|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majčice 2005
26.1.2006 13:14:29   
Urška//
Kako ste kaj?

Me pa nič ne čvekamo kako so kaj naši sončki.

No pa da jaz nekaj povem, naša Lara ima dva zobka, ponoči ne spi že en mesec, zbuja se na uro ali dve, tudi ćez dan nič ne spiuser posted image , je vglavnem polna energije.

Posvetovalnico imamo 7. 2., že komaj čakam, ker sma bile prejšnji mesec in se naša pupa v mesecu in pol ni čisto nič zredila, pri 7m in pol je bila težka 7kg in dolga 65cm, no upam pa, da smo zdaj kaj napredovali.

Drugače se že ful plazi, pokaže kak kašljauser posted image , mamici da lupčka(tak na daleč), pokaže papa in da počpoč, ter pri glasbi plešeuser posted image .

Reče baba, papa, tata, mama pa nočeuser posted image .

No tolko o nas pa naj se še katera javi

P.S.

nekaj slikic sem dala v album, če katero zanimauser posted image

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 14:11:11   
kaupic
Ne boš verjela ampak ravno prejle sem iskala, kje se kaj skrivajo majčice. Tak da sem zlo vesela da se je našla ena in načela to temo. Naša Tia ima 5 zobkov. Velike smo približno 69 cm in imamo nekje 8700g. Ponoči spi zelo lepo približno od 8 pa tam nekje do 7h zjutraj brez zbujanjauser posted image user posted image . Ampak ker sem jo zdajle pohvalila se bo verjetno kaj hitro spremenilo. Čez dan je sposobna prespati tudi 3 ure v enem kosu pa potem popoldne še kakšen dremež. Včasih je pa že dobra urca zadosti. Zelo rada se vozi v avtu in takrat skoraj vedno spi.
Nič se še ne plazi. Postavi se na vse štiri potem pa še ne gre. Zelo lepo pa že stoji ob opori in takrat je najbolj srečna in vriska ter cvili da je kar vesele. Če rećeš kje je lučka včaih pogleda če ma pa bolj zanimivo delo pa tud ne. včasih da lubčka tak na daljavo če je ravno take vole. Kakšnih posebnih glasov, ki bi kaj pomenili pa še ne spravi iz sebe. Upam da me še ne rabi skrbet, ali pačuser posted image user posted image ? Ob opori se že tudi dvigne na nogice.
Papcamo že skoraj vse po vrsti samo da ni preveč slano in papriciranouser posted image user posted image .
No toliko za enkrat o nas in lep pozdrav od TT.
P.s:. Slikce bi dala v album ampak ne vem kako to gre.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 14:25:18   
bombonček
Naša mala je pravi škratek zna dati lubčka,moja-moja,pa-pa ima tri zobke četrti pa je na poti,ponoči ne spimo že od rojstva tako,da niti ne vem več kako zgleda,če prespiš celo noč.Jemo že skoraj vse najraje ima pa kruhekam.Imamo 8,9 kg za dolžino pa nisem prepričana koliko se mi zdi,da tako hitro rastejo.Drugače,pa nam ni čisto nič dolgčas sej v minuti prekobaca cel stanovanje pa na nogice se že sama postavi tako,da imamo kar polne roke dela.Je zdrava in zadovolna kar pa je glavno.A že katera na službo user posted image misli jaz se skoraj vsak dan spomnim,da bom prav kmalu morala malo pustiti v varstvo,čeprav si tega še ne predstavljam kako bo.Bo že lepo se imejte.

(odgovor članu kaupic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 19:19:44   
dejčka2
Naša mala biba je velika 69 cm in težka 9 kg, zelooooo pridno vse papa, zjutraj in zvečer pa ima še flaško, na katero spije pridno 300 ml mlekca. Ima že 6 bleščečih zobkov zato si najraje sama drži kekse in jih pridno grizlja. Lepo se že plazi in se ob stolu ali kavču malobolj bingljavo vstane, nato pa ponosno kliče, da jo vsi vidimo. user posted image Tudi pokaže že lučko, bravo, ribice, da ljubčka, najraje pa se carta, če ji vseenokdo kaj poje. Bo prava klepetulja, saj je ugotovila, da mora ob dveh sestricah, biti zelo glasna, če hoče da jo opazimo.user posted image
Pridno spančka ponoči že iz porodnišnice ve, le podnevi ne, ker bi lahko kaj zamudila.user posted image
Drugače pa nič ne joka, se samo smeji, da ima že gubice.user posted image
Seveda pa je kopanje ZAKON!!!!
Še jaz morem uredit par slikic.
Upam da bodo našiuser posted image  še naprej zdravi in pridni.
lp

