|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5-mesečnik noče več..
28.1.2006 11:29:54   
Šoni
Naš 5-mesečnik se je začel slabše dojiti oz. se sploh nočeuser posted image ali pa se doji 3 minute in to je to. Imamo pa poleg dojenja zjutraj sadno malico in pred spanjem riževo kašico, ki jo pripravim s svojim mlekom. Kaj naj storimuser posted image ?? Ne bi rada kupovala adaptiranega mleka, ker imam svojega dovolj, če se bo pa tako slabo dojil, mi ga bo zmanjkalouser posted image user posted image . Za alpsko mleko je pa pri tej starosti še prekmalu, vsaj mislim tako. Imam občutek, da ne dobi tiste količine mnleka, ki naj bi jo. Pa tudi protestira ne zaradi lakote. Res ne vem, kaj naj storimuser posted image . Rada bi ga dojila toliko časa, da bi potem prešli na alpsko mleko. Prosim pomagajte mi z nasveti.

Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 11:52:32   
Anonimen
moja je pr isti starosti začela kr tult k je joško vidla..mleka pa za izvoz??? vrjetno ji ni blo dovolj kalorično in je bla lačna. saj če sem ji dala adaptiranega po flaši je bla pol zadovolna k čmrl. tko da js semdojenje veselo ukinla prešla na flašo in vsi smo bili srečni!

(odgovor članu Šoni)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 12:23:22   
Šoni
Lara, naš se pa doji ene tri minute, pol začne pa tulit in ko spusti joškico je pa vredu. Ampak je pol čist zadovoljen, ne tuli, da je lačen. Sem čist zmedenauser posted image . Saj mleko postane res premalo kalorično, zato pa začnemo dohranjevati. In dojenje ostane potem bolj kot dodatek (Ca, pa minerali,...). A ni tako?!user posted image  Je pa naš mali bil pri 4,5 mesecih velik 73 cm in težak 8900 gramov. Ne vem, a sedaj kuri tiste rezerve? Sploh ne sitnari za jest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 12:33:45   
PBJ
Naj ti povem, da moj nekje od 4,5 mesecev naprej pije na dojki največ 5 minut. Zgleda, da se v tem času naje.  V teh treh minutah lepo vleče?

Moj ima sedaj en sadni obrok dopoldne in en zelenjavni popoldne. Pol ure po teh dveh obrokih pa hoče še iz dojke malo popit. Star pa je 6 m in 14 dni.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 12:44:56   
Šoni
Ja v tem času, ko je na dojki lepo vleče. Saj to sem že pomislila, da mogoče intenzivneje vleče in popije v tem času toliko kot je prej v 10-15 minutah. Mi imamo pa zaenkrat le sadni obrok, zelenjavnega se otepa in ga do 6 mesecev tudi ne mislim siliti. Mu pa zvečer pripravim riževo kašico, ker se nam je dogajalo, da se je ponoči zbujal in mu dojenje ni zadostovalo. Kaj misliš, naj potem kar vztrajam? Dojimo se pa tudi na 5 in več ur. Me pa potem v prsih tišči, tako da si takrat ko je najhuje, izčrpam in mu to mleko poten vmešam v riževo kašico. Včasih, ga pa tudi zavržem (groza, ne), samo kaj naj pa storim? Iztisnem pa toliko, da ni pritiska in da zmehčam dojko. Res se bojim kakega mastitisa..

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 12:53:55   
Anonimen
ja sej moja je tut zagrabla pa en cajt vlekla pol se pa preč obrnila pa začela tult in če sem jo hotla še pristavt je tulila k žvau. pol pa če sem ji dala flašo med tem tuljenjem jo je pa shlastala k že 3 dni ne bi nč jedla. ne vem probi mu po teh treh minutah flašo dat magar s tvojmu mlekam pa boš vidla al bo še pil al ne. če bo pol je lačen, če ne pol pa ne vem

(odgovor članu Šoni)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 13:10:19   
Šoni
Sam naš ne zna po flaši pituser posted image . Sem imela ful problem v porodnišnici, ko sem imela še svojega mleka premalo, smo se s sestrami tolk namatrale, da je malo popil. Potem sem mu doma po flaši čaj dajala, tudi ni nič povlekel, je dudo samo grizel. Po žlički, o to pa ja, pa magic lonček je tudi zakon, ga sam držiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 18:08:52   
PBJ
Jaz mu ne bi ponujala stekleničke, saj sama praviš, da ne zna vlečti po njej. Če misliš, da ima premalo mu poskusi dati tvoje mleko po žlički.
Verjemem, da imaš polne prsi, saj tudi črpanje mleka spodbuja nastajanje le-tega.
Veš, da sem razmišljala tudi sama, da bi svojemu dala zvečer riževo kašico s svojim mlekom, pa se resnično bojim navalov mleka, ker sem mojemu prva dva meseca dodajala svoje izčrpano mleko. Bil je namreč pravi zaspanček in se je pri enem podoju zelo slabo najedel - na prsih sem ga imela tudi uro in pol.
No sedaj že lep čas nimamo težav s tem in se res zelo hitro naje.

Kako se kaj tvoj ponoči zbuja, po tem ko mu daš riževo kašico

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 18:27:08   
PBJ
 


< Sporočilo je popravil PBJ -- 28.1.2006 18:28:47 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 20:15:18   
hanita
Pri starosti 5 mesecev se je nam zgodilo enako, pila je po 3-5 minut in potem tuljenje ,ko sem jo umaknila od joške je bilo ok. Pol ni več jokala, da je lačna. Sem jo vagala in je res popila nekam malo, tako da sem zraven dodala. Tako smo delali en mesec in potem kmalu joške ni hotela niti videt več. Še zdaj ne vem kaj je blo narobe, al zobki, al ji ni bilo več dobro al je teklo prepočasi, kdove ve.

