|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 11:59:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 12:23:06   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Misek  mogoče imaš prav v vsem tem a vero in verovanje gledati iz znanstvenega stališča in iskati dokazno gradivo iz strani znanstvenikov, kaj je bilo dokazano in kaj ne je popolni nesmisel. Kot praviš ti nisi verna in po tvojem pisanju sodeč se ti zdi to le nek hobi zato verjamem da ti pomen krsta nič ne pomeni. Jaz naprimer gledam na to popolnoma drugače in se niti ne vprašam kakšna je sestava vode...... ker mi je dovolj že to da vem da otrok s tem postane kristjan in božji otrok.


Dejstvo, da sestava plodne vode ni znana se vedno, kot tudi ne popolnoma njeno nastajanje je argument v prid navedbah Svetega pisma o tekoci prvini in nikakor ne pomeni, da se na vero gleda iz znanstvenega stalisca in nima niti nobene direktne zveze z mojim gledanjem na vero. Osebno menim, da je vera popolnoma osebnostna izkusnja, dozivetje, cutenje, obcutenje, vendar tudi menim, da je sedanja institucionalizacija vere skozi cerkev naredila veri vec skode kot koristi. Postala je prevec posvetna in premalo duhovna.

Glede tega koga posiljujemo tisti ki dajemo otroka krstiti........se mi zdi že malo smešno vse skupaj ker ne gre za nobeno posiljevanje pri nobeni odločitvi. To kar sem naredila - da sem želela da se otrok krsti - sem naredila po lastni volji brez otrokovega soglasja, torej sem mu dala možnost da gre po poti te vere. Če kasneje tega nebo želel ga v to (kot tudi v nobeno drugo dejavnost) ne bom silila, takrat bo razmišljal s svojo glavo insam poskrbel za svoje življenje tako mu krst ki meni danes veliko pomeni takrat nebo pomenil nič in se nanj nebo niti spomnil oz. mu za nadaljnje njegovo odločanje in voljo kako bo živel nebo to predstavljalo nobeno oviro.


Moje razmisljanje poraja pomisleke. Vsekakor se strinjam, da je odlocitev za krst samo tvoja, brez otrokovega privoljenja. Njegova dejanja naprej v zivljenju so njegova in koliko ga bo krst v rani mladosti motil ali ne bo motil, nihce razen njega samega ne more vedeti. Moj pomislek pa ni samo v odnosu stars - krst - otrok, temvec tudi v odnosu stars - vera. Ce pretpostavimo, da starsi krstijo otroka zaradi svojega globokega verovanja, ga krstijo v najboljsi veri, da bo tudi otrok naklonjen tej veri, zivel v veri, da se nikoli ne bo otrgal od bozjega telesa in bo vedno ostal bozji ud. Vendar ce se tako ne zgodi... s krstom otroka, ki ne nadaljuje zivljenje v veri ko postane samostojna osebnost, bozjemu telesu prizadejas rane. Metaforicno, porocis otroka (z bogom), ustvaris mu druzino (bozjo), pozneje nimas pa nobenih pomislekov ce "otrok" zapusti druzino. No hoteli mi to ali ne, druzina cuti in trpi posledice tega dejanja. Enako v primerih, ko krst ni opravljen pred duhovnikom in ni formalno zabelezen.
Nasa dejanja imajo posledice. Narediti nekaj in potem preloziti odgovornost za lastno dejanje na drugega ter zmanjsati pomen tega dejanja in zanemariti posledice na druge, ne samo direktno vpletene je IMO neodgovorno. Zelo neodgovorno.
Ce pa, tako kot pises, res verjames, da krst , ta neizbrisni pecat pripadnosti bogu ima pomen samo za tebe in otroka, ce bo hotel ter za nikogar in nic drugega, tedaj izkljucis bozje iz krsta. Pomen se prelevi v popolnoma osebnega, nevezanega ne z bogom , ne z bozjim, temvec postane samo neko nase, egoisticno sredstvo, da smo naredili pricakovano.
Ne na zadnje, dati priloznost otroku, da spozna vero ni krstiti ga, temvec mu dati potrebno znanje, spoznanja in uvajanja v vero, v celotno paleto obcutkov, obcutenj in znanj, spoznavanj. Krst IMO naj bi bil tista krona s katero kronas spoznanje o bogu v tebi in koli sebe. Krst naj bi bil tisti - da, zelim se zdruziti z bogom. Da pa ves kaj zelis, rabis vse vec drugega kot sam krst. To je tudi eden od dejavnokov zakjaj toliko mladih ne ostane v cerkvi/veri. Imajo krst, imajo zunanje forme, obrede ... primanjkuje pa tistega duhovnega, notranjega, globokega.

