|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kmetija
23.8.2010 14:00:40   
berdy
Pozdravljeni,
Imam problem ter me zanima, če ima katera podobnega oz. kako bi ga rešili.
Imam fanta ki prihaja iz kmetije sama pa sem doma iz podeželja. Pri njem doma so že v otroštvu določili njega da bo prevzel kmetijo. Sama se s tem ne strinjam, saj si ne želim tja. Poleg kmetije pa bi bila oddaljena od doma kar nekaj kilometrov. Skupaj sva že 3 leta, ter ga imam zelo rada, vendar bi mi bilo zelo težko živeti tam, saj bi si sama zelo rada zgradila kariero. Ne zdi se mi tudi prav da so njega določili da bo živel doma, kljub temu da ima starejšega brata, ki še nima punce ter 2 mljši sestri. Nebi me motilo, če bi imel samo kmetijo, vendar je zaposlen v službi popoldne pa se ukvarja še s tem, tako da nima prostega časa. Ima tudi zelo delavnega očeta, ki pa mu vsak dan naloži delo, če ni v zvezi s kmetijstvom pa kaj drugega. Zato me zelo skrbi, da tudi za družino nebi imel časa.
Velikokrat sva se pogovarjala ter se še vedno pogovarjava, vendar ne najdeva rešitve. Nato sem mu že sama dejala, da bom živela pri njem, vendar bi me zelo motilo če nebi imel časa zame ter za otroke, ter bi vedno obogal starše ter delal kar mu naročijo. Drugače me spoštuje ter se razumeva, vendar pač prihajava iz drugačnih družin.
Zanima me kaj bi vi naredili v tem primeru ali ste bili v taki situaciji?
Zanima me kaj bi vi naredile v taki situaciji, ali mislite da je v kakršnemkoli primeru sploh dobro živeti s starši?

Že v naprej vam hvala za vsa mnenja in izkušnje
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kmetija
23.8.2010 14:19:25   
kakadoo
Odselita se skupaj na svoje.

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kmetija
23.8.2010 14:24:12   
constanca
Njemu bo verjetno zelo tezko it stran, ker je navajen takega zivljenja in se bo skozi cutil dolznega delat in pomagat.

Ce pa hoces, da bo vajino zivljenje uredu in da bo imel cas zate, je edina moznost, da zivita kar nekaj km stran.
Verjetno bo tudi njemu pozneje vsec vajino zivljenje, prehod pa zna bit zelo zelo tezak. Po mojem mnenju. Si pa zelim, da bi vama bilo lazje.

vse sreco,
K

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kmetija
23.8.2010 14:27:39   
Pia*
Jaz te bom pa najprej vprašala tole: Ali bi tvoj zapustil kmetijo in šel s tabo?

Sama iz lastnih izkušenj vem, da mojega ni šanse prepričati, da bi šel!

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kmetija
23.8.2010 14:30:15   
bučkabb
glede na to da iz tvojega posta lahko razberem, da tebi ni za živet na kmetiji, ker se tam dela in tebi do tega ni, ti predlagam da gresta živet na svoje in se ti ne seliš k njemu, ker bo samo kreganje s starši, ki seveda tudi pričakujejo "tamlado", ki bo delala in bo "plesala tako kot bod oni hoteli".

če pa tvoj ni naklonjen temu, da bi kmetijo in starše zapustil pa boljš da iz te zveze ne pričakuješ veliko......
če gresta na svoje tvoj še vedno lahko hodi domov pomagat

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kmetija
23.8.2010 14:34:19   
zvezdica_1
naj. če ima službo, predvidevam, da bi si lahko plačal najemnino ali mogoče najel celo kak kredit. ker če boste pri njemu doma, bo kreganje na dnevnem redu... sploh glede na  pričakovanja glede njegovih popoldanskih dejavnosti, ki jih imaš ti in kakšna imata njegova starša... zna hitro dobiti pod nos, da je kmetija nihova...

sicer pa: darilo je dvostranska popgodba. darovalec da, obdarjenec pa MORA sprejeti...

