|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:22:47   
KIRA

[/quote]

Ja Misek s krstom otrok postane božji otrok in to pomeni da ga boš vzgajal v duhu te vere.
[/quote]

a drugi smo pa hudičevi otroci ali kaj.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa daj no.
sej smo vsi enaki. eni se imajo sam za nekaj več, ker so "božji otroci".user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
bog ne dela razlik, zakaj jih pol ljudje morajo? nič bol božjinisi in opran grehov, če si krščen, kot pa tak, ki ni.
važna so tvoja dejanja, tvoj način življenja. če delaš dobro, si dober. če delaš slabo, si slab. večina nas je pa nekaj vmes. vsak mora sam pri sebi razčistit, kaj je zanj greh in kaj ne in se ne obračat na neke tretje osebe za odpustke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:27:09   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Moz je pa krscen in vernik.
Vernik v srcu in dusi.
se nisva odlocila za krst.

Lepo. Samo gornji izjavi sta si direktno nasprotni. Vsaj drugi stavek, ne paše ali k prvemu ali k drugemu.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:35:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: david
velik del matematike nesmiseln tistemu, ki ne verjame, da je a + b = b + a.

Bravo daviduser posted image .
Še celo če ne verjame 1+1=2 pade cela matematika. In fizika. In kemija in vse. Zelotna znanost, ki temelji na nečem čisto enostavnem. Ampak povedal si več kot si mislil.

To da je a+b=b+a ali 1+1=2 se stalno in neprestano dokazuje v sami uporabi matematike. Šele ko uporabljaš, vidiš da drži. In v veri velja zelo zelo podobno.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:41:29   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA
jaz recimo sem bila krščena PROTI MOJI VOLJI, saj sem bila še dojenček in se tega tud ne da izbrisat.

nisem verna in s cerkvijo nimam nič,

Resno, povej, kaj te tako moti krst, če nisi verna in nimaš s tem nič? Zakaj te potem moti? Če nečemu ne daš pomena potem te tisto ne moti. Tebe pa moti. Torej je za tebe to nek pomen. Ne vem sicer kakšen, a verjetno ti je krst precej pomemben, ker te tako zelo moti.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:43:04   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo
Sama nisem verna in mi zato precej dol visi, ce me kdo polije z vodo.

Eto. user posted image
To je stališče nekoga ki ne veruje. Ostali, ke se pa tako prerekate imate pa resen problem. Ker verujete. Samo ne veste še v kaj.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:48:16   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Radha
Ja pa a ni logično,da bojo starši dali krstiti otroka če so verni?Ali ni logično,da bojo starši na otroka prenašali svoja prepričanja?Kako drugače naj se pa sploh vzgaja otroka,kot da ga vzgajaš v človeka,kakršnega bi rad,da bi bil?Normalno,da če si vernik,da boš tudi otroka vzgajal v vernika.Normalno,da če nisi vernik,da ga ne boš vzgajal v vernika.In normalno,da če se kot odrasel odloči,da bo ubral drugo pot,da boš takrat tudi to znal sprejeti.

In normalna je težnja starih staršev, da če so verni, želijo da so vnuki krščeni.

A še vedno velja nad vsemi ostalimi željami:
IZVIRNO SPOROČILO: Radha
Ampak dokler je otrok majhen,pa starši sprejemajo odločitve o njem.In ena izmed odločitev je tudi ali ga bojo dali krstiti ali ne


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:55:06   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tako srečna sem ker sta me starša krstila in me s tem poimenovala »božji otrok«. Če samo pomislim kaj vse bi zamudila ...
... in to da postaneš božji otrok najlepši dar ki ga prejmeš v otroštvu. Jaz sem za ta dar neizmerno srečna in se bom staršema zanj zahvaljevala celo življenje.

Hvala, da si svoje doživljanje delila z nami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 12:58:28   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Se bolj pateticno in solzavo zgodbo sem sposobna napisati o sreci, da nisem krscena in velicati  neke druge izkusnje, druga dozivetja...

