|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozeci prezg. porod
7.11.2008 20:29:10   
cvetka13
Prvic rodila v 33t, mali je imel boelzen hialinih membran 3. stopnje...inj. za pljucka nisme dobila pred porodom, saj s e je tako hitro odvilo.


danes sem bila na pregledu. Mat. vrat se je v 2 tednih iz 3,5cm stanjsal na 2cm. Grozi mi ponovnoi prezgodnji porod. Dobila sme ene tablete progesterona za v noznico, pocivanje in cez 5 dni ponovno kontrola mat. vrat. Takrat bom najbrz ze dobila inj. za plucka .
Strah me je.
TAzko je pocivati,s aj doma sama skrbim za 14 mesecnika. Z dec. sme dogovorjena, da gre lahko v vrtec. moje mame ali druge pomoci nimam, tezko je. Sploh tole danes me je cisto dotovklo. Skrbiem.
nekako bom mogle pocivati. G mi je predlagala, da grem za nekaj dni v bolnico pocivati , a nimam malcka kam dati. Dehidrirana sme, saj sme zadnje dni samo skrbela za bolnega malcka in cisto pozabila nase. Trebuh mi otrdeva, otrok je ze cisto spodaj je ocenjen, da tehta 700g pri 25 tednih!!

G mi je rekla, da naj zdrzim vsaj do 30 tedna....torej s e5 tednov. NAJMANJ!! Prvic mo bili 23 dni v bolnici in nikoli n epozabiz stresnih dni presedenih ob inkubatorju, novorojencek pa intuiran....user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grozeci prezg. porod
7.11.2008 20:58:44   
Janeja
Joj Cvetka13, si pa res v težki situaciji. Verjemi, da dobro razumem tvoj strah pred prezgodnjim rojstvom, strah za ponovno trepetanje pred inkubatorjem,... Sama sem rodila v 24 tednu, zato ta strah žal predobro poznam.

Vsekakor si pomoč za varstvo tvojega 14 mesečnika MORAŠ poiskati! NUJNO! A res nimaš nikogar, ki bi ti priskočil na pomoč? A očka otroka ne živi z vama? Kakšna prijateljica? Razmišljaj naprej - kje pa bo tvoj sin, ko boš v bolnici z dojenčkom? Tudi potem boš morala imeti varstvo. Res ti polagam na srce - najdi pomoč in ZAČNI POČIVATI! To je zdaj najpomembnejše.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grozeci prezg. porod
7.11.2008 21:04:22   
majar.
se popolnoma strinjam z Janejo
poišči pomoč in obvezno POČIVAJ
veliko srečeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grozeci prezg. porod
7.11.2008 22:59:26   
cvetka13
Očka dela do 16h. ta teden je zacel z novo sluzbo kot pripravnik in ne dobi dopusta- mu ne pripada. Moji in njegovi starsi zivijo vsak po 80 km dalec, moja mami s e dela. Kak dan ze lahko kdo uleti, a vseeno to ne bo dovolj.

Z malcka sem s e zmenila v vrtcu, da gre z naslednjoim mesecem, tako me malo manj skrbi za njegovo dopoldansko varstvo, ce mene ne bo- bom v P recimo.

2 uri se ze obracam v postelji in misel na ponovni prezgodnji porod mi ne da miru. prevec sem vznemirjena danes. AN poo ure moram na wc....otrocem mi pritiska na mehur in veselo razgraja.
Ju3 je nov da, globoko moram vdihniti, biti optimisticna in POcivati- lazje reci kot narediti.
MOzek im adelavno soboto. Zjutraj mi bo porihtal malcka, potem pa iz postelje preselim na kavc oz. na tla -na blazino k malcku.

