|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 7:59:12   
zrak
Kot sem že parkrat povedala se prav tresem, ko pomislim, kako bom povedala nadrejenim, da sem nosečauser posted image .

Kako boste ve pristopile in kako boste rekle... kr... sem noseča..  AAAA, mojega dir. bo infarkt.., čeprav imam že 31 let, bi si lahko pričakoval...da bom nekoč mamicauser posted image user posted image ..

olajšjte mi in povejte kako boste povedale ali kako ste povedale.. in kakšni so bili odnosi potem..

pobožajte svoje sončke v trebuščku
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 8:03:38   
tinaaja
jaz sem mu pri ene 14 tednih, da imam lepo novico, da sem noseca. mi je cestital takoj. Kaksna bo reakcija pa ne mores pricakovat, ker je popolnoma odvisno od sefa. temu meni ni bilo tezko povedat, tistemu, ki pa je moj regijski sef in ne sedi v slo, pa se vedno nisem povedala user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 8:18:02   
petra a
jaz sem ji poslala kar sms, sva v dobrih odnosih, me je bilo groza povedati v oči, pa še prilike ni bilo zaradi seminarja user posted image

reakcija je bila odlična, res imam super šefico user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 8:20:05   
Tabali
Jaz se s tem nisem preveč obremenjevala. Sem se že na samem začetku odločila, da bom direktorju povedala takoj po opravljeni NS. In sem tako tudi naredila - po jutranjem kolegiju sem lepo šla k njemu in mu povedala veselo novico. Glede na to, da je zelo dojemljiv do otrok in družine, sem doživela zelo lep odziv user posted image . Takoj sva se zmenila, da poiščem zamenjavo (na žalost sem edina v podjetju, ki dela na tem delovnem mestu, tako, da smo rabili poiskati novo sodelavko). Kolegica pride naslednji teden in to je to.
Sem pa slišala že razno razne variante reakcij nadrejenih in moram priznat, da glede na vse kaj se dogaja, res imam srečo, da delam v, kar se tega tiče, normalnem okolju. user posted image
Moj nasvet: odkrito povej kaj je na stvari in se s službo ne obremenjuj preveč. Res je, da nam služba na nek način zagotavlja materialno egzistenco, pa vendar... na svetu obstajajo tudi veliko pomembnejše stvari user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 8:44:50   
Tracy
Ne vem sicer kakšen odnos imaš s šefom.
Jaz bom verjetno malo v hecu povedala "da grem v Rim". Nekaj časa bodo gledali, ker jim ne bo potegnilo, potem pa bo.
Tako sem naredila v prvi nosečnosti. Bilo je lepo sprejeto, tudi zato ker sem ji povedala dovolj zgodaj.  Predvsem to se ji je zdelo fer. Sicer je pa potem tudi ona malo skrivala pred njenimi nadrejenimi, zato ker še nisem imela pogodbe za nedoločen čas (čeprav se je vedelo da me bodo sprejeli za nedoločen čas). To je hotela, samo  za to da nebi reskirali moje zaposlitve.
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 8:55:15   
Aja32
Jaz sem počakala do 12. tedna, ko pravijo, da je "tista magična meja", da se ti karkoli ne sfiži... Itak se ti še ne pozna... Razen, če imaš kakršne koli probleme in moraš ostati na bolniški... Potem bi jaz povedala že prej...

Drugače mu pa naravnost povej, da se ti je zgodilo nekaj ful lepega in da upaš, da je tudi on vesel zate! user posted image user posted image user posted image Tako ga spraviš malo v zadrego... user posted image

LP A

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 9:12:58   
viv_
Ne vem no, če si ti stara 31, če si v službi, šef je tudi verjetno samo človek, z neko izobrazbo in razgledanostjo... Predvidevam...

Meni se zdi totalno otročje se it skrivalnice, ali pa pošiljat sms-e, ali pa govorit v rebusih - se opravičujem prejšnjima, ampak res. To je ja povsem naraven pojav. Če smo sposobni bit starši, smo verjetno tudi sposobni neke osnovne komunikacije in to povedati nadrejenim tako, kot se spodobi.

Jaz sem povedala prvič v 12. tednu, drugič pa v 10. tednu. Šla sem do šefa in sem mu rekla:"Profesor, jaz sem noseča, v začetku novembra imam rok.". Šef je bil ful vesel, me je objel in mi čestital. To je bilo to... Pa ne morem rečt, da me ni malo "šraufalo" preden sem šla k njemu...


(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 9:22:55   
severnica77
Jaz pa moram priznati, da sem se prav tako tresla. V podjetju sem zaposlena štiri leta in bila stara 28, ko sem zanosila. Torej bi rekli, da kar pričakovano. Zaposlena sem za določen čas. Zgodilo se je celo to, da sem imela rahel rjav izcedek v šestem tednu, šele tako ugotovila, da sem noseča, šla v četrtek na urgenco in celo ostala v bolnišnici čez noč. Morala sem poklicati in povedati, da sem v bolnišnici in da me vsaj dva dni ne bo. Uspelo se mi je izmuzniti in nisem povedala vzroka, le to, da imam G težave.

Drug dan so me odpustili iz bolnišnice, vendar so mi predpisali dva tedna bolniške. Ostal sem doma, potem se vrnila na delo in počakala do NS, da sem dobila vsaj prvo zagotovilo, da je zaenkrat vse v redu.

