|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   imam "čuden" problem
2.12.2007 17:33:48   
vaney
Vem, da so bo marsikateri zdelo to neumnost, ampak meni še zdaleč ne. Problem je sledeč: zeloo dobro slišim (no, to še ni problem), hec pa je v tem, da za spanje potrebujem popolno tišino - dihanje, lajanje, petelini, tv... in vse drugo me strašansko moti in ne morem zaspat in sem potem vsa živčna, ker se mi spi, pa ne morem zaspat. Zaradi tega sem že pred leti začela za spanje uporabljat zamaške za ušesa in jih imam sabo tudi, ko grem kam čez noč. Tako sem se navadila na njih, da ni šans, da zaspim brez njih. No, do zdaj je to vse lepo folgalo, januarja pa pričakujevauser posted image  in nimam pojma, kako bo to takrat zgledalo. Z zamaški najbrž ne bo šlo, ker otroka ne bom slišala, brez njih bom pa znorela, ker ne bom mogla zaspat.
Kot pravim, enim se mogoče zdi to neumnost, meni pa kar velik problem.
Ima katera kakšne podobne težave, kako jih je rešila oz. kako je to mogoče rešiti?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 18:05:24   
Petraa
verjemi,da od utrujenosti te ne bo motil niti traktor če bi ti peljal mimo glaveuser posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 18:17:22   
katra55
Meni se to ne zdi neumnost in te čisto razumem, tudi sama potrebujem čisto tišino da laho zaspim in sem tudi zelo živčna če ne morem zaspati, čepke pa sem uporabljala samo v študentu. na začetku ko sem imela user posted image sem se zbujala če se je samo premaknila, vendar sem se kmalu navadila in se zbudim samo če se zbudi user posted image , potem jo podojim in ko zaspi nazaj zaspim tudi jaz.
Svetujem ti da poskusiš spati brez čepkov še preden pride user posted image , ker potem jih res ne boš mogla uporabljati.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 18:35:38   
buči
Jaz sem imela težavo s svetlobo. Čim je bilo malo svetlobe, sem se zbudila in konec veselja s spanjem. Se mi kar smiliš. V bistvu nimam pravega nasveta, ampak se mi pa zdi, da bo s časom težava prešla, ker boš pač utrujena in boš morala spati, ker ti bo telo samo povedalo, da potrebuješ počitek. Pri prvem otroku na začetku misliš, da ne boš nikoli zatisnil očesa, ker bi ga njraje ves čas opazoval, pazil, ampak s časom se zgodi, da ga ne slišiš, jaz sem kar prespala jok, me je moral mož zbujati. Zdaj sem se že tako navadila, da sredi noči kaj naredim, da naš mali zaspi naprej, pa zjutraj sploh ne vem, da sem se v bistvu zbudila. Kako bo pa sedaj, ko bomo imeli drugega, pa ne vem. Sem se že kar malo razvadila ...

Ej, verjemi, da bo vse ok, pa bo! Jaz si tudi že 6 mesecev dopovedujem, da bom hitreje rodila, kot prvič, da me ne sme biti strah, čeprav bi se najraje prežarčila na Mars, da mi ne bi bilo treba oditi v porodnišnico. Porod bi preskočila ... Punca, zmogla boš, tako ti kot tudi jaz. Mislim nate, drži se!

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 18:48:17   
nuala
Jaz imam vedno ponoči vključeno kuhinjsko napo, že leta.
Na zvok se hitro navadiš, dobro duši druge zvoke.
Otroka pa vseeno slišiš.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 19:43:05   
Pia77
vaney, tudi mene vcasih skrbi glede tega. Ze leta spim s cepki, sprva v studentu, zdaj zaradi mozevega smrcanja. Obcutka sem se tako navadila, da jih uporabljam tudi, ko sem sama in je okoli mene cista tisina. Moj nacrt je tak, da jih bom kaksen mesec pred PDP postopoma nehala uporabljat. Kadar je moz v nocni, pa jih ze zdaj ne uporabljam user posted image .
Po porodu bo itak vse drugace... user posted image


Kaksne imate pa izkusnje z novorojenckom in smrcecim partnerjem?
Ena moja kolegica je svojega moza po porodu izselila v sosednjo sobo, saj se je nvorojencek ponoci prebujal... Jaz ti takih drasticnih ukrepov res ne zelim...

