|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako ste vedele, da gre za ss?
18.5.2008 19:49:04   
Anonimen
Ja, zanima me, kako ste vedele, da ste imele ss (a je to krvavitev kot v menstruaciji, ki traja več dni)??? Koliko časa po tem, ni dobro zanositi??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
18.5.2008 20:17:51   
Jančika_
Prvič sem pri 9 tednih začela rahlo krvaveti, na UZ je bilo vse OK, potem sem cel teden imela malo krvavega izcedka, nakar sem pri točno 10t začutila v trebuhu čudno ščemenje in isti trenutek se je ulilo. Iz mene so šli za dlan veliki kosi, sledila je abrazija.

Drugič pa sem bila noseča manj (uradno 8t, a sama mislim, da je bilo šele 6t, ker sem imela zmešane cikluse; pred krvavitvijo še nisem imela UZ, samo test je bil pozitiven) in je krvavitev zgledala kot normalna M, edino ravno med pregledom pri G je ven padel en hecen košček, prav zaropotalo je v tisti pločevinasti skodelici, ki jo imaš pod ritjouser posted image . Abrazija ni bila potrebna.

Moj G mi je rekel, da lahko zanosim spet po enem celem ciklusu, večinoma pa menda priporočajo 3 mesece.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
18.5.2008 20:37:40   
Samrela
Pri meni je bilo podobno kot pri Jančiki drugič. Bila sem v 7. tednu in začela sem rahlo krvaveti. 4. dan pa se je zjutraj  ulilo in iz mene je šel večji kos tkiva - bil je to najin otročičekuser posted image .  Na abrazijo mi ni bilo potrebno iti, ker se je stvar sama sčistila, G pa mi je prav tako kot Jančiki rekel, da je dovolj en ciklus.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
19.5.2008 6:14:42   
detelja
Anonimen kot so ti punce že napisale, začelo se je z rahlim izcedkom + tega saj čutiš, da nekaj ne štima...mene so tko 1,2,3 nehale bole prsi, ni bilo več tiste napetosti v njih...telo čuti, da se vse spreminja..saj pri meni je bilo tako...meni so rekli, da naj počakam vsaj 3 cikluse, ker če takoj po prvem zanosiš pravijo, da se lahko ss ponovi ali pa pride do pregloboke vgnezditve, kar pa ni ok....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
19.5.2008 22:43:50   
goldie
lep pozdrav vsem
anonimna, jaz sem imela rdeč, roza izcedek par dni pa sem počivala kot so mi rekli pa se je potem vse samo še stopnjevalo in sem začela krvaveti pa še krče sem imela, je iz mene nekaj padlo in sem vedela da ni blo usojeno moji pikici.pravijo da narava sama poskrbi za to.zdaj greva pa v nove boje, čez 3 dni mam še pregled pri ginekologinji in upam, da bova lahko čimprej delala na user posted image .drugače se pa že fizično bolje počutim pa psihično tudi, moraš iti v nove zmage.user posted image  vsem in upam,čimprejšenuser posted image  za vse ki si to res želimo.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
20.5.2008 9:04:48   
Sulfinija
Anonimna,jaz sem mela vse nosečniške znake boleče prsi,...nič izcedka,nič krvavitve,nič krčev in ko sem šla v 10t1dan na pregled po bolnici,kjer sem bila en dan me je pogledala in,ko mi je naredila UZ je rekla žal gospa vajini user posted image  ne bije srček in napisala napotnico za abrazijo.Ker ni bilo nič izcedka,nič krvavitev je bil zame,za naju šok toliko večji.

LP Mojca

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu goldie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
20.5.2008 12:37:44   
Anonimen
Jsz tisti dan, ko bi morala dobiti M so se začeli rjavi izcedki, ki so bile včasih tudi krvavi. Potem je bilo kakšne dva dni vse OK, potem zopet ti izcedki, potem pa sem eno noč smo vstala in se je kri kar vlila iz mene. Sem pa tudi po končani krvavitvi imela še precej časa krvavo-rjave izcedke. Ščistilo se je vse samo od sebe. G je rekel, da ni treba čakati, ker je bilo še na začetku nosečnosti in je vse šlo ven samo od sebe. Sem pa prvo M po ss-ju dobila čez 3 teden oziroma ene 10 dni po končanih izcedkih.

