|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ledvični refluks
7.1.2008 15:22:40   
LINA31
Pozdravljene,
sem mamica trimesečnega fantka in imava sum na ledvični refluks. Nekaj sem že prebrala na to temo, ampak me zanima ali ima katera še podobno izkušnjo...Namreč bila sva 5 dni v bolnici, domov sva šla z negativnim urikultom. Po enmu mesecu pa je spet pozitiven, kljub jemanju amoksiklava? Ali potem zamenjajo antibiotik???

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 27.11.2009 18:30:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
7.1.2008 20:17:25   
Anonimen
Pozdravljena.

Ledvični refluks zgleda tako, da se urin iz mehurja vrača v ledvice, pri čemer pride do pogostega draženja, in s tem do vnetja. Žal nevem, kakos e zdravi. Sem pa na klinični praksi spoznala žensko, ki je imela te težave, in uspela tudi videti sliko njenih sečnih poti- slikali so jo, s kontrastom.

Upam, da bo tvoje dete čimprej zdravo.user posted image

aspirinčica

(odgovor članu LINA31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
7.1.2008 20:21:04   
pilar28
oj
mislim, da je prava diagnoza za refluks lažje oblike antibiotik Primotren in ne Amoksiklav???
Kdo ti je predpisal to?
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
7.1.2008 21:03:53   
nemrak
user posted image user posted image ,
naša je imela pri enem letu uroinfekt in bila en teden v bolnici. Imeli smo zaščito z Zinnatom in kasneje s Primotrenom.
Še vedno imamo na pol leta UZ in 1x smo imeli slikanje s kontrastom (boli kot user posted image ).
Hvala bogu se ji ni nikoi ponovilo. Imela je tudi refluks (mali) in to naj bi se s restjo zaprlo.
Srečno!!

(odgovor članu pilar28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
7.1.2008 21:22:41   
lutka
Moja hči se je rodila z refluksom leve ledvice. Refluks se ponavadi sam od sebe popravi, so pa tudi takšni primeri, kot pri moj Manci. Pri osmih mesecih je bila operirana , tako, da so ji vstavili plastiko v sečevode. Žal se s tem sama zmogljivost ledvice ni povečala še vedno dela 16 %.

Pri uricultu ugotavljajo koliko bakterij je v urinu. Je pa Primotren bolj za preventivo, Amoksiklav si pa verjetno dobila zaradi vnetja.

Po moje bosta dala skozi še kaj preiskav, da bodo lahko ugotovili, kolikšno je delovanje ledvic in pa redni ultrazvoki.

Upam, da se poštima samo od sebe user posted image

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
8.1.2008 11:06:41   
LINA31
lutka...a tako? Kako pa to,da so jo že pred enim letom operirali? Meni so rekli, da ponavadi poseg pride po 1 letu. Je bil tako hud? Kako pa je izgledalo na začetku, je imela pogosto vročino in vnetja?

pilar28..predpisali so mi ga nefrologiji. Mislim, da zato er se Primotren, da otrokom šele po dopolnjenem 4 mesecu.


(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
8.1.2008 11:17:44   
Splet.Ka
Naša punčka je sicer stara že elto in pol. Uroinfekt smo imeli prvič pri 9 mesecih, potem še trikrat. Res kar naenkrat vročina 40, mala je bila čisto boga, modre ustnice je dobila, treslo jo je. Nazadje je bil tako hud, da ji je grozila sepsa, čeprav sva takoj, ko se je vročina pojavila, šli k zdravniku in v bolnico. V bolnici sva bili 8 dni, zdravili so jo z Gentamicinom preko infuzije.

Na mikcijski cistogram, ki bo potrdil ali ovrgel sum na refluks ledvičk, čakava že 3 mesece in v tem času za zaščito jemlje Zinnat. Bi ji dali Primotren, pa je imela alergično reakcijo.

Mi je pa nefrolog rekel, da če je refluks blag, se pravi prve ali druge stopnje, je treba nekaj časa jemati AB za zaščito, potem se samo popravi. Če pa je hujše oblike, pa operirajo.

Srečno!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
8.1.2008 17:32:50   
lutka
pri manci je bil refluks ocenjen na 4. stopnjo. Leva ledvica ji je delala samo 16% s tem , da pa desna ni mogla več opravljat " dela " za dve ledvici. Naša nefrologinja nas je prosila če bi manco pripeljali pokazat tudi priznanemu nefrologu iz Graza, ki je potem ugotovil, da je zadnji čas da manco operirajo, drugače ji bosta obe ledvici odpovedali.

je pa res, da je tako majhnih otrok s takšno hudo okvaro malo, tako da mislim ,d a se bo vam samo od sebe poštimalo.