če pa ne sprejme...hja, ima ogenj v  strehi, a hkrati mirno življenje s tabo. je pa vprašanje, če bo zmogel prehodno obdobje vzbujanja slabe vesti, ker se ni uklonil starševi volji

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kmetija
23.8.2010 14:42:49   
berdy
Ja velikokrat sva razglabljala o tem, ter nikakor ne prideva do rešitve.
On bi predvsem ostal doma, ker je poleg kmetije ki jo imajo,je moral že kot otrok delati, zidali so štalo, lesno delavnico, ter poleg kmetije hodi v službo, kjer se ukvarjajo z lesom. Po službi pa počije nato pa mu oče pove kaj bodo delali popoldne. To se dogaja že 3 leta odkar sva skupaj. na začetku sva se dobivala le v petek zvečer ter v nedeljo popoldne, sedaj pa si zame vzame čas že v petek popoldne in nedeljo.
Velikokrat sem mu rekla da zame nima časa, pa je odvrnil ali je bolje da bi hodil po gostilnah kot delal cele dneve.
Nevem ali mislite da sem sama preveč zahtevna glede njegovega časa?, koliko pa se vi posvečate partnerjem?

Ima brata ter 2 sestri ki sta mlajši vendar so njega že kot otroka določili da bo doma, brat pa bi dobil firmo. Meni se to nezdi pravično, saj nikoli neveš kaj bo prineslo življenje, ter sedaj njegov starejši brat nima ne punce, star pa je že čez 30 let.

Ko je enkrat doma omenil da bo mogoče odšel, je njegova mami res naredila paniko, češ kako je to mogoče, ko je toliko naredil doma. Doma pomaga graditi hišo, vendar ne zanj, temveč za očeta in mami ter ostale sestre in brata, on pa nej bi nato dobil staro hišo, ki pa je 5 metrov stranj od nove. Ter ko je doma omenil da bo mogoče odšel, je njegova mami pritisnila na očeta, da se more hiša naredtit po hitrem postopku.

Sama mislim, da bi nama bilo bolje drugje na samem, vendar po drugi strani pa nemorem dopustiti da bio res ostal brez vsega, čeprav tudi sama mislim, da bi mu bilo drugje boljše kot doma.
Problem je nejveč v temu, da ga komandirajo, ter mu postavljajo delo, naprimer oče vsad dan že od otroštva. Sestrama pa ni niukoli bilo treba naresti nič.
Drugače je kmetija majhna, ne oddajajo mleka, ne gojijo krompirja,,, temveč pridelajo samo zase. Njegova mami je doma, ter skrbi za približno mislim da 5 krav.


(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kmetija
23.8.2010 14:45:22   
berdy
Pia* kako pa je pri tebi, ali si bila oz. si v podobni situaciji?

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kmetija
23.8.2010 14:49:31   
AnciM
Pri nas je enako. S to razliko, da sem se jaz iz mesta preselila na kmete. Ko se enkrat sprijazniš s tem načinom življenja je prav fino. Moj še vedno hodi v službo, ata (70 let) pa obdeluje kmetijo. Popoldne pa še moj priskoči na pomoč. Ker mi delo ne smrdi in ker me nikoli niso silili vanj(moj mi je že na prvem zmenku razložil, da fevdalizma ni več in da pri njih delajo moški zunaj, ženske pa noter v hiši) sem bila predenj so prišli otroci cele dneve z nim (razen časa v službi). Zdaj ko je starejši otrok star 2 leti, pa on z možem preživlja vse dneve. Jaz pa zaenkrat še vozičkam z mlajšim. Drugo leto pa bomo družinica na pohodu ali pa bo on le z otrokoma, da jaz še stanovanje malo uredim. Torej meni ta način življenja ustreza.

So pa pri nama sicer pogoji za življenje urejeni. Imava svoje stanovanje, tašča mi ne uletava (več).