Ne. Nisi sposobna. Ker tebi je v užitek filozofiranje (z vsem dolžnim spoštovanjem). Medtem, ko je moj namen razložiti, kar razumete po svoje zaradi nepoznavanja ali zmotnega učenja je tvoj namen zgolj in le razglabljanje. Zakaj? Ker si tam nekje prepričana, da boš s tem spoznala resnico. Kolikor vidim si kar precej načitana in si že veliko razglabljala. Vidim pa tudi da si od resnice še vedno tako daleč, kot si bila na začetku. Razmisli malo o tem.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 20.7.2006 13:11:51 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 13:00:13   
Anonimen
KIRA res nevem kje je tvoj problem. Jaz sem pisala zase in samo zase. Moj otrok je tudi božji otrok kaj je pa tvoj pa veš sama in je to kar ga boš sama poimenovala. Niti pod slučajno nisem govorila da so pa ostali otroci hudičevi, ker niso krščeni. 
Božji otrok je beseda ki ima veliko pomenov in ena od njih je ta da je to otrok oz. dar ki mi ga je namenil Bog. Zame je pač vsak otrok božji dar poslan od Boga nam v veselje. S krstom ga želim približati nadaljnemu spoznavanju Njega, živeti po njem in ga vzljubiti.Od otroka je odvisno ali bo to sprejel ali ne. Kaj je narobe s takim razmišljanjem če niti slišati nočeš za Boga in si nestrpna (po tvojih postih sodeč) do vseh verstev in ti je to nekaj popolnoma tujega in odvečnega. Razlike??? Kakšne razlike delam? Ti govoriš o razlikah in če ne veruješ potem o opranosti grehov in krstu pa iskanju kam tvoj otrok pripada nimaš nič skupnega in nevem zakaj te še vedno to teži??? Lepo si napisala v kaj i verjameš torej verjemi v to še naprej do nas pa bodi strpna saj nemoremo vsi verjeti in misliti kakor ti!!!

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 13:01:12   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Kar se pa krsta tiče.... Če sta oba starša vzgojena v krščanstvu, je logično, da bosta to prenesla na svoje otroke. V tem primeru se mi zdi krst novorojenčka smiselen in pravilen.
Pri nas je pa tako, da sem sam ateist, žena pa vzgojena v nekem kvazikrščanstvu. Verovanje oziroma pripadnost veroizpovedi obstaja izključno zaradi sosedov in ostalega sorodstva. (mimogrede je tako vernih pol Slovencev) To se mi zdi pa bolno in trapasto. Da bi pa v tem primeru krstila otroka le zaradi sosedov in sorodstva se mi zdi pa totalno brez veze.

Se podpišem.

In če greš te romane še enkrat brat boš videl, da tako mislimo tudi vsi verni, ki se na tej temi oglašamo. Tako, da user posted image strpnost? Obračanje besed in šimfanje vsevprek ni ravno neka strpnost (ne razumet osebno).

In če berete še enkrat boste videli, da se strinjamo, da se ne slili v krst proti prepričanju staršev.

In če greste še kaj prebrat boste videli, da je krst v veri staršev, botrov in če te vere ni potem je temu primeren tudi krst.

Potrebno je samo malo strpnosti, pa se da prebrati, kar piše.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 20.7.2006 13:07:15 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 13:10:51   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

In če berete še enkrat boste videli, da se strinjamo, da se ne slili v krst proti prepričanju staršev.

In če greste še kaj prebrat boste videli, da je krst v veri staršev, botrov in če te vere ni potem je temu primeren tudi krst.

Potrebno je samo malo strpnosti, pa se da prebrati, kar piše.




user posted image Se pooooooooooodddddddšrajbam!!!!!user posted image user posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
20.7.2006 13:24:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA
bog ne dela razlik,

Sam se imam za vernega s precejšno mero šibkosti. Gospoda sem "srečal" in malo bolj "spoznal" (kot sem ga poznal prej). In povem vam. Sploh ga ne poznam in ne vem kakšen je. Kaj dela in kako sodi. Sprejel sem ga kot neko skrivnost, ker če bi Boga mogel doumeti z možgani, potem to ni Bog. Potem bi pač bilo to nekaj omejenega. Ker moji možgani so omejeni, moja čutila so omejena in moje razumevanje je omejeno.