Sprašuješ me če je imela dostikrat vročino, niti ne, niti vnetij ni imela tako pogosto, tako da mislim da ni vse pogojeno s tem.

Smo pa dali preiskav skozi veliko, sem  pa tudi po dveh letih zaščite s Primotrenom , povedala zdravnici, da bom prenehala, ker je bila non stop bolana. Ko smo prenehali se je stanje bistveno izboljšalo, tako da smo zdaj že 6 let brez zaščite.

Morava pa zdaj v kratkem zopet na preiskave, tako da bomo videli, kako je stanje.

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
9.1.2008 11:53:09   
tina2007
Kakšni so znaki uroinfekta

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
9.1.2008 12:02:50   
Nutella
Urin oz. plenice imajo neprijeten vonj, ponavadi se pridruži še navadna visoka vročina brez drugih znakov (prehlada ali česa drugega). Potem se pa takoj vidi na urinu in v krvi, da so povišani kazalci vnetja. POtem v laboratoriju nastavijo urikult in vidijo, koliko bakterij zraste na gojišču.

_____________________________

Nutella ella ella ella la a a...

(odgovor članu tina2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
16.1.2008 14:14:13   
LINA31
Naj vam le povem, da sva opravila MCUG in refluksa nimauser posted image user posted image user posted image . Sem tako srečna.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
16.1.2008 15:04:43   
Magi*
Lina, mi imamo to preiskavo 7.2.. a ste bili na MCUG preiskavi na RTG oddelku na PeK? kako je zgledalo? a so ti kaj pojasnili zakaj je bil urikult po enem mesecu spet pozitiven kljub amoksiklavu (tudi naš bejbi je trenutno na amoksiklavu, bo pa v petek dopolnil 1. mesec)?

joooj, toliko skrbi in vprašanj imam...



čestitam za dober izvid user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
29.2.2008 15:41:43   
amna
živjo!

tudi naš user posted image  je bil zbolel za uroinfektom. Bil je hospitaliziran 12 dni v PEk in je prejemal Gentamicyn zdaj, ko smo pa že doma pa jemle Amoksiklav kot zaščito in ga bo pil do 4 meseca starosti (zdaj je star 2 meseca). Tudi na MCUG-ju smo bili in so ugotovili ,da ima refluks. 3 na desi ledvici in 4 na levi. Po dopolnjenem 4 mesecu naj bi prešli na Primotren in naj bi ga pil 1 leto. Nefrolog je rekel, da se bojo glede operacije še odločili in da ga pred 1 letom starosti ne bojo operirali. Če pa se odločijo, da bo ostal samo na antibiotikih, pa na našo željo lahko naredijo operacijo, se pa za datum čaka 1 leto. Tako da jaz vseeno razmišljam, da bi otročka prijavila na operacijo, če pa se v tem času stanje samo izboljša lahko operacijo odpovemo. Nekako raje vidim, da ga operirajo kot pa da bo non-stop na antibiotikih in da smo vedno v nekem strahu, da se bolezen ne ponovi.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
29.2.2008 16:01:54   
Lusa
Ledvični refluks sem jaz sama imela do 12leta.Preden je prišla menstruacija ,se  je samo od sebe porihtalo.Drugače sem pa tud jaz ,ko sem bila majhna imela že predviden termin za operacijo v mb ,ampak potem je moja mami izvedela za enga dobrega zdravnika v slovenjgraški bolnišnici in je rekel ,da se bo do pubertete popravilo.In se je hvala bogu.Danes sem hvaležna moji mami ,da je takrat tako mlada(20let)trezno razmišljala ,kajti danes bi bila brez ene ledvičke ,če bi ostala v mb bolnišnici.

Ja drugač pa je to zoprna zadeva s tem kontrastom.Še zdaj se spomnim hudih bolečin ,ko so mi delali te preiskave ,bilo jih je ogromno ,vsak mesec sem po 1t preživela v bolnici in žal do 12leta močila v posteljo tud do 5x/noč.

