|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hud kašelj
10.1.2007 8:48:20   
*sweety*
Jaz pa več nevem kako naj ublažim kašelj moji trinajstmesečnici.
Odkar je šla po praznikih v vrtec spet kašlja, ampak to je tak kašelj, ki pride nevem vsaki dve uri, kašlja pa tako kot en star kadilec. Trenutno ji dajem slezov sirop, ker drugi sirupi ne pomagajo.Ponoči se enkrat zbudi, ko dobi ta napad kašlja, ampak potem je spet vredu do jutra. Drugače pa trenutno ni bolana, malo nahoda še ima. A mislite da jo moram peljati k pediatrinji? Rada bo kašno vaše mnenje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hud kašelj
10.1.2007 9:06:25   
gramec
Ko je moja hčerka imela takšen kašelj (sedaj je stara 13 mesecev) so mi v lekarni priporočale slezov sirup (čez dan), da ji pomaga izkašljevati. Pred spanjem pa zvečer (samo če je zelo moteče zanjo ponoči) lahko žličko sirupa Panatus, da se kašelj pomiri in da bo lažje spala.
Jaz sem šla vseeno že prej k pediatrinji, da jo je poslušala, da se ne bi kakšen bronhitis razvil. Ampak do sedaj ni bilo nikoli nič kot samo hud kašelj.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hud kašelj
10.1.2007 9:06:38   
Ninica
Tako je bilo z našo še pred 2 dnevoma. Res grozno je kašljala. Še bruhala je zraven in celo noč nič nismo spaliuser posted image . Smo bili pri zdravnici in je rekla, da je samo viroza. Zdaj smo ji začeli dajat sirup Panatus 3x na dan in 3x Operil šprica za nos. In iz enega dveva na drugega se ji je stanje zelo poboljšalo.

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hud kašelj
10.1.2007 9:26:42   
Marogica
TUdi naš je tako kašljal, pa smo vseeno šli k pediatrinji. Močni bronhitis- je diagnoza. Sem kar srečna, da nisem predolgo čakala in ga "samozdravila" s sirupom-ker tako ali tako ni pomagal. Očitno

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hud kašelj
10.1.2007 11:18:26   
srki
Jaz sem imela za lažje izkašljevanje timijanov sirup, slezovega pa imam za pomiritev. Ker že kaj nekaj časa kašlja, je šel danes do zdravnika in je dobil Ventolin. Vročino pa dobi vsake kvatre. Ponoči ga tudi včasih tako zagrabi, da se mi kar smili, kašlja pa tudi kot kakšen star kadilec. Upam, da bo ventolin pomagal. Če ne bi imel vročine, ne bi šla do zdravnika, ker pa je bila le-ta pristona, sem kar šla in dal je Ventolin.

(odgovor članu gramec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hud kašelj
10.1.2007 18:41:38   
* Mateja *
Če kašlja tako na katar, ji daj sirup za izkašljevanje, da bo šla sluz ven, da se ne začne nabirat na plučih. Če pa hašlja na suho, pa sirup za pomirit kašelj. Če ima katarček provajte s inhalacijami, da se sluz zmehča in bo šla lažje ven, lahko jo še tolčeš po prsih in hrbtu, da se sluz odlepi in gre lažje ven.
Mi smo specialisti za te stvari, saj je tudi naš vlekel ta kašel 2 meseca.  Mi si pomagamo tako, pa še kremo iz materine dušice imamo in ga mažemo večkrat na dan z njo. Če se mi pa zdi da domače žaube ne pomagajo, ga peljem poslušat k dohtarju, da nebi kakšen bronhitis fasal al pa pljučnice.
Pa čimprej se pozdravte!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hud kašelj
10.1.2007 18:45:46   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *
da nebi kakšen bronhitis fasal al pa pljučnice.


To je še kako res - trenutno so na delu neke čudne virusne pljučnice.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hud kašelj
10.1.2007 21:01:42   
vanč
Mi imamo slabe izkušnje s kašljem (2x bronhiolitis) zato bi šla k zdravniku. Osebno se tako majhnemu ne upam dajati nobenega sirupa za kašelj. To odsvetuje tudi moja zdravnica in tudi zdravniki na pediatrični.

