|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:11:25   
*alja*
pustijo dihat??  Moja user posted image  je stara malo čez 10 mesecev in je res grozna!! Še na WC ne grem brez nje. Ko nisem na dosegu njenih oči je vik in krik v sekundi! Vglavnem cel dan me mora videt in biti polek mene!Že če grem iz dnevne v kuhinjo pa je ne vzamem z sabo se začne tako jokat da je 10 minut ne umirim. Joka pa tako da je cela mokra tako ji tečejo solze kot če bi se nevem kako udarila!

Upam da jo bo kmalo minilo ker je res utrujajoče ko jo moraš še na Wc nest polek!!

Kaj pa vaši user posted image  so tudi take " pokore "???

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:15:12   
MarijaPo
vsekakor zelo podobno
nasi pravim kar pevka, ker se dere neumorno, ker je se premajhna, da bi dojela, da je sla mamica stran, se joka tudi, ce je mamica zraven, najbolj se mi pa joka v narocju, tko da ...

sem pa brala neke psiho knjige in menda je to, kar ti opisujes separacijska kriza - ko froc dojame, da on ni isto kot ti in se te potem oklepa kot ne vem kaj, menda moras takrat se vec casa bit z njim ni skos z njim, da dojame, da ga imas rad in da bos zanj poskrbel..

sicer pa jaz z naso malo evo tudi na wc hodim - jo dam v lupinico in jo gugam, medtem, ko opravljam wc posle in kar gre. user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:18:11   
soncicaT
Jaz ne vem kako bo pri vaših mesecih, ampak že sedaj pri 4. opažam, da je kar navezan name...saj vse lepo in prav le skrbi me, ko bo treba v službo-sicer drugo leto, malce pa le pomislim na to. Pa problem je, ker mi nimamo tukaj kake babice z nami-živimo čisto sami..user posted image ..in bo kar problem s tem uvajanjem.

Saj gremo kadar je možno kam na obiske, da je čimveč v družbi, samo mama je le mama.

Huh, res upam, da ne bo problemov.user posted image

Jaz tebi svetujem, če imaš koga v bližnini, postopoma jo dajaj malce drugim, za kako uro na dan, ali naj se kdo drug igra z njo..user posted image

Bi se pa strinjala z MarijoPo!Otrok se enostavno mora počutit varno!

Srečno!

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 19.7.2006 11:21:28 >

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 11:30:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:35:47   
CIPRESA
Ah ja, je bil star 3 mesece pa je bilo tako, pa je bil star 5 mesecev pa je bilo isto, pa 10 mesecev pa se še vedno ni nič spremenilo, no sedaj čakamo prvo svečko pa neboš verjela...........ni še nič boljeuser posted image

Kaj pa vem sem pač sprejela dejstvo da je naš pač tak in konec. Eni so bolj navezani na nas eni pač manj upam samo da se bo kdaj znal sam zamotit s kako stvarjo in se vsaj 10 minut sam igral brez da bi sedela zravenuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:36:18   
hgrm
Tvoja zgodba mi je še kako poznana, na WC sem šla z njim v naročju, kuhala sem z eno roko, če ni bil v stiku z mano, je bil vik in krik. Danes je star 3 leta in še zmeraj kot klop, saj je lepo da te ima rad, ampak otrok je samostojna osebnost in mora počasi postajati samostojen, naš pa tudi risanke ne more gledat, če sem jaz v kuhinji.

Skratka, kaj ti hočem povedati, midva sedaj pričakujeva drugega otroka, pa sva rekla, da bo najin pristop drugačen, pri prvem je tašča kuhala pol leta, zato da sem jaz v rokah držala otroka in ga nosila okrog, čeprav majhen, se otrok še kako navadi na tako crkljanje, ti pa s tem počasi postajaš njegov suženj.

Razmisli če je res potrebno, da se te nonstop drži, če je zdrav in mu nič ne manjka, se mora znati zamotiti tudi sam, vsaj nekaj časa, da ne bo tako kot pri nas, ko se tudi sedaj v peskovniku ne igra, če se jaz ne igram z njim.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:39:09   
Anonimen
Moj je star 8m in ga že ves čas navajam, da je lahko še s kom drugim. Tako ni problemov, če ga pustim z babico ali kom drugim, ki ga sicer pozna.

