2mak
Živjo!

Ko ste se ravno dotaknile te teme, pa bi vas vprašala, če je kateri pisalo, da se lahko giba v občini bivanja? Poznam namreč primer, ko so ji tako napisali, pa ne vem po kakšnem ključu morajo nekatere ležati, nekatere pa ne. Če si doma zato, ker je v službi preveč naporno ali ker bruhaš ali te bolijo kolki, se mi ne zdi, da je nujno potrebno, da samo ležiš doma. Mislim, da so sprehodi v naravo celo zelo priporočljivi (če nimaš rizične nosečnosti). Sama čakam naslednji teden, da vidim kako se je komisija odločila, pa me zanima, če ima katera že kakšno izkušnjo na tem področju.

Hvala in lepo se imejte! user posted image

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 16:11:40   
BlankaT
Glede podaljševanja bolniške je čisto odvisno od tvojega ginekologa kako ti jo podaljšuje. Meni jo je vsak mesec sproti. Sem pa brala primere, ko so jim podaljševali za daljše obdobje. Ne poznam pa nobenega primera, kjer bi komisija zavrnila podaljšanje bolniške nosečnici. Je pa res, da je bolje, če si v tem času doma, ker kontrolo pa ti lahko ZZZS vseeno pošlje in v primeru, da te ni doma oz. nimaš opravičila ti lahko prekinejo bolniško user posted image .
Moj nasvet je, da se ne obremenjuj s to komisijo in podaljševanjem bolniške ampak raje uživaj v nosečnosti in se čim več posvečaj sebi in seveda tvojemu user posted image  ter user posted image .

Jaz sem doma že od 8. tedna in na srečo nisem imela kontrole.

Želim ti čim lepšo in mirno nosečnost user posted image .

Lp, Blanka user posted image .

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 16:44:01   
anajmad
Ravno danes sem dobila od komisije pismo,da imam bolniško do porodniške.Tudi jst v prvih treh mesecih nisem dobila bolniške,pa sploh ne vem zakajuser posted image ,ker sem le 2x prezgodaj rodila in to je zelo rizično.Ko sem bila pa v 13.tednu na pregledu,me je pa avtomatično dala na bolniško,mislim g.
Komisija je tako,da pregleduje,če si doma.Baje je samo eden,za vso SLO,tako sem zadnjič prebrala na MON-u.Ne vemuser posted image .Mene še do sedaj ni nobeden kontroliral,niti moje sosede ne,ki je pa vso nosečnost na bolniški.Tebi kajča,prvo da ti čestitam,pa mislim da se kr lepo pogovori z svojo g. in naj te lepo da v stalež.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 18:44:41   
biba77
Ce ti G napise v predlogu za bolnisko, da imas dovoljene sprehode/izhode, potem tudi ni tezav, ce te ni doma.

To seveda ne pomeni, da moras na shoping in kavice hodit, lahko pa brez skrbi gres na daljsi sprehod po soncu (ce ti ustreza) ali v trgovino po struco kruha.

Jaz sem po poz. lab. testu po IUI dobila za 12 dni bolniske, zdaj imam se za 1 teden podaljsano, potem pa bomo videli po naslednjem UZ.

user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniški stalež v nosečnosti
19.10.2005 18:49:13   
Petra P.
Meni so sproti podaljševali po 3 ali 4 tedne. Pa ni bilo kakih problemov, le malo so vedno zamujali z odločbami.

Kar se pa tiče mirovanja - vprašaj G, nekatere preprosto pokličejo za njihov Zavod (ki izdaja odločbe). Meni je G rekla, da mi ni treba biti doma, ker mi ona svetuje sprehode. In pol sem lepo šibala na okoli. Ker po mojem ni preveč dobro za nosečnico, če celih 6 mesecev leži user posted image user posted image user posted image  - če za to ni objektivnega razloga, jasno!

Dosti sreče

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?