|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna je vaša rutina pospravljanja in čiščenja?
30.5.2006 15:34:07   
Abby
Kaj počnete in kako pogosto?
Kaj napravite dnevno, kaj tedensko, kaj na 14 dni, kaj mesečno?
Kakšna sredstva in pripomočke uporabljate?

_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 15:42:03   
total
Vsak dan sesam,3x tedensko brišem po tleh,prah kdaj sproti,1x mesečno okna zavese in ostale večje stvari(ne vedno),posteljnino na 2 tedna.......

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 15:48:03   
Mala Vita
Sesam vsak dan, tla pomijem po potrebi (kuhinjska vsak dan), kopalnico generalno čistim 1x na teden (vsak dan pa umijem WC školjko, bano in umivalnik), okna pa nekje vsaka dva meseca enkrat.

LP

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 15:53:39   
anitaz
Ja, madonca-ene pa res cele dneve pospravljate user posted image  Jest sm se zdej mal "umirila" glede tega. Če za vikend kaj drugega planiramo, mi je zdaj vseeno ali pospravim ali ne. Saj nimamo umazano, pa še celee dneve smo zunaj (če ni dež seveda). Načeloma pa sesam 1-krat na teden, včasih tudi 2-krat (ampak redko), po tleh pobrišem kadar sesam, zaves nimamo user posted image , okna vsake kvatre enkrat user posted image . Za po tleh uporabljam Pronto, za kopalnico (aja-čistim jo enkrat na teden ali večkrat) Bref ali Cilit Beng, za šipe Stelex...za prah pa isto Pronto. To je to user posted image  

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 16:27:46   
Marogica
Pri nas se generalno pospravlja na 14 dni, sesa tudi, tla pomije in prah pobriše tudi. Pa še to naredi ena gospa, ne jaz. Dnevno pomijem posodo, posesam(z malim sesalcem) drobtine v dnevnem prostoru, pa pospravim igrače(samo zvečer ali ko pride obisk) v stajico, po potebi umijem stranišča in umivalnike, potem se pa počasi konča z mojo "rutino" pospravljanja. V primeru večjega napora (beri nepospravljenega), pa pogledam stran.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 16:31:35   
soncece24
Mene je kr sram napisat. 1x tedensko delam generalko: posesam celo stanovanje, pomijem po tleh, generalno očistim obe kopalnici. Ostalo sproti po potrebi, v kuhinji okoli pulta posesam če je umazano z onim mini akumulatorskih sesalcem, ampak bolj po redko. Posteljnino menjam vsake 14 dni, zaves nimam. Šipe pa očistim user posted image user posted image user posted image tu pa tam kdaj.

Je pa res, da mam veliko stanovanje in če bi vsak dan sesala pol lahko samo pucam skozi, pa niti ni tak umazano, da bi morala, ker sva samo dva. Ko bodo otroci, bo pa verjetno drugače.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 16:51:45   
Dejča
Edino, kar delam od gospodinjskih opravil vsak dan, je to, da kuham za user posted image  - da pa bi sesala vsak dan user posted image ?? Ne, toliko časa pa res nimam, še manj pa volje. Zame glancanje in pucanje ne predstavlja užitka user posted image . Grem raje ven s familijo, pa odmislim, da ni vse tipi top user posted image .

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 18:48:21   
al1*
Pri nas je podobno kot pri Marogici. Generalka vsakih 14 dni, ko pride ena gospa in počisti vse po vrsti, vmes pa po potrebi posesamo, pomijemo po tleh. Edino kuhinjo in igrače pospravimo vsak večer. 

_____________________________

lp


(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 23:34:03   
lelaval
Vsak dan umijem umivalnik, WC, posesam tla, pobrišem prah. Kuham in posodo pomivam tudi vsak dan. 1x tedensko pa tla umijem, prav tako tuš kabino. Posteljnino menjavam nekje na 2 tedna - takrat operem tudi zavese v otroški sobi. Šipe in ostale zavese pa na 2-3 mesece. Nekih večjih generalk ne delam - me preveč znervira, da moram 2 dni samo pucat. user posted image  Raje sproti čistim - npr. kuhinjske elemente čistim sproti, ko kuham. Pač vsak dan samo enega, pa so vedno vsi čisti.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 23:50:44   
Seven*
Sesam 1z tedensko
Tla pomijem 1x na 14 dni
Pospravim nekako sproti.
Sipe sem pomila 3x v stirih letih
Posteljnino menjam na cca tri tedne.
Prah pobrisem 1x na tri mesece.