Mi je pa kolega ob poroki rekel: Bravo! Živela boš v miru, če pa boš potrebovala hrup pridi na kofe.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kmetija
23.8.2010 14:56:23   
SURF
Pozdrav...Evo točno v taki situaciji sva bila,le da je moj dragi že bil v tem,v kmetijstvu,v celoti,brez druge službe....Ko še nisva živela skupaj,sva si okvirno povedala želje,moje,da bom hodila v službo,(čeprav sem trenutno doma,bom pa kaj kmalu začela z delom)kmetija pa se bo vozila naprej...sčasoma prilagojena v smeri,ki nama je ljubša,ki se nama zdi donosna in kjer bo moj kot edini moški(oče pokojen in dedi sta pokojna)lahko normalno opravljal vsa ta dela,zaenkrat še s pomočjo tašče,njegove mame v večini,pa seveda tudi moje,kolikor le čas dopušča..predvsem kar se tiče "papirja"(se pa še uvajam v to)...
Ni lahko,preiti iz najinega prejšnjega okolja  v svet kmetijstva...saj vem vsi pravijo,da so sedaj drugačni časi,tudi sama menim da so,in to super časi,če se znaš iti...ampak problem ponavadi tiči v družinah,več-generacijskih,ki živijo na kmetijah,ki so obstali v svojem času...mislim,da veš kaj hočem povedati...ponavadi je tako,najprej kmetija in v celoti kmetija,potem hiša,potem družina in otroci,ter tam na koncu .. par,ki to vozi ,kot moški in ženska..In tam kjer še tempo določajo stari starši oziroma starši se je treba ali prilagoditi,ali pa že v samem začetku pokazati,povedati kako in kaj naj pričakujejo če bosta sprejela to življenjsko odločitev!Mora pa biti to odločitev vaju obeh.
Se pa da krasno živeti na kmetiji,če se boste lepo razumeli in znali voziti vse kupaj,tako delo kot toliko pametnih glav pri hišiuser posted image Je pa to res drugačen način življenja kot smo ga živeli mi v hišah ob mestu.
Lahko bi ti napisala še veeeliiikooo...no se še oglasim na temi...
Želim vama,da se bosta odločila v pravi smeri.
l.p.

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kmetija
23.8.2010 15:15:07   
berdy
Najlepša hvala vsem za vaše mnenja


Ja tudi njemu je njegova mami dejala, ko je pomenil da bo mogoče šel, da meni nebo treba delati nič!, vendar to se samo reče, jest tega ne verjamem. Kako pa bodo postorili vse sami, čeprav nimajo veliko, je treba pospraviti veliko mrve, problem je to da travniki niso na ravni površini temveč v hriboviti. Ter kako bosta starša pospravila sama, saj od njega mami že sedaj jamra kako je to delo naprrno, pa nima službe poleg tega dela.

Pa tudi od takrat ko je omenil doma, da bo mogoče odšel, se do mene obnašajo hinavsko, prvi dan zatem ko sem prišla na obisk se z mano ni niti pogovarjala. Ter tudi njegova mlajša sestra mi je sredi pogovora rekla, saj ko boš pri nas ti nebo treba nič delati.

Zadnje čase razmišljam samo še o tem, sem kar živčna kaj bo, kajti on je res vredu, vedno sem si želela takega fanta. Delno pa sem kriva tudi sama, saj sem že od vsega začetka vedela de je doma na kmetiji, vendar ni sam temveč poleg njega še trije ki jo lahko prevzamejo.
Sama drugače živim na vasi, ter sem obdana s kmetijami, sosedom pomagam pri pobiranju krompirja, imamo vrt,, vendar to še vseeno ni taka obveznost kot če imaš sam kmetijo.


