|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregled ščitnice
1.11.2005 21:04:15   
zoja_2
Lep pozdrav punce,
tokrat vam pišem prvič in upam, da me boste lahko malo potolažile. V četrtek sem bila na pregledu ščitnice na tierološkem oddelku KC v Ljubljani. Glede ščitnice me ne skrbi, saj očitno ni nič hujšega - le malo povačana. V najslabšem promeru bom morala jemati jodove tablete. Skrbi pa me to, da sem se nahajala v prostorih, kjer naj bi sevalo. Že takoj ko vstopiš vidiš polno oznak radioaktivno na vratih. In kljub temu, da sem povedala, da sem noseča - v 18 tednu, so me pustili čakati pol ure na pregled. Čeprav so rekli, da me bodo vzeli naprej. Ko me je neka sestra zagledala v čakalnici (po 20-ih minutah), me je takoj opozorila naj se presedem an drug konec hodnika, češ da tukaj malo seva - pacienti (ki se zdravijo z radioaktivnim jodom) in kaj vem kaj še. Takoj sem šla malo stran in ko me je zdravnik pregledal, je rekel, da naj dam še kri - točno v tisti sobi, kjer je opozorilo radioaktivno. Ko sem protestirala, češ da sem noseča, me je potolažil, češ da to ni nič tako hudega, da pa me lahko vzamejo naprej mimo vrste. In so me. Po vzetju krvi, pa mi je sestra svetovala, naj čimprej zapustim oddelek.
Ali je tudi katera izmed vas bila na takšnem pregledu oziroma ali kaj več ve o morebitni nevarnosti oziroma nenevarnosti?
Hvala za vse odgvore!

Lp, Zoja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregled ščitnice
1.11.2005 21:22:54   
sand
Hojla, ma tile zdravniki so zaznoret.Sicer o tem ne vem kaj dosti, ampak vseeno se pozanimaj pri svoji G oz. pri nekom, ki je temu strokovno kos.Imam prijateljico, ki ima težave s ščitnico in je sedaj že drugič noseča.Tudi njej so govorili nekaj o tabletah, pa še ful ji je bilo slabo, res je bila boga, dokler ni šla k homeopatinji.Zdaj jemlje ene kapljice in ji res zelo pomagajo, s tem da sta s homeopatinjo skoz na vezi in ji sproti svetuje količino.Zgleda in počuti se veliko bolje, pa še slabosti skoraj ni več. Lp Sand

(odgovor članu zoja_2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pregled ščitnice
1.11.2005 21:31:59   
mamči
Zelo zelo podobno situacijo je imela ena , ki je vprašanje zastavila na MON-u in sicer Dr.Pušenjaku.
Ne vem pa kako daleč je od tega, sigurni več kot 2mes? Malo pobrskaj..

(odgovor članu zoja_2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pregled ščitnice
2.11.2005 16:05:59   
soncicaT
Ja, jaz vem kak je ta strah...s tem da mene so na nuklearnem oddelku v bolnici posiljale sestra gor in dol, nakar naletim na eno sestro,dr?user posted image , ki me je hudo prestrasila, češ, bog ne daj hodit gor, jaz pa že bila 15 minut gor...pot me je oblil...seveda bila sem v 10. tednu...

Zdaj ne hodim vec v bolnico, ampak v eno zasebno ambulanto, kjer so vrata s tisto grozljivo sličico - sevanje, zelo daleč od čakalnice, kar me zelo veseli, dr. me je pa sprejel na drugem koncu, kjer ni nobenih sličic o sevanju.

Vprašala sem zdr tam, pa je rekel, da bo prej nevaren kak virus, in da je več sevanja v letalih, skratka pomiril me je, kar mi je zelo pasalo...seveda pa ni fajn se preveč izpostavljat tam. Da bi bila sedaj dostikrat v bližini nekoga, ki seva zaradi radioaktivnega joda-tisto že ne bi bilo fajn, kar pa 30 minut pa ni nič....pa dr. mi je rekel, da taki ne sedijo v čakalnicah, pač pa da jih je največ že zunaj...

Lahko da ti je kdo rekel, da se zdravi z radioaktivnim jodom, s tem da takrat sigurno ni seval, če je čakal v čakalnici!

Tako da se nimaš ničesar bat, jaz sem sedaj v 20. tednu...tako da upam da bo še naprej vse ok.

Se pa strinjam da so zelo neodgovorni.Po nepotrebnem strašijo že tak presrašene nosečke.

Nič se ne obremenjuj...vse bo ok.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pregled ščitnice
2.11.2005 21:57:58   
zoja_2
Hoj, najlepša hvala vsem, ki ste mi odgovorile.
Ker me razumete in ker ste me potolažile. Sem šla včeraj tudi na MON in vprašala še Pušenjaka, pa je tudi on zatrdil, da v 30 min. ni nič nevarnega. Toliko, da bodo še ostale vedele, če se znajdejo v podobni situaciji. Vseeno pa ni prav nič prijetno!
Lepo bodite!

zoja

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?