Edino perem zelo pogosto.

Generalk ne delam, ker mi ne znese.


Smo user posted image



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
30.5.2006 23:53:52   
Anonimen
Neverjetno, ampak tudi jaz imam svojo "logiko" pospravljanja. user posted image user posted image user posted image

Ponavadi začnem v kuhinji. Pospravim jedilno mizo in kuhinjske pulte, jih pobrišem z Viledo in univerzalnim čistilom, zmečem posodo v en del pomivalnega korita (prej še poberem vse kozarce in pribor po stanovanju user posted image ). Če se mi da, še pomijem (Pril), drugače pa malo počaka vse skupaj (nikoli nikamor ne uide user posted image ). Pometem po tleh (user posted image , pa te pasje dlake user posted image ), dam Gospe Pes vodo in hrano in zalijem benjamina.

V predprostoru prav tako pometem, potem pa še nekako uspem zložiti čevlje in copate v eno kolono (ležijo po celem predprostoru, da se mimogrede spotakneš in nekam odletiš user posted image ). In dam za jest morskemu prašičku.

V kopalnici preverim, če je folk spucal za sabo sekret školjko. Operem umivalnik (mislim, da z nekim Ajaxom) in sortiram cunje za pranje (pisano-belo). Eno rundo vržem v pralni stroj in ga zalaufam. Pa poberem vse tiste malenkosti, ki so popadale s kozmetične omarice user posted image .

Spalnica - posteljem posteljo, poberem igrače po tleh in drugje, pometem, očistim Airexovo blazino, sortiram stvari v pisarniškem kotičku.

Janova soba - stvari odmaknem toliko, da se da odpreti vrata in vstopiti user posted image . Vse ostalo prepuščam malemu gospodu user posted image .

Splošno - odnesem smeti, odpeljem ven Gospo Pes, prezračim prostore, včasih še našpricam s kakšnim osvežilcem ali prižgem dišečo palčko "anti-smoke", zamenjam kakšno crknjeno žarnico user posted image , kdaj pa kdaj obrišem prah z akustike in s črnega pohištva (user posted image , kako se tam vidi), ko se ne vidim več v ogledalo, ga umijem user posted image , ene 2x tedensko se spravim tudi tla pomit (z joggerjem in čistilom), včasih celo kaj posesam,...

Šipe perem, ko ne vidim več ven user posted image , posteljnino zamenjam cca. 1x tedensko, kuham, ko je res že kriza user posted image , cunje obešam ponavadi tako, da so toliko časa v stroju, da jih je treba še enkrat oprat user posted image , zavese kar visijo user posted image , pohištva ne odmikam, razen ko kaj prestavljamo, pa takrat spucam,...

Kaj pa vem... tukaj nekje pa se moje gospodinjsko delo počasi neha. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 30.5.2006 23:57:44 >

(odgovor članu Abby)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
31.5.2006 14:10:08   
Ženkica
user posted image Pri nas vsak dan posodo pomiva stroj; ven jo zlaga mož user posted image .
Sesava vsak drug dan, po potrebi vmes tudi pometem; imava pač psa in je treba malo bolj pogosto.
Po tleh pomivam po potrebi; ponavadi 1x na 14 dni, včasih več, včasih manj.
Prah brišem ob sobotah, prav tako ob sobotah dopoldne spucam celo kopalnico, od znotraj pomijem šipe; pa še to ne vse; samo v kuhinji, dnevni in hodiku, kjer naša kužika skos ven bulji in nam vse umaže.
Zavese perem na 2 meseca, šipe od zunaj pa 2x na leto.
Aja, štenge za v garažo pometam 1x na 10 dni, 1x na 14 dni tudi pomijem.
Kuhinjske elemente brišem sproti, ker najbolj sovražim pucanje kuhinje, zato se kakšnih večjih generalk ne lotevam; tudi ni potrebe.