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
20.5.2008 12:38:15   
Anonimen
Aja, pa nenormalno me je bolel trebuh, kot bi mi nekdo sedel na njemu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
20.5.2008 16:41:28   
gojska
mene je strašno bolelo v ledvenem delu. Res do joka. Komaj sem se premikala in takoj ko je bilo možno sem se ulegla. To je bilo na začetku 10 tedna in je trajalo cel teden, potem pa rjav izcedek in čez kakšen dan kri in pod tušem mi je padel ovoj ali kaj je tisto ven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
21.5.2008 0:27:56   
*Junona*
Kaj pa so bili vzroki?


hVALAuser posted image

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
21.5.2008 6:18:27   
detelja
Kaj je bil vzrok? tega verjetno oz. sigurno ne bom nikoli izvedela...na hist.izvidu piše samo, da je šlo za ss in to je to...vsi ti pa obrazložijo, da ko narava naredi napako sama poskrbi, da jo odpravi...in potem živiš celo življenje z vpr. kaj je bilo narobe, zakaj....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
22.5.2008 12:29:08   
x_srečka_x
Jaz sem bila noseča skoraj 9tednov, je bilo prej ve v redu nato pa rjav izcedek in prenehanje bitje srčka. Se je pa na UZ videlo da je bil plodek ustrezen tednom samo žal je nehal biti srček user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
25.5.2008 18:16:37   
katja_p
Eno vprašanje vsem tistim, ki ste imele ss:

Men se je pred enim tednom ulila kri - res ful in sem šla takoj na urgenco. Po UZ je bil plod še živ, vse OK in so me obdržali noter dva dni ter dali Dabroston. Krvavitev se je do sobote zvečer umirila. V nedeljo sem pa zjutaj dobila rahel rjav izcedek. Zopet so me dali na UZ in rekli, da rjav izcedek ni kaj hujšega, da se mora pač zdaj vse sčistit. In me poslali domov ter še dali Dabroston za naprej.
V četrtek (po 4 dneh) sem imela pregled pri svoji G. Po pregledu nožnice je rekla, da je vse OK, da sem čista - ker od nedelje dejansko nimam nobenega izedka več. Ko pa me je dala na UZ, je vildela, da je noter še kri in da se mora to sčistit.

Odredila mi je počivanje in Dabroston. In to delam, vendar še vedno ne gre nič iz mene. Men je to fuč čudno ... A je možno, da se tista kri, ki je še noter, sama razgradi? Ker je je pa menda še kr neki.

Me pa niti zdaj niti prej ni nič bolelo, nobenih krčev, bolečin ... nič. Samo js sm že par dni čisto na tleh, ker mi noben nč ne zna povedat, kaj je narobe in zakaj noče zdaj ta kri ven. Z bebiko je pa vse OK. Ima vse okonine, je dost velika, srček bije ...

A je mela ktera kaj podobnega?


(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
27.5.2008 22:31:28   
goldie
katja_p. ne sekiri se se bo že če bo treba. važno je da je s tvojo pikico vse o.k. za drugo se pa ne obremenjuj preveč.vem, da je težko nekako prebrodi in res počivi da se vse utrdi pol bo pa vse o.k. upam na najboljšeuser posted image  zate.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
27.5.2008 22:40:46   
pajek
Pozdravljena Katja p !!!!

Tale kri se ti lahko zelo dolgo čisti. Tudi do mesec ali dva. Pri meni je bilo tako, da par dni ni bilo nič, kakšen dan malo izcedka pri lulanju ali kakanju, pa kakšen dan več, pa spet par dni nič. Nekaj gre na takšen način ven, nekaj krvi se pa samo absorbira v telo. Vendar mora biti izcedek temno rdeč ali rjav. Če je sveža kri, potem pomeni to svežo krvavitev.

Želim ti velikooooooooooooooo sreče !!!!!!