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 21:00:27   
vaney
Pia77, saj moj načrt je tudi bil tak kot tvoj in zdaj poskušam spat brez njih vsaj, ko je mož v nočni, ampak mi ne gre. In ko po uri, dveh premetavanja in poslušanja "okolice" znorim, jih dam v ušesa in potem ni problema. U glavnem mi ta načrt nikakor ne uspeva.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 21:09:00   
Jančika_
Razumem problem. Sama ne morem spati, če kdo v sobi smrči (mož na srečo ne), ali če ima soseda preveč na glas televizijo. Pogosto sem spala s čepki, sploh v šotoru ali na skupnih ležiščih ne zatisnem očesa brez.

Ena možnost je ta, da vseeno spiš s čepki in da zadolžiš moža, da te zbudi, ko je treba. Imate slaba okna? Mogoče zamenjaš spalnično okno z novim, ki boljše tesni; vsaj zunanje zvoke tako zadušiš. Morda bi bilo tudi dobro, da bi se naučila kakšne sprostitvene tehnike, recimo avtogenega treninga; to zelo pomaga pri izključitvi zunanjih dejavnikov in pri dobrem spancu.

In tudi ni nujno, da boš od utrujenosti lažje zaspala; meni se je pri prvem otroku zgodilo celo obratno in sploh nisem mogla več spati. Potrebovala sem nekaj mesecev, da sem se spet naučila kvalitetnega spanja. V ta namen sva se z možem izselila iz spalnice; enostavno ne morem spati v isti sobi kot otrok, ker me vsak najmanjši prdec zbudi.

Glede smrčanja. Meni bi se enostavno zmešalo, če bi mož smrčal. To bi bil vsekakor razlog za ločeno spanje. In dojenčka sploh ne bi dajala v sobo s smrčačem. Sicer imajo otročki obdobje, ko jih nič ne zmoti, potem pa pride spet obdobje, ko se zbudijo ob vsakem zvoku.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 2.12.2007 21:13:48 >

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 21:09:49   
Jančika_
Aja, zdaj vidim, da tvoj mož dela tudi ponoči, torej tista možnost, da bi te on zbujal, odpade. Resnično ti od srca želim, da ti bo uspelo najti kakšno rešitev.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 21:13:27   
Anonimen
ja z pa mislim, da je to vse pihične narave! če si že v apriori govoriš da te vsak zvokec moti potem te bo tudi motil in ležiš in samo poslušaš in ne vem no. dejte se raj na kej drugega koncentrirat ne na zvoke. recimo uležeš se na hrbet pa samo svoje dihanje opazuj...v dihanje daj vso pozornost. dihaj sproščeno skozi nos not skozi usta ven. pol lahko stopnuješ da vdihneš najprej s prepono pa potem s pljuči čisto do vrha pljuč , zadržiš dih za par sekund in izdihneš.  na tak način se ponavadi začne avtogeni trening

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
2.12.2007 21:15:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
2.12.2007 21:18:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 21:29:48   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

verjemi,da od utrujenosti te ne bo motil niti traktor če bi ti peljal mimo glaveuser posted image


tudi jaz se ne strinjam s tem
po porodu 2 meseca skoraj nisem spala - bila sem tako utrujena, da se ne da povedat, pa vendar med dvema hranjenjema otroka nisem mogla vmes zaspat. Spala sem po 2x ali 3x na noč po pol ure in to je bilo to.
Mene moti vse - vsi zvoki, svetloba, pa tudi, če tega ni, imam pa sama s sabo problem in ne znam ugasnit svojih misli. Res za znoret.

Kar se pa tvojega problema tiče, ti pa ne znam svetovat drugega, kot da vztrajaš, da čepkov ne uporabljaš. Kakšna slabo prespana noč pred porodom, ti ne bo toliko škodila, lahko pa boš ugotovila, če je s asom kaj bolje. Če pa je res tako zelo nemogoče, da bo spala brez čepkov, sem pa prepričana, da obstaja tudi kak baby alarm, ki mamo zbudi na drugačen način, saj imajo zagotovo tudi napravo, ki je namenjena gluhim - kakšne vibracije ali kaj podobnega - samo jaz se tega ne bi šla. Je pa res, da sama nikoli nisem uporabljala čepkov, ker mi je bil občutek, da ne slišim, če se v okolici kaj zgodi, grozliv.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 21:53:41   
vaney
Mislim, da bom kar probala se še mučit ta mesec do poroda in se nekako (ne vem, kako) navadit na spanec brez čepkov. Imate prav tiste, ki pravite, da seda imam še čas za nespanje in premetavanje, kmalu mi bo pa vsaka minuta spanja prav prišla in če se ne bom do takrat v red spravila, bom postala živčni zombiuser posted image .