Seveda bi me tudi on rad imel na očeh, ko sva sama. Zato se premikam bolj počasi, da lahko pleza za menoj. Če me ne vidi, pa se mu oglašam. Problem je uspavanje, ker ne smem iz njegove sobe. Včasih je bilo dovolj, da je imel flaško, zdaj pa bi ga morala gledat user posted image

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 11:39:32   
*alja*
Pred enim mesecem se je sama igrala tudi 45 minut v stajici, posteljci - poslušala pesmice,...

Zdaj pa kar naenkrat več nič! Sama res noče bit ene minute na dan!! Kar strah me je ker oktobra več nebom mogla biti z njo - kaj pa potem?? Bo cel dan vik in krig!
Ma sploh ne smem misliti tako daleč naprej ker me kar stisne pri srcu!!

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 13:37:11   
Olivija
Pri nas je isto, zadnjič ko sem šla na WC je od same jeze čisto modra ratala, ker je toliko časa sapo lovila, potem je pa kričala na ves glas. Ta teden je malo bolj, ker se tudi sama kaj igra in lazi okoli po vseh štirih. Imamo pa problem s previjanjem, ker tudi tam tuli na ves glas.

Zanimivo, očitno sta na isti dan rojeni user posted image , pa naj še kdo reče, da so device mirne.



< Sporočilo je popravil Olivija -- 19.7.2006 13:38:26 >

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 13:46:11   
Seven*
Ravno sem prebrala nekaj knjig na to temo. Ena je res super. Naslov je Globine, ki so nas rodile.

To kar zdaj vas otrok dozivlja je separacijska faza. Pocasi ugotavlja, da mama in on nista vec eno. V zgodnjem obdobju namrec otrok misli, da je zdruzen z mamo in da sta ena oseba. Zdaj se pocasi osamosvaja. Za to rabi cas. Eni vec, drugi manj.. Tako so si otroci razlicni in ne moremo pricakovati, da bo slo vedno po maslo. Eni rabijo zaledje, varnost kar dolgo casa.. Ce jim bomo to omogocili, se bodo lahko razvili v mocne, samostojne osebnosti, v nasprotnem primeru pa lahko otrok misli, da na nas ne more racunati, postal bo negotov in nesiguren v svoja dejanja..

Pri nas pali to, da sedim na tleh. Ona ve, da lahko kadarkoli prileze do mene. Vcasih kar dvigne majico in se priklopi, potem pa kobaca naprej. Vidim, da si vedno vec upa, da so razdalije od mene daljse..

Naporno je.. Ampak se splaca. Otrok je le nalozba v prihodnost in se splaca potruditi.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 14:05:38   
KIRA
jaz mam 2 taki brečli. ne morem it iz ene sobe v drugo, da ne bi imela "sence". kaj šele, da bi šla sama na WC ali pod tuš! še ko je ati doma in ju zabava, pali to kvečjemu 5 minut. pa sta že za mano. groze.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj vaši malčki vam tudi ne.......
19.7.2006 19:56:57   
ninocka
Moj je tud tak ratu. Skoz samo po meni pleza, pa ce ga kje puistim samga, takoj za mano prsiba. Ce pa slucajno ugotovi, da me ni, pa v jok. Ko kuham, pride do mene in me vlece za hlace, majico in steguje rokice, ko gledam TV, proba splezat na kavc zraven mene...
K drugmu v narocje sploh noce, ce ga ze slucajno kdo drzi in vidi mene, potem takoj steguje rokice in ce ga ne vzamam takoj, plane v jok.
Sem pa danes dozivela rahle sok - moja starsa sta sla na dopust, preden prideta nazaj, gremo pa mi za 2 tedna. No in sta se mimgrede ustavla in prsla tamalga pogledat. Ko ga je dvignu moj oci, sploh ni hotu vec stran od njega in se ga je ful drzu, niti k men ni hotu, ko sem ga pa vzela (ker so hotli it), je zacel pa protestirat in stegovat rokice, da ga vzame nazaj user posted image .

Mene  ne moti, da je skoz okrog mene in da mi "ne pusti dihat". Itak se kaksen mesec, pa me tud posmerglu ne bo vec...


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?