|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:01:54   
zorica
Že dve ure sedim pred računalnikom in berem raznorazne forume na temo zanositev, pa me sedaj nekaj zanima.
Z mojim se trudiva na bebici osem mesecev oz. dobrih šest, ker sem dva meseca zaradi bolezni in zdravil morala paziti.
Mesec nazaj sem šla k svoji G po napotnico za spermiogram za mojega dragega, pa mi je napisal ne le to, pač pa tudi napotnico za ambulanto za zdravljenje neplodnosti v MB.Brala sem na enem forumu o tem prvem razgovoru tam, pa me nekaj zanima, ker ne vem kako to poteka in če poteka sploh prav.
Ko grem k svoji G enkrat na leto, opravi običajen pregled, na zadnjem pregledu sem jo morala sama prositi če me pregleda z UZ pri čemer ugotovi cisto.

Torej, k njej hodim nekje sedem, osem let nevem več točno pa me pogleda vedno na isti postopek,to mislim brez UZ.Tudi sedaj ko ve, da se trudiva na bebici.Punce pišete o tem, da vam vidi G raznorazne stvari, folike, O ipd.Moje G kot da to ne zanima, oz. sama več ne vem, ali morebiti dobivam premalo informacij od svoje G.

Kaj menite ve ?Kako se vaš G obnaša do vas ?Saj drugače je ful prijazna in vse, ampak občutek imam kot da se ji ne da in kar napiše napotnico.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:18:28   
pot
Moja G je zelo skrbna, karkoli je narobe, pa ceprav samo kaksne bakterije ali kaj podobnega, preveri. nikoli ji ni bilo tezko narediti UZ, ga je vedno sama ˝ponudila˝. Vedno se mi posveti in skupaj ugotavljava, mi kaksno stvar razloži...vse. user posted image  res je super. Zdaj mi je dala klomifen, partnerja pa napotila k andrologu. Zaenkrat stvari urejava sami, kar se pac urediti da. kako pa gre naprej pa nevem.

sicer jo pa lahko vedno zamenjas, ce menis, da se ti ne posveti dovolj. povej kje ti je blizje, pa ti bo gotovo katera povedala ime svojega G.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:29:42   
zorica

Ja saj to je tisto.Vse kaj vem, sem se naučila na internetu.S svojo G se nikoli še nisem pogovarjala o teh stvareh in ko sem že mislila da se bove, mi enostavno napiše napotnico.Sama se niti z eno stvarjo ni potrudila, da bi probala kaj ugotoviti.Do sedaj sem mislila da tako pač je, sedaj pa vidim da očitno ni.

Bi mogoče ona lahko opravila določene preiskave preden me napoti v ambulanto za neplodnost ?To me zanima, ker če JA jo takoj zamenjam.



(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:32:49   
pot
Mene je poslala na dodatno mnenje zaradi rjavih izcedkov, manjše pregrade v maternici, mioma in PCO. Potem, ko sem tam dobila napotke naj me da na HSG in partnerja na spermiogram, pa je naredila še to dvoje. Ko sem HSG naredila, mi je pa zdaj dala klomifen. Zdaj bova pa enkrat pogledale kako se moje telo odziva na to in kaj bo rekel UZ po klomifenu.
To ocitno pomeni, da jo bos menjala.
Veliko srece zorica. user posted image

< Sporočilo je popravil nasapot -- 8.6.2006 21:34:12 >

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:38:56   
*Karmen*
Zorica, če si stara že trideset ali več je popolnoma prav, da ti je G dala napotnico za ambulanto za neplodnost. Od svoje G si definitivno dobila čisto premalo informacij in predvsem te ni pregledala tako kot bi te morala. Zato je mogoče bolje, da se prijaviš v ambulanti za neplodnost. Tam bosta oba z možem dala skozi vse preiskave, ki so potrebne, da izveš ali otroka lahko imaš po naravni poti ali ne. Če imaš cisto, te bodo verjetno poslali na laparoskopijo, kjer bodo cisto odstranili. Možu bodo naredili preiskave semena. Tebi bodo pregledali prehodnost jajcevodov... Skratka, če nič drugega, boš enkrat čisto do potankosti pregledana. Kaj več pa ti zdaj ne bi govorila, ker moraš v vsaki ambulanti za neplodnost najprej opraviti te preiskave. Šele nato pa, glede na rezultate, izveš, kako boste nadaljevali pot do začrtanega cilja. Pa srečno!