(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kmetija
23.8.2010 15:21:17   
berdy
Še nekaj bi vas vprašala, kdaj ste zečeli živiti v skupnem gospodinjstvu oz. pri starših s svojim partnerjem?, midva sva namreč skupaj že 3 leta in iz njegove strani še nisem zasledila da bi živela skupaj, oz. včasih sem žalostna, ker bi v teh 3 letih lahko sama si kaj ustvarila, ko je on cele dneve delal hišo za očeta?(lahko bi zase kaj).
Ter vedno ko omenim da nima nič časa zame, misli da sem čudna, saj je njemu samoumnevno da dela cele dneve?, ali vaši možje tudi delajo po cele dni

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kmetija
23.8.2010 15:31:07   
ajsek
Sama ne vidim toliko problema v kmetiji, kot v tako tesnem sobivanju z njegovo družino. Saj lahko že zdaj vidiš, da vidva ne bosta nikoli samostojna, če mu starši diktirajo, kaj mora delat in tebe milostno tolažijo, da tebi pa ne bo nič treba (mimogrede, tega tudi za sekundo ne verjet). V glavnem, če boš šla tja, ti bo čez par let žal. Nobena ljubezen ni na dolgi rok tega vredna.

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kmetija
23.8.2010 15:36:24   
ronja
Jaz ne bi šla tja, ker me delo na kmetiji ne veseli. Imam ogromno hobijev, ki bi jih vse morala skenslat zaradi dela, ki mi pa ni ljubo - to nima smisla. Pač si želim drugače preživljat popoldneve in ne ob košnji, grabljenju, molzenju, itd... Vsak ima svoje veselje, mene pač to ne veseli. Nekatere pa ravno to delo veseli in v njem najdejo tisti svoj mir.

Tudi mi tele razširjene skupnosti širših družin niso preveč simpatična opcija za življenje, ker imam rajši, da smo sami na svojem - midva in otroci in to je to. Nekaterim pa to paše, da jim kdaj kaka babica popazi otroke, kdaj skuha ali pobere perilo, da ni mokro, medtem, ko si v službi... Vse ima svoje + in -, samo poznat se je treba, da veš, kaj si TI želiš. Samo to je važno!

Smo namreč različni: jaz nisem nikoli imela fantov, ki jih po par dni ne bi videla - to se je zgodilo nekajkrat v 11letni zvezi, recimo. Pač nama odgovarja taka zveza (tudi prejšnjima fantoma je, so bili sami taki, da bi bili skoz skup).
Tudi zdaj živimo vsi 4je na svojem, v malem stanovanjcu in se imamo fajn. K babicam gremo, ko vsem to paše (njim in nam). Delava v službah, popoldnevi so pa naši - vsakod naju ima en šport in par hobijev, vendar se vsak dan vidimo (razen če služba zahteva svoje - pač terensko delo je včasih več dni skup). meni je to fajn, ne bi mogla živet tako, da se po 1 teden ne vidiva. Enim pa to ni tak problem, drugi se celo tako navadijo takega življenja, da jim je potem težko cele počitnice zdržat skupaj. Različni smo, premisli, kakšna si ti.

Torej, kar se mene tiče, bi šla na svoje in videla, če se s tem fantom res tako super razumem tudi, ko skupaj živiva in se vidiva vsak dan in ne samo ob petkih popoldne in ob nedeljah.

PS: še odg. na vpr: začela sva tukaj na svojem živet pred 5imi leti, prej pa sva skupaj živela v nekam ala študentskem domu, tako da pri nama ni bilo neke prelomnice -vse je šlo zelo spontano in v bistvu odkar sva skupaj, nisva prav dostikrat narazen zaspala - tudi na začetku ne. Zato mi je zelo nenavadno, da se vidita po 3 letih zveze 2x na teden - ampak po drugi strani pa sem imela sošolke, ki so se videvale samo za vikende s fanti, ki so delali na njihovih koncih, pa so tudi lepo zvozili in imajo zdaj otroke, itd... Ni pravil, kakor ti paše.

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kmetija
23.8.2010 16:02:21   
Vijoličarka
Ni zavidljiva situacija.

Tvoj fant pripada tradicionalni družini. In kar so starši določili, so pač določili, pa če je komu fer ali ne. Tvoj fant je ves čas živel s to določitvijo in hočeš ali nočeš, nekako mu je oblikovala življenje. Očitno so starši prav pri njemu opazili, da ima tiste kvalitete, ki se od domačega sina, ki naj bi prevzel kmetijo, zahtevajo. Tudi pridnost in ubogljivost.