Pa še Tjazyuser posted image res nevem kje si slišal da je seks greh????? Kolikor jaz vem ni spolnost nikoli bila tretirana kot greh če je posredi ljubezen.


Seks je greh v vseh situacijah, razen v zakonu oz. med zakoncema ( da ne bi kdo mislil, da ni greh ce katera koli dva porocena seksata user posted image ), neglede na ljubezen. Vem po mozu, on je vsako malo v grehu user posted image user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 12:37:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ne na zadnje, dati priloznost otroku, da spozna vero ni krstiti ga, temvec mu dati potrebno znanje, spoznanja in uvajanja v vero, v celotno paleto obcutkov, obcutenj in znanj, spoznavanj.


Ja Misek s krstom otrok postane božji otrok in to pomeni da ga boš vzgajal v duhu te vere. Se pravi da ga najprej s krstom približaš tej veri potem ga v njej vzgajaš in tako lahko otroka učiš in mu kažeš to vero. Če ga ne krstiš pomeni da ne želiš da postane božji otrok  in ga tudi ne vzgajaš v njej.  S krstom ga začneš vzgajati  v kristjana in mu omogočiti spoznavanje te vere. Saj veš kako pravijo vzgledi vlečejo, če boš samo kazala knjige sama pa tega ne verjameš dvomim da bo otrok za kaj takega zagrabil.


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 12:42:58   
Misek
Radha,

Vidis meni se pa zdi trapasto, da je nekdo tako povrsen, da otroku da neizbrisen pecat ker se njemu zdi da je tako prav. Spominja me na primere ko so otroke ne da bi jih vprasali kaj si zelijo, kaj hocejo, kako si zamisljajo bodoce zivljenje vpisali v to ali ono solo, pa prisiljevali za fakulteto itn.. ker oni  najboljse vedo kaj je za otroka dobro. Dobri nameni vsekakor, vendar ne zaman zivi rek, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni.
To dano neizbrisno znamenje bo nosil otrok, ne ti. Prevzeti nase odgovornost za duso otroka in bozjo druzino cigar del postane otrok po tvoji volji je tvoja. Posledice tudi tvoja odgovrnost.

Zanimivo je zelo kako pri krstu vsi pred ocmi imajo neko posvecenje, neko predavanje bogu, vse neke duhovne kategorije, a pri pomisleku, da otrok ne bo tega tako cutil vse postane posvetno, krst se prelevi v polivanje z vodo itn...
Nisem vernica, krst mi je pa vsekakor vec kot polivanje z vodo. Krst je neizbrisno znamenje s katerim postanes del bozje druzine in bozji ud. Tako kot tebe boli ce bi ti nekdo trgal roko stran, tako "boli" na duhovni ravni Boga, ko se trga njegov ud. Kriv je pa tisti, ki je pripojil ud bogu ne da bi ga zanimalo ali sta "tkivi kompatibilni".

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 12:55:36   
Anonimen
Misek, če si veren, potem ti je krst neizbrisno znamenje. Če pa nisi, potem zate to RES ne more biti drugega kot polivanje z vodo.

Pa ne primerjaj krsta z vpisom na napačen faks. Zaradi krsta ne bo noben otrok zavozil svojega življenja.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 12:57:31   
Lana25
Meni se pa zdi, da sta me starša s krstom včlanila v največjo mafijo ali tolpo iz katere zdaj več ne morem izstopit, če se krsta res ne da izbrisat.

Včasih, ko sem bila še mlajša pa mi je RKC bila zelo blizu, sem hodila k maši, verouku in včasih se mi je celo še zdelo, da se z Bogom lahko zares pogovarjaš.

