|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Živ" otrok
29.4.2006 15:44:56   
Grascakinja
Naša 10m pupa je izredno živa. To je očitno podedovala po očiju, ker mi pravijo, da je bil enak.
Pa čez dan še nekako gre, skoz smo v pogonu, vedno v akciji, non stop nekaj počet, da le nismo pri miru. Seveda sem temu primerno utrujena, pa nič zato.

Problem se jezačel pojavljati s spanjem, tako dnevnim kot nočnim. Podnevi je že mortus zaspana, kar očke se ji obračajo nazaj, pa bi še kar šla, plezala....že kar jokca, ampak spat pa ne.
Prej smo jo lahko lepo uspavali v posteljici, odkar pa se postavlja na noge - ajoj. Komaj jo položiš v posteljico, že stoji in se gunca v posteljici. Ni šans, da se sama umiri in vleže. Se mi zdi, da jo kar ena nevidna sila vleče v akcijo.
Zdaj sem se spet primorana vleč poleg nje, da jo močno stisnem k sebi, ji pojem, jo gugam, da se umiri in morda uspe zaspat.

Tudi v vozičku jo je treba privezat, da ne skoči na noge in v luft in akcija. Pa še tam se drži pokonci, dokler ne omaga od tresenja. In preden zaspi, na ves glas poje aaaaaaaaaaaaaaaa....user posted image  mimoidoči folk me pa gleda, kaj je z mojim otrokom.... user posted image

In zadnje čase ga sračkamo tudi ponoči. Nočno hranjenje se je samo od sebe prestavilo na 5 zjutraj - torej je že jutranje hranjenje. Ampak okoli polnoči vsako noč kako uro bedimo in se uspavamo. Ker moja pikica spet hop v luft in to v temi in v spalni vreči. user posted image  In joka za znort, pa ne pomaga ne duda, ne mamina in atijeva postelja, ne čaj, ne mleko, ne skoraj nič. Boste rekli, pusti jo jokat, če si že vse poskusila. Ne bo šlo, najprej ker sama nisem pristaš te metode in drugič, še ne bi rekla, če bi lažala v postelji in jokala, toda moj otrok bo STAL v posteljici in jokal. In ni šans, da bi bila tako hin, da bi zaspala sama od sebe.

No in po eni uri spet zaspimo. In se zbudimo ob petih, jemo, zaspimo nazaj še za eno uro. Potem pa zverinica odpre oči, nič zaspančkov, nič zehanja, takoj na noge, pet, kazat kje je lučka, skakat, mamo cukat... skratka vstajam tako zgodaj kot nisem menda še nikoli....

Včasih mi je prav nerodno gledati otroke, ki se stiskajo k mamicam in počivajo na njih. Naša tega nikoli ne počne več kot 2 sekundi, potem spet akcija.

ah ja... no takole.... sem se malo razpisala....

In point tega posta?

Zanima me, če imam tukaj kako sotrpinko?????

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 16:52:10   
Seven*
Pupa25. Jaz sem tvoja sotrpinka. Poglej si drugace temo od Huanite na Cvekanje v tri dni. Bos videla, da nisi sama.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 18:25:33   
Maleal
Pupa 25 se ti pridružujem.Danes je user posted image  tak skakal v kinderpetu da ga je vrglo in imamo na bučki dve plavi buški.Jaz imam edino srečo zvečer ko ga dam spat ne stoji in skače ker je tema.Čez dan pa je vse isto,kot bi jaz to napisala.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 19:39:57   
CIPRESA
Joj Pupa sem še enkrat pogledala na nik če sem slučajno jaz to pisala ker  ni stavka ki nebi pasal k tudi namuser posted image user posted image user posted image Naš se zaenkrat le probava postavljati na nogice in ko mu bo uspelo..........se že naprej bojim kako bo takrat.
Živ je tako da ni niti sekunde pri miru in ko gledam nekatere mamice ko grejo v trgovino potem pa še na kavico zraven in mu dajo kako igračko ali pa samo dudiko in ga crkljajo........mat'r takrat se počutim totalno v podnu in se sprašujem kaj sem naredila da se naš noče niti pred spanjem NIKOLI pocrkljat pri mamici. Stisne se k meni in me objame in to je to da pa bi bil v naročku pri meni, tega pa po moje nebom doživela. Non stop akcija ga nosit in z njim hodit, ga vozit s kolesom, se z njim igrat v stajici, na postelji, na tleh......in ko gre spat opoldan spi od 30-45 minut toliko da skuham kosilo in mogoče še kaj zlikam. Zbudi se v momentu in že joka in se dviguje ....in potem spet isti postopek.
V začetku sem govorila saj bo bolje ko bo malo večji in se bo igral z kako igračo....sedaj bo čez nekaj dni dopolnil 9 mesecev in ni še čisto nič bolje in mislim da ko bo shodil bo še večji napor zame ker bo non stop na nogah.