Ne vem sicer, kako je pri njih, ampak kolikor jaz poznam te naše stare klene kmete, je njihov način razmišljanja še precej gruntarski. Ne dvomim in tudi upam da so izjeme, vendar je večina njih zakopana še nekam v srednji vek. Glede na to, da je pri njih oče tisti, ki odreja, kako bo njegov odrasli sin, ki si služi svoj denar, preživel popoldne in v bistvu mu odreja tudi življenje, si težko predstavljam, da bi pri tej hiši veselo sprejeli snaho, ki nima smisla za kmečko življenje. Predvsem pa si težko predstavljam, da ne bi pričakovali, da bosta vidva prilagodila svoje življenje njihovemu. Ne gre se toliko za to, koliko bodo od tebe pričakovali, da boš delala, ampak za to, da vidva svojega življenja ne bosta krojila sama.

Bistveno pri vsem se mi zdi, kaj si ta tvoj fant v resnici sploh želi. Ali si želi prevzeti to kmetijo? Kaj to zanj pomeni? Če so pri hiši štirje otroci in naj bi brat dobil firmo, fant kmetijo, kaj bosta pa dobili sestri? Ali naj bi tvoj fant moral v prihodnosti kogarkoli izplačati ali se šteje, da jih izplačuje zdaj, s svojim delom. Kdaj naj bi on 'dobil' to kmetijo?

Ne mislim strašiti, ampak ni mi bila všeč reakcija njegove mame na možnost, da bi odšel in jim prepustil kmetijo. Namreč, rekla je samo 'zakaj, ko si pa že toliko vložil', brez da bi omenila, da bi mu morali to povrniti. Hkrati je še pospešila gradnjo nove hiše, kjer bodo živeli s svojima hčerama, stara hiša pa ostane tvojemu fantu. Če imajo torej voljo in željo po novi hiši, so najbrž še precej mladi. Mali sestri se bosta lepega dne najbrž tudi poročili in odselili, vsaj ena, pa bo treba še njima pomagati zidati hiše, dati parcele... Skratka, zna se zgoditi, da bo tvoj fant vse življenje odplačeval to kmetijo, ki si jo mogoče sploh ne želi.

Kmetija pravzaprav ni noben bav-bav. Samo karakterji so različni. So ljudje, ki v delu uživajo, se sprostijo in si ga znajo narediti tudi prijetnega. Sama sicer nisem s kmetov, ampak sem kot otrok preživljala počitnice pri različnih sorodnikih in vem, da so kmetje, ki kar naprej mantrajo o garanju, garanju, garanju, slabe volje, ostro, ukazovalno, moreče in vsa družina je zamorjena in predana garanju zaradi garanja samega. So pa tudi kmetje, ki imajo kmečko delo radi, pa gredo z veseljem na travnik, njivo, v hlev, kjer sicer trdo delajo, ampak zraven pojejo, se hecajo in takim ljudje vedno radi pridejo pomagati.

Ni enostavno, ampak zna biti lepo, če je človek za to.

Ne vem, kakšne sorte je tvoj fant. Morda pa njemu tak način življenja ugaja. Morda bi se, če bi šel stran, čisto spremenil. Kajti po svoje res, da je bolje, da dela, kot pa da visi po lokalih, kot velik del naše zlate mladine. Zdi se mi tudi, da je v zadregi. Oče je močna osebnost in ga ima pod komando. Ti si mogoče tudi močna osebnost, pa zdaj ne ve, kaj bi.

Pogovoriti se morata. Veliko je odvisno od njega. Fant se mora doma pogovoriti, na kakšen način naj bi zdaj on dobil to kmetijo. Tako, da dvajset let ne bo imel svojega življnja? To je prehuda cena. Sploh pa, ker se lahko oni čez dvajset let premislijo in kmetijo prepišejo komu drugemo. Kaj pa brat. On bo dobil firmo. Kaj pa on? Koliko oče njemo odreja življenje?