Potem pa se je začelo:
- nuna pri verouku mi je od petega razreda naprej vztrajno težila, kako bi bilo lepo, če bi jaz postala nuna in da veruk ni nič manj pomemben kot šola;
- vzeli so nam kaplana, ki je bil edini, ki je kaj naredil tudi za nas mlade, kljub vsem prošnjam, da naj ga ne premestijo;
- moj stric je končal nekaj iz teologije in začel učiti verouk, čeprav ni bil duhovnik, sam pa doma izvajal totalni apardhaid in jasno povdarjal, da je ženska itak samo del moškega rebra, torej nič vredna in moji sestrični se nista več smeli družit z mano, ker sem jaz bila po novem pohujšana, ker sem brala revijo Teen
- pri maši več nisem razumela pridig, ker je bilo vedno več političnega zraven, kar pa kot otrok še nisem razumela
- in še vse babice, ki so bile redno in prve pri maši, so takoj po njej že veselo opravljale. user posted image

Vsi so govorili eno, dajali pa čisto drugačne zglede. In tako sem ugotovila, da itak nihče ne živi tako kot uči vera. In sem še jaz začela živeti tako kot odgovarja meni. Zato moj user posted image ne bo krščen, da ne bo po nepotrebnem razočaran nad cerkvijo kot institucijo in verniki, ki bi ga učili eno, delali pa drugo. Takrat, ko bo pa papež ženskega spola, pa kdo ve, bom ga mogoče celo dala krstit. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 13:01:48   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ja Misek s krstom otrok postane božji otrok in to pomeni da ga boš vzgajal v duhu te vere.


Ne nujno. Ze iz postov tukaj se vidi, da so nekateri otroke krstili brez kakrsnega koli namena vzgajati otroke v duhu vere, pa bi tesko rekli, da je krst pomeni, da bo vzgajan v duhu vere.

Se pravi da ga najprej s krstom približaš tej veri potem ga v njej vzgajaš in tako lahko otroka učiš in mu kažeš to vero.


Otroka lahko ucis in mu kazes na to vero, tudi brez krsta. Otrok, ki je krcen in ni vzgajan v veri in otrok ki ni krscen je pa vzgajan v veri ... kaj mislis, kdo bo bolj zivel v duhu vere. Krst je sprejemanje. To me spominja kot da bi otroku dal diplomo, z obvezo, da bo pozneje koncal fakulteto. Tako ga krstis, z obvezo, da bo potem sprejel vero in jo zivel.

Če ga ne krstiš pomeni da ne želiš da postane božji otrok  in ga tudi ne vzgajaš v njej.
 

Jezus ni krstil otrok. Jezus je krsil samo odrasle ljudi. Namenoma.

 S krstom ga začneš vzgajati  v kristjana in mu omogočiti spoznavanje te vere. Saj veš kako pravijo vzgledi vlečejo, če boš samo kazala knjige sama pa tega ne verjameš dvomim da bo otrok za kaj takega zagrabil.


Tocno tako! Zgledi vlecejo in ce ga krstis in mu kazes samo knjige, ali ni to ne... kako si ga "zacel" vgajati s krstom? Kaksen je njegov pomen? V cem je njegov pomen?

Osebno menim, da so vzroki za krst dojenckov na strani cerkve stevilo formalnih pripadnikov (po njem so tudi financirani), na strani vernikov pa strah in strah pred krivdo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 13:11:12   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Misek, če si veren, potem ti je krst neizbrisno znamenje. Če pa nisi, potem zate to RES ne more biti drugega kot polivanje z vodo.


Ce verjames da Bog je, krst za tebe nikoli ne more biti polivanje z vodo, tudi ko je v vprasanju tvoj otrok, ki mogoce ne bi bil veren, zato bi bilo potrebno razmisliti o relaciji Boga in uda, za katerega ti ( posredno ali nekdo drugi) pravi da je vseeno ce se otrga.  
Pristojnosti, da bi mogla vedeti kako jaz cutim in kako sprejemam pa nimas. Niti verjamem kaksne papasiholoske sposobnosti (pazi da ne koncas na kaki sodobni grmadi).

Pa ne primerjaj krsta z vpisom na napačen faks. Zaradi krsta ne bo noben otrok zavozil svojega življenja.


Metafora ni primerjava. Povdarek je na principu dejstvovanja.
Sicer tudi zaradi faksa noben otrok ne bi smel zavoziti zivljenja. Poznam pa kar nekaj primerov, ki jim je zivljenje prav naporna rec posredno zaradi krsta, neposredno zaradi verouka. Prisilnega, ker je to dobro za njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 13:17:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Glede vsiljevanja krsta novorojenčkom.