Tudi jaz se sprašujem koliko še sploh zmorem...pa zgleda da mam še mal kondicije.user posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 19:59:56   
Grascakinja
Pol lahko ustanovimo klub Živo srebro.... user posted image  Vidim, da nisem edina s takim otrokom. Saj sem se spraševala, ali je z mojo vzgojo kaj narobe, pa očitno bolj vleče na karakter. Edino tašča me popolnoma razume, ker je imela istega lumpa. In veseli me, da tudi ona ni mogla pustit otroka jokat, pa v tistih časih še ni bilo Pantleyeve... ampak vsaka ji čast, zdaj šele vidim, kako naporno je moralo bit....

No, našo lumpo sva ravno spravila spat. Bogu hvala za večerno flašo mleka, ker edino to jo spravi v komo user posted image .

No pa še ena zgoda za povrh.... zadnjič se nam je zgodilo, da je mož spal na kavču, jaz pa sem položnice na kliku plačevala. Lumpika je pa plezala okrog naju in čebljala. Zarajdala je do mojega stola in kmalu je bila nenavadno tiho. Pogledam dol in me skoraj kap - iz koša za smeti je vzela bananin olupek, tak oreng rjav, in ga veselo žvečila, drugega pa vrtela med prsti.... s takim zadovoljnim izrazom na obrazu, da je bilo za počit. Sem se smejala še cel teden na ta račun...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:01:08   
tinatona
He he, še ena tukaj. Evo pri nas je isto. Je pa malo starejši in že skoraj hodi. Pa ni nič bolje. Danes je spal opoldan pol ure (malo manj); zdaj je pa že full zaspan in še vedno nori po stajici (sem ga dala spat, pa se je tako drl, da sm ga rajši še malo dvignila). Ga bom pustila še 10minut (toliko da user posted image spijem in si malo odpočijem); potem pa brez pardona spat. Jaz moram pa potem o tleh pomit (se že cel popoldan spravljam, pa mi user posted image ni dopustil).

LP

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:10:25   
CIPRESA
O kriza Pupauser posted image user posted image user posted image tole s bananinim olupkom...

Ajej ko se bo naš začel plazit povsod me bo pa kap pomojeuser posted image Že sedaj imam včasih občutek da ima več kot dve roki in jaz premalo oči da bi prej videla ko on že zagrabi.Še predno rešim eno stvar da ne gre vse po tleh gospodek že vleče drugo.

Ko si ravno omenila tla tinatona ....tudi pri nas jih skoraj vsak dan pucamo ker se Žiga tudi po obroku nemore umiriti vsaj za kakih pet minut in že v naprej točno vem da bo bruhal, tako da ga moram po 2-3X na dan preoblečt njega in sebe s tem da se še nerad preoblači in vpije pa cvili ko more ležat na previjalni da mu komaj nataknem gor vse kar mu moram.

Tudi meni se zdi da je to tak karakter....in mislim da ima to po meni ker sem tudi sama bila in sem še polna energije. UPAM da bo naslednji ko bo imel karakter po možu, ker je totalno nasprotje mene.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:21:59   
Anonimen
Ja, tvoja pupa ni zadnja preostala iz "serije živih" otrok.

Jaz sem se že potolažila, da je to dobro za hujšanje in moje kile, da smo ves čas v akciji.

Na nek način mi akcija kar paše, saj sem prisiljena, da se vsak dan odpravim nekam ven, da punca potroši energijo, jaz se pa malo socializiram user posted image . Biti cel dan "priden&miren" doma tudi ni najboljša opcija, se mi zdi.

Pa naj ti ne bo nerodno, da jo vsi gledajo, ko drži svoj govor. Meni je to veliko lepše videti (in slišati) od otroka, ki dolgočasno gleda nekam v prazno....