(odgovor članu bombonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 19:48:48   
mala




mi pa tudi že pridno rastemouser posted image velika je 74cm in težka okoli 10kg-ne vem točnouser posted image imamo dva zobka in čakamo še na zgornja dva-saj smo zadnje dni bolj slabe voljeuser posted image drugače pa se dojive, ponoči se zbujamo kokr kdaj od 2-6kratuser posted image čez dan spi pa še po 3x po pol ure,včasih tud dveuser posted image
govori že mama,tata,ada-njen bratec Adam,amama-papica,zelo rada se smeje na glas in vriskauser posted image zaenkrat je še bolj pri tleh nič se še ne plazi zadnje čase se dviga ob stajici ampak ji še ne uspeva da bi se postavila v stoječ položajuser posted image

povejte še koliko so bili vašiuser posted image  veliki in težki pri porodu?ste imele težek ali lahek porod?koliko časa ste rojevale?...

naša Zalauser posted image se je rodila 15.Maja 2005 ob 5:25uriuser posted image  v Ljubljanski porodnišnici,devet dni pred rokom,velika je bila 51cm in težka 3100g,porod je trajal 2-uri,doma jo je pa že čakal mali bratec Adam...

imam tudi slikice-in si jo lahko pogledateuser posted image




(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 20:26:56   
M&M&M
Me veseli, da smo se Majčice spet zbudile. No, naš Maj (ime smo imeli še predensmo vedeli, da bo rojen majauser posted image ) zdaj ratse in se razvija z bliskovito hitrostjo user posted image , vsak dan je nekaj novega.
Porodno težo je imel 3320, velik je bil 49 cm, zdaj pa ima 9,5 kg, kako velik je pa ne vem zagotovo. Opažam le, da so mu že vse hlačnice prekratkeuser posted image . Jemo vse, kar je dovoljeno v tej starosti, je pa kakor kdaj. Zjutraj in zvečer poje še 200 ml mleka (ali manj) in še 150 ob 5.00 zjutraj. Šele zdaj smo ga preselili v njegovo sobo in zdaj se zbujamo le nekrat, dvakrat na nočuser posted image (o tem, kako je bilo prej pa ne biuser posted image !).
Plazi še ne, se pa postavlja na vse štiri in "kurbla"user posted image , do premika pa še ni prišlo. Ob opori tudi že vstane. Veselo čeblja razne zloge, v nedeljo pa je iz vsega čebljanja zadovoljno izbral prvo besedo - ATA!user posted image

Lp in se še beremo!

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 21:37:37   
fricka
Naša Kristina spi celo noč že od četrtega mesega in sicer od sedmih zvečer do pol osmih zjutraj. Podnevi pa ni pracila. Je prava klepetulja, največ se pa dere MAMA. Plazimo še ne, hodimo v razvojno ambulanto zaradi preveč gibljivih sklepov. Verjetno bomo shodili malo kasneje.

Kako smo veliki in težki ne vemo, imamo pregled sredi februarja. Po mojem občutku približno 8 kil in pol.

(odgovor članu M&M&M)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Majčice 2005
26.1.2006 22:20:47   
mimica
No, tudi jaz imam doma malega maja, ki bi pravzaprav moral bit junijski, a je mesec dni pohitel. Težek je 8700 g ter dolg user posted image . O spanju raje ne bi govorila, ker je groza. Se vidi, da je po znamenju dvojček, saj ima obdobja, ko prespi vso noč ter ima obdobja, ko se zbuja vsake 2 uri. No, na žalost so zadnja obdobja daljša ter ravno prisotna. V upanju, da bo boljše smo ga preselili v njegovo sobico. user posted image  Izboljšanje še ni na vidiku...
Poskušamo se nekaj plazit, a mu ne gre najboljše, saj kar obstane na trebuhu ter zgleda kot kaki hrošček, ko pristane na hrbtu. Če greš mimo ogledala, se moraš zaustavit, da si da lupčka. Najraje cvili na ves glas in to tako, da so me včeraj čisto zares bolela ušesa. Sedaj je tudi ugotovil, da lahko špuka, če potisne ven jezik in to sedaj dela s takim veseljem, da je včasih celi moker. Govorimo še nič ne, čeprav se mu včasih posreči in se zadere mama, bolj po pomoti. Je zelo rad, najraje mlečne kaše, zelenjavo, najmanj pa ima rad sadje.
Zobkov še ni na vidiku.
Tudi mi hodimo na fizioterapijo in sicer, ker je imel probleme s sedenjem. Je kar skupaj lezel, ker je "premehek". Bili smo tudi na plavanju,kjer je skoraj zaspal na obroču user posted image . vsi so migali, samo on je bil naslonjen na obroč in se pustil vozit in očke so mu šle kar skupaj.
Upam, da nisem bila predolga in lahko noč ( in to dobesedno user posted image