(odgovor članu majar.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grozeci prezg. porod
8.11.2008 10:05:31   
bskrle
 šla ležat v porodnišnico, otroka - dobite kakšno varstvo preko študenta. TUkaj ni kompromisov,žal. Aja, to diagnozo sem imela 2x, pa se je porod začel odvijati dosti kasneje 34 teden, pa je bila vseeno panika.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grozeci prezg. porod
9.11.2008 22:15:09   
* Mateja *
nekoga si moraš dobit, da ti bo priskočil na pomoč. pa naj si kdo od staršev vzame kaj dopusta in ti uleti pomagat. tok bojo pa ja naredili za svoje vnuke. In čene zadnja možnost varuška la pa pomočnica, ne bo druge. In če imaš nedonošenčka že doma, ti povem, da zna biti kriza tudi z vstopom v vrtec, ker zna biti več bolan, kot ostali.

vsekakor pa poskrbi nase. ne želim ti, da bi se prezgodaj končalo. jaz sem rodila v 28. tednu in sem zraven inkubatorja čepela 2,5 meseca. zato vem, kako se počutiš. provaj si pomagat, ker je zdaj to najpomembnejše.  A misliš, da če bi mož v službi povedal kako je, da nebi razumeli?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: grozeci prezg. porod
11.11.2008 10:34:21   
cvetka13
ju3 gre moj molcek prvic v vrtec. Ker gre moz zelo zgodaj v sluzbo, ga bom mprala peljati jaz. Tam bom na blazini z imi e kako dobro uro, samo nekaj dni da ne bo prevelik šok. Iskat ga bo sel pa najbrz moz. vrtec je cisto blizu doma.
Tako bom do 15h lahko doma samo in le pocivla, popoldne pa se bo malcek igral bolj z ocetom, midva pa s ebova malo pocrkljala na kavcu.

Ker sem s e za vikend ljub lezanju slabo pocutila, sem bila ze vceraj na UZ. Zdravila pomagajo, mat. vrat se je zadebelil za 5 mm. Zdravnica je rekal,d a lahko pocivam doma, ce imam varstvo in mi zaenkrat se ni potrebno v bolnico.

AMmice, ki ste zaradi skrajsanega mat. vratu morale lezati v bolnici, mi lahko prosi zaupate kako dolg je bil le ta. ... da vidim, kdaj je bolnica neizbezna.
MV je bil v petek pri meni 18mm, vceraj pa je namerila 23. A je spodnji rod plodovih ovojev tik ob notranjem ustju MV. POCIVANJE!!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: grozeci prezg. porod
12.11.2008 16:36:39   
emaa
Jaz sem imela MV 15mm pri 26 tednih nosečnosti z dvojčki, prvič sem na oddelku bila 3 dni, dobila injekcije za pljučka, drugič 5 dni, pa spet 3dni, pa potem 5dni, potem pa sem rodila točno na prvi dan porodniške. Drugače pa se je meni kljub ležanju MV krajšal, s tem da sem zadnji mesec imela MV 0mm, samo odprta pa nisem bila, pa na srečo nisem rodila.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grozeci prezg. porod
13.11.2008 7:46:38   
cvetka13
pri 25. tednih je bil mV dolg 18mm. Zvecer si v noznico dajem neke progesteronke kapsule. $ dni aksneje je na UZ izmerila MV 23mm, vedar se lijakasto odpira.
Samo da ni slabse, vedar mi je s evedno cudno, da s eje MV zadebeljil za 5 mm. ????

Ali ne delajo vec cerklaz??? O tej moznosti sem pozabila vpr. G????

Cetudi pocivam imam cez dan pogoste bolecine v spodnjem delu trebuha, nad sramno kostjo. Ne popusti po vec ur. Vzamem Buscupan in pocivam. To sem G ze zanjic omenila. G je rekel, da ce se bom do kontrole 24.11. pocutila slabse, naj takoj pridem. Zdej ne vem, kaj naj s to bolecino. Ali mi otrok tako dol tisci ali kaj.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grozeci prezg. porod
13.11.2008 7:47:35   
cvetka13
$ dni aksneje


4 dni kasnejeuser posted image

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grozeci prezg. porod
13.11.2008 8:01:01   
emaa
Mislim, da je cerklaža možna le do 18-20 tedna, potem ne. Je pa lijakasto odpiranje MV kar velik problem. Krajšanje MV sem jaz čutila kot pritisk dol, če se ti res pojavljajo tele bolečine, je najbolje, da se grše spet pokazat k njej ali pa kar v porodnišnico. Sicer boš verjetno pristala v porodnišnici in dobila injekcije za razvoj pljučk, vendar je to še vedno bolje, kot da se začne kaj dogajat brez teh injekcij. želim ti, da zdržiš čim dalj. Upam, da ti rata, iz kje pa si, mogoče bi pa vprašala, če je kakšna iz foruma, ki ti je blizu, pa bi ti bila pripravljena pomagat. 