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 22:28:09   
Azzurra
DA, JAZ IMAM IDENTIČNO SITUACIJO!

Pa spim še z maskico za čez oči. Zamaške in maskico sem imela tudi v porodnišnici. Res, prisežem. Tako spim že kakšnih 15 let in mislim, da bo tako ostalo, do kdaj, ne vem. Sem imela iste pomisleke kot ti, predno sem rodila. Sinček je prve mesece spal v najini spalnici, poleg moje strani postelje. Spala sem z zamaški in ga brez težav slišala. Ne vem kaj naj ti rečem, ali je to podzavestno ali ne. Skratka, slišala sem ga. Pa ostalih stvai (recimo to da moj dragi vstane večkrat na noč, da spusti mačka notri ali ven - ja, imamo mačka, ki je bolj razvajen kot otrok, priznam), sploh ne slišim!
Potem smo ga preselili, otroka seveda, v svojo sobico. In tudi od tam sem ga navkljub zamaškom slišala. Brez baby fona in za zaprtimi vrati.

Glej, dojenčki so tudi taki, da se ponoči kdaj zbudijo ker se premikajo ali ker sanjajo in takrat se oglasijo. Verjetno večina mamic teče ob prvem stokcu, jaz sem te stokce verjetno preslišala, nisem pa preslišala joka od lakote ali iz potrebe. Sej tiste stokce tudi če preslišiš - otrok navadno zaspi naprej, tako se tudi uči sam uspavat, vsako tekanje pa tudi ni dobro, ker ga samo še dodatno razdraži.
Tako, no, ne vem kako se boš odločila. Meni je bil moj počitek zelo pomemben. Poleg tega pa računam tudi na mojega dragega, tudi če nebi slišala, bi pač on vstal ali pa bi me ruknil naj grem jaz.
Glej moj otrok je navkljub mojim zamaškom živ in zdrav, tako da upanje je user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: imam "čuden" problem
2.12.2007 22:49:54   
lelaval
ene je tudivse motilo. Ko sva z mojim začela hodit, oz, ko sem že prespala pri njemu, sem čakala, da zaspi (ker je zaspal pri radiu), potem sem ga vgasnila in sama zaspala. Prej sem spala tudi v trdi temi, on pa ravno tega ne prenese. In sem se navadila . Pa ne zato, da bi se nejmu podredila,pač pa me čez čas te stvari niso več motile. V postelji sem začela brat in velikokrat zaspala zraven knjige - ko se je moj zbudil, je samo pospravil knjigo in ugasnil luč (isto, če sem zaspala pred TV). In sedaj ne morem zaspat drugače, kot pred TV . Če pa spim kje, kjer ni TV, pa mora bit nekj za brat ali pa križanke.
Mislim, da je največ na psihi. Poskusi spat brez čepkov, če ne bo šlo, pa od začetka motiviraj partnerja, oz uporabi baby phone. Mogoče pa po porodu sploh ne boš spala s čepki - da ne bi preslišala otroškega joka.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 7:45:05   
Klaudia
vaney - sama sem imela iste strahove. Čepke sem uporabljala par let, rok pa sem imela oktobra. Ampak s tistim dnem ko sem rodila jih ne rabim  več. Padem zvečer v posteljo ko klada - zmatrana do kraja. Zdaj jih uporabim le, če ima user posted image kdo popoldne čez, da si lahko spočijem. Ponoči pa me ne moti nič. Še Lia mora včasih dolgo jambrat, da jo slišim, pa spi zraven mene user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 8:11:53   
Lunca1
No jaz sem imela pa kontra problem. Jaz pa zelo trdno spim, moj pa rahlo in ga je vse tisto cmokljanje in vzdihovanje zbudilo. Mene pa šele jok. V bistvu na mojo srečo, ker zaspim pa zelo težko nazaj.