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:26:28   
Grascakinja
Ja...Cipresa, da o previjalni sploh ne govorim. Ni šans da bo pri miru. Zvečer mi jo mož dostikrat drži na mestu, da jo opedenam do konca. Preden ji uspem zavit plenico, ene 4x vstane in se 20x obrne okoli. Zato sem tudi kupila Pampers Easy Up, da se mal lažje previjemo, čeprav so drage... sam za ponoč pa vseeno niso...

In tudi jaz vsak dan sesam. Sem si kupila celo nov sesalec, tak baterijski in brez vrečke, ker drugače ne gre. Preoblečemo se včasih 1x, včasih pa 16x na dan. user posted image
Pretakne vse kote, ugasne računalnik, študira vtičnico.... Smo dali tudi pobrusiti robove na klubski mizici, ker tam najraje vstaja, da se ne bi butnila. Pa vse nevarno smo umaknili z njenega dosega rokic....

A vaši tud ne jokajo, če se udarijo? Naša se dela, kot da ni nič in gre naprej.... razen če je res huda, samo takrat zajoče...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:28:28   
Marogica
Sama sem tudi mama enega takega "živega" otroka, ki pa je že star 5 let. Pa da ne boš mislila, da je kaj bolje, le oblika "živahnosti" se spremeni, za starša pa ostaja vse skupaj jar fajn naporno.
Pri nas je bilo tako, da smo uporabljali pri obema stajico, sicer ne pogosto, pa vendar. Sem se jaz bolje in varneje počutila, celo postorila kaj takšnega, kar s ta malim nisem mogla. Predvsem pa mi je stajica pomagala, ko sem kuhala, ker mi je drugače vedno pod nogami opletal(no to dela tudi ta mlajši).
Kar se pa spanja tiče, pa jaz pač pri 10 mesecih nisem pričakovala, da ga bom položila v posteljo in da bo spal oz. ostal v ležečem položaju. Jaz sem ga sicer položila, se z njim pocartala, ugasnila luč in odšla iz sobe. Včasih je pač dalje ležal, včasih pa se je tudi vsedel, se še malo poigral in nato zaspal. Ne smeš pričakovati, da bo na tvojo željo "obležal", važno je, da ne občuti postelje, kot nekaj negativnega in zaradi tega noče biti v njej. Takšna je moja praksa, ki jo ponavljam tudi pri ta mlajšem. Pa nimamo nekih večjih problemov.
Pa še to. Moj otrok ni na meni nikoli počival, oz. največ 2 minuti, potem pa je že lezel dol ali stran. Pa kolikokrat sem si ga "zvlekla" k sebi. To so zame le prizori iz reklam za Niveo ali podobno.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:42:13   
Grascakinja
Marogica, to, da bo kaj bolje, sem že opustila, ker mi je tašča opisala, kako gre naprej do srednje šole... user posted image Samo malo jamram in se tolažim, da nisem edina.

Za zaspat tudi jaz ne pričakujem, da bo sama zaspala čez dan, sploh ne, bi bil kar čudež, če bi tako mali otrok to naredil. Ne izvajam tudi nobenih "represivnih" ukrepov v zvezi s spanjem ne ponoči ne čez dan. Tudi posteljice se ne brani, sploh ne, fino je, ko lahko v njej stoji user posted image .

Za skuhat in taka opravila imamo pa mi tudi stajico in celo hojico, za po 10-15 minut, ko ji stajica in stolček dosadita, na tleh pa v taščini kuhinji ne more biti, ker se zaradi kmetije hodi not obut. Vse, samo da je pestro in se kaj dogaja! user posted image

Tole počivanje za Nivea reklamo sem pa jaz že precejkrat videla v praksi, pa se mi je kar stožilo. Zato ful cenim tistih 5 sekund, ko se stisne k meni, in uživam takrat, ko mi uspe, da jo pomirim in sredi dneva zaspi in vsa spokojna ajčka poleg mene.

Pa da ne bo pomote, zelo sem hvaležna za tega otroka in 99% časa mi ni nič težko. Vem, da je mnogim staršem še težje in bi dali vse na svetu, da bi imeli zdravo, živahno dete. Ampak mal pa lahko od časa do časa pojamram, kajneda...user posted image

< Sporočilo je popravil pupa25 -- 29.4.2006 20:47:51 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:42:53   
CIPRESA
Ja saj po eni strani je res hvala bogu da so živahni, čeprav si včasih mislim da bi že nehal se vrtet po naročju da bi vsaj kavo v miru spila.

