|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako dobiti bolniško?
8.10.2009 7:24:51   
mišamaša77
Pozdravljene, mene pa zanima, sem v 6t, in imam konec meseca 1. pregled.
Kako dobim bolniško? Delam v zdravstvu, vendar ginekolog moji kolegici, ki ima po vrhu še težko bolezen, tudi ni hotel dati bolniške - ji jo je potem drugi sprecialist predpisal. Jaz po koncu mesece absolutno nočem več delat  iti.
Kaj pa rečete da dobite bolniško? Jo lahko da tudi splošni zdravnik ali mora dobiti kako mnenje ginekologa ali kako?
Imam večinoma fizično delo, cel dan sem na nogah...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:09:02   
Anonimen
Ja ljubica zlata - dokler ni s tabo nič narobe, boš kr delala.
Kr sprijazni se. Nosečnost ni bolezen user posted image
Tudi jaz sem delala do konca nosečnosti, pa ni blo nč narobe z mano.
Če boš samo ležala, se boš samo zredila kot nilski konj, pa še
rodila boš težje user posted image

Aja - pa glede na to da delaš v zdravstvu je to sramota, da to sploh sprašuješ! 
Ravno ti bi morala biti za zgled drugim!

< Sporočilo je popravil tedy -- 8.10.2009 8:10:37 >

(odgovor članu mišamaša77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:39:14   
Bojana82
mišamaša77, če s teboj res ni kaj narobe oz. da bi imela probleme z nosečnostjo, verjetno neboš dobila bolniške..........še punce, ki imajo resnično težave, zeloooo težko pridejo do bolniške........

Sicer se pa strinjam z mojo predhodnico, da glede nato da delaš v zdravstvu bi ti morala najbolje vedeti kako se tem stvarem streže.......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:45:09   
Katy78
Jaz sem celo nosečnost po malem krvavela (vzroka niso našli). Moj G mi je sicer že na začetku, nekje v 8. tednu, predpisal bolniško za ca. 2 tedna. Ker nisem več krvavela, me je po 2 tednih poslal v službo, potem sem spet začela krvaveti in sem bila v 19. tednu čez noč v porodnišnici na opazovanju. Takrat mi je G dal cel mesec bolniške (največ, kar jo lahko da), po enem mesecu pa gre to na komisijo. Komisija pa mi porodniške ni podaljšala, ker mat. vrat ni bil skrajšan, krvavitve pa so bile nepojasnjene. Tako da boš težko dobila bolniško, če ti res nič ni, tudi če ti jo tvoj G napiše za 1 mesec, ti je komisija, če ti res nič ni, zagotovo ne bo podaljšala. Je pa res, da je zelo odvisno od komisije do komisije. Nekatere podaljšajo kar "na lepe oči", druge ženske imajo pa resne težave, pa jim podaljšanje zavrnejo.

Kje v zdravstvu pa delaš? Po moje bi bila do bolniške upravičena le, če bi tvoja vrsta dela lahko ogrožala nosečnost - npr. delo s kakšnimi kemikalijami, možnosti plodu nevarnih okužb itd.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:51:54   
lilip
V prvi nosečnosti sem do zadnjega meseca delala  preko študenta v gostilni. Ker je pač za mojo profesijo težko najti študentsko delo, kjer bi imel prilagojen delovni čas, je bila to edina varijanta, da sem kaj zaslužla. Torej sem bila 5 x na teden po 8-10 ur skoz na nogah. Men se ni zdelo fizično naporno, nosečnosti sem se veselila, nisem se počutila bolano ampak nosečo! Pa sem na začetku tudi krvavela, takrat sem malo bolj ležala, čeprav pravijo, da to ne pomaga. Od 11 tedna do 36 pa sem skoz delala in ob enem delala 4. letnik faxa. Celo nosečnost sem bila aktivna, porod pa je bil res hiter in enostaven.

To sporočilo ne vzemi kot samohvalo ampak kot spodbudo!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:52:38   
endrina
Ma glej, dokler je s tabo vse ok, ne izivaj nesreče.

Jaz sem pri prvi nosečnosti delala do zadnjega dneva - pa ne si mislit, da nisem imela stresne službe - kljub temu, da sem bila noseča sem dnevno delala nadure in si še delo nosila domov. Pa mi ni blo težko. Zdaj v drugi nosečnosti sem tudi delala do 31.tedna dokler se dejansko niso pojavile resne težave, zaradi katerih mi je pol G svetovala da ostanem doma, zdaj pa bom itak nastopila PD. Če teh težav ne bi imela, bi delala tudi do zadnjega, vsaj tako sem imela v planu.

Sem pa slišala in videla primere, ko so zanosile in šle takoj na bolniško. So pač imele razumevajoče G (kajti ta je tisti, ki da predlog za odprtje staleža, potrdilo neseš k osebnemu zdravniku, ki ti bolniško odpre). Večina jih trdi, da jim je skoz slabo. Ko so bolj visoko noseče trdijo da jih boli hrbtenica in da jim otrok pritiska dol. Ponavadi ni problema za bolniško pri tistih, ki so predhodno imele tudi spontane splave ali pa so zelo težko zanosile (po nevem kolikih terapijah).