Odvisno od situacije in od tega, kaj si fant res želi. Če bosta obnovila njihovo staro hišo, bosta hitreje prišla do stanovanja. Če bo fant tisti, ki bo odrejal kdaj in kaj se bo delalo, če ga to veseli in je dobre volje, boste mogoče lahko živeli lepo družinsko življenje. Z otroci se mu boste lahko pridružili pri delu, otroci lahko hitro naredijo kakšno malenkost in so ponosni, če so koristni in načeloma je delovna vzgoja najboljša, sploh še bosta imela jih smisel lepo pohvaliti in se ne bosta šla garanja zaradi garanja.

Če pa je situacija taka, da se od fanta v glavnem pričakuje, da bo naslednjih dvajset let delal vsem in za vse, kar se bo kdo spomnil in da bo vajino življenje popolnoma podrejeno potrebam te družine, ker bo fant morda nekoč dobil kmetijo, potem se pa ne splača. Četudi je ogromno vložil. Četudi bo treba začeti od začetka. Četudi bodo tako užaljeni, da mu še ene parcele ne bodo hoteli dati in si bodo prilastili vse njegovo preteklo delo. Samo še en razlog več za odhod na svoje.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kmetija
23.8.2010 16:12:25   
kjava
Jaz se bojim, da tole ne bo v redu. Če je že zdaj tako, da nima časa zate, ga bo mel pol še manj, ko te bo imel pri sebi. Tud za otroke boš v glavnem sama. Priseli se k njim, pa boš hitro videla, pri čem si. Samo sklepam, da njegovi in posledično tvoj fant niso za koruzništvo? Kakšen je drugač- a se da z njim pogovarjat? Govori o sebi in kakšni so njegovi načrti v prihodnosti?

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kmetija
23.8.2010 17:23:57   
luba duša
IZVIRNO SPOROČILO: berdy

Ja velikokrat sva razglabljala o tem, ter nikakor ne prideva do rešitve.
On bi predvsem ostal doma, ker je poleg kmetije ki jo imajo,je moral že kot otrok delati, zidali so štalo, lesno delavnico, ter poleg kmetije hodi v službo, kjer se ukvarjajo z lesom. Po službi pa počije nato pa mu oče pove kaj bodo delali popoldne. To se dogaja že 3 leta odkar sva skupaj. na začetku sva se dobivala le v petek zvečer ter v nedeljo popoldne, sedaj pa si zame vzame čas že v petek popoldne in nedeljo.
Velikokrat sem mu rekla da zame nima časa, pa je odvrnil ali je bolje da bi hodil po gostilnah kot delal cele dneve.
Nevem ali mislite da sem sama preveč zahtevna glede njegovega časa?, koliko pa se vi posvečate partnerjem?

Ima brata ter 2 sestri ki sta mlajši vendar so njega že kot otroka določili da bo doma, brat pa bi dobil firmo. Meni se to nezdi pravično, saj nikoli neveš kaj bo prineslo življenje, ter sedaj njegov starejši brat nima ne punce, star pa je že čez 30 let.

Ko je enkrat doma omenil da bo mogoče odšel, je njegova mami res naredila paniko, češ kako je to mogoče, ko je toliko naredil doma. Doma pomaga graditi hišo, vendar ne zanj, temveč za očeta in mami ter ostale sestre in brata, on pa nej bi nato dobil staro hišo, ki pa je 5 metrov stranj od nove. Ter ko je doma omenil da bo mogoče odšel, je njegova mami pritisnila na očeta, da se more hiša naredtit po hitrem postopku.

Sama mislim, da bi nama bilo bolje drugje na samem, vendar po drugi strani pa nemorem dopustiti da bio res ostal brez vsega, čeprav tudi sama mislim, da bi mu bilo drugje boljše kot doma.
Problem je nejveč v temu, da ga komandirajo, ter mu postavljajo delo, naprimer oče vsad dan že od otroštva. Sestrama pa ni niukoli bilo treba naresti nič.
Drugače je kmetija majhna, ne oddajajo mleka, ne gojijo krompirja,,, temveč pridelajo samo zase. Njegova mami je doma, ter skrbi za približno mislim da 5 krav.




po moje imata dva različna svetova in dva različna pogleda na skupno življenje v prihodnosti...