Za spanje imaš prav Marogica res je da nesmem pričakovat  da bo zaspal ko ga bom položila v posteljo tega sem se do zdaj že navadilauser posted image , bom pa ko se bo začel dvigovat morala biti skos ob njem dokler nebo res zaspal ker se bojim da bi mi cmoknil ven enkrat.

Da je cartanje le prizor iz reklam .....user posted image user posted image ja res je!!!!

Pupa naš ko se udari najprej pogleda mene in če ga boječe pogledam se začne jokati, če pa v tistem hipu ko se udari pogledam stran in nadaljujem s svojim delom pa je vse O.K. nič ne zajoka in se igra naprej.
Če pa je zaspan pa je druga pesem takrat ga že majhen čisto neboleč udarec spravi v jok.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:44:08   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25

Vse, samo da je pestro in se kaj dogaja! user posted image


Ja, ja....poznam to....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 20:54:04   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

1. Ja saj po eni strani je res hvala bogu da so živahni, čeprav si včasih mislim da bi že nehal se vrtet po naročju da bi vsaj kavo v miru spila.

2. bom pa ko se bo začel dvigovat morala biti skos ob njem dokler nebo res zaspal ker se bojim da bi mi cmoknil ven enkrat.

3. Pupa naš ko se udari najprej pogleda mene in če ga boječe pogledam se začne jokati, če pa v tistem hipu ko se udari pogledam stran in nadaljujem s svojim delom pa je vse O.K. nič ne zajoka in se igra naprej.
Če pa je zaspan pa je druga pesem takrat ga že majhen čisto neboleč udarec spravi v jok.



1. Pod točko sem se že velikokrat zamislila. Seveda sem vesela, da je živ in zdrav, vendar sem istega mišljenja kot ti.
2. Da ti bo otrok padel iz posteljice-govorim o otroški posteljici, se ti do ca 1,5 -2 let ne rabiš bati(vsaj v večini primerov je tako). Posteljica(gitre) so enostavno previsoke, da bi kar preko splezal. Da boš pa čakala ob njem, da zaspi, se pa meni ne zdi pametno. Ampak ti že veš, kako bi naj to pri vas funkcioniralo. Ko pa je večji, se pa gitre spustijo, tako, da četudi pleže, ni visoko. To je teorija, iz moje prakse našega "živega" otroka pa je bila nalomljena roka z gipsom pri 20 mesecih in kot posledica-stran z otroško posteljo in v "normalno" (140x200). In to brez problemov ali skrbi.
3. enako

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 21:35:29   
bobek05
Joj, pupa, ta post bi lahko JAZ napisala. Anej je pri 10m čisto isti, je bil pa živahen že v mojem trebuščku. In pri nas je res vse popolnoma enako kot pri vas - samo po kolenih in na noge... Prav nakaže že, da bi rad, da ga primem za rokice in potem delava kilometrino po stanovanju. Meni se že zdaj hrbet tre na pol, kaj šele bo user posted image  Pa od 2,5 m in do 8m smo prespali celo noč (od 19h ali 20h do 5h ali 6h, včasih celo 7h) - brez zbujanja! Zdaj pa je cela kalvarija. Spat gre običajno med 19h in 20h, potem se 1x zbudi okrog polnoči, ampak če sva hitra in mu dava not dudico, spi dalje. Okrog 3h se zbudi s histeričnim jokom user posted image  (najprej sva mislila, da so sanje, potem da so zobki, ampak zobki so zdaj že zunaj, tak da mi ni nič več jasno user posted image ) in ABSOLUTNO NIČ ne pomaga razen flaška mleka. Enostavno se ne pomiri, ampak tako joka, da postane ves rdeč, po licih mu tečejo krokodilje solze in ne da se ga zamotit z ničim (ja, sprobala sva že vse user posted image ). Če je potem hudo utrujen, ga dava nazaj v posteljco in takoj zaspi, običajno pa mu več ni za spat, pa ga morava odnest k sebi v posteljo in ga tam uspavat (cca. 10-30 min). In je ura 4h, ko končno spet zaspim/-va. Zbudi se potem okrog 7h ali 8h in spet 2 uri nori ko zmešan - na veliko raziskuje, preišče vse kotičke (tudi tiste ta prepovedane user posted image ), jaz pa ves čas zapljam za njim, ker ga najoblj zanimajo kabli, TV, rože, steklena vrata ali stoli na katere se mi obeša (1x se je že prevrnil nazaj s stolom vred in se udaril ob tla, ampak ne morem pomagat user posted image ).. Res ga ves čas spremljam, pa mu je kljub temu "uspelo" 2x pasti s postelje (najine) in 1x z vozička.. Včasih je prehiter zame in v sekundi se vrže in je že na tleh user posted image  