Želim povedati, da sem spoznal, da je Bog veliko več kot se povedati da, in mi je res hecno, kako lepo znate povedati kakšen je Bog in kaj dela in na kašne način. Meni je to neznanka. Razumem morda samo neke povezave, katere so tako ohlapne, da se jih spet ne da točno doreči. Samo bolj občutek, v katero smer bi nekako razlaga, razumevanje lahko bilo. Vendar čez. Čez meje mojega razuma in meje mojega dojemanja.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 8:44:31   
ribicau
Oj!

Jest bom pa nardila en medklic!  Ene dva dni nazaj sem po TV gledala oz. poslušala najbolj butaste izjave znanih slovencev, ki jih je zabeležila Mladina. In ugante, kdo vodi, FRANC RODE. Je izjavil, da kar ne vidi, tudi ne verjame (nekako tako je rekel). No comment!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 10:16:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicau

Oj!

Jest bom pa nardila en medklic!  Ene dva dni nazaj sem po TV gledala oz. poslušala najbolj butaste izjave znanih slovencev, ki jih je zabeležila Mladina. In ugante, kdo vodi, FRANC RODE. Je izjavil, da kar ne vidi, tudi ne verjame (nekako tako je rekel). No comment!


Ribicau to je spet en trač in blablabla, da nekaterim ni dolgčas. Če bi to res rekel mislim da nebi bil nadškof in tako naprej, ker  se vere ne da videti in otipati.

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 11:46:14   
Anonimen
O, Bog pomagaj user posted image user posted image user posted image !

A vam še ni potegnilo, da je ta diskusija o veri neskončna zadeva?
Verujoči ne bo nikoli mogel prepričati neverujočega v svoj prav, ker na noben način ne more fizično dokazat, da Bog obstaja. In neverujoči ne bo nikoli mogel verujočemu dokazat, da Bog ne obstaja. Tako religija kot ateizem nista nekaj otipljivega, temveč mora vsak posameznik najti svoje prepričanje v sebi, pri sebi najti boga ali pa ne. Katero je pravo pa itak ne bomo nikoli vedeli.

In bolj ko se bomo kregali, kdo ima prav, bolj bomo zahajali v ekstreme,. Na koncu pridemo do Busha, Bin Ladna in drugih fanatikov, ki so tako prepričani v svoj prav, da se jim po nevem kakšni logiki zdi, da bomo drugače misleči srečni samo, če bomo sprejeli njihovo miselnost, na lep ali grd način.

Ne verjamem v boga, nekako mi ne gre skupaj, pa mislim, da zaradi tega nisem slab človek. Skušam živeti po svojih najboljših močeh in najti modrost za dobro življenje v sebi. Vendar me tisti, ki resnično verjame v boga, s svojo vero na noben način ne ovira. Oviral bi me samo, če bi me prepričeval, da sem slab človek, ker ne mislim tako kot on. Velja seveda tudi obratno.
A ne bi bilo veliko lepše, če bi sprejeli dejstvo, da se ljudje razlikujemo po kulturi, barvi las, spolni usmerjenosti in tudi verskemu prepričanju?

Eh, očitno sem zelo naivna user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 11:49:47   
Gina
user posted image  točno tako, ankica! Se absolutno strinjam. user posted image


< Sporočilo je popravil Gina -- 21.7.2006 11:50:21 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 14:13:28   
Anonimen
Ker nista CERKVENO poročena ti itak 90% župnikov ne bo hotelo krstit otroka!!! Seveda če bo tvoja mama vstrajna bo lahko sama najdla enega ki bi ga krstil, zato ne vem če bo s tem mojim odgovorom zadovolja. Kar se samega krsta tiče je moje mnenje tako: Veliko staršev(babic in dedkov) dobesedno teži s krstom vnuka. Men se ne zdi nč tazga da ga daš krstit, ker če se ti ne da hodt u cerkev ga pač pol ne boš dala k verouku. Misl da je brez veze se obremenjevat z izstopitvijo iz RKC oz kaj si bo tvoj otrok čez 20 let želel, če bo hotu bit pravoslav al musliman bo že sam poskrbel za to, pa tut če je krščen bo loh reku da je ateist če se bo tko počutu.
Ker se mi zdi da si res čist proti krstu pa pač mami povej da jo nimaš nič manj rada zato, ker tvoj otrok ne bo krščen, kaj si pa žlahta misl je pa njihov problem , ne tvoj, ne mamin.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 16:49:26   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ribicau
da kar ne vidi, tudi ne verjame (nekako tako je rekel). No comment!