Ampak glej ... če je to res, pol nimam nič proti bolniški, če pa je namišljeno, pa se mi zdi res nesramno in do ostalih in do delodajalca. Kaj boš pa počela doma ves ta čas. Poleg tega delajo tudi kontrole bolniške. Brala sem na forumu da jih komisija tudi povabi na razgovor da preverijo situacijo.

Ne vem no, dobro razmisli o tem. Če delaš v zdravstvu, te v dežurstvo od takrat dalje ko boš povedala za nosečnost, itak ne bodo več smeli dajat. Pa še plačo boš imela nižjo, s čimer si boš zniževala tudi kasnejšo porodniško, ki zajema povprečje zadnjih 12 plač pred nastopom PD.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:55:42   
lilip
Aja, pa še direkten odgovor na tvoje vprašanje.

Torej, kako dobiti bolniško?

Tako, da imaš resne težave z nosečnostjo, posledica česa je, da se skoz sekiraš, če boš donosila, če bo otroček živ in zdrav.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 8:59:58   
Detece
V začetku nosečnosti lahko kot razlog navedeš slabost. Če bi ti bilo veliko slabo in bi bruhala mislim, da bi do bolniške bila upravičena. Ampak pazi, ker neutemeljeno ne moreš biti na bolniški 9 mesecev....bolje da to izkoristiš proti koncu nosečnosti, ker takrat jo boš bolj potrebovala.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:02:02   
tassika
Tudi če jokaš, da ti je slabo in da te boli hrbet, komisija tega ne upošteva, jaz sem pristala na bolniški v 9t zaradi krvavitev in predhodnega SS, v 16t me je komisija dala nazaj delat, potem sem ostala doma v 23t zaradi krašanja MV in mi je spet komisija podaljšala samo za 2t, pol sem jih imela pa dovolj, sem pokoristila dopust, zdaj sem 14 dni še na svoji bolniški in potem grem na porodniško. V LJ zelo težko dobiš bolniško, tudi če imaš res hude težave. Mi je pa itak ta bolniška bila čisto bljak, ker po njihovo bi mogla biti samo doma na kavču, kljub temu, da mi je g. priporočala sprehode in po 1m doma med 4 stenami in v vročini se mi je že mešalo in sem šla z veseljem malo nazaj v službo.

Kako pa dobit bolniško, za en mesec če imaš dobro g. brez problema, rečeš, da te špika v trebuhu, da ti je slabo,... kaj pa bo na to potem rekla komisija je pa druga stvar.

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:03:26   
Anonimen
Še en direkten odgovor na tvoje vprašanje...

Kako do bolniške v tvojem primeru? Ja, močno upam, da težko!

LP,

Maja

(odgovor članu mišamaša77)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:05:06   
dory
Sej si samo noseča in ne bolna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:05:43   
Anonimen
tedy...sem bila celo nosečnost na bolniški pa se nisem zredila kot nilski konj...tako da je bilo to malo mim...tud porod je bil super..
samo enkrat sem zakrvavela, in mi je G napisal bolniško..in potem mi jo je samo podaljševal, komisija je pač podaljševala naprej..nikoli ni bilo enega problema, nikoli ni bilo ene kontrole...
zakaj sem bila pa na bolniški in kaj sem delala vas pa nič ne briga...

(odgovor članu mišamaša77)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:06:13   
eva1
Jaz tudi delam v zdravstvu...v tej nosečnosti sem delala do 13 tedna, v nočni ful zakrvavela, tak da sem potem ležala na gineku...no pol pa sem bla 1 mesec na bolniški, 2 meseca dopusta, pol pa mi je komisija glede na moje prejšne nosečnosti, CR, operacijo na matrenici odobrila bolniško do porodniške...mi je pa čist jasno da zdele bi zelo težko delala , ker si ne predstavljam kako bi dvigovala folk, hodila z jim na preiskave...če pa bi mogla, pa bi.,.kaj češ..aja mela pa sem namen delati do 26 tedna, pol sem hotla na dopust, pa za 2 tedna na bolniško, pa pol na porodniško..pa se žal ni izšlo!

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:09:11   
babyloverka
sicer lahko sodim samo po tistem kar si napisala v postu ampak če dobro premislim v njem nisi navedla nekh resnih težav ampak samo striktno željo da več ne bi delala in to se mi zdi nekako... ne vem ne najdem pravih besed. če te prav razumem sprašuješ za past ki jo pripraviš ginekologu da ti da bolniško?
kaj mu boš lagala da krvaviš ipd? in kaj če pozneje res pride do tega? draga moja igraš se z ognjem in pri tej stvari se opeči zna vplivati ne samo nate ampak tudi na bejbija in tvoje ljubljene

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:16:11   
zvesta
oh jej...

jaz koza pa razmišljam, kako prepričat G, da bi9 šla še malo v službo. user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:18:55   
milki

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

oh jej...