V svoji posteljci skoz dan več ne more spati, razen če se vračamo domov in zaspi že v avtu in ga potem mož samo da v posteljco in spi dalje. Drugače pa je tako kot pri vas - v trenutku na nogah in se tuli, ker je "omejen" in nikamor ne more. user posted image  Uspavava ga potem skoz dan v najini postelji (včasih po pol ure in včasih se joče 15 min preden zaspi, ker je že tako hudo utrujen) in ga potem "zadelava" z odejami z vseh strani (pa ja, saj ne pomaga vedno) in ga hodiva gledat na 10 min... Ja, včasih sem zvečer ko cota in bi kar v posteljo padla, pa moram še stolček za hranjenje sčistit, pa tla pobrisat (ker je vse polno drobtin od žemlje), pa cote dat prat, obesit in druge zlikat.. in potem še posoda..

Eh, potem pa mi mamice pravijo:"Joj, boš vidla kakšno bo šele sranje, ko bo shodil. Takrat se komaj vse začne. Ga niti za sekundo ne boš morala izpustit z oči." In jaz si mislim user posted image  

Pa ja, glavno da je zdrav, kajne?

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 21:55:58   
bobek05
Aja, pa še to:

- jaz ga tudi ne morem pustit jokat, ker se mi srce trga user posted image

- ne vem po kom je Anej tako živahen, ker moja mama in tašča obe zatrjujeta, da midva z možem nisva bila "TAKO" živahna

- pojma nimam kaj je bilo sestram v bolnici, ki so ga imele na intenzivni negi; rekle so mi namreč, da je zelo "nežen in miren" fant user posted image

- mi smo prejšnji teden jedli žemljico; seveda nič posebnega, ampak Anej se je z žemljico v roki po vseh 4 odplazil do hodnika, potem jo razkosal, se na njo usedel, jo malo še po tleh povaljaj in potem nazaj v usta - menda je bila potem boljšega okusa user posted image  (eh, takšnih in podobnih epizod je pri nas veliko)

- mi Aneja večinoma previjamo v dvoje (če je le mogoče), ker drugače skorajda več ne gre, če se pa pokaka pa itak ni variante, da bi imela sama pod kontrolo (se mi vmes 100x obrne, pa mi vse pregleda).. Anej mi več ne pusti, da bi mu mazala ritko s kremo. Je pri vas isto???

- Marogica, kako bo naprej zaenkrat še ne morem razmišljat. Meni je včasih zelo hudo, ker se mi zdi, da enostavno nisem sposobna skrbet za svojega sina kot bi morala (v smislu, ker toliko računam na moževo pomoč pri vzgoji otroka). Saj vem, da je moj otrok pač bolj živahen, ampak ko npr. poslušam kako so nekatere mamice po cele dneve same doma in skrbijo za svoje otroke, mi je kar hudo. user posted image  Enostavno nimam moči biti sama z njim celi dan. Ajde, 1 dan še gre, ampak dan za dnem user posted image  In potem sem brez energije, zafrustrirana, ker nisem to, kar mislim, da bi morala biti - non stop v pogonu, v 100% pripravljenosti, biti ves čas (zanj) nasmejana, imet voljo za igranje in se mu popolnoma predati, ampak ko mu že 1000-tič razlagam, da rož ne sme vlačit in ga odnesem stran, ko se plazi za mano in jokca, ker je utrujen, za spati pa mu ni; ko se pol ure mučiva, da bi zaspal, ker še komaj gleda, potem pa se mi še pokaka (ja, itak se čisto predrami) in ga previjem, pa se še pobruha in spet preoblačenje... ..... Sram me je povedat, ampak v takšnih trenutkih bi najraje nekam pobegnila, se zjokala in se smilila sama sebi, ker me zapustijo vse moči in nočem biti jezna nanj, ker vem, da ni on kriv... In takrat rabim kakšno minutko, da se spravim k sebi, ga objamem in mu spet začnem nežno prigovarjat in mu pet, da bi zaspal...

Eh, pupa, vidiš, jaz sem se tudi morala malo "izkašljat"...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 22:37:14   
rija
Se javljam v klub.