_____________________________

vanč

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hud kašelj
10.1.2007 21:03:34   
Ro-La
mi smo spet na inhalacijahuser posted image , zgleda da je nekaj v luftu user posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hud kašelj
10.1.2007 21:14:24   
Tejči
Mia kašlja že kaki mesec. Smo bili pri zdravniku in so pljučka OK, rekla pa je, da se zna še zavlečt, saj je ogromno virusov na pohodu. Jaz ji dajem Panatus-za pomiritev (pred spanjem) in Prospan-za izkašljevanje (čez dan). Rezultatov pa ni in ni...

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hud kašelj
10.1.2007 22:04:27   
NIN@
Naš Bor tudi kašlja že 2 dni inkadar nastopi napad kašlja tudi bruha! Naš bor je prvi dan kašljal prav lajajoče ( kot pes) sliši se smešno, ampak to bi nej bil laringitis potem pa nastopi hripavost. To smo zgleda zabremzali z daleronom in slezovim sirupom. DAmes je že bolje in nima vročine! Drugače pa uporabljamo mazilo od bimbija ua prstni koš, slezov sirup in fluimukan prah.
Kašelj je zelo moteč in teško se ga je otepst!!!

lp
nin@

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hud kašelj
11.1.2007 10:25:20   
srki
Joj, Primoza, ne me strašit. Naš že kar nekaj časa kašlja, do nedavnega se je lepo izkašljeval, predvčerajšnjim je spet dobil vročino, tako da je šel včeraj k zdravniku, ki pa je rekel, da ni nič hudega in je dobil Ventolin. Zvečer pa je kašljal, tako bolj na suho, kot da mu ni nič, kot da bi se afnal, čeprav vem, da se ne, hkrati pa še bruhal. Upam, da ne staknemo kakšnega hudiča.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hud kašelj
11.1.2007 10:28:31   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: NIN@

prvi dan kašljal prav lajajoče ( kot pes) sliši se smešno, ampak to bi nej bil laringitis potem pa nastopi hripavost. To smo zgleda zabremzali z daleronom in slezovim sirupom.


To je bilo pa tudi pri Aljažu. Najprej je čudno kašljal, potem hripal. Meni je zdravnica še lani, ko smo šli na morje in sem ji opisala problem, dala sirup Flonidan, ki je tudi za alergije. In čim sem opazila, da je začel tako kašljat, sem mu dala ta sirup in potem se je vse ustavilo.

Problem je, da sedaj drugače kašlja.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: hud kašelj
11.1.2007 10:31:25   
Mina1
Tudi mi smo doma na stand byu: mali piškotek je doma, ni v jaslih, ker ima poleg kašljanja še vneta ušeska in je na antibiotikih, večji je v vrtcu, samo čakamo, da pokličejo, baje vsi povprek kašljajo in ta kašelj je tako zelo hud in grd, da me je kar strah. Ponoči je bilo hudo...zjutraj se malo umiri...

Sem v bistvu z eno nogo v službi, z drugo doma, imam odprto bolniško za vsak slučaj, malega trenutno pazi babi doma, če bo pa še večji obležal zaradi tega hudega kašlja, bom morala ostati doma, ker nimam varstva.

S sirupi ni za pretiravat v nedogled, ker lahko vse potisne v mala pljučka in kasneje privre kaj hujšega na dan. Upam, da ne bo hujšega, se pa to že dolgo vleče, tako da...

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: hud kašelj
11.1.2007 20:20:28   
*sweety*
Punce nekatere ste me malo prestrašile, zato sem seveda šla k p. in na srečo so pljučka čista, gre pač zato da se ji nabira sluz tam v sapniku in zato kašlja. in rekla je, da ne priporočajo nobenih siropov za otroke do 2 let, ker le ti samo še poslabšajo stvar, ker se tako majhni otroci ne znajo izkašljati. svetovala mi je čiščenje noska, vlaženje zraka in veliko tople tekočine ter sadja...pa vseeno hvala za mnenja.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: hud kašelj
17.1.2008 22:44:22   
ROŽICI
Mojo hčerko 4 letno ponoči zgrabi hud kašelj...že 3 dni vsak dan slabš...sva bili pri zdravniku )pred  4 dnevi pa je dobila primotren.ponoči ima tudi vročino..antibiotik pa ne pomaga.tako da bova mogli nazaj k zdravnikuuser posted image

_____________________________

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: hud kašelj
18.1.2008 10:29:41   
bini
pri nas kašljamo kar 3je...
tavelika ima pljučnico (dobila AB)in končno vsaj vročine nima - se je držala 4 dni... tamali ima virozico z občasno večerno vročino... jaz pa samo kreham in upam, da bo boljš... mož ŠE ne kašlja user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?