Danes sem srečna ,da se je ta mora z ledvicami končala.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
29.2.2008 16:03:02   
Lusa
LINA-sem vesela za tvojega otročka ,da je vse okuser posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
29.2.2008 20:20:11   
karin412
Če bo komu pomagalo-mi smo našo 10mesečno punčko peljali k homeopatu, ki je namesto antibiotika dal homeopatsko zdravilo-tako ni jemala Primotrena. Seveda zdravniku nismo povedali, kontrole urina so bile v redu, zdaj je zdrava. Lahko da se je samo pozdravilo, ne vem, samo antibiotikov pa ni bilo treba.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
26.11.2009 22:11:09   
mato1982
Pozdravljene,

imam 1 mesec in 1 teden starega dojenčka. Že med nosečnostjo mi je ginekologinja povedala, da ima moj otročiček povečano levo ledvičko in deloma tudi desno, ampak levo bolj. Mirila me je pač z odgovorom, da se stanje po rojstvu nekje v 90% popravi samo od sebe. No, danes sva bila z malim na ultrazočnem pregledu in stanje je enako kot je bilo ob porodu. Torej se ni zmanjšalo in ne povečalo. Izvid krvi je bil ob odpustu iz porodnišnice vredu, drugega bakteriološkega izvida pa še takrat ni bilo. Danes pa je rekla, da je nekaj bakterijskega ampak je možno, da je bakterija prišla od kože ali iz črevesja-blato. Zato bi danes morala dati ponovno urin ampak se je mali polulal v pleničko med ultrazvokom in se potem v vrečko nikakor ni. In po treh urah sva odšla domov. Vrnit se morava v pon, da bodo še 1x naredili bakteriološki test.
Stanje me zelo skrbi, ker mi čisto točno nobeden ne zna povedati kako in kaj. Sicer sem danes nerfologinjo vprašala kako se tole pozdravi pa mi je povedala,. če je operacija potrebna jo naredijo nekje okrog 1 leta starosti. Počakati moram na izvid glede bakterij. V porodnišnici mi je celo omenila, da morda otrok nima krčev apak ga matra ta refluks. To je bil odgovor na moje vprašanje kako vem, če ga kaj boli ali peče ko lula zaradi tega. Mi lahko katera kaj bolj natančno pove kakšne zanke ste ve videle pri vaših otrocih oz kako ste vedele, da ima refluks? Moj vroline nima in tudi joče ne kaj dosti.Ga pa zvija in matra in mislim,da je to zaradi krčev. Lula kar pogosto, kar se mi zdi prav saj se tudi lepo dojima. Tu pa tam pa mu dam tudi kakšen požirek čaja, čeprav flaške nima preveč rad.

Prosim za vaše odgovore, ker sem danes čisto iz sebe, ko so naju pošiljaji sem in tja pa na koncu še izvedela nisem nič, kar bi me pomirilo. Mali se mi kar smili, pa čeprav ne kaže, da bi ga kaj bolelo.


Hvala že v naprej in lp.  

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: LEDVIČNI REFLUKS
27.11.2009 8:40:27   
Izabela_07
Živjo

najprej naj ti povem da to res ni nič strašnega! Je seveda hudo, ker je otroček majhen in nemočen, ampak... Meni so na dan ko naj bi mi sprožili porod ugotovili da z ledvičkami ni vse ok, zato sem tudi šla rodit v LJ, če bi slučajno bil takoj potreben poseg.Takoj naslednji dan po porodu je imel otroček ultrazvok, jaz sem seveda zraven jokala ko dež, ker se mi je zdel konec sveta, in od prvega dne dalje je bil na antibiotikih! Povedali so mi tako kot tebi - operacija pri enem letu, prej je premajhen, razen če je res ne vem kaj! No pri nas se je izkazalo da je refluks 5 najvišje stopnje in po 4 dneh v porodnišnici so nas poslali domov z antibiotikom. Po enem meseceu smo imeli preglede - od ultrazvoka do cisteografije itd... rezultat: razširjen sečevod, in votli sistem, refluks najvišje stopnje, operacija pri enem letu! Nato smo imeli preglede na pol leta (vseskozi na antibiotikih - enkrat vmes je postal odporen na primotren in sva bila en teden v bolnici - smo zamenjlai antibiotik za nitrofurantoin in je bilo spet ok).
Danes je star dečko 2,5 leti, en dober mesec brez antibiotikov, ker so zdravniki rekli da mogoče je pa vse ok, glede na to da  so izvidi že eno leto enaki. Zdaj držimo pesti da ne bo dobil uroinfekta in da ne bo potrebna operacija.

Ti pa zelo priporočam dr. Megličevo (v Lj) ki ej enkratna zdravnica, vse razloži tako, da je nam laikom vse jasno in tudi na vsa vprašanja odgovori prijazno in brez kakšnega hitenja.

Če imaš kakšno vprašanje mi komot pišeš na ZS.

Vse bo še ok, vem pa da je trenutno grozno! Drži se!!

(odgovor članu mato1982)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?