|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
13.9.2007 19:25:38   
**taya**
Pozdravljeni!

Zanima me če kdo ve če lahko zahtevam predčasni porod na carski rez.Sem v 30-tem tednu nosečnosti in so mi se nardile krčne žile-obupne na sramnih ustnicah in vse not,vse je v bulah modrih in žile so mi izkočile vn.Ampak ok naj je to vse ampak mene to tako boli da hoditi ne morem,imam pa tudi še enega majhnega otroka katerega tudi včasih moram dvigniti in takrat se počutim ko da mi bo otrok vn padu.Zadnji teden mi pa tudi teče prozoren izcedek tako da moram nositi dnevni vložek,je brez vonja če ga nimam sem vedno mokra.Če pa sedim in počivam me pa trtica boli da moram ustati že po nekaj minutah.
Sem pa s tamalim pred dvemi leti imela carski rez in nevem če je to vzrok.
Zanima me če kdo ve ali lahko zahtevam predčasni porod ker ne bom več mogla dolgo zdržati teh bolečin.
Ali bi bilo z otrokom vse v redu če bi sedaj rodila?
Prosim pomagajte mi!!
Taya
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
13.9.2007 21:07:41   
živa
Če boš dobila napotnico za CR, ti ga načeloma lahko naredijo kadarkoli po dopolnjenem 37. tednu nosečnosti. Tako so meni povedali v postojnski porodnišnici, pa bom imela tudi že 2. CR. Prej pa ne, ker bi bil otrok nedonošen in bi skoraj zagotovo potreboval inkubator - torej še ne bi bil sposoben za "samostojno" življenje.

Lp,

živa

(odgovor članu **taya**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
13.9.2007 21:21:10   
eva1
a v 30 tednu si želiš, da bi rodila? Pa veš, da je otrok še čisti nedonošenček, nesposoben samostojnega življenja...mene je tudi na koncu vse matralo, imela sem doma nadobudnega še ne 2 letnika, bila sem po CR, pa se samo upala da bom zdržala do 37 tedna! Ja napotnico za CR ti lahko izdajo po 37 tednu-če ni večjjih nevarnosti za plod ali mamico CR naredijo okoli 39 t! Potrpi zaradi malega otročka...sej bo kmalu bolje!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
13.9.2007 21:30:17   
živa
Ali si (glede krčnih žil) že poskusila s kompresijskimi nogavicami? Morda bi ti to pomagalo, vsaj po nogah?

Lp,

živa

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
13.9.2007 21:30:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu **taya**)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 1:12:17   
**taya**
Drage mamice hvala za odgovore,ampak nekatere me ne razumete.
Ne bi jaz rada naredila predčasnega poroda in bi rada zdržala do konca zaradi otroka.In ne sekirajo me odtekle noge in krčne žile po nogah to bom pretrpela.Strašansko me bolijo krčne žile po materinem ustju katere se mi širijo notri vame.To so take bulice da imam skoraj zaprto vse materično ustje da se sploh ne vidi niti kje imam luknjo tako da tudi nevem če jo bodo našli za kateter in če mi ga bodo lahko ustavili.Uglavnem obupno je in ponoči ko ustajam na strnišče od bolečin hodim skrčena.Neznosno me boli cel spodnji del trebuha in nevem kako bom zdržala.Pomislite šele kako mi je ko dvignem tamalčka???
Najhuje je pa to da sem jaz imela zadnjo menstruacijo konec januarja in sm 3marca samo malo skrvavela.Moja ginekologinja mi je najprej določila datum poroda 9.decembra,nato28novembra no sedaj mi je skrajšala na 28oktober.No in ko sva zadnjič s prijateljico govorile ima ona rok poroda konec decembra in ima v materinski napisano da je noseča samo dva tedna manj kot jaz.Meni je moja gin.napisala v materinsko da sem noseča np.30tednov kolegica mi je zračunala da naj bi morala biti v 34.tednu.Kako sem lahko samo dva tedna pred njo ona ima rok konec decembra jaz pa konec oktobra???
Kako naj bom pametna??
Jutri grem še k drugem ginekologu za mnenje ker imam že dosti tega pa še zaradi vode ki mi vrjetno oteka k sm vedno mokra.

