|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boleči jajčniki?
4.1.2006 9:30:30   
Reja
Kako ste kaj, srečke nosečke?

Meni se je ravno začel sedmi teden nosečnosti in imam eno vprašanje.

Ali je normalno, da me nekajkrat na dan začnejo boleti jajčniki in maternica?

Vem, da so normalni krči, špikanje, pri meni pa je bolečina topa. Čutim vse te organe, da bi jih lahko narisala na trebuh. Čez kake pol ure ali uro potem popusti.

To se mi je začelo dogajati tri dni nazaj, zgodi se nekajkrat na dan, tudi ponoči, in takrat se od bolečine zbudim.

Ali ej to normalno ali bi o tem morala k G poklicat?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boleči jajčniki?
4.1.2006 10:44:14   
KMALU
normalno je...

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Boleči jajčniki?
4.1.2006 11:26:38   
SANDRA
Tudi jaz sem v začetku 7t in imam iste težave samo ponoči nič ne čutim.....

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Boleči jajčniki?
4.1.2006 11:56:12   
ela78
Tud mene zanima kaj se dogaja v mojih jajčnikih. Jest sem pa v 10t,  boli me pa desen jajčnik ampak ne vsak dan ( na približno tri dni), boli me pa tko močno, da se prav s težavo vsedem, potem  pa po parih urah  popusti.
Kaj mislite, kaj je to?user posted image

lp, elauser posted image

(odgovor članu SANDRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Boleči jajčniki?
4.1.2006 12:17:40   
saraja
Pozdravljene!
Jaz sem v 8t in tudi imam podobne težave, samo se zelo bojim, da prinašajo slabe novice. Moja maternica je obrnjena nazaj, tako nekako. Ali to pomeni kaj slabega? Prosim za nasvete, ker sem bolj sveža user posted image  in je to moja 1.user posted image ! Hvala za odgovore!

(odgovor članu ela78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 13:19:39   
Cebelica Maja
Pozdravljene user posted image !
Jaz sem v 9 tednu in sem ravno v ponedeljek klicala ginekologa, ker sem imela take bolečine med prazniki, da tudi vstati iz postelje nisem mogla. Pa me je takoj pomiril. To ni nič takega. Razloga za boleče jajčnike, maternico, trebuh sta dva, in sicer: lahko se raztezajo vezi ali pa so popadki.

Upam, da sem vas malo pomirila.

Pozdrav vsem! Lepo in mirno user posted image !

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 16:30:20   
cebelicamaja
Ja, normalne so te bolečine.
Nam je babica na predavanju za zgodnjo nosečnost pojasnila, da to nikakor niso jajčniki, ampak vezi, ki nosijo posledice sprememb v telesu. Bolečina pa je identična in na točno istem mestu, kot so jajčniki. Jajčniki pa so v obdobju nosečnosti na dopustu, popolnoma neaktivni in zato tudi ne povzročajo bolečine.
Ne preveč težkih bremen vzdigovat, pa vedno pravilno (s stegnjenim hrbtom).
Čez čas mine. Vsaj pri meni je.

LP, maja

(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 16:44:40   
KMALU
ena je napisala da ima narobe obrnjeno maternico.. kako si pa to zvedela? Ce ti je to ugotovil ginekolog, ti je sigrno povedal kaj to pomeni, a ni tako?
Meni je ugotovil pregrado (maternico imam v obliki srca) in mi lepo pojasnil, da naj raje pocakam z zanositvijo, da najprej to odstranimo ... Takrat pa se nisem vedela, da sem pravzaprav ze noseca, tako da sem sedaj v 26 tednu in zaenkrat je vse ok...
Edini problem je lahko prezgodenj porod (do cesar pride pri nosecnicah, ki imajo pregrade oz drugacne oblike maternice), ampak upam da pri meni ne bo tezav...
Se malo pa bom v 28 tednu in potem ce se slucajno zgodi, bo ze toliko star da mu lahko zdravniki pomagajo, da bo vse ok....

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 17:08:52   
ElaM
To res sigurno niso jajčniki (med user posted image  so neaktivni), pač pa maternične vezi. Meni pomaga, ko me fejst zašpika, da se uležem.
Na začetku je bila tudi pri meni panika kaj to pomeni, potem se pa te bolečine navadiš, ker veš, da je pač sestavni del nosečnosti.

_____________________________

:)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 21:32:19   
K_a_t_j_a
Tudi jaz sem imela maternico v obliki srčka, in sem šla lani julija na operacijo septuma. Vendar mi jo niso uspeli v celoti odstranit, ker sem imela še vedno precej odebeljeno sluznico, kljub začetku ciklusain bom še morala po moje enkrat it user posted image , ker si res ne želim imeti splava. Čeprav še zaenkrat ne delamo nauser posted image , vendar, ko vas takle berem, kako se veselite svojih user posted image  in kako lepa je nosečnost, me kar gane. Prav presenečena pa sem, koliko punc oz. žensk ima to pregrado.

LP!

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 21:39:05   
KMALU
Ko sem se pogovarjala z mojim G, je rekel da v preteklosti sploh niso vedli, da imajo zenske pregrado (saj se UZ dolgo ni bilo) in da so nekatere normalno rodile tudi po tri otroke- brez splava...
Jaz sem dkaz, da je to res mogoce. Imela sem sicer en ss, ampak sem zanosila TAKOJ po prenehanju jemanja tablet in mozno, da je bilo zaradi tega.. Potem sem pa spet skoraj takoj zanosila in zdaj je vse ok.
Ne vem se ali naj grem ko rodim na to operacijo- pravijo, da je rutinska in nic strasnega - ali naj pustim vse kakor, ceprav si zelim se enega ali dva otroka...

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Boleči jajčniki?
5.1.2006 21:46:14   
K_a_t_j_a
Meni je rekla moja G na kontroli po operaciji (ona mi je operirala septum), da lahko zdaj zanosim in sem jo vprašala, če lahko pride do ss, pa je rekla da ni izkjučen, vendar je rekla da boma vidle kako bo, ko zanosim. Ja oparcija ni nekaj hudega, čeprav je mene bilo ful strah. V bolnici si tri dni, prvi dan so priprave, naslednji dan te operirajo po anestezijo in tretji dan lahko greš domu. Vendar 14 dni brez user posted image !

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Boleči jajčniki?
6.1.2006 1:05:59   
Anonimen
Meni so odstranili pregrado pa sem sla isti dan domov.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?