|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
19.7.2007 14:11:25   
živa
Hoj!
Doma imamo skoraj leto in pol starega fanta, ki je ravnokar shodil user posted image , govori pa še ne (razen pa-pa user posted image ). Oktobra pričakujemo dojenčka, razlike med njima bo 21 mesecev. Ker mali ne govori, res ne vem, na kakšen način dojema moje občasno dopovedovanje, da je v trebuščku dojenček, kajti nikoli ne reagira na moje besede.

Ali je imela še katera otroka te starosti, ki še ni nič govoril, in je pričakovala dojenčka? Kako ste mu razložili, kako se je odzval?

Lp,

živa 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
19.7.2007 14:15:11   
Pobalami
Taki majhni, čeprav ne govorijo, zelo dobro dojemajo. Tako, da ti mu obvezno pripoveduj.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
19.7.2007 15:02:56   
Mojca B
Mogoče bo tole pomagalo.. Mi smo kupili knjigico o želvici Frančku in dojenčku.. In jo brali in listali...Obstajajo tudi druge knjigice na to temo.. Večkrat smo vsi skupaj gledali njegov album in mu zraven razlagali... Mislim, da si otroci skozi slike, knjigice lažje predstavljajo kaj se dogaja. Je pa kriza, ker ne veš kaj se sploh plete v otroški glavici.. zato le vztrajajte in razlagajte, tako bo vsaj vedel, da se nekaj dogaja... Upam, da bo kaj koristnega.. Sicer pa veliko sreče pri razlagi... Otroci se potem tako različno odzovejo.. odvisno tudi od karakterja, tko da nekega recepta po moje ni..

_____________________________

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 15:04:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
19.7.2007 16:32:20   
lex
Mi imamo razliko 2 leti in 4 mesece. Jaz sem mu že na začetku povedala, da dobimo dojenčka, on je nesel pokazat UZ slikce babi in dedanu(obema), bil jepoleg na UZ in je šel poslušat srček, je potem vsem poveda slcek bije bum bum, pa zraven je kazal, skoz sem u dopovedovala, da imam v trebušču dojenčka, na koncu nama je pomagal izbrat ime in povedal je kaj mu mora dojenček prinest, tudi on je kupil darilo zanjo. Sedaj jo pa samo lubčka in je noče nobenemu pokazat. Mislim da nam je uspelo narediti pozitiven odnos med njima. (si lakho pogledaš slike iz bolnice, ko ga nismo spravli dol iz moje postelje, ker bo on zraven nje ne mame ostaluser posted image )Ker se je po porodu Aline sam odvadil od dude in ker ima sedaj on dudo mu pustim, da jo včasih "ukrade" se skrije in jo poduda - potem jo pač umijem ali prekuham.

Ti mu samo lepo razlagaj, kaj boste dobili in ga vključi v dogajanje.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
19.7.2007 17:13:00   
Anonimen
jaz mu govorim, da imam v trebušku sestrico, pa ko se mimo bolnišnice peljemo mu razlagam, da bo mami šla tja rodit sestrico in da jo bosta za tijem prišla pogledat...In vedno , ko se peljeva mimo porodnišnice kaže prosti njej in kriči user posted image . Pa zdaj, ko smo že vse pripravili, točno ve kje bo sestrica ajala, pa kaže obiskom, pa katero so njene oblekice...V glavnem skoz govorim o njej, pa ko ga spat dajem kar povem, da grejo njegovi prijatelji ajat (pd Puja, do Dumboja, PIkapoke....user posted image  atija, mame in tudi sestrica).

Imela bosta pa tudi 21 mesecev razlikeuser posted image

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
19.7.2007 20:41:43   
eya
Ja, ti mu kar pripoveduj, naš 15 mesečnik več ali manj že vse razume, se mi zdi, saj ni važno, koliko od tega pa zna povedat.

Mogoče lahko tudi kupite kakega dojenčka, da ga naučite, da je treba z dojenčki lepo delat, jih božat, mu dat dudo,...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
20.7.2007 7:48:12   
honey
Čeprav še ne govori, grem stavit, da razume več kot si ti misliš. Tele naši mali faloti so tako prebrisani, da si še misliti ne moremo. Jaz vidim pri našem - on se igra, ko se midva z možem kaj pogovarjava, sploh kao nič ne sliši, kaj govoriva, čez kakšen dan, dva, mi pa kakšno tako pribije, da dol padem. Pa to je že od nekdaj, tudi, ko je bil manjši in še ni govoril, je pa pokazal kaj takega, kar sem mislila, da nikakor ne more vedeti. Zato mu samo veliko govorite o dojenčku, boža naj bušija, pelji ga s sabo na UZ, v glavnem, vključite ga zraven. Mi tudi delamo na 2. otročku in Timu večkrat povem, da bo enkrat dobil bratca ali sestrico. Potem pa on vzame voziček in ga vozi po dvorišču in mi govori, da dojenčka vozi. Zdaj pa, ko ima svojo sobico in je ena soba še prosta, vedno pove, da modra je njegova, druga bo pa od bratca user posted image . Tako da mislim, da čimprej prvega otroka vključiš v to, da bo dobil bratca ali sestrico, bolje je.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako 1,5-letniku razložiti o dojenčku
20.7.2007 13:34:05   
moder
Med našima je razlike 17 mesecev. Nika je bila vedno zraven, lahko se je stiskala k trebuščku, včasih se je celo odmaknila, ker se je v trebuhu toliko dogajalo. Govorili smo ji o dojenčku. Taki otroci že vse razumejo.

Ko se je Nejc rodil, se je vse dogajalo samo od sebe. Nihče je ni podil stran, lahko je dala lubčka dojenčku, lahko ga je pobožala, na začetku samo po nogicah. Niti za trenutek ni bila sovražna do njega ali ljubosumna. Tudi z dojenjem ni bilo nobenih problemov, je bila lahko zraven in gledala, vendar ni nikoli rinila vame, ker ona žal ni bila dojena. Ko je bil Nejc star en teden, smo šli zvečer mi trije skupaj spat. Vsak je spal na eni strani in  zaspal.

Mi smo vse vedno delali z obema. Zdaj ga že lahko po trebuščku z rokavičko umije, pa odnese umazano plenico v koš za smeti, pa vzame iz predala kakšno majčko ali bodi, da ga bo oblekel. Tudi Nejc najprej z očmi poišče, kje je Nika, šele nato se meni za ostalo okolico. Zdaj ko začenja Nika govoriti, mu velikokrat kaj razlaga. Če joka, priteče k meni in mi s svojo besedoo govori, da joka. Ali pa mu prinese kakšno drugo igračo in mu jo da v rokico, da se bo igral.  Ko gremo iz stanovanja, moramo obvezno iti vsi, brez njega jo je treba odnesti, pa še takrat joka. Pravo veselje ju je gledati skupaj.

Normalno se obnašajte in v pričakovanje in nosečnost vključite tudi otroka. Otroci res neverjetno veliko razumejo.




_____________________________

Nika 12.10.2005
Nejc 12.3.2007
Leon 5.11.2008

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?