NALIN
zanima me ali je bilo z otrokom v 34.tednu vse v redu ko so ji naredili carski rez.Ali je bil v inkubatorju.Mi lahko napišeš kaj več??

Za otroka bi dala vse in bi najraje zdržala do konca in samo tista me lahko razume kateri se je že kaj podobnega zgodilo.
Prejšnjič sem tamalčka nosila skoraj 3tedne čez rok pa sem bila vsa odtekla in sem pretrpela,sedaj pa nevem koliko časa še bom ker je vse drugače in huje.

Hvala vam

p.s.
Sporočim vam kaj je bilo pri drugem ginekologu....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 9:51:33   
piščanc
glede tega posta sem pa čisto zgrožena. pa ne vem a zaradi tvoje zmedenosti ali neumnosti. za vsako stvar, ki se ti v nosečnosti zgodi in je ne razumeš imaš strokovnjake - ginekologa. če ti je slabo, greš do njega, če se ti vrti, če ti kaj preveč oteka. ti pa samo čakaš? pa saj greš lahko direktno v porodnišnico, če ne zaupaš svoji ginekologinji.

ti, samo ti, si odgovorna za svojega otročka, ki ga nosiš. tvoja ginekologinja ne more vedeti, da tebi vagina oteka, da imaš čuden datum poroda, da ti odteka voda, če se ne naslikaš pri njej. in ji to poveš!

in ja, vsak otroček, ki je rojen pred 37 tedni, gre v inkubator. nobeden čudežno ne zrase prej, da bi bil sam sposoben živeti pri 30 tednih, ali 34, če smo že pri temu.

in najmanj kar je, se moraš TAKOJ naslikati pri ginekologu ali v porodnišnici in tam boš tudi ostala do poroda, če je kaj res narobe. sprožili pa ga bodo samo, če je ogroženo tvoje ali otrokovo življenje.

sedaj se pa vzemi skupaj, ker to je tvoj otrok in ti skrbiš zanj! pa čeprav v trebuhu.

matr sem huda, kakšna ignoranca. potem bo pa spet - ginekologinja mi ni rekla, da moram prit na pregled... a misliš da te bodo vabili??????

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu **taya**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 9:53:13   
benika
9.decembra,nato28novembra no sedaj mi je skrajšala na 28oktober.


user posted image user posted image user posted image  Tule pa meni ni nč več jasno. Kako ti je pa mogla prestavit PDP za več kot mesec? Pa saj ga je mogla na UZ Zmerit al kako?

Carskega reza na zahtevo mamice (če z otročkom seveda ni nič narobe) ne delajo, razen če nisi kaka slavna oseba. Žal.

(odgovor članu **taya**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 10:01:57   
piščanc
benika, najprej izračunajo pdp na osnovi zadnje menstruacije, če pa nimaš točnih podatkov, oz mogoče vmes še krvaviš, pa ne veš da si že noseč, potem prestavijo datum po merjenju na nuhalni ali tudi kasneje.

včasih imajo ženske dva datuma, ki sta kar mesec dni narazen, pa ne vedo kateri je točen

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 10:28:27   
mehurčica
Najhuje je pa to da sem jaz imela zadnjo menstruacijo konec januarja in sm 3marca samo malo skrvavela.Moja ginekologinja mi je najprej določila datum poroda 9.decembra,nato28novembra no sedaj mi je skrajšala na 28oktober.No in ko sva zadnjič s prijateljico govorile ima ona rok poroda konec decembra in ima v materinski napisano da je noseča samo dva tedna manj kot jaz.Meni je moja gin.napisala v materinsko da sem noseča np.30tednov kolegica mi je zračunala da naj bi morala biti v 34.tednu.


