|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija
14.3.2006 8:44:49   
meta22
Živjo!

naš user posted image  ima po glavi rdeče fleke, ko pa se mu vse skup posuši pa so take suhe rumenkaste majhne krastice. kar po celem lasišču. mu mažem z hladilnim mazilom pa mislim da je malo bolje.
ima pa fleke tudi po komolčkih in zunanjem delu beder. take rdeče suhe fleke, kot da bi ga kopriva dobila.
baje je alergičen na hrano ki jo jaz pojem, tako da sedaj ne smem jesti kravjega mleka, jajc, sladkega, mastnega,...
imam  vprašanja:1. ker se mi zdi da vse kar sem do sedaj jedla vsebuje te sestavine, ki jih ne smem jesti, ne jem skoraj nič. kaj ste jedle pri tej dieti?
2. je kateri od vaših imel podobne probleme? kaj je bil vzrok in kako ste vse skupaj odpravile?

hvala za nasvete, ker res ne vem več kaj naj delam. je kar hudo!!!

lp
Meta
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija
14.3.2006 8:48:58   
meta22
pozabila povedati, da je user posted image  star 2 meseca in ga polno dojim.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija
14.3.2006 10:07:39   
tulip
Poglej na forumu alergija, tam se je dosti pisalo o raznih dermatitisih...
Mi smo imeli tudi ta problem, a v lažji obliki, dieta pa stroga, vendar je ogromno stvari, ki jih lahko ješ, res pa da se najprej malo loviš po trgovinah z branjem deklaracij na izdelkih:
- sojino oz. riževo mleko, vse mlečne jedi pripravljene na tej osnovi
- testenine brez jajc z zelenjavnimi omakami (ali mesnimi, če ti je všeč)
- polenta, riž, kuskus
- vse sadje in zelenjava, kompoti
- za na kruh namazat vegetarijanske paštete, tofu, marmelade, margarina brez laktoze(beri deklaracije, mnoge jo vsebujejo!), sojina "Nutela"
- sojin sladoled, prigrizki...
- zelenjavne mineštre, sendviči brez sira....
Malo poglej na police s kao bio hrano, pa navadne recepte prilagodi dieti. Jaz sem imela prav tako strogo dieto - user posted image  atopični dermatitis, pa je moral le čas napraviti svoje in pri 6,5mes je bolezen prisotna le še  v zelo blagi obliki.
Srečno!user posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija
14.3.2006 10:10:14   
tulip
Aja, pa kožo mu kar pogosto vlaži, da ga ne bo srbelo. Jaz uporabljam Linola oljno kopel in kremo Trixera od Aveene- v lekarni. So verjetno tudi druge dobre npr.Eucerin...

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija
14.3.2006 10:32:10   
sharpy
Imamo podoben problem,...najprej rdeč flekec na ličkih čisto pri ušesu, potem pa rdeče pikice po celem obrazu, nato po vratu , na rokicah in nogicah par flekcov in na koncu polno rdečih pikic po celem telesu.

V četrtek gremo  na testiranje za alergijo. Do takrat pa je rekla alergologinja, da ne smem jesti nič mlečnega, nič jajčnih izdelkov, samo belo zelenjavo (ki niti nevem katera je) + korenček in rdečo peso (če jo sama skuham), nič začimb, samo sol lahko uporabljam. Kar se sadja tiče lahko jem jabolka, banane in hruške. Nič kar vsebuje konzervanjse ne smem.
Ko ugotovimo bom verjetno lahko še kaj vključila v jedilnik.

Mark ima 4 mesece in je polno dojen, se pa to vleče že kakih 5 tednov.

tulip a kljub strogi dieti ni bilo takoj boljše? So ugotovili na kaj je user posted image alergičen?
Mi je ful hudo, ker se moj user posted image skozi praska in tudi ponoči zelo slabo spimo, zaradi tega.



