|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
18.4.2006 14:10:23   
Anonimen
Hja..še prejšnji mesec sem imela težave ker je mala "gladovno stavkala" zdaj pa toliko je (ponoči), da to že ni več normalno.

Stara je 3.5mes. in se ponoči že nekaj časa zbuja na cca. 2 uri. Danes je njeno zbujanje doseglo višek, saj se je zbujala na 1 uro, max. na 1,5 ure. Mleka imam ponavadi dovolj (občasno dodajam), ampak njena nenasitna lakota danes ponoči me je prisilila, da sem ji pripravila dodatek. Spila ga je 150 ml (v parih minutkah) in se je čez 50 min spet zbudila. Lačna! user posted image ....fora pa je v tem, da podnevi je veliko manj - na 3-4 ure po cca 140 ml. Pred dnevi sem ji pred spanjem v flaški pripravila še malo riževe kašice ampak ni nič zaleglo.

Zdej ne vem, a gre za poskok v rasti al kaj? Koliko časa traja ta "poskok", ker jz noči še nisem prespala vsaj v 3 urnem kosu že od konca marcauser posted image
Prosim, povejte, kaj naj storim da bo čez dan jedla toliko kot je zdaj ponoči in da bo ponoči jedla toliko kolikor zdaj je čez dan user posted image ?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
18.4.2006 14:20:53   
Anonimen
mislm da bo tole res poskok v rasti in bo kmal minilo.
mogoče bi ji ponudla kak obrok vmes še čez dan...če ga bo hotla seveda?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
18.4.2006 16:05:46   
tulip
Mogoče res poje premalo čez dan, pa nadomesti ponoči...Kajti pri preskoku v rasti je lakota huuudaaaa!!user posted image
Verjetno bo minilo, če ne prej pa mogoče ko bo čez dan tudi drugo hrano jedla... Do takrat pa:potrpljenje, pristavljanje - če je seveda RES lačna (mogoče pa bi rada le bližino in stik).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
18.4.2006 20:12:32   
lelaval
Mogoče pa se zbuja, ker se želi cartat, ne pa zaradi lakote.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
18.4.2006 21:39:37   
renan
Če ponoči fajn vleče, je to preskok v rasti. Pri našem je trajala lakota kakšne tri dni ful in kakšen teden malo bolj. To je bilo malo prej preden je napolnil tri mesece. Je pa to pomenilo, da se je čez dan dojil na približno dve uri, ponoči pa na tri in izpil je skoraj vedno obe dojki.

LP,
Renan

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
19.4.2006 11:47:33   
Anonimen
Ja, ponoči ful vleče, pa naj bo po flaški ali na zizi. Ampak fora je pa v tem, da čez dan ne je toliko kot ponoči user posted image In ta "nočna požrešnost" traja že  12 dni user posted image (od 1. cepljenja dalje). Saj sem jo čez dan hotela večkrat in bolj nahranit, pa noče. Joka, če jo silim jesti. Pravzaprav ona čez dan sploh ne bi jedla, če je jz ne bi vsake 3-4 ure pristavljala. Ponoči pa lakota, lakota...Razmišljam, da bi ji ponoči večkrat namesto hrane ponudila čaj ali vodo (hrano pa samo 1x do 2x), da bi potem mogoče čez dan bolj jedla? 

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
19.4.2006 17:11:31   
kati*
Probaj še drugače. Moja izkušnja kaže, da otrok rabi bolj tolažbo in tvojo bližino (sploh ponoči),saj je to čas, ko se bolj zaveda okolice, hkrati pa ne dojema sebe kot samostojno osebo in če ni mamice, je hudo. Ker pa mu je dojka/flaša in s tem tudi hrana najboljša tolažba, bo pač jedel.

Tudi jaz sem upoštevala nasvete - poskok v rasti in čakala da bo minilo. Pa ni. (ne vem, mogoče mine pri 7 letih). Pri nas se je začelo pri 3m in vleklo skoraj 2m. Ponoči se je vedno bolj pogoto zbujal, dokler nismo prišli na hranjenje vsake 1,5 ure. V kolikor ti čez dan zdrži 3-4 ure, bi morala ponoči zdržati vsaj toliko. Ni niti logično, da je tako lačna le ponoči (seveda, če ni budna in je možnost, da je zamenjala dan in noč), ker se ponoči metabolizen upočasni. Probaj po naslednjih nasvetih. Nam je uspelo in danes pri 6,5 m se že več kot mesec dni hranimo le 1-2 x na noč. Spat gre ob 19ih in prvič jeva šele ob 2 (so še zmeraj izjeme in jeva ob 24ih), drugič pa ob 6ih ali 8ih. Zbudi se ob 8ih.

- najprej si določita dneve (vikend), ko bosta lahko skupaj s partnerjem/možem, saj bodo prvi trije dnevi oz. noči bolj naporni
- zadaj si nek cilj, kdaj jo boš nahranila (predlagam 4 ure, saj veš, da ti čez dan zdrži toliko časa)
- čez dan, sploh pa pred spanjem, ji probaj dati za piti večkrat in več
- poskrbi, da bo čez dan dovolj spala (v kolikor je sitkana, poskrbi da bo pravočasno šla spat). Pri nas je tudi to zelo pomagalo.
- imejta nek prijeten in pomirjujoč ritual pred spanjem
- ko se zbudi, jo pusti v posteljici par minut (5 min je več kot dovolj), lahko si zraven, da te vidi, jo božaš, a ne dviguj! Poskusi jo potolažiti v posteljici (z ninico, dudo če jo ima, glasbeno lučko, glasbo, petjem, karkoli jo pač pomiri)
- ko bo postalo hudo, jo dvigni in potolaži, jo nosi, naj najprej poskusi partner, ker ga ne bo povezala s hranjenjem. Skratka dokler se ne pomiri in uspava in potem nazaj v posteljico.
- to ponavljaš do 4 ur, nato papat in tako naprej (seveda če spi, jo pustiš)
- rezultati bodo vidni že drugi ali tretji dan.
- v naslednjih dneh delaš enako, le da podaljšuješ obdobja, ko jo tolažiš v posteljici in skrajšuješ obdobja, ko jo tolažiš v naročju.

Probaš lahko na ta način (seveda prilagodiš vašim željam), saj izgubiti nimaš kaj! Le pridobiš lahko. Je pa res, da bo morda prvih par dni bolj naporno, saj se lahko zgodi, da ne boš spala niti tisto uro vmes. Zato pa naj partner pomaga. Nikar ne misli, da se bo otrok stradal, saj otroci, ki so normalno razviti in nimajo težav, zdržijo ponoči že dlje časa brez hrane (vsaj 5 ur) pri 4-6m, ko se začne oblikovati spalni bioritem. Zato je to tudi pomemben čas, ko mu ta ritem pomagaš osvojiti.
Se lahko pa kljub osvojenemu spancu, še dogajajo burne noči (zobki, bolezen), a takoj ko to stanje mine, hitro in lažje vzpostaviš spanje nazaj.

Veliko uspeha!







_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (pre)pogosto hranjenje ponoči?!
19.4.2006 17:43:54   
Anonimen
Kati, sem ti zelo hvaležna za ta odgovor. Se bom ravnala po tvojih navodilih. Resnično upam, da bo bolje.

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?