Jaz sem imela ZM tudi konec januarja in sicer prvi dan 21.1. Sedaj sem noseča 33tednov in 5 dni, torej sem v 34.tednu nosečnosti. Predvideni datum poroda imam v knjižici napisan glede na zadnjo M, torej 28.oktobra. Tvoja prijateljica je noseča 2 meseca manj kot ti in ne 2 tedna. Sem pa tudi jaz imela malo izcedka in sicer konec februarja-sem mislila, da bo M in da je test pokazal narobe, ampak se je potem na srečo izkazalo, da semuser posted image .user posted image

Glede na tvoje težave bi jaz šla k nekomu, da me konkretno pregleda. Sicer ni dobro, da ti kaj dosti delajo tam spodaj, ampak to kar ti opisuješ, bi po moje mogli.

Pa srečno!

(odgovor članu **taya**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 11:14:05   
Anonimen
takoj pojdi do G če ne dela pa v urgenco! predvsem me skrbi to odtekanje vode! če ti zares voda odteka lahko tudi notri pridejo bakterije kar pa nikakor ni ok za otroka! takoj k dohtarju naj naredijo test ali je plodovnica ali urin. pri takem pritisku navzol bi jaz rekla da bi mogla ležat in strogo počivat ne pa da še dvigaš otroka in letaš okoli. res pojdi k zdravniku če te tvoj ne posluša najdi drugega!

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
14.9.2007 11:34:10   
benika
benika, najprej izračunajo pdp na osnovi zadnje menstruacije, če pa nimaš točnih podatkov, oz mogoče vmes še krvaviš, pa ne veš da si že noseč, potem prestavijo datum po merjenju na nuhalni ali tudi kasneje.

včasih imajo ženske dva datuma, ki sta kar mesec dni narazen, pa ne vedo kateri je točen


Ja piščanc, sej mi je kristalno jasno, kako izračunajo PDP, ampak več kot en mesec razlike??? To je dobre 4 tedne in že pri 1 UZ bi morala G videt, da plod je njen plod prevelik za datum po zadnji M. Ker v 4 tednih pa tud mala pikica kr zraste. Tudi meni je G 3x prestavil PDP, ampak je bilo razlike vsega skupaj za dober teden.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
18.9.2007 20:58:23   
piščanc
benika, sodelavka je imela dva pdp-ja. eden začetek decembra, drugi začetek januarja. pa tudi po UZ-ku niso opustili ne enega, ne drugega. včasih slika ni jasna in se malo zasigurajo. otrok že ve kdaj bo prišel na svet

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 9:47:02   
Anonimen
Veš kaj, če si res tako boga, kot pišeš, pojdi h G in te bo dal v bolnico ležat do poroda. Ja, če si res tako boga, kot pišeš. Drugače pa malo potrpi, madona za tvojega otroka gre. Pa saj si vedela, v kaj se spuščaš, saj si že enkrat rodila.

Da bi človek kar prej rodil....mislim halo user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
19.9.2007 9:50:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu **taya**)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 13:37:44   
ZARA
Taya v 1 postu si napisala, citiram:
Zanima me če kdo ve ali lahko zahtevam predčasni porod ker ne bom več mogla dolgo zdržati teh bolečin. Ali bi bilo z otrokom vse v redu če bi sedaj rodila? 

V naslednjem postu si pa obratno napisala, citiram:
Drage mamice hvala za odgovore, ampak nekatere me ne razumete. Ne bi jaz rada naredila predčasnega poroda in bi rada zdržala do konca zaradi otroka.
 
Ne razumem te najbolje....No, v vsakem primeru bi težila G do onemoglosti, sploh, če imaš izcedke. Pa srečno.

lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu **taya**)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 14:53:26   
Anonimen
Meni pa bode v oči predvsem to, da ima ta punca zelo zelo veliko krčnih žil, ki niso tako nedolžne že po opisu sodeč. Ker ko sem jih jaz dobila, sem se takoj nalimala k zdravniku po ustrezno terapijo. Pa obkladke sem si dajala po nasvetu zdravnika. Predvsem pa je treba pazit na ustrezno prehrano, oblačila.... ne vem no, nikjer nisem zasledila, da bi obiskala zdravnika. Me tukaj ne bomo mogle pomagat, tudi glede poroda, ker vsaka ima samo svojo izkušnjo in nič drugega. In izkušnja ne pove nič otipljivega, ker je čisto pri vsakem človeku drugače in zdravniki vedo, kako je treba pri kakšnem ukrepat.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 15:23:05   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: na_go

