|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako odnavaditi...........
23.3.2006 11:46:20   
*alja*
user posted image , da ga pred spanjem nebi trebalo uspavati na rokah? Ima že 9 kg in jo včasih nosim 30 minut prej kot zaspi in je vedno težja, tako da jo vedno težje tako uspavam.
Pustila sem jo že jokati, da bi sama zaspala vendar se je drla 40 minut in ni odnehala. Res nevem kako jo naj odnavadim?

Kako pa spijo vaši otroci čez dan? Moja je stara 7 mesecev in spi dopoldan 45 minit in popoldan  od treh do pol petih.
Ob kolkih ji pa ve dajete spat popoldan?

Hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 12:31:24   
Bubamaraa
Pri meni je bilo isto, pa jo sama nisem mogla odvadit....Ko je bila stara cca.14 mesecev pa sama ni več hotela tako zaspati....Tko da se zdej uležemo v veliko pojsteljo, ji dam flaško čaja ali mleka in počakam da zaspi....

Ti verjamem kako ti je, ker mene so že roke tuk bolele, da jih že skoraj čutla nisem več....user posted image


_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 12:41:40   
muc muc
Pozdravljena!

Moj user posted image bo star 8 mesecev in skoraj vedno zaspi na rokah. Tudi jaz sem ga že dala v posteljico in ga pustila da se je jokal, ampak ni hotel zaspati. Včasih ga pa dam na kavč napol ležati takrat približno ko je njegova ura za spat, ga pustim da se sam igra, potem pa tudi zaspi. Ampak upam, da bo tudi kdaj sam zaspal v posteljici, da ga ne bo treba nositi, ker že ima čez 10kg.
Lep pozdrav

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 12:53:10   
viv_
Jaz sem jo od začetka dajala budno v posteljo, tako da s tem nisem imela nikoli težav.

Se mi je zdelo bolj fajn, da zaspi v postelji in potem če se zbudi, recimo da ve kje je. Če bi pa zaspala v naročju, pa se zbudila potem v postelji, se mi pa zdi, da ji ne bi bilo nič jasno kaj in kako...

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 12:55:52   
Grascakinja
Naša je sama začela prostestirat proti uspavanju na rokah - verjetno ji ni bilo več udobno. Nekaj časa sem se vlegla poleg na veliko posteljo in ležala z njo, kasneje pa je začela plezat in ni več bilo varno. Tako sem jo okoli 7,5m položila v posteljico in božala, pela, trepljala, dala dudo. 5 minut stokanja pa je blo v redu. Niti ni jokala, samo malo se je bunila. Potem pa vsak dan manj. Samo pazim, da je res utrujena in jo dam takrat spat. Ne ko je ura, ampak ko je utrujena. Spi v enem obroku od pol ure do ure in pol, 3x dnevno v povprečju, skupaj 3 ure.
Tudi zvečer potem brez problema zaspi v svoji posteljici odkar se je odločila, da se ne bo več na rokah uspavala.

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 13:25:14   
Anonimen
Mogoče jo daš pa zvečer prekmalu spat. Probaj jo držat pokonci doklier res ne bo koma, pol jo pa daj v posteljico user posted image  Nimam druge ideje user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 13:30:03   
Anonimen
zdaj se vidla, da ni fora v večernem spanju, ampak dnevnem?!

Jaz čez dan res počakam, da je fejst zaspan. Če ga nosim več kot 5 minut, pol greva nazaj v dn. sob in se še igrava. Drugač se pa uležem zraven, pa ga božam, pa zaspi.

Gre pa spat dopoldne za 1uro, pol pa mogoče še okoli 13h za pol ure, pa tam 1x ob 16h za pol ure, mogoče.
Zvečer spi od 19h do 5h, no, z malimi budnicami vmes user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 13:41:17   
*alja*
Saj ponavade mi že zaspi na rokah ko jo hranim ( zvečer ), vendar, ko jo položim v pojstlo se zbudi me pogleda in začne ponovno jokatuser posted image . Zvečer še ni taka kriza, bolj podnevi, lahko je nevem kolk zaspana in nebo zaspala sama. Še ko grema na sprehot, je na začetku vse OK, ko pa postane zaspana pa krič in vičuser posted image . Ko jo vzamem ven pa je vse OK, potem zaspi na rokah jo položim nazaj v vozeka in grema naprej. Nobenkrat še ni zaspala drugače kot na rokah! Prejšnji teden sem enkrat probala, da bi jo pustla tako dolgo budno, da bi res omagala in sama zaspala, bili je že čez 16 uro in ni pa ni zaspala ( že je komaj gledala ) potem sem jo vzela v roke in je na hitro zaspala! Vendar je ne morem mučit vsak dan in držat budno di 16 -17 ure.

Malo sem zakomplicirano napisala upam pa da razumete!

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 13:53:34   
kati*
naš je tud navajen sam zaninat v svoji posteljici (mora bit pa utrujen in zaspan), ker smo tako delali že od samega začetka.