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: grozeci prezg. porod
21.11.2008 14:34:22   
emaa
A si v redu?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: grozeci prezg. porod
21.11.2008 15:17:27   
lotty4
Ojla

Cvetka 13 kje si? Malo se nam javi in povej kako si?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: grozeci prezg. porod
24.11.2008 20:47:17   
cvetka13
Evo me. V torek sem se slabo pocutila in sla v P na pregled. Naredili so UZ, MV je nespremenjen od zadnjic...sal sem pomirjena domov. POcivam. MAlcek je v  vrtcu.
DAnes imela ponovno kontrolo UZ MV pri svoji G. Malcek je bil prvic do 15.30 v vrtcu. xelo zaspal je tam, kar se je prejsnje dni upiral- mali napredek. KAR  pa je najpomembneje pri meni tu spodaj: NE le, da stanje ni slabse, celo IZBOLJSALO SE JE _ pocitek in progesteron v noznico vsak vecer pomagata.

MV s eje nazaj azdebrlil ma magicnih 28mm, G je bila zelo zadovoljna!! JAZ PA TOLIKO BOLJ, lahko si predstavljateuser posted image

POcivanje naprej- res s e splaca, ceprav je vcasih malo tezko. Ker so mi doam menjali okna v celi hiski,sta  mi je moja mami in mozek genetalno pocistila hisko. Jaz sem bila le organizatorka dela in veliki nadzorni obenemuser posted image .

Glede na izboljsano stanje G nihala med tem ali mi kljub vsemu da dexamethason za plucka. Pa sem ji povedala, da me je ful strah in bi bila mirnejsa, ce bi dobila to zdravilo. Ni mi nasprotovala, takoj s e je strinjala. Tako sem danes dobial prvo dozo.
PUNCE; TAKO SME SRECNA,D A SE STVARI OBRACAJO NA BOLJE!!! Boste videle, to nosecnost bom   pripeljala v 2009 in se kak dan zraven.




(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: grozeci prezg. porod
24.11.2008 20:53:27   
cvetka13
aja, še to...nas dojencek je ocenjen ze na tezo 1kg.....superca
štejem dneve in jih sestavljam v tedne!!user posted image

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: grozeci prezg. porod
24.11.2008 21:09:52   
Davana
cvetka 13 - super novice. user posted image user posted image
le tako naprej in naj detece še nekaj časa lepo raste v tebi.
držim pesti še naprej.




_____________________________

Pošlji MALIBORCI (brez presledka!) na 1919 in podari 1 € Društvu za prezgodaj rojene otroke Maribor.
Velja za Si.mobil-ove uporabnike.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grozeci prezg. porod
25.11.2008 11:47:46   
Andromeda
cvetka13 - mislimo na vas in držimo pesti zate, da zdržiš čim bliže do PDP-ja! user posted image

(odgovor članu Davana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: grozeci prezg. porod
25.11.2008 13:42:18   
emaa
Super

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: grozeci prezg. porod
25.11.2008 14:10:02   
lotty4
o super dobre novice si povedala, veš kako sem komaj čakala, da se nam oglasiš. Moram te pohvalit, da si pridnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ti ka naprej počivaj možek in ostali pa naj bodo prave male gospodinjeuser posted image user posted image user posted image user posted image . Ti kar pridno sestavljaj tedene, več jih bo bolje bo. Pa še user posted image  bo na toplem zunaj pa je tako mrzlo.

Pa še pikepoke za srečo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: grozeci prezg. porod
25.11.2008 20:48:11   
Janeja
Super! user posted image

Ti kar pridno še naprej počivaj. Teh nekaj mesecev do konca te naj vsi po vrsti razvajajo. Ti in tvoj user posted image v trebuščku sta zdaj najvažnejša.