Direktorja sem prosila, če lahko pridem do njega, ker imam eno zadevo ... Sem se usedla v pisarni in rekla, da imam novico, ki bi jo sicer ze prej povedala, vendar zaradi težav nisem. Torej noseča sem ... Potem se je odvijalo vse samo od sebe. Pokazal je navdušenje, mi čestital, se malo pohecal ... V glavnem, moji strahovi so odveč. Rekel je tudi, da se mu zdi lepo, da sem mu povedala dovolj zgodaj.

Sedaj je že dva meseca z nami nova kolegica, ki me bo nadomeščala.

Sedaj še delam le drug teden in dopust ter porodniška. Pogodba mi izteče konec decembra. Kako bo po porodniški pa ne vem, čeprav pravijo, da me pričakujejo nazaj in si naj to leto, ko me ne bo, ne iščem službe. No, po drugi strani pa nimam nobenega zagotovila, ker pogodbe pa le nimam.

V glavnem, zajemi sapo in se opogumi ter povej, ko boš pripravljena. Sama sebi dopovej, da sta pomembnejša ti in mala pikica, ki v tebi raste. Kako bo direktor odreagiral pa je njegova stvar in bo s tem pokazal svojo srčno kulturo! Če nekdo na takšno novico grdo odreagira ni vreden, da bi se ti zanj živcirala. Jaz sem celo ugotovila, da ne bi želela delati za nekoga, ki nima niti malo srca!

Držim pesti. Boš videla, da ni nič hudega!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 10:05:27   
Hanna M.
Jaz sem mojemu direktorju povedala, ko so minili prvi trije meseci nosečnosti. Povabila sem ga na user posted image im mu povedala, da sem user posted image . Bil je vesel in mi takoj čestitaluser posted image . Kmalu sva novico povedala še kadrovski službi, da smo poiskali zamenjavo za moj čas porodniške.
Delala sem do konca, (28 dni pred PDP) in se vrnila po letu dni. Zdaj sem že dobro leto spet v službi. moje delavno mesto me je počakalouser posted image , celo napredovala sem kmalu po vrnitvi.

Tudi mene je bilo strah povedati, sem mislila kako bodo težko brez mene in da mi bodo kaj očitali, pa so bile skrbi odveč. Smo pa v podjetju večinoma vsi toliko stari, da imamo naraščaj star med letom in tremi leti, tudi direktor.

_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 11:35:54   
puncica
Šla sem, do direktorce in rekla da ji moram nekaj povedat, potem pa sem kr povedala da sem noseča in bi naj šla na porodniško če bo vse ok aprila. Bila je fuuuuul vesela in rekla da je zelo vesela da se mladi starši odločamo za več otrok kot samo enega, skratka ful sem bla presenečena. Tako da nič bat, pa kr povedat, sej enkrat bo itak treba a ne.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
25.10.2006 12:04:24   
petra a
Viv-tudi jaz bi ji osebno povedala, pa zaradi seminarja nisem mogla...ja, lahko bi počakala še kakšen dan ali dva, pa me je preveč preganjalo...ker imamo povečan obseg dela (lahko rečem več kot 100%), ker gre sodelavka v penzijo, ker za mene ne bodo dobili zamenjave (verjetno) in ker nas je tako malo v službi da ne vem kako bodo folgali, ker so tukaj še razgovori z ostalimi šefi, ki morajo vedeti, se mi je zdelo prav, da ji takoj sporočim (po prvem pregledu)...in še enkrat, ja, tudi meni se zdi prav, da človeku poveš iz oči v oči. Sem pa stara 32 let, imam 12 let delovne dobe in je to moja prva nosečnost. Z šefico pa občasno komunicirava po sms-ih tudi za ostale stvari...pač veliko je odvisno kakšen odnos imaš z šefom, velikokrat tudi "narava" dela ipd..

Moj dragi dobiva navodila za delo od direktorja tudi ob pol enih zjutraj preko sms-a če je treba, ali pa klic ob 22.uri ali še kasneje, ne glede na to ali je to delavnik ali ne, ali je praznik ali ne, ali si na dopustu ali ne...ljudje smo si različni...meni se je na začetku zdelo zelo čudno (da ne rečem pod kritiko!), potem pa se s časom navadiš. 

< Sporočilo je popravil petra a -- 25.10.2006 12:05:38 >

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
27.10.2006 15:04:24   
Anol
Jaz sem šla lepo do nje v pisarno in povedala, da sem noseča, da bodo lahko planirali za nadomestilo. Pa je res dobro reagirala glede na to da je to že moja druga nosečnost v tem podjetju v 4, 5 letih.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
27.10.2006 19:41:26   
Jacqueline
Pri meni je bilo pa tako:

Pokliče me direktor na sestanek in mi ponudi drugo delovno mesto. Meni je šel po glavi samo stavek: Noseča sem!!! In nato sem mu razložila, da bom o ponudbi zelo resno premislila in da upam, da nosečnost ni ovira. Sem mu razložila, da sem še čist na začetku in oh in ah in je za par sekund bil tiho, nato je verjetno skalkuliral, če gre ven, pa mi čestital in rekel, da srčno upa, da sprejmem to delovno mesto.

Tak da nič bat, kr v akcijo, ko se ti bo zdel primeren čas. Jaz sem drugače tud mislila počakat tak do 12 tedna!!!

_____________________________

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako povedati direktorju-direktorci
27.10.2006 20:49:41   
ninocka
Jst sem sla do sefa in rekla, da se morva neki pogovorit, potem sem pa povedala, da sem noseca in da imam rok septembra. In mi je reku, da se mu je zdel, ker sem skoz mela RR odprt user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?