_____________________________

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija
14.3.2006 11:23:14   
tulip
Bilo je boljše , ker sem imela strogo dieto pa z Elocomom smo ga celega mazali - se mi zdi da je bilo bolj od mazila kot od diete odvisno!
Kajti po 2 mes sem jaz prenehala dieto (testiranja soo sicer pokazala neg) in je bilčo isto-včasih ekcem po celem trupu, po mazanju nič več, pa jovo na novo, dokler se ni samo nekako uredilo... Trajalo pa je od 3mes do 6,5prbl, zdaj ima 7 mes in mu počasi dajem skuto, jogurt in ni nobenih reakcij...

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija
14.3.2006 23:38:08   
coco
Jest sem tudi ena tistih, ki ve, kako je hudo ko ti ne preostane veliko za papcat, za svojega malčka pa bi naredila vse. Pri nas je obstajal in žal še obstaja kljub enemu negativnemu testu sum na mleko in jajca - baje najbolj pogosto pri dojenčkih. Ko smo šli na Pregomin in jaz na dieto brez mlečnih in jajčnih izdelkov se je stanje ful izboljšalo.

Kar se diete tiče pa slednje:
- pazi na čiste rastlinske margarine kot proizvajalci napišejo. Nekatere vseeno vsebujejo lecitin - mislim da je to E322. Margarina Gea (40% maščoba) je O.K. po priporočilu z alergološke klinike. Dobiš jo v večjem Mercatorju. S to margarino sem spekla tudi piškotke.
- jaz sem si mleko nadomeščala najprej s sojinim mlekom - jak, potem pa sem prešla na riževo mleko, na katerem sedaj tudi sinčku delam kakšno kašico. Priporočam Isola Bio riževo mleko - Mercator ima tudi ugodno ceno - 399sit. Jaz sem si z njim naredila palačinke, kot sestavino dodala pecivu, itd.
- pri kuhanju sem uporabljala sojino sladko smetano - npr. dodatek mesni omakici ali pa pire krompirju...
- kot nadomestek jajcu pa sem našla nek prašek - na škatli na veliko piše No Egg (ja,spet ta Mercator). Sicer stane okoli 700 sit, ampak v božičnem času sem spekla kar nekaj muffinov s tem dodatkom.
- testenine Barilla v modrih škatlah so sigurno brez jajc - na temnejših, skoraj črnih ti vedno piše gor da vsebujejo jajca (po italijansko con uovo)
- po priporočilu alergološke klinike je brez mleka polbeli Jelenov kruh in mislim da Malnarjev. Jaz sem si ga večinoma pekla kar sama.

No, s tem sem si vglavnem nadomeščala mleko in jajca, je pa včasih še vedno težko, ker je to dvoje velikokrat skrito v večini jedeh - tudi hrenovkah in večini  salam. Po pravici povedano sem kljub temu, da sem si pekla peciva in skrbela za prehrano, preveč shujšala (pa že tako me ni dosti skupaj) tako da sem pred kratkim počasi prenehala z dojenjem. Sinček je star že 8 mesecev in že papca gosto hrano. Na dodatna testiranja še čakamo, ker je še vedno imel kožne reakcije ko sem dojila in prekinila dieto. Bomo videli!

Ne obupaj prekmalu, saj se boš navadila. Čeprav še nimate potrjene alergije je dieta pomembna tudi zato, da dobiš informacije o tem ali se je po ukinitvi določenih živil stanje izboljšalo ali pa po uvedbi poslabšalo. 

V primeru, da dobiš za nego kremo, ki vsebuje advantan ali pa elocom bodi zelo previdna pri uporabi!!! To niso negovalne kreme - uporaba je zelo omejena. Na med.over.net forumu o alergijah boš našla veliko informacij o tem.
Upam, da sem vsaj malo pomagala - tolk sem se razpisala!
Zdaj pa spat!
lp, coco


(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Ime za fantka?
lumpa08

Katero ime za fantka izbrati?

Kris (39%)

Nay (15%)

Anej (46%)


Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!