(odgovor članu goldie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
28.5.2008 0:04:22   
metuljcek27
Meni je bilo enako kot tebi...S tem,da sem imela rjav izcedek pred in po dabrostonu ampak se žal ni izšlo.Plod je raztrgal posteljico...Baje?!To so mi rekli in pa ,da sem imela velik hematom z 1,5 dcl krvi v maternici.Lahko je krivo to lahko pa kaj drugega tako,da ti jasnega odgovora ne morem podtai zaradi tega ,ker nikoli ne bom vedela kaj je bil vzrok...Zdaj pa se počasi pripravljam za nove boje...

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
28.5.2008 0:07:28   
metuljcek27
Aja drugače pa nobenih ostalih zanakov (krčev,bolečine v križu,...).Samo noge so mi pa natekale ampak baje,da je to normalno.Ne vem ?!Šla sem npr 100 metrov in so me že tako bolele,da se nisem mogla premaknit.Katastrofa.Meni se to ni zdelo normalno.Pa trebušček je bil za 8 teden že kar velik,baje da napihnjenost...

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
28.5.2008 16:04:32   
_ancica_
No, da se jaz opisem svojo grenko izkusnjo...prvic ko sem zasledila malo obarvane sluzi (roza) je bilo nekje v 6. tednu. Bilo jo je le za malenkost na papirju.  Potem je bilo kak mesec vse ok. Obcasno sem imela rahle krce oz spikanje, ampak se nisem sekirala. Potem nekje v 10. tednu se je izcedek zopet pojavil, spet samo na papirju (tokrat je bil rjavkast) in ker sem nekje prebrala da tak izcedek ni nevaren, nisem storila nic. Potem cez kak teden zopet, vendar se je vleklo kar cel teden. Ne vsak dan, mogoce trikrat na teden in spet samo na papirju. V 12. tednu sem imela prvi UZ in pikice ni bilo za vidit user posted image Mi je rekla, da je mozno da je se prezgodaj, ampak meni se je to zdelo sumljivo, saj bi se v 12. tednu pa ja moglo vidit ze vse. Po pregledu sem ze vedela kako se bo koncalo. Tri dni kasneje (vceraj) sem zacela krvaveti (tokrat je bila kri sveza in tudi na hlackah je bil flek), danes pa se je iz mene dobesedno vlilo. user posted image user posted image user posted image To je moj prvi SS (vzroka zanj se ne vem, ker imam sele danes G), je pa verjeno slo ali za prazno vrecko ali za odmrtje ploda v prvih tednih. 

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
28.5.2008 16:07:32   
_ancica_
aja, se to...od zacetka do konca sem imela rahle bolecine (krci, spikanje) spodaj. Pa v krizu me je non stop ful bolelo. Sem to omenila mojemu G, pa je rekel da je normalno, da pac nekatere zenske imajo te bolecine. Zdaj pa ne vem ali je bilo to zaradi ss-ja ali kaj??? user posted image

(odgovor članu _ancica_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
28.5.2008 16:19:32   
detelja
_ancica_ žal mi je...ja, meni je g rekla na prvem pregledu, da noben obarvan izcedek ni ok, seveda pa ne pomeni takoj, da bo kaj narobe, bolj pazljivi moramo biti...rjav izcedek je itak kri samo oksidirana...
drži se...objem

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu _ancica_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
28.5.2008 16:26:52   
_ancica_
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

_ancica_ žal mi je...ja, meni je g rekla na prvem pregledu, da noben obarvan izcedek ni ok, seveda pa ne pomeni takoj, da bo kaj narobe, bolj pazljivi moramo biti...rjav izcedek je itak kri samo oksidirana...
drži se...objem


ja res je, vsakrsna krvavitev, pa ce je tudi komaj opazna ni ok. Meni so vsi govorili, da naj se ne sekiram glede tega, da pac nekatere rahlo krvavijo, pa imajo na koncu vseeno zdrave user posted image Sem tudi svojemu g omenila, pa je rekel da ni nic hudega. Je pa bil ta izcedek napoved za SS, tako da naslednjic bom bolj pozorna. Ceprav upam, da mi ne bo treba skozi kaj takega se 1x.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
29.5.2008 12:39:10   
x_srečka_x
Ancica, tudi pri meni je bilo čisto malo pa še to samo na papirju, pa prav tako ne sveža kri. Sem imela pa rahle krče, ko pa sem špla potem k G pa je rekla da je bilo drugače vse normalno pa je šele potem nehal biti srček ko sem dobila rjavkast izcedek.