Moj mali je oz. bo te dni star komaj 4 mesece, pa je kot živo srebro: da ga komaj previjem verjetno ni treba razlagati, krili in maha okrog sebe, da ga komaj držim. In pri tem cvili od veselja....

Ampak če bolje premislim, mam raje takega user posted image  kot pa enega, ki le pri miru leži in brez volje in energije bulji  v strop.
Mislim, da se pri tem že lepo kaže njegov temperament, ki upam, da mu bo ostal tudi v poznejšem obdobju....

Kaj češ, tudi midva z atejem sva bila tempirani bombiuser posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 22:53:37   
Pajaca
Evo da se pofočkam še jaz.

Ko sem bila noseča sem skoz govorila, da nočem otroka ki bi sedel v kotu.... dobila sem celega user posted image !!! Če želim, da malo počiva potem mi gre ura in pol da jo uspavam, zvečer hodi spat okoli 11, prej ne rata. Probala sem jo pustiti, da se je jokala, rezultat, po 10 min dretja je pobruhala celo sobo, tako je ne puščam več. Kdaj bo bolje ne vem, najbrž čez 30 let, ko se bo odselila od doma???? Tako, da se že 2 leti sprašujem kje najdejo ljudje otroke, ki zvečer kar padejo v posteljo, nam se je v tem času to zgodilo 2x...... hm hm nič je ne ustavi. Cel dan smo okoli, plavamo, hodimo, norimo..... pridemo domov, jaz bi u trenutku zaspala.... ona pa polna energije.

No ja in ker gre user posted image  srat na velik kup, je naš Pajacek zelo podoben, no ja njega vsaj uspavam zvečer enostavno, čez dan je pa dretje in če mi 3x zaspi za pol ure sem vsa vesela. Tako da doma imamo dva otroka polna energije, skoz v muvingu, nikoli zaspana, pa če že potleh pade se bo pobrala in gremo naprej.

A kaj čmo, upam da bosta dobila vsak dva pridna otroka ko bosta zrastla, pa mi bo vse tole povrnjeno!!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: "Živ" otrok
29.4.2006 23:07:01   
petarda
Se podpišem pod rijo, sam, da je naš en mesec starejši user posted image .

In dodajam moj znameniti stavek, ki si ga ponavljam večkrat na dan -  SAJ BO MINILO. user posted image  Enkrat. user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "Živ" otrok
30.4.2006 13:26:45   
Teya
o, hvala bogu za ta topic user posted image  sem se ravnokar začela spraševat,  če smo pri nas sploh še normalni user posted image  oziroma se kar bat, da nismo user posted image  tko, da....HVALA.user posted image ..
imamo pa večino "problemov" o katerih pišete, pa smo stari šele 8 mesecev user posted image  

previjanje na previjalni?????? SVAKA ČAST user posted image  mi smo že par mesecev striktno na tleh na previjalni blaziniuser posted image  o tem, da lovim nago rito po celem stanovanju, mi verjetno ni treba posebej razlagat.....ja, včasih tudi pokakano nago rito user posted image

sej bo! user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "Živ" otrok
30.4.2006 14:34:08   
nejcko
Evo, se še jaz pofočkam. Sicer je moj tudi že starejši - 4,5 let - ampak še vedno živ kot strela.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "Živ" otrok
1.5.2006 11:18:55   
Eviii
no, jst (zaenkrat) še ne bom pofočkala sm dejana, ampak sebe user posted image . ko mi mama razlaga, s čim se je mogla ubadat, ko sm bla majhna, se mi kar pošteno smili. bila sem kot mala bomba, ki je že eksplodirala in je imela ogromno rušilno moč. najhuje je bilo, da me sploh niso mogli nadzorovat. enkrat sem se kar sama (stara sem bila ene tri leta) odpravla na otroško igrišče. in so me iskali ko nori vsepovsod, jst sm se pa pridno guncala. ko sm se pa naveličala, sm se pa poskusla odpravit domov. igrišče je res za vogalom naše hiše, ampak nisem znala domov. in sem tavala naokoli sama in se drla ko sraka. k sreči me je našla ena soseda in me peljala domov... moj možek je bil pa čisto nasprotje. on je bil priden in miren. po komu se je vzel dejan user posted image . zaenkrat je priden in ga lahko samo pohvalim. sicer pa poznate pregovor: ne hvali dneva pred nočjo... samo upam lahko, da se ne bo vzel po meni. drugače je pa star 2 mesca...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?