Jaz ti svetujem, da ne dodajat preveč,da ne bo ratala flaška boljše kot joška, kot je bilo pri nas. Ne znam ti pa svetovat kaj naredit, da bo najbolj prav, če pogledam nazaj, ne vem kako bi ravnala še enkrat.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 20:38:36   
Anonimen
js sem bla pa sam vesela da je flaška ratala boljša kot joška.

pa mu dej mlek po magičnem lončku??!! ne vem če pa lepo napreduje v teži pa nadaljuj tko k je

(odgovor članu hanita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 21:14:14   
PBJ
Prej sem nekaj zašuštrala, sem pa hotela dodati še to, da malo spremljaj pokakane in polulane pleničke. Tudi s tem si lahko pomagaš in vidiš, če dobi dovolj hrane.







_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 21:57:08   
Šoni
PBJ, naš mali je imel probleme s spanjem, ker je skozi hotel dudo (mene je pa izčrpavalo mu dudo skozi podajat), pa smo ga eno noč pustili jokati 25 min, potem je pa zaspal. Med drugim smo ga prestavili v svojo sobo in je kar lepo spančkal in sicer od 23h do 5h-6h, sva se podojila in še spanje do 9h-10h. Potem se je pa začel zbujati ker je bil lačen, zato sem mu začela pred spanjem dajati riževo kašico od Milupe, ki se meša z mlekom (imaš tudi Milupino riževo kašico, ki že ima adaptirano mleko in jo zmešaš z vodo) in je spal recimo od 9h-10h pa do 2h in nato še do 6h in po dojenju še do 9h. Ja, imam pa občutek, da je nehal pridobivati na teži. Ima pa naš mali pri 5 mesecih že 9 kg, kar je za to starost ogromno.

Imam pa še eno vprašanje, za tiste ki dodajate po flaški, kolikšen mora biti obrok (mleka) pri 5 oz. 6 mesečnem dojenčku ?? Koliko mililitrov mleka mislim? Do sedaj me to ni skrbelo, ker sem ga lepo dojila in je hitro pridobival na teži.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 5-mesečnik noče več..
28.1.2006 22:02:02   
Šoni
Joj saj res, kar se pa kaknja tiče smo pa tudi bolj slabiuser posted image , nam ne gre prav. Mali je pravi revež odkar smo prešli na gosto hrano. Prej je kar teklo od njega, sedaj je pa zaprt, tako da se mi user posted image prav smili. Sem mu pa že dala sladke kamilice in smo kakali, no sedaj pa spet tri dni nič, bo spet hudo. Lulanje nam gre pa še predobro od rokuser posted image , tako da smo sprobali kar nekaj pleničk, preden smo našli take, ki ne premočijo.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 5-mesečnik noče več..
29.1.2006 11:20:51   
hanita
Ja pri teh kilih mora bit obrok po moje enih 250ml, naša nima 8 kil in popije 190. Ko sem dodajala sem jo en par x zvagala in sem vidla da poje vsakič okrog 100-120 in sem dodala enih 60-80.

Glede kakanja je bla tud pri nas kriza na začetku goste hrane. Je imela ravno 5 mesecev ko smo začeli dodajat in smo kupili novalac IT 2(je od 5 mesecev), ma ni blo nič boljše. Potem nam je pediatrinja svetovala naj dajemo 1 in od takrat kaka redno vsak dan.

Pazi katero mleko boš dodajala, probaj jih več in pol boš vidla katero bolj ustreza. Je pa kriza,ker kar naenkrat gosta hrana , drugo mleko in normalno, da rabi nekaj časa da se organizem privadi. Drugače pa podraži malo po ritki s termometrom, nam je to pomagalo, da se je pokakala, ni dobro čakat dva dni, da ne bo drekec trd kot kamen. Če ne gre daj pa svečke.

Enkrat sem že napisala kako je meni rekla zdravnica: na začetku uvajanja goste hrane ni nič narobe, če se otroku pomaga s svečkami al termometrom, da se pokaka, ker je nevarno da se matabolizem uleni in ga je treba malo spodbudit. Zgleda , da je res tako, ker je pri nas sedaj v redu.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 5-mesečnik noče več..
29.1.2006 11:50:39   
Šoni
Hanita, mali pije moje mleko, tako da ni zaprtju vzrok mleko. Bom pa poskusila s termometrom. Hvala.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 5-mesečnik noče več..
29.1.2006 13:32:37   
hanita
Ja , vem da pije tvoje mleko in nisem hotela rečt, da je mleko vzrok zaprtja, pač pa uvajanje goste hrane in previdnost pri adaptiranem mleku, če boš začela dodajat.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 5-mesečnik noče več..
1.2.2006 11:15:36   
SkrbniAta
Lara, kako pa si izvedla prehod z dojenja na flašo? V kolikem času? Verjetno brez črpanja ni šlo... Mi se ubadamo s podobno situacijo, samo kar ne vem, kako naj se zadeve lotimo... Naj poskušamo izpuščat posamezne obroke ali je boljše za začetek skrajšat podoje... Nasvet izkušene mamice bi prav prišel...
Pa najlepša hvala že vnaprej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 5-mesečnik noče več..
3.2.2006 16:04:33   
Dadi
Mi bomo čez en teden stari 5 mesecev in se še lepo dojiva...nič ne dodajam niti mu ne dajem česa drugega. Je zadovoljen, poje pa ful hitro cca 5 minut(če) jeva pa na 3 ure. Zaenkrat mu zadostuje.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu SkrbniAta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?