Tako srečna sem ker sta me starša krstila in me s tem poimenovala »božji otrok«. Če samo pomislim kaj vse bi zamudila če mi nebi vdahnila duha krščanske vere, ..... cut ....[/quote]

Se bolj pateticno in solzavo zgodbo sem sposobna napisati o sreci, da nisem krscena in velicati  neke druge izkusnje, druga dozivetja...
Hoces prebrati... samo povej.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 13:31:02   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: david
Vemo kaj pomeni v matematiki aksiom - to je neka trditev, ki se ne dokazuje in v katero preprosto verjamemo. Aksiomi so osnova za dokazovanje ostalih teorij. Če zavrnemo aksiom, potem se ne moremo učiti matematike. Podobno je v veri: tudi RKC ima postavljene neke aksiome.


Vera ne pozna aksiom, pozna pa dogmo. Za razliko od dogme, aksiom je dokazljiv, vendar je dokaz tako trivijalen, da ni potrebe dokazovati. Aksiom je da ne mores biti istocasno na dveh razlicnih mestih in to lahko dokazes, vendar je trditev tako jasna, da dokazovanje je nepotrebno. Tocno tako kot si napisal - se ne dokazuje, kar pa ne pomeni da ni dokazljivo. 
Dogma, za razliko od aksioma ni dokazljiva, niti se je da dokazati v nobenem primeru.


(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 13:43:25   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Zakaj se tako trudite, tehnofil in Cipresa in Radha, da jim razlagate svojo vero? Brezveze in bob ob steno. Kot da bi hotela zdajle jaz Tjazyju in Kalbu razložiti, zakaj sem zatreskana v svojega fanta in ju prisiliti, da se še onadva zatreskata vanj.
Pojdite v miru, amen user posted image


Debata o doloceni temi nikoli ne more biti bob ob steno, je pa priloznost za izmenjavo mnenj, stalisc in preverjnje lastnih stalisc. Dosti lahko zves, dosti se lahko naucis, lahko zves tudi nekaj novega kar da novo tezo ali oslabi argumentiranost tvojih lastnih stalisc in trditev. Do sedaj nisem opazila, da kdorkoli nekoga v karkoli prisiljuje.

Spotaknila si se v drugem postu na mojo metaforo (po tvoje primerjavo) o krstu in faksu. Grdo bi bilo ce bi se po popolnoma enakem principu jaz spotaknila od to tvojo primerjavo vere in tvoje zaljubljenosti in posledicno postavljanje tvojega fanta na raven boga v tej primerjavi, zato tega ne bom storila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 13:48:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
No, jaz pa sem krščanske vere in popizdevam, ko tole berem. Ker ne morem verjet, kako vse spreobračajo. Majko milo žalostno!!!


Pa pojasni, argumentiraj....  Bilo bi lepo ce bi svoja stalisca branila z argumenti, ne pa samo jamrat kako se vse spreobraca (ceprav ravno ti sama kar dobro spreobracas tuje besede, vsaj na tej temi).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 13:55:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 14:13:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Glede vsiljevanja krsta novorojenčkom.

Tako srečna sem ker sta me starša krstila in me s tem poimenovala »božji otrok«. Če samo pomislim kaj vse bi zamudila če mi nebi vdahnila duha krščanske vere, ..... cut ....[/quote]

Se bolj pateticno in solzavo zgodbo sem sposobna napisati o sreci, da nisem krscena in velicati  neke druge izkusnje, druga dozivetja...
Hoces prebrati... samo povej.  



Misek zame to ni solzava ampak moje življenje katerega se veselim. In ja verjamem da imaš drugačno zgodbo (se razbere iz tvoje strpnosti do vernikov) ki je pa tebi všeč in je del tvojega otroštva.  To samo pomeni da smo si različni in nemoreš govoriti o tem da je edino pravilno le tvoje prepričanje kako posiljujemo svoje otroke če jih krstimo. To je tvoje mišljenje in prav je tako moje je drugačno in tudi pravilno!!!!!! Bistvena je strpnost do vseh kakorkoli mislečih!!!

In še to vere se ne moreš naučiti zato če sam nisi veren in si proti temu tudi otroka nemoreš vzgajati in poučevati o veri ker se je ne da naučiti iz knjig ampak jo moraš sprejeti najprej sam da jo lahko nudiš in pokažeš drugemu. Krst  ni poučevanje ampak prvi korak da želiš da tvoj otrok postane "božji otrok" s tem pa se zavežeš ti kot starš ali kot boter da ga boš versko vzgajal.
Pomen krsta je težko razložiti nekomu ki ne verjame in se mu zdi vse to smešno.