No, nekak tako je pri naju; če ne bi bilo najine user posted image  bi bilo super kar se čistoče tiče, tako mava pa mal več dela pa mejčkn bolj usrano včasih; joj, kaj bo šele decembra, ko pride naše user posted image  user posted image  user posted image .


Aja, pucanje oz. pospravljanje mi nikoli ne vzame več kot 1,5 ure skupaj, pa še to ponavadi konec tedna. Mam pa v skrivnem planu, da bom enkrat ko bo user posted image  z nami najela kako gospo 1x na 14 dni, pa naj se ona z vso to svinjarijo ukvarja, jaz se bom raje s svojo user posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
31.5.2006 14:15:21   
srki
Vsak dan sigurno pomivanje in pospravljanje posode (včasih pa še od večera počaka za naslednji danuser posted image ), pometanje-predvsem kuhinje in hodnika, sprotno pospravljanje oblek, vsak drug dan obesim ali pa poberem cunje, likam bolj malo, ker to naredi mami, ki je doma in živimo skupaj, ponavadi pa ob petkih bolj generalno pospravim-kopalnico, sobe, pomijem okna, pobrišem prah, pomijem po tleh (na kolena pa hajde ribajmo).

Od čistil pa uporabljam arf (za pomivalno korito, umivalnik in WC) stelex za okna, za brisanje prahu pa vlažno krpo, včasih še kakšen pronto. Aja, pa seveda za posodo cet.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
31.5.2006 14:22:47   
Anonimen
Ob četrtkih: posesam, pomijem tla, očistim banjo, vsake 14 dni pobrišem prah. To delam jst.

Po potrebi, sproti: ostalo, kar je pač treba, smeti, pomit posodo, vsak malo.

Po potrebi, kadar me prime pospravljanje: okna. 

Vsak dan: se briše kopalnica. Tisti, ki se zadnji tušira.

(odgovor članu Abby)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
31.5.2006 14:33:30   
Dadi
Pri nas se gremo pa čiščenje bolj po obrokih.user posted image
En dan spalnica(preoblačenje postelj, sesanje, brisanje prahu), drugi dan(ali pa čez dva dni) otroška (isto), tretji dan kopalnica in wc (sesanje, pomivanje-uporabljam ajax pa cilit), četri dan kuhinja in jedilni kot (tu se največ zadržujemo, ker nimamo dnevne sobe v pravem pomenu besede) peti dan "hiša"-živimo v stari bajti in kamrica.(kjer je mini pisarna) in pa seveda veža. (sesanje in pomivanje)
No pol damo kakšen teden mir okrog pucanja, pa spet jovo na novo.user posted image No razen kopalnice in wc-ja ki jih skušam na tri dni pomivat. No posodo pa tudi vsak dan pospravimo v stroj in spucam pulte in štedilnik seveda.

Glede brisanja po tleh. Meni gre to zelo na jetra, sploh ne maram pomivat ampak ker je treba sem si nabavila v Hoferju vlažne krpice za tla, ki jih pol stran vržeš. Tako da kuhinjo in jedilni kot ene trikrat na teden pobrišem, kar s temi krpicami.user posted image user posted image
Okna in zavese po potrebi-dvakrat letno (jih kar tašči pustim k ma tak veselje)user posted image  HURA za mojo zlato taščico.