Vaney jaz ti predlagam, da tvoj mož vsaj občasno prevzame bujenje in boš lahko uporabila čepke, da se boš vsaj malo naspala. Pa hodi spat tudi podnevi, da se bo vsaj nekaj uric nabralo. Ker dojenčki so, pa te nočem strašit, precej glasni. Vsaj naša je bila.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 9:37:20   
Laubica
ena je vprašala-
Kaksne imate pa izkusnje z novorojenckom in smrcecim partnerjem?

moj smrči kot dinozaver ZA ZNORET-dela večinoma nočne tak da je takrat mir,zdaj od kar imamo dojenčka pa sem ga kar k njegovi mami dol preselila ko ne dela nočne-ker enostavno to ni bilo za zdržat,če jemali spal sem bila budna zaradi možauser posted image ker sem jaz tudi čepke vedno uporabljala pa še skozi slišala to grozno SMRČANJEEEEEEuser posted image


_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 10:35:03   
silvy
No, jaz tudi že kar dolgo časa spim s čepki v ušesih. Se strinjam, da je to psihičnega izvora, ampak meni tile zamaški ful ustrezajo. Ko se uležem si jih dam v ušesa in se mi zdi, da preidem v nek drugi svet. Močnejše zvoke pa se itak sliši.
Maja sem rodila in sem na začetku spala brez čepkov.Zaspati nisem mogla, četudi sem bila na smrt utrujena: Cele noči smo imeli krče (joj, nerada se tega spomnjam). Nakar sem ugotovila, da se večkrat zbudim po nepotrebnem. Npr. mali se premakne, obrne ipd. Zdaj spim spet s čepki in ga slišim. Tako, da brez skrbi, bo ko treba ga boš slišala.
Zdaj pa se trudim se naučiti, kako čimprej zaspati. Npr. ponoči, ko se zbudi. Zdaj prakticiram to, da poslušam svoje dihanje, razmišljam o čem lepem...a obstaja kakšna tehnika?Po mojem se tega da naučiti

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
3.12.2007 12:37:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia77)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 15:03:00   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_
Me pa skrbi kako bo na partnerjevo smrčanje reagiral user posted image ..?? user posted image


Moj user posted image  sicer smrči bolj poredko, ampak takrat s toliko decibeli, da se stene tresejo user posted image  Največji hec je, da se jaz zbudim, user posted image  pa se ni nikoli. Še zdaj, ko se ponoči priklati k nama, se stisne k atiju in ji potem on smrči direkt na ušesa, ona pa mirno sanja. Gluha preverjeno ni user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 18:57:46   
kodrana
vaney jaz imam natanko tak "problem".

_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 19:27:31   
vaney
Danes ponoči je bil mož v nočni in sem probala spat brez zamaškov. Katastrofa. Šla sem spat ob 23h, do 2.30h sem gledala v strop, se obračala, poslušala svoje dihanje...nič od tega. Ob 2.30 sem obupala in dala v ušesa zamaške. Zaspala sem kot ubita, ob 7h je prišel mož domov, sem se zbudila in bila kot zombi prve klase, ker mi je manjkalo spanja. Potem sem spala še do 10h. Samo dvomim, da bo to izvedljivo ob user posted image . Joj, kakšne brezvezne, pa vseeno velike probleme imamo eni.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: imam "čuden" problem
3.12.2007 23:22:20   
jagoga
Jaz bom pa vas, ki uporabljate zamaške za ušesa najprej vprašala, kakšne pa hudiča uporabljate. Kolikor imam jaz izkušnje s temi zamaški, ti ne preprečijo vsakega trušča, ampak samo omilijo. Če nekdo zraven tebe normalno govori ga lahko vseeno slišiš, ampak samo bolj omiljeno oz. bolj slabo. Če jih boš uporabljala in če boš imela otroka pri sebi v vajini spalanici, ga boš sigurno slišala, če ne prej pa takrat, ko bo zares jokal in to bo takrat ko te bo resnično potreboval, vseh ostalih šumov in njigovih vzdihljajov pa ne. Otroški jok je močnejši kot pa govorjenje, saj ga je slišati še od sosednih stanovalcev.
Glede smrčanja partnerjev pa je običajno tako. Otroci se privadijo konstantnih zvokov, ki ga obdajajo in lahko spijo kljub temu da so prisotni. Oni nimajo psihičnih zadržkov in omejitev. Smrčanje (če res ni prehudo - žaganje) je zvok, ki je ves čas prisoten z konstantnim tempom in dojenčki se ga privadijo. Pri nas mož občasno smrči, ampak takrat tamal še bolj spi, ker se počuti varnega, ker se zaveda, da je nekdo prisoten v njegovi bližini.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?