Jaz bi vseeno probala z uvajanjem na posteljico - probajte s kakšno foro kot je fen, glasbeni vtriljak, glasbena lučka ... kar jo pač pomiri

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 14:29:05   
mimica
Še ena, ki ji otrok zaspi samo na rokah. Najhuje je ponoči, ko mi je včasih kar slabo od sile in se zaletavam v posteljo, pa stol,roke me bolijo, mali pa še kar veselo gleda v svet.Kakor hitro ga dam v posteljo, pa jok. Danes, po res naporni noči, sem se odločila, da moram temu narediti konec. Ne vem še kako in s kako metodo, zagotovo pa ne, da ga bom pustila jokat, saj mojega malega poznam in vem, da bi bilo še huje. Sem pa prebrala tudi knjigo od Pantleyeve in ima zelo dobre nasvete, le o tem kako ga odvaditi spanja na rokah ni dosti napisanega. Grem pa še enkrat brat, mogoče se mi posveti user posted image .

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 17:14:13   
popek24
Se pridružujem klubu Mimice in podobnih nosačev naših malih štruc. user posted image
Moja user posted image je pa pred nekaj meseci ene parkrat zaspala sama ko sm jo dala v posteljo zvečer (čez dan ne) in jaz že vsa veselauser posted image - je bilo hitro temu konec. Ne prej ne po tem nikoli več. Zaspi EDINO na rokah, ne pomaga noben čaj, nobena duda, niti petje, glasba, božanje. Nič. Pa še to jo moram po tanovem nosit tako da posluša moje srce in jo zibati. Ima pa blizu 8 kg. Ne privoščim tega nobenemu, sploh če so roke aktualne cel dan in sploh če si sam za to. Že čutim posledice. user posted image
Ampak kaj čmo. Sm poskusila že vse, od joka do dretja,.....pa ne pomaga nič. Dlje ko jo pustim bolj joka zato tega ne prakticiram več.
Včasih bi se človek kar zjokal, včasih imaš vsega dovolj (neprestanega nošenja in sitnarjenja) ampak očitno tako mora bit. Itak pa več kot da te user posted image  boli hrbtenica ni možno, kajne.

Ampak bo že. Pomlad je tu, punce, voziček pa gasa!!!

vsem lep dan

_____________________________

Samo enkrat se živi...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
23.3.2006 18:04:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu popek24)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 19:48:36   
petja
Pri meni je delovalo naslednje:
zraven njene posteljice sem si dala kuhinjski stol - ko sem jo BUDNO položila v posteljico, sem sama zlezla na stol in se čez ograjico nagnila k njej in se dobesedno stisnila k njej s svojim obrazom ... tako je čutila, da sem tam ... zdaj pa tudi to ni več potrebno - jo samo pobožam, nekaj sekund držim svojo roko na njenem ličku.

Naša user posted image  bo jutri stara 4 mesece. V bistvu sem se jaz za to metodo odločila, ker nisem želela, da bi jo še pri 1 letu nosila okrog. In sem raje prej začela to prakticirat. Je pa res, da je tamala sicer ful nerada na rokah - je najbolj srečna v svojem ležalniku - mogoče je zato vse skupaj delovalo ...

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 20:44:41   
simona2
Pri nas je pa bilo do 5 meseca tako, da je sama zapala v posteljici oziroma dokler sva se dojilli pred spanjem to je bilo prav do 5 meseca je zaspala med dojenjem ali pa tudi takoj po njemu v posteljici. No sedaj pa že mesec in pol tudi bi rekla skoraj 80% na rokah vendar ima moja pri 6,5 mesecev komaj 6,5kg in ni problemauser posted image user posted image .  Je pa ena rešitev, če ni druge kot da zaspi na rokah - jaz imam ono ta veliko žogo za telovadit in se vsedem gor jo vzamem v naročje in začnem hopsati in takoj zaspi tudi ponoči delam isto če se zbudi in je res super, da ti ni treba hodit in jo nosit.

Čez dan pa jo obvezno dam v posteljico, ko vidim da je zelo zaspana in potem malo zajokca, ji dam dudo jo pobožam, dam na tiho klasično glasbo pa zaspi. Največ pa spi tako ali tako v vozičku na sprehodih.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 20:50:42   
Wilson
Tudi jaz se vam pridrožujem. Naša bo stara 18 mesecev pa še zmeraj zaspi na rokah. Edina sreča je ta, da naša zaspi v naročju hitro, razen redkih izjem, ko bi se tudi ona pustila nositi in takrat tudi jaz razmišljam o tem kako bi jo odvadila, seveda pa potem zopet pozabim na to. Moram pa priznati, da jo še zmeraj z veseljem ponosim(če seveda hitro zaspi) in pocartam, sploh sedaj, ko sem v službi. Lp     

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako odnavaditi...........
23.3.2006 23:52:24   
Urška*
Ojla!


Meni ga ni uspelo odvaditi, smo ga pač na rokah uspavali. No, tu pa tam se me je usmilil in zaspal na zakonski postelji, seveda sem mogla zraven ležat.

Zdaj pa že en lep čas zaspi samo ob eni pesmi. In to je Zobar od Čukov.user posted image user posted image  Ni je čez to pesem.user posted image user posted image  V glavnem, ko se ura bliža 12, ga vprašam če gre ajat, on prikima, se vsedema za računalnik, nastavim to pesem in ful hitro zaspi. Brez nošenja po rokah.

Upam da ti jo uspe odvadit tega, ker vem kako naporno je to.

P.S.: javi se kaj na privatuser posted image

_____________________________

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

(odgovor članu Wilson)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?