_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
1.6.2006 14:14:44   
copka77
Pri nas sesam, predvsem zaradi psa, ki zivi noter z nami vsak drugi dan,takrat potem tudi pobrišem celo stanovanje ( ploščice ajax, parketi Pronto).Prah pobrisem 2 x tedensko (moder Pronto). Kuhinja je pospravljena vsak dan saj se vedno nekaj kuha,peče,reže, tako da večinoma pospravim generalno-pomaga pom.stroj ko gre tamali spat,torej ob desetih.
Okna pomivam skupaj z zavesami 1x na dva meseca. 1x letno-poleti tudi vse rolete...
Perem ob večerih priblizno vsake 3 dni in pa ponoči ko še vedno vstajam za dojenje...oz.perem ko se pač nabere.
Posteljnino preoblečem 1x tedensko.Pečico in skrinjo in hladilnik očistim 2x na leto.
...pa skret umijem vsak dan...Kopalnico pa po potrebi oz.takrat ko brišem tla.
rada čistim, mi ni problem,tako da se mi zdi da se kljub kvantiteti mojih del glih ne pretegnem....

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
1.6.2006 15:13:19   
Anonimen
Vedno pospravlam po potrebi.
TNX gad da žvim sama...user posted image

(odgovor članu copka77)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
2.6.2006 15:50:58   
vampirka
Dnevno...kuham in pomivam posodo (dokler ni nove kuhinje, pomivalni stroj ne paše noter user posted image ) ter kake drobne stvari, ki mi bodejo v oči user posted image ...
Tedensko (ponavadi četrtek popoldan/zvečer)...posesam, pomijem tla, kopalnica+wc, pobrišem prah, zamenjam posteljnino (no, včasih jo na dva tedna)...perilo pa se pri nas pere za vikend ko je "ta poceni štrom" - sedaj ko sva z mojim še sama, sta to dva stroja perila (belo + pisano), redko tri!
Dvakrat letno pa imam generalno (hiša je res malo prevelika za tedenske generalne), ala pomivanje oken, pranje zaves, umikanje pohištva in brisanje prahu na najbolj nemogočih mestih...Še to sem pozabila napisat - likam samo stvari, ki to res "potrebujejo" - načeloma cunje zlagam in nikoli ne hodiva zmečkana po svetu!

Ko pride najina user posted image  pa sva z mojim user posted image  dogovorjena, da bova najela kako starejšo gospo za likanje in generalne zadeve...komaj čakam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
3.6.2006 13:52:04   
Anonimen
nimam nobene rutine. stvari nardim ko so potrebne da se nardijo, k so cunne za oprat jih operem pa je to sreda al pa nedela, k seprahu tolk nabere da ne morm več zamižat ga pobrišem, k je kosmat potleh spomnem desca da je treba posesat in tako dalje3 

(odgovor članu Abby)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
4.6.2006 0:04:16   
Magi*
ne morem verjet, nooo. da vsak dan pucate sekret????? mislim, jaz ga spucam 1x tedensko in je skoz čisto čist. vsak za sabo počisti in je tko kot nov. a to ga čistite tako, da not vlijete čistilo in čakate 20min ali več in potem rokavice gor pa drgnit. al ga spucate tko bolj na hitro? kako vam znese? in kako se vam ljubi?

v glavnem sesamo 1x tedensko, včasih nam še to ne znese. če je lepo vreme, je prioriteta vedno iti ven;) ko posesamo, tudi po tleh pobrišemo. zaves nimamo. okna pomijem tu in tam, ko se mi zdi, da je treba. perilo peremo kar pogosto. likam skoraj nič več. prah zbrišem, ko se spomnim. aja, kopalnica je generalno 1x tedensko, vmes mogoče kdaj počistim umivalnik. dnevna rutina je samo kuhinja in rože - te pa z veseljem vsak dan pogledam.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
4.6.2006 7:43:18   
G in T
Pri nas doma, je čistoča zelo pomembna.
Torej je na dnevnem redu vsakodnevno brisanje prahu, sesanje (zaradi alergije na prah), pomivanje wc-ja. Enkrat na teden kopalnica, enkrat na mesec komplet kuhinja, okna na dva meseca. In to je to!!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kakšna je vaša rutina pospravljanja in či...
4.6.2006 7:46:53   
Primoza
Dnevno s papirnatimi brisačami brišemo luže politih sokov in jogurtov. Opravljamo manjša sesanja nakopičenih kupov drobtin.

Generalno dela tedensko snažilka. Čez vikend zvečine peremo če smo doma. Ker pa čez vikend nismo prav pogosto doma, peremo bolj stihijsko.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?