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 14:32:05   
kalbo
U madoniš, kakšni romani. Zase vem, da sem strpen do vseh vernikov vseh ver na svetu, dokler so oni strpni do dejstva, da sam nisem veren. PIKA

Kar se pa krsta tiče.... Če sta oba starša vzgojena v krščanstvu, je logično, da bosta to prenesla na svoje otroke. V tem primeru se mi zdi krst novorojenčka smiselen in pravilen.
Pri nas je pa tako, da sem sam ateist, žena pa vzgojena v nekem kvazikrščanstvu. Verovanje oziroma pripadnost veroizpovedi obstaja izključno zaradi sosedov in ostalega sorodstva. (mimogrede je tako vernih pol Slovencev) To se mi zdi pa bolno in trapasto. Da bi pa v tem primeru krstila otroka le zaradi sosedov in sorodstva se mi zdi pa totalno brez veze.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 14:48:47   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Vera ne pozna aksiom, pozna pa dogmo. Za razliko od dogme, aksiom je dokazljiv, vendar je dokaz tako trivijalen, da ni potrebe dokazovati. Dogma, za razliko od aksioma ni dokazljiva, niti se je da dokazati v nobenem primeru.

Prav imaš, hvala za dopolnitev in popravek. Bistvo ostaja enako: če ne verjameš v dogme potem ti je itak vse bolj ali manj nesmiselno. V okviru dogem pa je ostalo potem velikokrat bolj logično kot se zdi na prvi pogled. Bo tako boljše ? user posted image

d.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 15:04:54   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Radha
O,Bože...(se križam...user posted image ).Pač,tebi se zdi trapasto...tudi prav.


Zato te imam rada - ker se znas nasmejati, ko ugotovis kako smesno zvenis, ko nekomu napises, da ti se njegova stalisca zdijo trapasta. Upam pa, da nebzameris ker sem si prav od tebe sposodila ta izraz.

Ampak meni se pa zdi trapasto,da nekdo nebi krstil otroka,sam pa je veren,živi po verskih načelih-otroka pa ne krsti in tako naprejuser posted image Isto bi mi bilo čudno,da bi mesojedec svojega otroka vzgajal v vegeterijanca.Čudno bi bilo tudi,da bi nevernik vzgajal svojega otroka v vernika in tako dalje in tako dalje....

Cudno ali ne cudno, ce je to boljse za otroka ( itak se manj ali vec vsi pri 'krstu' sklicujejo na to, da je to dobro za otroka), potemtakem ni nic cudno ce zelis narediti najboljse za otroka. Za nekoga je to krst, za nekoga pac ni. Verjetno ti ni nic cudno, ce se stars kadilec trudi vzgojiti nekadilca, ker je to boljse za otroka?

Napišem že stotič:normalno,da bo vernik krstil svojega otroka.Itakuser posted image Recimo,moj otrok ni krščen, ker nisem krščanske vere...če bi bila,bi ga krstila.Logično,to sploh ni dileme.


To je aksiom user posted image . In nepotrebno je sploh se na tem zadrzevati.


Sicer se mi pa niti ne da razpravljati o tej temi...lahko bi ti razložila v detajle kako in kaj,vendar ti ne bom,ker itak ne bi razumela in bi spet nekaj filozofirala.Res si nas vse (kao) psihološko obdelala...user posted image ampak kljub vsemu jaz in vsi verniki še vedno mislimo enako.V bistvu nimaš nekih pravih argumentov,kot pa to,da se ti nekaj zdi trapasto+ tono brezveznega filozofiranjauser posted image Amenuser posted image


Zakaj razpravljas o temi, o kateri se ti ne da razpravljati? Sicer tema nima kaj dosti psiholoskega in ce se pocutis "obdelano" ali "kao obdelano", so vzroki sigurno drugacni.  In ne Radha, ne mislite enako, ne sprejemate enako in ne obcutite enako. Sicer bi bili vsi enaki in v isti verski skupnosti. Bila bi samo ena verska skupnost ce bi vsi verniki mislili enako.

Se enkrat se ti bom zahvalila, da si ponudila izraz trapasto. Zdaj vsaj ves, kaj uporabljas. Tvoje besede so tvoja slika. Se ti zdi to prevec psihologije?user posted image
Filozofija... res ni za vsakega. Za to so potrebne dolocene kapacitete.

In sedaj, ko si tako zavzeto uprabila argumentum ad hominem in dobila odgovor na enaki ravni kot tvoj, ko se bos odlocila raspravljati z malo bolj pametnimi argumenti se javi. Ce zmores.