Izjava se je nanašala, mislim da na njegovo imenovanje v Vatikan. Dokler ne vidi papirja o imenovanju...

tako da,

Tudi tvoje pameti ne vidi noben, tako da .... No comment.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
21.7.2006 21:19:23   
MojcaG
poznam ljudi, ki imajo zelo veliko za povedati čez rkc, glasni nasprotniki torej, a svoje otroke so dali krstiti zaradi želje svojih staršev.user posted image  svašta...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
22.7.2006 12:26:24   
Anonimen
Jst bom samo povedal naš družinki primer......moj oče izhaja iz verne družine,...dedek po mamini strani je bil pa Titov kolega.......no pa sta se poročila...samo civilno seveda, ker je mojemu očetu malo mar za cerkev.....a stara mama dolgo ni mogla spati......po 7h letih ko sem prestopil šolski prag pa je sklenila svoje poganske vnuke rešit.........težila je in težila, sama hodila do tisoč in enga župnika, ker naju z mlajšo sestro niso hotl krstit, seveda zato, ker sta našadva samo civilno poročena......moja mama je sprva nasprotovala vsemu in tašči jasno in glasno povedala, da ona ne bo z nobenim hodil av nedeljo k maši in še kam, se stara mama ni dala motit. Končno je prepričala župnika da naju je krstil. Jaz sem bil v drugem razredu sestra pa je bla stara 2 leti.......in tako se je začelo.....mama me je vsako nedeljo prišla iskat in me peš pol ure peljala v cerkev....ker sem imel veliko sošolcev ki so prav tako hodili mi je stvar postala zelo všeč......moja sestra pa....ko je napočil čas v prvem razredu da tudi ona prestopi prag RKC je rekla da njej se pa ne da, ker je ob nedeljah ŽIV ŽAv (seveda takrat cartoon networka še ni blo) na veruk je sicer parkrat šla in še bi hodila, če ji nebi župnik zatežil, da je treba tut vsako nedelo pridt...no pa je rekla pol pa nič....... in danes...jst mam narejene vse zakramente, zmerej smo se mel fino..tudi z ženo sva cerkveno poročena  in tudi najini otroci bodo tako vzgojeni......moja sestra pa zdej pr 30hpanično obiskuje tečaje, da se bo lahko s svojim dragim cerkveno poročila........evo tkole mamo, pa je prou fajn.......lepo se mejte čau

(odgovor članu MojcaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
22.7.2006 12:34:20   
Anonimen
Ankica, fajn napisano user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
22.7.2006 12:34:51   
Anonimen
Naš kolumist in pisatelj Erazem B. Pintar je dobr napisu v enem od časopisov: Nekateri ljudje grejo k maši vsak dan.......eni vsako nedeljo.....eni pa samo za praznik........AMPAK VSI ZA VSAK SLUČAJ  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 9:46:12   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Radha
No,na tukaj sem mislila,ko si uporabila te dva izraza:trapasto in površno.Če je zate to neresnica,tudi prav.user posted image Mogoče si uporabila izraz trapasto,ker sem ga uporabila tudi jaz, ampak za izraz površno pa nimaš alibijauser posted image


Neresnica je, da je izraz "trapasto" predvsem moj izraz, kakor si napisala. Za izraz povrsno nimam alibija, imam pa argumente. Sicer, vsakemu, ki malo bolj potorno bere forum je jasno kdo kolikokrat kaksen izraz uporablja in komu je kaksen izraz lasten. Tvoje izmikanje okoli izraza trapasto in tvoje reakcije na izraz, ki je tebi lasten ne spremeni dejstva, pa ce se 100 x napises, da je to meni lasten izraz, ne tebi.