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Majčice 2005
27.1.2006 3:46:15   
mammy26
Tia je priden sonček. Ati ji pravi, da je njegov PAPI... ponoči se še 1x zbudi, stoji na nogicah z malo opore, pri hrani ni izbirčna, danes je dopolnila 8 mesecev in je težka 8,2 kg. Obožuje cartanje, lubčkanje po rokici (samo s strani mamice in atija), obožuje čofotanje v vodi, smeh in veselje okoli nje.

Govori pa ata - ta beseda ji je zakon, baba, ta-ta-ta, čarobno besedo mama pa ji je do sedaj uspelo le 1x. Pa malo že tudi pomaha. Z hojico je po stanovanju pravi dirkač.

Nora je na bratca in sestrico, zjutraj ko ju vidi ima zvezde v očeh, rjavolsaka, z modrimi očmi, z maminim noskom in to smo mi.


(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Majčice 2005
27.1.2006 13:08:20   
tanjaDi
Evo nas....

Patrick je težek 9300kg in dolg 76 cm. V hojici dirka po stanovanju in je fullll zadovoljen, non stop hoče hodit, tko da mislim da bo kmalu shodil sam, mene pa že hrbet boli za znoret, da bi on sedel....niti govora....horuk na noge in gremo gasssss.user posted image

Non stop se smeji.....tko da so ga že preimenovali v smeškota user posted image

Zobki....spodaj imamo že dva, zgoraj pa še dva prihajata.user posted image


Ob rojstvu....težki 3600kg, dolgi 54cm, porod trajal dve uri in pol.


(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Majčice 2005
27.1.2006 13:21:36   
kaupic
OB ROJSTVU JE TIHA TEHTALA 3350 IN BILA VELIKA 49 CM. RODILI V 45 MINUTAHuser posted image user posted image

(odgovor članu tanjaDi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Majčice 2005
27.1.2006 17:16:57   
Urška//
Naša Lara je tudi mesec dni prej hitela na svet, ob rojstvu je tehtala 2700g in dolga je bila 47cm in še vedno je taka mala pipikauser posted image

Porod trajal 6 ur, z umetnimi popadki, pa ni bilo tak hudo, bi šla takoj še enkratuser posted image

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu kaupic)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Majčice 2005
27.1.2006 17:44:22   
mimica
Naš pa je bil težki 2550 g ter 47 cm dolgi. Pa je hitro vse noter spravo. Sedaj se mu sploh več ne vidi, da je nedonošenček. Moram rečt, da rad papa, kljub temu da smo na zažetku imeli s tem težave.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Majčice 2005
27.1.2006 18:48:18   
BibaJ
Evo, da še midva poveva kako sva! Stara bova 9. februarja 9 mesecev. Velik je nekje 75 cm in težek 10 kg.
En mesec že plazi in se dviguje na nogeuser posted image . Ob sedežni tudi sam gre! Pospravili smo vse, kar mu je na dosego rokuser posted image . Že dva tedna mu ven lezeta spodnji enki in ga občasno full boli in si tiši vse v usta. Upam, da bo to kmalu minilo.
Je zelo rad in že skoraj vse. Zelo rad posluša glasbo in pleše. Zanimive so mu tudi knjigice, jih kar požirauser posted image .
Pa pa zna dat in lupčka. Pokaže kje je medo (ki ga ima v sobi), lučka in ura. Uro mi poišče tudi v eni knjigiciuser posted image . Skriva se zelo rad. Full me posluša, ko mu berem in kar nekaj zraven čeblja. Govori pa še nič. Drugače je pa dobrovoljček. Pa po trgovinah rad hodi!
Čez dan pa spi zelo malo. Včasih 2x po pol ure do uro ali pa še to ne.

_____________________________

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer



(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?