Se ti dopade tvoj nacin razpravljanja ko se uporabi proti tebi? In da, rada te imam. Ce te ne bi imela rada, se s tem pisanjem se ne bi trudila. Popolnoma krscansko, mar ne ?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 17:05:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 23:28:34   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Radha
Kar se tiče izraza trapasto,je to tvoj izraz v prvi vrsti...saj si sama napisala,da se ti zdi trapasto,


No, no... ni potrebe da bi se posluzevala neresnice. Dopuscam moznost, da sicer ne ves natancno kateri nabor besed uporabljas pri "oglasanju", vendar Ctrl + F da tocen rezultat.

Sicer pa se vedno potrpezljivo cakam na kakrsen koli argument na aktualno temo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
19.7.2006 23:58:45   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: david
...  Bistvo ostaja enako: če ne verjameš v dogme potem ti je itak vse bolj ali manj nesmiselno. V okviru dogem pa je ostalo potem velikokrat bolj logično kot se zdi na prvi pogled. Bo tako boljše ? user posted image


Cudovito user posted image . Hvala.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 7:01:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:10:54   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA
le to ne verjamem da bi z izvirnim grehom bili oprani grehov ki se prenašajo iz generacije v generacijo oz. da bi jih podedovali rešil bi nas pa samo krst

verjetno si mislila:
le to ne verjamem da bi z izbrisom izvirnega greha (krstom) bili oprani grehov ki se prenašajo iz generacije v generacijo oz. da bi jih podedovali rešil bi nas pa samo krst


Potem se popolnoma strinjava. Krst te ne obvaruje prenosa zla tvojih prednikov.

Če je to, to, potem se ti zares opravičujem za moj napačen zaključek. Verjetno je del krivde tudi na pisanju, saj se z govorjenjem lažje izražamo, kot s pisanjem. Mi pa res prejšnji zaključek ni pasal k tebi.


Ne vidim pa nikjer strašenja. Moj odgovor na podedovanje drugih grehov je bil iz moje osebne izkušnje in ne iz Katekizma katoliške cerkve. Je samo napisano dejstvo kako je. Kolikor se da definirat.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:17:26   
saša80
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Moj user posted image  je krščen, to je vse, jaz pa ne, ker je bil ati takrat v partiji. Pa mi nič ne fali. user posted image
Najin otrok zagotovo ne bo krščen, to sem že vnaprej povedala moji mamic, da ne bi bilo kasneje kakšnih nesporazumov. Z moje strani je bila s tem debata zaključena. 
Pa se lahko vsi na glavo postavijo.


se podpišem pod to.. tut pri nas nismo nikoli bili verni, čeprav imata oba starša vse zakramente  sta poročena samo civilno.. jaz nimam nič zakramentov in živim bolše od tistih ki imajo vse...se sploh ne obremenjujem glede tega kar drugi mislijo in vsakemu povem lepo, da mi pač nič ne manjka če tako živim..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:19:03   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Če samo pomislim kaj vse bi zamudila če mi nebi vdahnila duha krščanske vere, kolikokrat mi je ravno ta vera, Bog, Marija in Jezus pomagala da sem prebrodila težave.


kaj vse si pa zamudila, ker se nisi poglobila v druge vere, pač pa vztrajaš samo pri tej eni....?????

poleg tega pa najdemo nekateri drugi ljudje odgovore goboko v sebi, črpamo svojo notranjo moč, ne rabimo nekih malikov, ki nam pomagajo skozi hude čase. tudi taki ljudje smo.
nekateri pač ne znajo pogledat vase in pri sebi najt odgovorov, pa rabijo druge, ki jim govorijo, kaj narediti. pa to ne leti na tebe osebno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:20:29   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy
Greh je seksat.. torej.. Kaj bolj idiotskega se nisem slisal..

Ne vem. Sam to stalno ponavljaš. Ti je že všeč tako.


Spolnost ni greh. Greh je spolnost vsepovsod in naokrog. Spolnost z ženo, ki jo ljubiš je sveta. A kapiraš? Spolnost med možem in ženo, ki se ljubita je sveta. To je ena najbolj svetih stvari. Zato je tudi sveti zakon. In zato je njena zloraba, dejanje proti ljubezni.


Samo tebi to ne paše in boš spet pisal svoj prvi stavek. Tko da, pač, jo pa imej za greh. Ti že veš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?