(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: grozeci prezg. porod
26.11.2008 11:53:23   
barni
Jaz sem imela obakrat grozec prezgodnji porod. Prvic mi je zacel trebuh otrdevati nekako tri mesece pred rokom. Takrat se je zacel tudi krajsati MV in od znotraj lijakasto odpirati, mislim da v obliki crke t, ce se ne motim.

Rodila sem v 35. tednu, injekcije za pljuca sem dobila v 28. tednu, prej menda niti nima velikega smisla, kot so mi razlozili.

Drugic se mi je prav tako zacel krajsati MV in znotraj se je zacel nakazovati lijak nekako v 27. tednu. V 28. tednu sem spet dobila injekcije in potem rodila v 37. tednu.

Mene je bila resnicna groza tega prezgodnjega poroda in sem se veliko presekirala zaradi tega. So mi pa rekli, da je MV zelo nepredvidljiv in je lahko en dan se cisto zaprt in dolg, drug dan pa popusti ali pa je kratek pa lahko rodis cez rok.

Tudi meni se je dolzina spreminjala, kar so pojasnili z napako pri meritvi in to, da je to tkivo, ki ga niti eno za drugim ne mores izmeriti enako. Odvisno je od kota, od preglednosti, od G, od aparature...skratka veliko dejavnikov. To da se krajsa je cisto normalen in itakpricakovan pojav v nosecnosti, problem je le, ce se zacnes prezgodaj odpirati. Pomembno je tudi ali se odpiras od znotraj ali od zunaj. Skratka veliko stvari je, bolje je malo manj vedeti in se malo manj sekirati, ker sem prepricana iz lastnih izkusenj, da stres in zivcnost se najbolj skodita.

Jaz sem veliko pocivala, pa sem vseeno prej rodila, je bilo pa bolje kot prvic.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: grozeci prezg. porod
26.11.2008 19:44:39   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: barni
injekcije za pljuca sem dobila v 28. tednu, prej menda niti nima velikega smisla, kot so mi razlozili.



Tukaj se pa s tabo nikakor ne strinjam. Pa še kako smiselne so te injekcije tudi prej.
Jaz je žal nisem dobila, ker je šlo vse prehitro, rodila sem pa v 24 tednu. Pa je naša Lea kljub temu, da je bila rojena ekstremno prehitro in brez pomoči teh injekcij, danes popolnoma zdrava skoraj 4 letnica. Se je pa zaradi tega seveda veliko bolj namatrala z dihanjem kot bi se, če bi jaz te injekcije pravočasno dobila.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: grozeci prezg. porod
30.11.2008 20:27:26   
cvetka13
smo ze na 28t in 1 dan.

user posted image


Injekcije za pjucka sem si akr sama dajala doma- 4 doze  Dexamethasona v misico.
Moram reci, da sem se zdejle sele malo sprostila. prepricana sem  da bom sla cez novo leto in takart ni vec panike. ALi pa bom presenetila do koncauser posted image

Mali je v vrtcu. Edino zadnjic sem ga mogla malo prej vzeti iz vrtca, ker je zbolel--- dve stirici sta mu prisli hkrati ven in je zakuhal...pa se kaselj...manjsa viroza. Ju3 gre najbrz nazaj v vrtec.


Pikec v trebuhu je zivahen, raste. KOmaj ga cakam...a moja mami pravi: OTROEK JE TREBA DELATI POČASI!!!

---VSE OB SVOJEM CASU.

LP


(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: grozeci prezg. porod
1.12.2008 14:16:41   
Andromeda
Bravo, cvetka! user posted image še malo še malo..kdo ve, na koncu bo pa zamujal user posted image , se tudi to dogaja! Meni ni prav nič grozilo, da bi prej rodila (razen nos.sladkorna v blagi obkliki) in je moj lumpi 1,2,3 prišel na svet v 34. tednu.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: grozeci prezg. porod
7.1.2009 19:52:31   
cvetka13
še sem v enem kosu. glavno mi je bilo, da preguramo cez novo leto. ZAdnja 2 dneva pa nisme vec tko zelo obtimisticna, da docakam februar. Tisci spodej na sramno kost, da komaj hodim, in spika v noznici.

Kako ste ostele???

komaj cakam petkovega pregleda.

lp


_____________________________

PDP 21.2.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?