|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 8:26:27   
živa
... pa se mali ne strinjauser posted image . Po novi uri zaspi ob 23h, od 18h dalje je navadno buden kot čuk! Čez dan mi pridno spi - morda preveč? Po vsakem hranjenju je buden uro do dve, nato spet drema ali spi. Zjutraj ga včasih uspem nahecati, da spi tudi do 11huser posted image . Zvečer pa ga nikakor ne uspemo uspavati - niti z nošenjem (vsaj ne za dlje časa) niti v posetljici, pa če ga pustimo jokat in ga hodimo tolažit ali pa sedimo zraven in ga božamo. Zdaj poskušam uvajat ninico, duda ne pali, ker jo meče ven. Ko končno zaspi, pa se ne zbudi tudi po 6-7 ur (4, če je slaba noč).

Imate kakšen nasvet, da bi mali prej zaspal?

Pa še vprašanje glede dnevnega spanja: po nasvetu patronažne smo ga imeli podnevi v dnevni, kjer je seveda tudi spal - na kavču ali v lupinici; še danes spi kjerkoli (kadar zaspi). Kdaj naj začnem uvajati tudi dnevni spanje v posteljici - in ali je sploh mogoče imeti kak urnik ob tako malem dojenčku?

Aja, star je 2 meseca.

Za nasvete vam bova z možem neizmerno hvaležnauser posted image .

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 8:32:59   
Anonimen
mislm da je še mal prezgodej za kakršno koli prisilno uvajanje urnika. počas bo dobu en ritem pol bo pa laži.
si pa vzemta jutro zase namest večera :)

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.3.2006 8:36:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 8:43:32   
katarina j.
O joj, 2 meseca pa že take želje!!! Je še čist prezgodaj, ritem bo spremenil še velikokrat, pa bo še vse drugače. Naj ti povem, da imava midva pri dveh otrocih redko kakšen večer zase, tudi če otroka zaspita ob 9h, sva pa midva čist preč.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 8:45:50   
Naty*Taja
Uživajta zdej tisti čas , ko pač spi!! Počakaj, da pridejo zobki al pa ko bo mal starejši in boš vidla, kaj je to če sploh ne spi user posted image !
Naš čez dan skor nič ne spi, gre zvečer okol devetih spat in se potem včasih tudi na pol ure zbuja. Tak,da sem kot zombi in še takrat, ko spi mi res ni do ničesar!user posted image
Upam,da se bo kmalu unesel user posted image !
Skratka zdej uživaj, ker veliko spi, pa čeprav podnevi.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 8:53:08   
viv_
Zdaj je še res malo zgodaj... Pri nas se je ritem nekako "utekel" pri 3 mesecih, pri 4 mesecih je začela spat celo noč, brez nočnega hranjenja... Tako da večer zase, v smislu, v zgornji štuk jokovčka, midva pa na lepše sva pomoje prvič izvedla tam pri 5 mesecih...

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 8:53:11   
živa
Človek bi si vzel kako jutro zase, a kaj, ko ima možek službo!user posted image

Sicer pa, saj veste: ko imaš že vse, bi rad imel še večuser posted image . Sploh ko bereš sporočila, kot so: naš spi od 7h zvečer do 9h zjutrajuser posted image

Lp,

živa

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 9:03:42   
golob
joj draga Živa pa imava podoben problemuser posted image user posted image user posted image user posted image
Tud naš je star 2 meseca
tud naš noče zvečer zaspat prej kot ob 10-11
tudi naš od 18h dalje le drema in čekira,če sva zraven drugače dobimo histeričen jok
tudi naš čez dan ne spi v postelci
jaz pa možek bi pa tako....
no ampak, ko zvečer le zaspi vsa srečna padeva v posteljo-a ti je kaj znanouser posted image user posted image
no zdaj sem ugotovila, da ima mali en senzorčekuser posted image  in samo, da jaz pomislim nauser posted image sigurno ne bo zaspal zvačer, včasih tudi do 24 ali 1h ne....
Tako, da se zdaj hecam okrog njega in mu govorim, da se mamica sploh noče crkljat pri atiju HA,HA...Včasih ta sugestija uspe...Še večkrat se pa raje z dragim stisneva popoldan, če seveda najin kraljiček pančka...
AMpak samo, da imamo te naše cukrčke..user posted image
Jaz jemljem vse kot radosti starševstvauser posted image user posted image user posted image user posted image