Sicer boš pa na argumente še dolgo potrpežljivo čakala,če boš mene čakala.In to iz preprostega razloga,ker o veri jaz v detajle ne razpravljam.Na nobeni verski temi ne boš videla,da jaz pretirano razpravljam.To pa zato,ker se potem najdejo taki (kot sklepam,da si tudi ti) ,ki ne razumejo zadev,jih po svoje obračajo in zato se lahko pregovarjaš v nedogled.Saj kaj komentiram,pa se oglašam-vendar svoje vere nikoli ne razkrijem javno ,kaj šele v detajle!


Pricakovano.

Zato ne boš dočakala mojih argumentov.Seveda boš sedaj ti napisala (ali vsaj misila pri sebi) da nimam argumentov ali da se celo bojim argumentirati se s teboj.Ampak mi je čisto vseeno ,kaj misliš-pač o veri ne bom diskutirala z neverniki.Iz istega razloga se je tudi Tehnofil umaknil iz teme-ker ne morete prebaviti niti mlečne hrane,kot se je sam izrazil...no to je moja razlaga.


Predpostavka napacna. Ne mislim, da nimas argumentov ali da se bojis. Mislim, da noces razpravljati o veri, ker bi se z razpravljanjem o isti razrkrila oz. razkrila tisto kar skrivas - kateri veri pripadas. Zakaj imas potrebo ne izjasniti se o svoji veri in jo drzati v tajnosti - to pa sama najboljse ves.

Komot me pa najdeš na kakšni drugi temi,kjer uporabim tudi argumente,pa tam lahko diskutirava v nedogled.user posted image


Bega me tvoje privoljenje in volja da na drugi temi razpravljas v nedogled, a od razprave o veri ali verskih vprasanjih se umikas, ker se te razrave vlecejo v nedogled. Popolnoma sprejemam, da ne zelis o svoji veri govoriti, razpravljati ... samo mi je rahlo argument zakaj tega noces na trhlih nogah, ceprav za nekaj takega v bistvu niti ne potrebujes argumenta. Dovolj je, da je to tvoja odlocitev.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 9:48:01   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Spolnost ni greh. Greh je spolnost vsepovsod in naokrog. Spolnost z ženo, ki jo ljubiš je sveta. A kapiraš? Spolnost med možem in ženo, ki se ljubita je sveta. To je ena najbolj svetih stvari. Zato je tudi sveti zakon. In zato je njena zloraba, dejanje proti ljubezni.


Vsaka spolnost izven zakona (cerkvenega seveda) je greh. Ljubezen ima s tem malo manj skupnega. To kar si napisal prevideva idealno ljubezen, idealen zakon, idealna zakonca ... ker smo si manj ali vec vsi na jasnem, da temu v zivljenju ni tako, je taksen "govor" prakticno brez smisla. Vemo, da se zakonca vcasih niti ne ljubita vec, pa njihova spolnost zato ni gresna. Spolnost para, ki se ljubi je gresna, ker nista zakonca. Dva, ki se ljubita sta gresnika, ista dva nista gresnika v spolnosti npr. s svojima zakoncema, ki jih ne ljubita. Nevem kaj je potem takem tisto kar spolnost de facto naredi sveto - ljubezen ali zakonski stan.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 9:48:26   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Moz je pa krscen in vernik.
Vernik v srcu in dusi.
se nisva odlocila za krst.

Lepo. Samo gornji izjavi sta si direktno nasprotni. Vsaj drugi stavek, ne paše ali k prvemu ali k drugemu.



Vsak ima svoj vzor. Verniku naj bi bil vzor Jezus. Jezus oz. njegovi ucenci si krstili samo tiste, ki so bili na krst pripravljeni in voljni se krstiti - po lastni odlocitvi.
Moj moz je vernik. Veruje v Boga, a bog ni institucija. Gornji izjavi, pa se kako gredo skupaj ce verujes v Boga. Ce verujes v institucijo, pa verjamem in vem, da ne gredo skupaj.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?