Jaz absolutno ne bi šla v to, če bi tako razmišljala kot ti...je pa predlog ene, da poskusita naprej živeti skupaj pa boš videla - odlična ideja, če je izvedljiva seveda.

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kmetija
23.8.2010 17:28:19   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: kjava
Samo sklepam, da njegovi in posledično tvoj fant niso za koruzništvo?


Evo, točno to. Starši naj ne bi imeli odločilne besede pri tem, ali bo njihov odrasel sin živel v skupnem gospodinjstvu s svojo partnerko.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kmetija
23.8.2010 17:51:11   
Spark
To so še ti staromodni pogledi na življenje na kmetiji. Danes jih veliko ki ima kmetijo tudi hodi v službo. In to je zelo naporno. To ni ena služba ampak dve. Najbolje naj se tvoj fant vsede sam s seboj in si razjasni, kaj si on želi. Ali želi imeti kmetijo in se soočiti z vsem delom na kmetiji, ali ne? To je doživljenjska obveznost.
Upam, da bosta dobro uredila.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kmetija
23.8.2010 18:26:19   
roberta
naj najprej sam pri sebi razčisti kaj si želi - ali želi kmetovati in prevzeti kmetijo ali pa živeti drugje in se preživljati z nekmetijsko službo - potem pa vidva razmišljajta, kako in kaj bi lahko vidva...

če pa sam ne ve kaj bi, bosta težko iskala še skupne interese.

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kmetija
23.8.2010 18:32:39   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Spark
Najbolje naj se tvoj fant vsede sam s seboj in si razjasni, kaj si on želi. Ali želi imeti kmetijo in se soočiti z vsem delom na kmetiji, ali ne? To je doživljenjska obveznost.

Kolikor sem razumela, se je on že odločil. Sicer pa sploh ni problem v kmetiji, ampak v tem, da je fant deloholik.

berdy, stavim, da boš - če boš šla v resno zvezo in živet z njim - med tednom dejansko sama z ev. otroki in za njih, ker bo tvoj dragi cele dneve delal. Na RR imaš en tak primer, ampak tista forumovka se je sprijaznila, sprejela in ji je tako ok. Raje odidi zdaj, če ti je to v breme že zdaj.


_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kmetija
23.8.2010 19:10:40   
Taddy78
Sicer je že Violičarka in še par punc napisalo podobno kot mislim jaz, bi pa še nekaj dodala s svojimi besedami.

Tudi jaz sem iz čistega centra mesta prišla na kmetijo. Sicer je ta od centra oddaljena le 3km, pa vseeno.
Že od začetka sem vedela v kaj se spuščam, kaj me čaka in da vedno ne bo lahko. Dokler se ni moj začel malo postavljat zase, sva hodila in se dobivala zelo malo, dopust sva po nekaj dnevih mogla prekinit, ker si je njegov foter kar nekaj izmislil, da sva morala domov (naslednje leto sem rezervirala kar potovanje na Krf). Potem je moj zaradi subvencij in vsega prevzel celotno kmetijo, od takrat je druga pesem. Dela je res dosti (vinogradi, gostilna, 40 konjev, šola jahanja)ampak ti povem, da če je ljubezen taprava, greš skozi vse.

Seveda so pri podobnih situacijah različna mnenja, ampak po eni strani gledaš zelo egoistično. On bi moral dvignit roke in iti s tabo, da si ti zgradiš kariero? Kaj bo pa on? Težko je to razumet, ampak vidim kako je pri mojem. Nekdo ki je vajen delati od malega, ne more kar tako lahko zamenjat ta stil življenja. Midva ko greva na dopust ne vidiš pri njemu kakega poležavanja in uživanja v brezdelju, on bi samo nekaj delal, hodil naokoli, raziskoval-enostavno se ne zna vlečti in rečti "tako sedaj bom pa počival".
Vem da ni lahko, ampak razumem njegove starše če te gledajo postrani, če jim pred nosom hočeš odpeljati naslednika njihove kmetije. Ampak to gledam z mojega stališča. Skupaj sva 9 let, pred 5.leti se nama je rodil sin. Tudi v nosečnosti mi ni bilo prihranjeno kako delo, ampak zakaj bi se imela za neko žrtev, če pa imam konec koncev lepo in razgibano življenje (dobro, to kako včasih poka med mano in njegovimi ne bom pisala).