Meni pa bode v oči predvsem to, da ima ta punca zelo zelo veliko krčnih žil, ki niso tako nedolžne že po opisu sodeč. Ker ko sem jih jaz dobila, sem se takoj nalimala k zdravniku po ustrezno terapijo. Pa obkladke sem si dajala po nasvetu zdravnika. Predvsem pa je treba pazit na ustrezno prehrano, oblačila.... ne vem no, nikjer nisem zasledila, da bi obiskala zdravnika. Me tukaj ne bomo mogle pomagat, tudi glede poroda, ker vsaka ima samo svojo izkušnjo in nič drugega. In izkušnja ne pove nič otipljivega, ker je čisto pri vsakem človeku drugače in zdravniki vedo, kako je treba pri kakšnem ukrepat.


točno tako. pa tudi soditi ljudi na podlagi nekih ne-posrečenih postov je mimo.

taya, v vsakem primeru k zdravniku in to takoj. pa, če te tvoj G ne bo poslušal, pojdi po drugo mnenje. ja, lahko pa je situacija veliko bolj resna, kot si me mislimo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 15:42:20   
pety78
In ne sekirajo me odtekle noge in krčne žile po nogah to bom pretrpela.Strašansko me bolijo krčne žile po materinem ustju katere se mi širijo notri vame.To so take bulice da imam skoraj zaprto vse materično ustje da se sploh ne vidi niti kje imam luknjo tako da tudi nevem če jo bodo našli za kateter in če mi ga bodo lahko ustavili.Uglavnem obupno je in ponoči ko ustajam na strnišče od bolečin hodim skrčena.Neznosno me boli cel spodnji del trebuha in nevem kako bom zdržala.Pomislite šele kako mi je ko dvignem tamalčka???
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Taya v 1 postu si napisala, citiram:
Zanima me če kdo ve ali lahko zahtevam predčasni porod ker ne bom več mogla dolgo zdržati teh bolečin. Ali bi bilo z otrokom vse v redu če bi sedaj rodila? 

V naslednjem postu si pa obratno napisala, citiram:
Drage mamice hvala za odgovore, ampak nekatere me ne razumete. Ne bi jaz rada naredila predčasnega poroda in bi rada zdržala do konca zaradi otroka.
 
Ne razumem te najbolje....No, v vsakem primeru bi težila G do onemoglosti, sploh, če imaš izcedke. Pa srečno.

lpZ


Zara, drugi post se nadaljuje.... Saj niti v prvem ni napisala, da si to pač želi, ampak da je taka situacija, če je kaj možnosti za predčasen porod...

Drage mamice hvala za odgovore, ampak nekatere me ne razumete. Ne bi jaz rada naredila predčasnega poroda in bi rada zdržala do konca zaradi otroka. In ne sekirajo me odtekle noge in krčne žile po nogah to bom pretrpela.Strašansko me bolijo krčne žile po materinem ustju katere se mi širijo notri vame.To so take bulice da imam skoraj zaprto vse materično ustje da se sploh ne vidi niti kje imam luknjo tako da tudi nevem če jo bodo našli za kateter in če mi ga bodo lahko ustavili.Uglavnem obupno je in ponoči ko ustajam na strnišče od bolečin hodim skrčena.Neznosno me boli cel spodnji del trebuha in nevem kako bom zdržala.Pomislite šele kako mi je ko dvignem tamalčka???


_____________________________



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 15:56:56   
Anonimen

Zara, drugi post se nadaljuje.... Saj niti v prvem ni napisala, da si to pač želi, ampak da je taka situacija, če je kaj možnosti za predčasen porod...




Ah daj no peti, vprašala je če lahko zahteva in ne če obstaja možnost za to(sicer je to isto sranje). Naslednjič pa takoj da NE želi predčasnega poroda..mislim..zakaj bi spraševala za nekaj če tega NE ćeli..daj no, ne da se mi risat tukaj gor več..

