|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je že katera tko nardila
24.5.2005 22:36:33   
čaki
uglavnem skušala bom biti karseda kratka: za en mesec imamo mleko pregomin, da vidimo, če je mala alergična na mleko, možno pa je tudi, da je na jajca.tko in smo se tega držali, dobili sva tudi kremo po kateri so majčkene pikce na obrazu takoj izginile. po 14 dneh pa sem dala spet mleko Hipp, da vidim kako bo. dajala sem ga en teden, pa (k sreči) nič pikic!!!! pred 4 dnevi pa sem ji dala tudi bebi piškot v kateri so jajca in pokazalo se tudi ni nič! je pa rekla zd. da ima mala zlo suho kožo na obrazu, zdaj pa nimam pojma, ali je blo od suhe kože a kaj naj bi ble te pikce. niti ne vem, kako naj grem zdaj k zd. in povem kako sem eksperimentirala kar na svojo roko.kako naj to obrazložim? bi smela kar po svoje to naredit? ima katera izkušnje s tem?? je alergična ali ni??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   je že katera tko nardila
25.5.2005 6:29:44   
Klara-5
najprej, ne kar tako poskušat nekaj, mleko namreč se čisti en mesec, tako da po 14ih dneh nisi naredila prav nič.... drugače pa ti toplo priporočam (kot mamica fantka z atopičnim dermatitisom), da naslednjič, ko se pojavijo pikice (lahko pa tudi prej) in če se ob tem otroček praska ali je razdražljiv, prosiš za pregled pri dermatologu in alergologu. pol boš pa ziher vedela kaj je!
lp, radi se mejte, klara

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   je že katera tko nardila
25.5.2005 6:51:29   
AnBan
No kot že veš ima naš mali alergijo na jajca in mleko. Jaz sama nisem nikoli eksperimentirala, ker so mi rekli, da bolj kot izzivaš alergijo, več časa ostane. Ko mi je pediatrinja rekla, da sumi na alergijo, sem malega takoj prijavila na testiranje (Jesenice, so bli ful prijazni:bravo::bravo::bravo:), kjer so mu dokazali alergijo. Zdaj po sedmih mesecih sva šla spet na kontrolo in kožni prick testi niso pokazali alergije, tako da čakam izvide krvnih testov. Če bodo tudi ti v mejah normale, bova morala na provokacijski test, sama pa doma nikakor ne smem eksperimentirat, dokler ne opraviva tega testa.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   je že katera tko nardila
25.5.2005 7:59:56   
tascha
AnBan, ali je bil mali alegičen na tisto melko, ki si ga ti pila oz. jedla mlečne izdelke in ga dojila?

Ker je Timi precej bruhal - ni pa imel pikic -:zmeden:
mi je zdravnica rekla, da naj neham piti mleko in jesti mlečne izdelke. Pa se mi zdi, da ni nič boljš!:zmeden:
A bi mogla dalj časa vztrajat brez mleka? :zmeden:

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   je že katera tko nardila
25.5.2005 9:07:47   
AnBan
Ja naš je bil alergičen že ko je bil dojen (alergija se je pojavla tam nekje pri 5ih mesecih) in sem mogla iz prehrane umaknit vse mlečne izdelke, vse jajčne izdelke, vse izdelke s konzervansi, žal pa sem jedla stvari s kakavom (v žlahtni črni čokoladi ni mleka) in so šele zdaj na kontroli ugotovili, da je alergičen tudi na kakav...upam, da se nam zaradi tega ne bo vse skupaj podaljšalo.

Brez mleka moraš vztrajat vsaj en mesec, če hočeš, da bodo vidni rezultati, če je res kaj na tem, da je alergičen na mleko.

Saj je težko, ampak za naše sončke se da vse potrpet. Mi zdaj kar vsi jemo tako hrano, ki je primerna za našega sončka, pa sem tudi na začetku mislila, da ne bomo zmogli. Če si kdo zaželi jajce, mleko, pecivo, kupljene stvari komot lahko vzame, samo malemu se ne sme kazat in ga dražit. Kosila so pa vsa taka, da lahko vsi jemo.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   je že katera tko nardila
25.5.2005 21:08:02   
asija
Jaz sem isto naredila. Samo namesto pregomina je moja jedla sojino mleko. Ker ni bilo nič boljše sem ji začela dajat nazaj hipp. Krvni in kožni testi nikoli niso pokazali nobene alergije, le pikice je imela kasneje pa že zelo suho kožo. Sedaj sva spet na dieti, ki sem si jo sama naredila. Vsak dan si zapisujem kaj poje in kakšna je koža. Moja je stara 7 mesecev. Pred edim tednom sva bili že tretjič na testiranju in test je pokazal, da je alergična na jajce, (nikoli jih ni uživala).
Če se boš odločila za dieto jo imej vsaj 2 meseca.

Pa še nekaj tudi meni so na začetku govorili, da se koža čisti in da ima zelo suho kožo pa je šlo za alergijo.

Upam, da pri vama gre res za suho kožo, ker je zelo hudo, če ne veš na kaj je otrok sploh alergičen.:sloncek::sloncek::sloncek:


(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   je že katera tko nardila
26.5.2005 22:25:57   
žiža
Naša ima alergijo na jajčni beljak 6.11 kU/L, mleko 0.24 in pšenica 0.43. Sva za tri mesece dobili Pregomin in se drživa diete. potem naj bi šli na provokacijski test, da se ali potrdi alergija ali zavrže. Po nasvetu pediatrinje se je diete dobro držati, ker te alergije v kasnejših obdobjih (puberteta) lahko prerastejo v astmo ali seneni nahod. Za to se pa že splača kakšen mesec več potrpet.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?