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:43:16   
zorica
Nasapot tisočkrat ti hvala za te informacije.Točno to me je zanimalo.Ker sedaj je očitno da mam zelo slabo G.Hodim že sedem, osem let k njej pa me komaj pred pol leta na mojo prošnjo pregleda z UZ.In do danes se mi ni posvetilo.
Takoj jutri se pozanimam za boljšega G.

Hvala ti !



(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vpašanje nujno !
8.6.2006 21:46:01   
zorica
Avgusta bom stara 28 let in enkrat sem ji prinesla celo graf kjer je bilo lepo razvidno da imam O.In to je bilo to.



(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vpašanje nujno !
9.6.2006 8:18:43   
Anonimen
Ti se raje kar naroči v ambulanto za neplodnost. Tvoja G je čist prav naredila, da te je tja poslala, saj ti ona ne more delati teh preiskav in ti predpisovati zdravil za neplodnost. Če bi G naredila vse kar si nam srce poželi, bi bile čakalne vrste še daljše. To nam pa spet ne bi bilo všeč. Zato pa te je poslala tja, kjer to delajo. Stikov s vsojo G, potem več ne boš imela, samo še po napotnice boš k njej hodila. ostalo, bojo vse v ambulanti delali.

To ti bojo vse tam delali, vendar ne smeš biti neučakana, vse to traja, jaz sem dala vse te preiskave v 2 letih skozi. Prav zato, ker so mi govorili, da se nikamor ne mudi, ker sem mlada. Stara sem toliko kot ti. Zato sem šla privat k dr. Rešu, tam pa to gre vse hitro.

Nasvet: če že res misliš menjati G, ga raje zamenjaj z andrologom oz. z G iz ambulante za neplodnost. To ti bo prihranilo čas in letanje od enega do drugega (izkušnje govorijo tako). G iz ambulante bi ti v tem primeru dal takoj napotnico, drugače bi pa ti morala še do svojega G in potem spet nazaj. Najhuje je, če imaš ta dva zdravnika v različnih mestih.

(odgovor članu zorica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vpašanje nujno !
9.6.2006 16:50:07   
Ayo
 
Tudi sama hodim ze 5 let h g in me pregleda vedno brez UZ (pred tem sem hodila drugam, ta pa me je pregledovala, mogoce tudi zato, ker sem imela M na 3 ali pa se vec mesecev).
Prejsnji teden sem se oglasila ponovno, ker menim da imam zelo neredne M, na user posted image  delamo od februarja in mi je rekla, da bomo kar lepo se pocakali, da pride naokoli 1 leto poizkusanja.
 
No, tako da jaz se v tvojem primeru sploh ne bi sekirala (ce imas manj kot 38 let), poznam tudi primere g, ko cakajo do 2 leti predno te dajo na UZ.
 
Pa srecno!!

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vpašanje nujno !
9.6.2006 18:28:24   
zorica

Ja hvala  vsem za odgovore.Včeraj sem bila res nasajena, ker je zopet prišla user posted image .
Na user posted image še ne delava tako dolgo da bi morala obupati, pa tudi moja G je vredu.Le včeraj sem bila,...Jezna na vse.

Lep dan vsem še naprej !



(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vpašanje nujno !
9.6.2006 21:15:30   
koala
Zorica pozdravljena.
Glej, nočem biti neprijazna, a si sama rekla, da praktično poizkušata šele 6 mesecev. Dajta času čas, par velja za neplodnega šele po enem letu rednih nezaščitenih odnosov, tako da ne prehitro obupat, velja. Vem za kar nekaj parov, ki jim je uspelo, tik pred obiskom v neplodnostni ambulanti.Vem kaj pomeni biti razočaran iz meseca v mesec, zato razumem tvojo razočaranje in jezo, a ne daj se . V rokah imaš napotnico za neplodnostno ambulanto, ti lepo pokliči in se naroči, nekaj časa se tako ali tako čaka, potem pa lepo počasi.

Kar se pa G tiče, jaz k svojemu hodim že 8 let, pa me še ni pregledal z UZ, dokler nisva začela intenzivno delati na otroku. Pa je čudovit zdravnik, ki zdaj vodi tudi najino zdravljenje.

Ne obupaj in da vama čimprej rata.

Pa brez zamere prosim!









_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Zadovoljne z epiduralno analgezijo?
Itkica



da (47%)

ne (33%)

delno (20%)


Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!