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 16:19:06   
bina30
???????user posted image user posted image  Zdaj ne vem ali sem jaz blesava ali kaj...? Mislim halo???? Če imaš takšne težave, kot si opisala, potem sploh ne vem kaj še delaš doma?? Teci v porodnišnico!
Jaz sem bila 6 mesecev težka asica, nič mi ni bilo, super sem se počutila, delala sem več kot kadarkoli, potem pa so se mi zečeli ti neredni popadki in sem takoj sla na pregled in sem dobila bolnisko. Sedaj pa počivam. Raje sem sedaj v bolniški en mesec, kot pa kasneje celo življenje, če bi bilo z user posted image  kaj narobe.

Ti pa si ravno tako odgovorna za svojega otroka kot tudi zase. Saj pa ne moreš taka hoditi naokrog. Za drugega otroka pa bodo včasih morali poskrbeti drugi: partner, babice... Ti pa takoj v porodnišnico.

Aja, tisto s prezgodnjim porodom pa tak nisem skapiralauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 16:20:55   
lorch
sploh ni važno kaj vse je pisala kasneje, ker je že prvotno vprašala če lahko zahteva predčasen porod!
Mislim, da je s tem vse povedala. Brezveze se sedaj spreneveda.

Naj gre raje k zdravniku, da ji bodo pomagali pri njenih težavah, ne pa da tako neresno čaka, da se vse še poslabša. Saj s tem škodi sebi in svojemu otroku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 16:28:10   
baaaajsa
Pozdravljena!

tudi jaz sem imela take težave kot ti Taya,to je res hudo nisem mogla ne stati ne hoditi,moj G pa je vedno pravil da je to normalno!Čisto te razumem in vedi da nisem zdržala do 40.tedna.V 34.tednu me je tako začelo zvijati da mi nič več ni pomagalo in so mi naredili carski ker mislim da tudi ti ne boš mogla roditi normalno zaradi otroka da se ne bi okužil in še zaradi teh "bulic"ker so zaraščene vse notri.
Pojdi do svojega G in mu še enkrat povej da naj te dobro pregleda!

Želim ti vso srečo!

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
19.9.2007 19:28:29   
srki
Jaz pa, po pravici povem, ne vem, kaj naj si mislim.

Skoraj ne morem verjet, da se to lahko dogaja. Krčne žile v nožnici. No, jaz sem, kar se zdravstvenih težav, sploh takih, za katere prvič slišim, itak nevedna.

Drugače pa, če bi se meni vse to dogajalo, kot ti pišeš, bi verjetno vsak dan visela pri G. In verjetno imaš redne preglede in bi verjeto tudi G na pregledu videla te žile, če bi ji seveda ti to povedala.

Zato ne čakaj in ne odlašaj in ne šparaj jezika.

Upam, da če je vse res,da se vse srečno izteče.

(odgovor članu baaaajsa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: lahko zahtevaš predčasni porod na carski rez
20.9.2007 8:39:02   
caillou
Ti pa maš probleme, reva bogauser posted image . Žile se ti širijo iz materinega ustja notri vate in zapirajo pot luknji, ki se sploh ne vidi več. Upaj da jo še imaš. Kateter nima šans da pride noter. Verjamem tudi da je tvoj osebni ginekolog obupal.

Tvoje bolečine te hudo krivijo.

Edino čudno mi je to, ko praviš da si tretjega marca hudo skrvavela. Veš, besedna zveza malo skrvavela, se pa res malo čudno sliši. Skrvaviš lahko samo do konca, če pa malo krvaviš, pa  pravilno rečemo malo zakrvavela.
 
Pa še tole s tvojo prijateljico in tabo je res čudno. Da niso vesoljci na delu ?

In če lahko zahtevaš predčasni porod ? Kaj ti hodiš v mesnico h ginekologu ?



< Sporočilo je popravil caillou -- 20.9.2007 8:41:47 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu **taya**)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?