5let sem zraven dela doma hodila še v službo. Sedaj sem od januarja doma in ti povem, da kidanja konjem, hranjenje le-teh, v glavnem vsega kar spada k tem 4-nožnim cartljivcem, ne bi zamenjala za nobeno službo.

Meni tudi v kakem hudem trenutku ni prišlo na pamet, da bi mu postavljala kake pogoje s selitvijo, konec koncev sem si sama izbrala takega partnerja.


(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kmetija
23.8.2010 19:18:46   
Taddy78
Nekaj sem še pozabila...to okoli celodnevnega dela. Na začetku se mi je bilo težko spoprijet s tem, da je imel čas zame tam komaj po 22-uri. Sedaj sem se tega že navadila. Seveda ni tako vsaki dan, pa vseeno. Vedno se najde čas za kino, kako pijačko, sprehod po mestu. Letošnji dopust je bil zaenkrat tekmovanje v Lipici, ki se ga je moj udeležil...v glavnem kar furama.

Sama sem se takoj videla v tem. Če pri tebi ni tako, ne vem kako bosta lahko uspešno rešila situacijo.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kmetija
23.8.2010 20:02:15   
tix
Živjo še ena taka user posted image iz bloka se preselila na kmetijo, ničesar ne predelujemo za druge samo zase. Zaenkrat se s tem bolj tast in tašča ukvarjata, ko je več dela npr. košnja še ostali priskočimo na pomoč in je prav fino. In poleg tega je moj mož zaposlen in pride domov okrog 7 zvečer. Je bilo na začetku težko in še vedno kdaj potarnam da sem mati samohranilka user posted image
ampak ti povem, da če je ljubezen taprava, greš skozi vse.
user posted image user posted image   in ne bi zamenjala življenja,  kmetija na samem. Trenutno sem doma z malim dojenčkom drugače še študiram če bo sreča bom hodila v službo, če ne bom bo dela doma dovolj, nihče me ne omejuje.

So pa očetje kmetje izgleda kar podobni hočjo bit taglavni nasrečo moj mož posluša in skoz drugo uho ven ko je treba.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kmetija
23.8.2010 20:26:33   
AnciM
Ta "mestne" težko razumete, kaj je predanost kmetiji. Tudi moj je takšen kot od Taddy. Ne zna počivat. In ti ljudje resnično neznajo. Moj gre namorje samo k nam na vikend, kjer lahko kosi okoli hiše obrezuje živo mejo, popravi kaj v hiši.. ne zna sedet pri miru.

Kar se pa berdy tvojega dela na kmetiji tiče. Delala boš toliko kot boš želela. Ne oziraj se na njegovo mamo in na to koliko ona dela. Moja tašča vedno vekaj brska po zemlji, jaz pa v 3 letih kolikor sem na kmetiji, še nisem prijela motike za roke. Saj ne rečem ko se mora kaj na hitro naredit (krompir pobrat, travo pospravit, koruza) grem pomagat. Ampak zato ker hočem. Ker vem da bo potem moj prej prost. Občutka, da sem samohranilka pa še nisem imela. Če ga pogrešam grem z njim. In to je to.

Živela pa midva nisva nikoli na koruzi. Naredila sva svoje stanovanje v zgornjem nadstropju, se poročila, naredila otroke...

Še to: Njegov oče mu pove kaj je za narest zato, ker ima le on celoten pregled na kmetijo in ve kaj je potrebno. To ni diktatura. Po drugi strani pa se še on uči kmetovanja.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?