|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
7.12.2005 7:37:09   
čebelica maja
Imam dvoletnega sina, ki je lani večkrat prebolel bronhitis. Ko je bil star komaj 1 mesec je bil zaradi bronhiolitisa tudi v bolnici. Od maja meseca pa do danes (pol leta) je bil zdrav, zdaj pa ima zopet blago obliko bronhitisa (brez vročine, lahko gre ven in v vrtec - tako je rekla pediatrinja?). Teden dni  nazaj smo bili tudi prvič pri pulmologu, ki je rekel, da mora otrok takoj iz vrtca, ker mu full piska in ropota v pljučih in da nas bo naročil čez dobra dva meseca na pregled ker naj bi toliko časa rabila pljuča da pridejo k sebi. Takrat bo pulmolog šele videl in slišal kako je z dihali. OK! Otroka smo izpisali iz vrtca in zdaj čakamo na ponoven pregled. Zanima me, če je imel kdo podobne izkušnje in če je bil kateri otrok na Rakitni v zdravilišču. Kakšen je postopek, da vzamejo otroka v zdravilišče oz. koliko mora biti bolan (diagnoza?).
Hvala vsem, ki se boste odzvali!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
7.12.2005 9:05:50   
Anonimen
Juto!
Izkušnje z boleznijo,ja jih imam,kako pa je za V rakitno pa ti ne bi znala povedat.Mneja pediatrov oziroma kriteriji glede bolezni so različna.
Takole je ta stvar.Moja hčerka je hud alergik,zato se ji je razvil asmatični bronhitis.Prej kot majhen otrok ni bilo opazno,kasneje v dobi pubertete pa ji je močno udarlo na površje.Že leta je pod terapijo.V Lucijskem ZD pediatrinja niti z besedo ni omenila,da bi jo poslala v Rakitno.Ko pa je imela sistematski v Koperskem ZD,pa me je zdravnica poklicala na razgovor.Nasula mi je raznoraznih letakov za Rakitno in mi svetovala,naj se odločimo,da bi
hči šla na terapijo tam.Torej sama zdravnica je svetovala.
Kokr sem prebrala pa tvoj otrok boleha za bronhitisom že od čisto majhnega.
Veš kaj ti svetujem,"beseda ni kojn"pravi pregovor.Ob naslednjem pregledu
se informiraj pri pediatru,vprašaj saj te nič ne stane.

(odgovor članu čebelica maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
7.12.2005 9:52:38   
čebelica maja
Hvala Neva za predlog. Sej ravno to želim izvedeti na podlagi česa se pediatri odločajo kateri otrok je "zrel" za Rakitno in klateri ne. Jaz sem jo namreč lansko leto vprašala, če bi šel moj sin lahko na Rakitno in je odvrnila, da ni tako bolan, kao da bo še tam kaj staknil. Ima tale naša pediatrinja kar nekaj čudnih in razmišljam, da bi jo zamenjala? Ne vem, tudi k pulmologu bi lahko mojega sina predlagala že spomladi, ko je bil večkrat bolan zaradi bronhitisa, ne pa šele zdaj? No, samo razmišljam....zato pa želim, da se javi še kakšna, katere otrok je moral k pulmologu in kako hitro je dobil napotnico (po enem, dveh,...letih bolezni na dihalih ali prej?) Ker je baje situacija pri njem kar resna se mi zdi, da bi pa lahko šel na Rakitno?
Neva, kdaj pa je treba oddat vlogo oz. koliko časa traja, da dobiš odgovor, če je otrok sprejet? Npr., če hočem da gre spomladi na Rakitno a je potrebno že januarja oddat vlogo? Upam, da nisem preveč zakomplicirala?
Prosim še kakšno RR-ovko, da podeli svoje izkušnje.
Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
7.12.2005 10:15:16   
Anonimen
Ajoj tega pa ne vem,ker pač nismo koristili nasveta zdravnice.Punca namreč ni hotela od doma,oziroma je bila, prav v tistem obdobju že napotena v
Stično.Tko,da ti res ne morem pomagat.Mislim pa da pediater spiše napotnico.
Nato bi moral poklicat v Raktno se pozanimat za termin.Pol te pokličejo v Rakitno spet na pogovor in pregled.