PS:Boš vidla čez 15let bova pa imeli čas zauser posted image  ampak takrat pa po moje od skrbi ne bova mogli HA HA
Pa da ne boš kaj zamerla...Sem prav presenečena, da ima še kdo tak problemček...Jaz resno razmišljam, če bi sploh dala tistih 30000SIT za mat.vložek, saj itak skor ne rabim kontracepcije...oz. jo že imam v obliki mojega malčka, ki se zvečer tako rad stiska k meni..Kaj pa ti misliš?

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 9:23:36   
fricka
Jaz pa mislim, da ni prezgodaj za uvajanje ritma. Jaz sem od nekdaj pazila, da je bila dojena med 19.00 in 20.00 uro. Tako sem jo zgodaj navadila na to uro za spanje, že pri 4 mesecih je prespala noč. Sem pa jo zjutraj vdignila iz posteljice takoj, ko se je zbudila. Običajno je bilo to okoli 6.00 (včasih tudi prej)  potem sva se dojile, malo crkljale in ob 8.00 je šla nazaj spat. Mislim, da ne moreš pričakovat, da ti bo zaspal zgodaj zvečer in še spal do 11.00!

Ja, ta red velja še danes, ko ima že skoraj 11 mesecev.

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 9:25:10   
zoya24
Glede večernega spanja ti ne morem kaj konkretnega napisat, mogoče le to, da začnete z večrnim ritualom malo prej. Mi teh problemov nismo imeli, naš mali je vedno šel spat okoli osme.

Nasvet patronažne in drugih, glede dnevnega spanja, sem pa jaz preslišala, ker se mi zdi skrajno butasto, da bi moral dojenček spati podnevi drugje, kot ponoči. Naš je torej vedno spal v svoji posteljici tako čez dan, kot čez noč. Jaz bi ga na tvojem mestu začela dajat spat v njegovo posteljico tudi čez dan.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 9:38:05   
rija
Živa, tudi mi smo se mučili, vendar naš ni spal podnevi. Pri nekje enem in pol mesecu pa se je začel ustaljevati. Uvedli smo poseben večerni ritual, do minute točno, pač tisto urico vse prilagodim izključno malemu.

Ob sedmih po stari, ob osmih po novi uri ga začnem masirat, jaz pravim da ga ubijamuser posted image user posted image , potem kopanje, potem hranjenje in potem je kot ožeta cunja in zaspi takoj, ko ga dam v posteljico.
Poskusi tudi ti kaj podobnega. Tale masaža se je pri nas izkazala za izjemno dobro, kakorkoli, da v začetku, ko sem z njo začela, nisem mislila, da bo tako utrujen in tečen zdržal celih pol ure masiranja.

Je pa res, da nam komaj zdaj začne spati celo noč od 9 do 7 zjutraj. Upam, da tako tudi ostane.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 10:30:36   
kati*
naš je uro s 23 začel premikati po 3m in danes pri 6m hodi spat ob 19ih in imava z možem čas zase (v kolikor se nam mali ne zbuja na 1 uro user posted image )

_____________________________

lp, K

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: o spanju: z možem bi imela večer zase
29.3.2006 11:29:19   
živa


Jaz resno razmišljam, če bi sploh dala tistih 30000SIT za mat.vložek, saj itak skor ne rabim kontracepcije...oz. jo že imam v obliki mojega malčka, ki se zvečer tako rad stiska k meni..Kaj pa ti misliš?



Haha, mislim isto, dragi Golob. Pri nas smo ... pardon, BOMO (user posted image ) kar na kondomu, ker bi radi čez kako leto začeli delat še na enem. Dokler imam jaz še službouser posted image !

Lp,

živa

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?