LP

(odgovor članu _ancica_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
20.6.2008 18:16:55   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Anonimna,jaz sem mela vse nosečniške znake boleče prsi,...nič izcedka,nič krvavitve,nič krčev in ko sem šla v 10t1dan na pregled po bolnici,kjer sem bila en dan me je pogledala in,ko mi je naredila UZ je rekla žal gospa vajini user posted image  ne bije srček in napisala napotnico za abrazijo.Ker ni bilo nič izcedka,nič krvavitev je bil zame,za naju šok toliko večji.

LP Mojca



Moja zgodba je identična, samo da se je zgodila v 8 tedu. Res je to šok, ker ni nobenega znaka.


_ancica_ user posted image , res mi je žal, da se je tako končalo. Ampak proti temu se ne da.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
20.6.2008 19:40:48   
ronja
Bolelo je ko hudič, imela sem močne boleče krče in zelo sem krvavela, oboje bolj kot pri menstruaciji, komaj sem hodila (sem pa bila takrat v službi). Pri meni je bilo to zelo zgodaj, 1 teden po izostanku m. in pozitivnem testu. Nisem imela abrazije niti nobenih zdravil - ginekologinja mi je ponudila na izbiro ali grem na abrazijo, ali popijem nekaj za krče ali pustiva, da se samo spuca. Sem izbrala naravno možnost, ker sem vedno imela močne menstruacije in sem zaupala svoji maternici, da je tako močna, da bo vse ven vrgla;) NO, je ratalo, ko me je potem pogledala z uz, je rekla, da je lepše kot oni spucajo;)

Po tem naj ne bi zanosila 3 mesece in sva res poskrbela za to, ziher je ziher;)

ne sekiraj se preveč, to se zgodi res skoraj vsaki, ugotavljam, pa verjetno še večim, pa niti vedo ne, ker se zgodi v času menstruacije in zarodek še ni tako velik in je vse malo lažje... PO tem lahko čisto normalno zanosiš in je vse ok

Je pa fino, da te pregleda kak dober g. in pogleda, če imaš slučajno kako pregrado na maternici in je to povzročilo ss. Ker v tem primeru ti operativno to pregrado odstranijo, da potem naslednjič ni problemov in lahko normalno donosiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako ste vedele, da gre za ss?
23.6.2008 19:38:36   
Anonimen
morda se vam bo zdelo čudno.... ampak sama sem skoraj prepričana,da imam prav-sploh ko preberem katero žalostno zgodbo....

stvar je sledeča in od tega je kar nekaj mesecev - pri meni se je par dni pred predvideno user posted image  pojavili močni krči, roza izcedek,z krvjo na papirju,ko sem šla na wc. zvečer je še nekaj padlo iz mene-najprej majhna kepica,ki je po velikosti ustrezala plodku za tiste tedne(velikost zrna riža), nato pa še nekaj kot nekakšna vrečkica. celo noč sem razmišljala,kaj je to bilo in vse bolj sem se nagibala k s.s.
naslednji dan sem naredila test,ki je bil pozitiven, a sem sama sebi dopovedovala,da tega otročka verjetno ni več,da se je nosečnost končala.   krči so se nadaljevali še cel naslednji teden in tudi test je še bil pozitiven-in sem sklepala,glede na vse in poz.test še pred "zamudo",da sta bila očitno dva. pa sem odšla 1 teden ta tem k G.  Tam je bila vidna pika v maternici,nos.hormon pa precej visok,za 5.teden.   in kasneje je bil naš user posted image  precej manjši od ostalih v istih "začetnih" tednih.  takrat mi je pa G predpisal dabroston,ker bi mi naj zaradi PCO primanjkovalo hormona,s katerim je pogojena rast rum.telesca in s tem obdržanje nosečnosti.

torej, čisto na začetku, smo enega izgubili, drugi pa se,verjetno zaradi prave odločitve G, veselo kobaca v mojem trebuščku,je pravi velikan,glede na tedne in čakamo,da se nam kmalu pridruži.



(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?