(odgovor članu čebelica maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
7.12.2005 15:15:30   
Anonimen




Moja hči je imela alergije in hude pogoste napade astme. Pedijatrinji sem predlagala za Rakitno.Napisala je napotnico...sama poslala na komisijo... V enem mesecu smo morali iti gor.
Sama sem si vzela dopust in doplačala razliko za sebe kot spremljevalko.Januar sva preživele na Rakitni.
Imele smo se prečudovito, družba je bila enkratna.Tako da bova v začetku naslednjega leta to ponovile.Moji hčeri je zrak zelo pomagal.Prav tako sprehodi...
Kolektiv je zelo dober,prijazen,hrana enkratna.Vsi smo bili kot ena velika družina.
Svetujem da se čimprej odpravite gor ker vam ne bo žal.Strinjali se bi tudi ostali,ki so bili gor.L.p.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
7.12.2005 22:53:57   
tinadvojčica
Nisem popolnoma prepričana samo neka kolegica ki dela v zdravstvu mi je rekla da bodo se mi zdi da od aprila naprej na Rakitni ukinili zdravljenja ki jih plačuje zavarovalnica oziroma z napotnico naj bi prišli tja samo resnično bogi asmatiki tako da kar malo pohitite.Tudi jaz sem želela iti ker smo že skoraj od rojstva bolani oziroma imamo bolezni dihal pa se mi zdita še malo premajhni.

Veliko sreče in zdravja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
8.12.2005 7:31:46   
čebelica maja
Hvala vsem za odgovore!
Lp,
Darja

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
9.12.2005 9:25:36   
lefairyon
. Sej ravno to želim izvedeti na podlagi česa se pediatri odločajo kateri otrok je "zrel" za Rakitno in klateri ne. Jaz sem jo namreč lansko leto vprašala, če bi šel moj sin lahko na Rakitno in je odvrnila, da ni tako bolan, kao da bo še tam kaj staknil. Ima tale naša pediatrinja kar nekaj čudnih in razmišljam, da bi jo zamenjala? Ne vem, tudi k pulmologu bi lahko mojega sina predlagala že spomladi, ko je bil večkrat bolan zaradi bronhitisa, ne pa šele zdaj?



a imasta naša malčka isto pediatrinjo?naša je tudi čisti flegmatik.ni nam hotela napisati napotnice za v bolnico-niti pregledati krvi za CRP in SD...mislimuser posted image
napotnico za pulmologa smo dobili v bolnici, ker je v roku 10 mesecev leon prebolel 3 pljučnice, diagnoza pa je obstruktivni bronhitis, ki se mu je še vsakič razvil v pljučnico...na pregledu smo bili in so rekli da je vse ok, da pa nas bojo naročili na kontrolo...na prvi pregled smo čakali dva meseca...za rakitno pa sem tudi omenila pediatrinji pa se mi je nasmejala in rekla naj ne paničarim in naj ne delam probleme in skrbi tam kjer ni potreebnouser posted image tako da za nas rakitna odpade...mogoče so pa kriteriji za odobritev zdravljenja bolj strogi in tisti ki so malo bolj podvrženi problemom z dihali ne ustrezajo le tem...čudno ampak tako je...

lp, nadi

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
28.12.2005 8:33:15   
Anonimen




ZDRAVNIK TI MORA DATI PREDLOG NA KOMISIJO! MORA!!!!! ČE STARŠI TO ZAHTEVAJO.
KOMISIJA PA POTEM ODLOČI ALI JE ZA GOR ALI NE. MI BOMO V KRATKEM ZOPET ZAPROSILI. ČE BO KOMISIJA ZAVRNILA SE BOM PA PRITOŽILA. L.P.



(odgovor članu lefairyon)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
28.12.2005 12:51:17   
BARBARA R.
Kar se zdravnikov tiče; Kristina je v 1. letu starosti imela 5x bronhitis. Šele ta 6.-č sva dobili napotnico za pulmologa.
 
Zanima pa me kaj se na Rakitni dela in dogaja. Je finta samo zrak ali imajo še kakšne posebne terapije?
 
            user posted image

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Težave z dihali, pulmolog, Rakitna???
28.12.2005 13:10:17   
Anonimen



PREDVSEM JE BISTVO V ZRAKU, KER JE MEŠANICA GORSKEGA IN MORSKEGA ZRAKA. ČEZ DAN POTEKAJO AKTIVNOSTI-TELOVADBA ZA OTROKE IN STARŠE, SPREHODI KI SO POVEZANI Z PRAVLJICAMI...USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE...SKRATKA TOLIKO DOGAJANJA IN DRUŽENJA, DOBRE HRANE.....IGRALA....PREDVSEM JE POVDAREK GIBANJA NA SVEŽEM ZRAKU. IMAŠ TUDI PREDAVANJE O ASTMI.. UGOTOVIŠ DA SE ASTMATIČNI OTROCI  RAVNO TAKO LAHKO UKVARJAJO S TELOVADBO KOT ZDRAVI OTROCI.



(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?