|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje z nastavki
27.11.2005 16:24:24   
vall
Našega user posted image  bi rada navadila na dojenje, saj se že iz bolnice naprej prehranjuje po steklenički (zaradi težav pri porodu). Nikakor noče pravilno zagrabiti dojke, zato sem poskusila z nastavki. Na začetku je zraven tulil kot user posted image , sedaj pa nama uspe 20 min, nato se mu več ne da vlečt in v jok. Ali mora tudi pri nastavku zagrabiti več dojke ali je dovolj, če ima v ustih le cucelj?
Malo sem že obupana nad tem dojenjem in ne vem, če nama bo sploh kdaj uspelo, čeprav si to želim iz vsega srca. Ker pa je v porodnišnici na ta račun samo hujšal, se bojim, da se ne bi to spet ponovilo, če bi ga preveč silila na dojko, tako si zaenkrat mleko črpam.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje z nastavki
27.11.2005 16:33:31   
ursk@
Pa ne sekiraj se preveč. Če ne bo šlo - pač ne bo šlo. Meni tudi ni šlo, pa še živčni zlom sem skoraj dobila zraven, ker sem se odločila, da bom 100 % dojila.
Ko pa sem v svoji glavi porihtala zadeve in dala puncama stekleničko (izmenično adaptirano in moje mleko) sem se počutila odlično, ker sta bile obe zadovoljni, vključno z mano in očijem.

(odgovor članu vall)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje z nastavki
27.11.2005 18:06:03   
2ursae
user posted image a je po 20 minutah sploh še lačen? Men se zdi to čisto dovolj. Sama sem z nastavki dojila 2 meseca in ne, ni treba, da zajame več dojke, dovolj je le cucelj. Pri nastavku praktično ne moreš narobe dojit. Pa saj ga vidiš, če požira.
No, po dveh mesecih sem se odločila, da z nastavkom prenehava, pa je brez večjih problemov sprejel spremembo in zdaj že en teden papava direkt iz dojke.

Po mojem ti bo uspelo, ti kar vztrajaj, pa bo. Držim pesti za vaju user posted image

pozdravček

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje z nastavki
27.11.2005 18:49:38   
Anonimen
Tudi moj ni hotel z nastavki, pa sem mu dobesedno jih tiščala v usta, ker sem imela cele bradavice v krastah. Bolelo me je še pa vedno in tudi čez nastavke je tekla kri. Pa sem si rekla drek, saj ne boli tako kot popadki, pa sem malo potrpela in sem ga dojila brez nastavki.

Probaj vztrajati pri dojenju brez nastavkov. Moj user posted image  bradavice ne zagrabi v primeru, če je dojka prepolna. Takrat moram, kar bradavico prijet, jo stisnit ter mu jo potisnit v usta. Probaj mu jo malo noter držati. Pa četudi boš morala večkrat ponoviti. Moj včasih glih toliko, da živčnega ne faše, ker nama ne uspe, ker so joške prepolne mlekauser posted image user posted image
Pa veliko uspeha.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje z nastavki
27.11.2005 19:13:56   
Anonimen
Joj, ne obupat. Midva sva se dojila z nastavki cele 4 mesece. Potem jih je pa sam začel zavračat. Zakaj, pa noben ne ve user posted image
Je pa dovolj, da ima v ustih samo cucelj.
Pa tudi 20 minut je več kot dovolj. Boš vidla, bo prišel čas, ko bo pojedel v 5. minutah user posted image  pol se boš šele sekirala user posted image
Samo ne se živcirat. Če ti pa dojenje ne bo šlo, ti pač ne bo šlo. Noben te zarad tega ne bo obsojal!
Jaz pravim: SREČNA MAMA-SREČEN OTROK, NESREČNA MAMA-NESREČEN OTROK
Naredi tako, da ti bo čas z dojenčkom v veselje, pa čeprav to pomeni, da bo jedel po steklenički (lahko tudi tvoje načrpano mleko).
Veliko poguma user posted image jaz sem na tvoji strani user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje z nastavki
27.11.2005 19:27:06   
mika
Vall, če sem prav razumela se dojita 20 minut, kar je dovolj in je verjetno sit, zato pa več ne vleče. Patronažna je meni rekla, da je  user posted image  sita po 10-15minutah aktivnega sesanja, ostalo pa bi naj bilo samo cartanje. Sem pa jaz na začetku tudi dojila z nastavki, ker so me bradavice pekle ko 100user posted image . nastavek sem dala gor da je navlekla mleko, pol sem ga dala dol in je normalno sesala dalje.

lp, in ne obupat

(odgovor članu vall)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?