jaz koza pa razmišljam, kako prepričat G, da bi9 šla še malo v službo. user posted image


Enako, pa čeprov sem že v 34. tednu

_____________________________

Aleks 8.5.2008, 56cm, 4270gr
Sergej 20.11.2009, 57cm, 4320gr
Nikolaj 6.5.2012, 56cm, 4370gr

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:22:08   
Anonimen
Nič nimam proti če ima ženska težave da gre na bolniško..
Če pa ti nič ni, pa samo razmišljaš da bi dobila bolniško da ti neb blo treba delat..
To pa sem proti ja!!! In to zelo!!
Očitno si potem zanosila samo zato da ti eno leto ne bo treba delat??!?
To je zame lenoba - SORI.
Potem si ena izmed tistih lenuhov, ki izkoriščajo državo in vse okoli sebe.

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:24:24   
Anonimen
Če ti nič ni, je po vseh pravilih in etiki ne bi smela dobit. Naj jo dobijo punce, ki to res rabijo, ne pa da pol, zaradi takih ki kr neki glumijo pa lažejo, saj se jim ne da delat, nastradajo une revice, ki bi si zalužile to. Pa ker ima komisija po 6000 vlog, med njimi je pa 90% klaftranja, potem zavrne še tiste, ki bi mogoče pa res to rable( z izjemo res hudih primerov), to velja za nosečnice, kot tudi za tiste, ki bi imele podaljšano porodniško, ker pač ....kr neki.

(odgovor članu babyloverka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:25:47   
Anonimen
Se strinjam user posted image  in tako kot pravi Maja -
močno upam da je ne dobiš user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:25:48   
babyloverka
in takim kot jih je opisala tedy bi morali vsak teden vseh 9 mesecev pošiljat kontrole, da ne bi kje kofetkale okrog user posted image

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:26:31   
mišamaša77
Ja že ok, uf kako ste ene besne! user posted image
Pri nas gredo vse prav takoj, 1 ali 2. mesec na bolniško, samo pri našem ginekologu pa ne gre, ker noče dat bolniške.. 
Naj povem da imam težko delo, v domu starejših, kjer je poleg dela z ljudmi tudi veliko infekcij, imamo tudi MRSO - pribl. 10 ljudi,  ( na kar tisti ginekolog sploh ne reagira),  viroze, pozimi gripe, pljučnice se najdejo pri posameznikih skozi vse leto...
Ravnokar sem pobirala eno gospo ki je padla in premeščala na voziček iz postelje. in potem me začne "trgati v sp. delu trebuha. Povedati pa nočem še, ker je prezgodaj...



(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:27:55   
babyloverka
če je to res potem pa zamenjaj ginekologa, saj jih je mali miljon

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:30:50   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: mišamaša77

Ja že ok, uf kako ste ene besne! user posted image
Pri nas gredo vse prav takoj, 1 ali 2. mesec na bolniško, samo pri našem ginekologu pa ne gre, ker noče dat bolniške.. 
Naj povem da imam težko delo, v domu starejših, kjer je poleg dela z ljudmi tudi veliko infekcij, imamo tudi MRSO - pribl. 10 ljudi,  ( na kar tisti ginekolog sploh ne reagira),  viroze, pozimi gripe, pljučnice se najdejo pri posameznikih skozi vse leto...
Ravnokar sem pobirala eno gospo ki je padla in premeščala na voziček iz postelje. in potem me začne "trgati v sp. delu trebuha. Povedati pa nočem še, ker je prezgodaj...






vse zgoraj našteto res ni lahko, ampak to ni problem ginekologa.... zakon določa, da ti mora delodajalec najdi delo, ki ne bo ogrozilo tvoje nosečnosti...

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:32:20   
Anonimen

Nosečnost ni bolezen. To je veljalo tudi predno si ti zanosila! Sama sem drugič noseča, malo pred rokom. Ni lepšega kot biti noseč in zdrav, v stiku z ljudmi, res v polnem pričakovanju. Ponosna sem, da sem do sedaj "preživela" brez dneva bolniške. Ne vem pa, kaj bo jutri.

Zato se mi zdi izigravanje bolniškega staleža zelo podlo dejanje do vseh tistih, ki to zares potrebujejo. Malo poštenja in čiste vesti, ne glede na to, kaj in kje kdo dela.

Zdravniški krog ter komisija ZZZS sta mi domača, vendar ju hranim za primer, ko (čeprav upam, da ne) bom bolniško res potrebovala.

Odgovor na vprašanje - ne želi si je. Bodi vesela, da težav ni, kar zadeva pa težavnost dela v službi, pa poskusi rešiti v službi.

Mirno in lepo nosečnost, lahek porod ter zdravega dojenčka ti želim.

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako dobiti bolniško?
8.10.2009 9:39:57   
Alči
Glede na to, kako jamraš, ne razumem, zakaj ne poveš v službi, in potem je tu nasvet od zvesteuser posted image . Če te upravičeno skrbi za zdravje otroka, potem tu ni tistega ...ne bi še povedala v službi, je prekmalu.

_____________________________

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?