|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 9:49:28   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Ne. Nisi sposobna. Ker tebi je v užitek filozofiranje (z vsem dolžnim spoštovanjem). Medtem, ko je moj namen razložiti, kar razumete po svoje zaradi nepoznavanja ali zmotnega učenja je tvoj namen zgolj in le razglabljanje. Zakaj? 


Sposobnost narediti nekaj ni nujno vezana z uzitkom, ko to nekaj delas. Jaz verjamem, da si ti sposoben odlicno opraviti marsikaj, kar ti ni v nekaksen uzitek.

Ker si tam nekje prepričana, da boš s tem spoznala resnico. Kolikor vidim si kar precej načitana in si že veliko razglabljala. Vidim pa tudi da si od resnice še vedno tako daleč, kot si bila na začetku. Razmisli malo o tem. 


Za filozofsko noto - kaj je resnica, ali obstoja absolutna resnica?
Ce je resnica tisto kar je Jezus delal vsem v primer, potemtakem je krst dojenckov neresnica oz. laz in nima veze z vero.
Iskanje resnice... ne bi rekla. Iskanje odgovorov, to vsekakor. Vendar tudi ti, ki pravis, da ti je namen razloziti kar narobe razumemo, na niti eden moj post s postavljenimi vprasanji in dvomi nisi odgovoril. Ne na tistega, zakaj se dojencki ne krstijo pred rojstvom, ko so in materija in forma po pravilih cerkve zagotovljeni, ne na katerega koli drugega. Vprasanj je veliko, odgovora pa nihce ne zeli ponuditi. Niti ti, ceprav bi rad razlozil....

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 9:49:39   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Izjava se je nanašala, mislim da na njegovo imenovanje v Vatikan. Dokler ne vidi papirja o imenovanju...


Ko smo ze pri Rodetu. Zmotilo me je, da je tako glasno urgiral, da se placa italijanskim podjetjem cim prej za izradnjo predora, a istocasno ni sepet od njega nismo slisali, da se ne bi gradil plinski terminal, ki bo unicil kompletno bogo slovensko obalo.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 9:49:50   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Sam se imam za vernega s precejšno mero šibkosti. Gospoda sem "srečal" in malo bolj "spoznal" (kot sem ga poznal prej). In povem vam. Sploh ga ne poznam in ne vem kakšen je. Kaj dela in kako sodi. Sprejel sem ga kot neko skrivnost, ker če bi Boga mogel doumeti z možgani, potem to ni Bog. Potem bi pač bilo to nekaj omejenega. Ker moji možgani so omejeni, moja čutila so omejena in moje razumevanje je omejeno.


Tehnofil, po tem kar si napisal .. kako ves, da to v kar verjames je Bog? Hudica tudi ne mores doumeti z mozgani, pa se marsicesa ne, pa to ne pomeni, da tisto kar z mozgani ne mores doumeti je res Bog. Le pazi, da ne castis hudica, ker ga z mozgani nisi zmozen doumet.

Želim povedati, da sem spoznal, da je Bog veliko več kot se povedati da, in mi je res hecno, kako lepo znate povedati kakšen je Bog in kaj dela in na kašne način. Meni je to neznanka. Razumem morda samo neke povezave, katere so tako ohlapne, da se jih spet ne da točno doreči. Samo bolj občutek, v katero smer bi nekako razlaga, razumevanje lahko bilo. Vendar čez. Čez meje mojega razuma in meje mojega dojemanja.


Tudi v tem delu besedila lahko Bog zamenjas s hudic in to je dodatna potrditev zgoraj napisanega. Ni samo Bog zunaj zmoznosti dojemanja, razuma ...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 10:01:16   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Verujoči ne bo nikoli mogel prepričati neverujočega v svoj prav, ker na noben način ne more fizično dokazat, da Bog obstaja. In neverujoči ne bo nikoli mogel verujočemu dokazat, da Bog ne obstaja. Tako religija kot ateizem nista nekaj otipljivega, temveč mora vsak posameznik najti svoje prepričanje v sebi, pri sebi najti boga ali pa ne. Katero je pravo pa itak ne bomo nikoli vedeli.


Debatirati, dajati odgovore, argumente ni nujno kreganje. Razmenjava izkusenj, mnenj lahko samo obogati cloveka, lahko mu ponudi priloznost da zve nekaj novega, da preizkusa svoja stalisca nasproti drgim staliscem. Verska tema je v tem enaka kot vsaka druga tema. Nepoznavanje tujih stalisc, nerazpravljanje o njih vodi samo k tabuizaciji dolocenega pojava, a ne k lazjemu sprejemanju.

 Vendar me tisti, ki resnično verjame v boga, s svojo vero na noben način ne ovira. Oviral bi me samo, če bi me prepričeval, da sem slab človek, ker ne mislim tako kot on. Velja seveda tudi obratno.
A ne bi bilo veliko lepše, če bi sprejeli dejstvo, da se ljudje razlikujemo po kulturi, barvi las, spolni usmerjenosti in tudi verskemu prepričanju?


Tebe direktno mogoce nihce ne prepricuje, da si slabsa. Vendar generalno nas se vse prepricuje, da smo slabsi. Ne samo neverniki, temvec tudi pripadniki drugih verskih skupnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 10:59:00   
Gina
NIsem vseh klobas prebrala, mišek, ampak tole zadnje pa celo sem....
Neverjetno je, koliko kompleksov je v ljudeh. Jaz nikoli ne čutim, da bi me kdo želel prepričati, da sem jaz slabša. Ne glede na to, kja mi kdo pripoveduje ali v kaj me prepričuje, se v moji glavi nikoli ne pojavi občutek, da sem jaz slabša ali da mi hoče to povedat. Še če bi mi kdo direktno rekel,da sem zanič, čudna, grozna ali kaj vem kaj, bi mi bilo vseeno. Še smešno bi se mi zdelo. Če si prepričan v svoji glavi, da je s tabo vse ok, se ti drugi zdi bogi in zmeden, če ti kaj takega pravi, še zamerit mu ne moreš, ne pa da bi njegove besede lahko resno vzel. Še celo če ti nekdo kaj takega naredi, se pravi da ti z dejanjem pokaže, kaj si misli o tebi, to ne pove nič o tebi, ampak kvečjemu o tistem, ki to dela. In če imaš to v glavi, potem ni variante, da bi se počutil manjvrednega ali da bi dobil idejo, da te nekdo hoče prepričat, da si ti kaj manj vreden. Torej se moraš najprej znebit kompleksov, da boš lahko srečna v življenju in tolerirala drugačno razmišljanje. Poglej, tukaj imaš dve varianti, ankico, ki ne verjame in mene, ki verjamem. Pa se nobena ne počuti ogroženo. Vse je v glavi. Če pa glava pravi - ogrožen sem, potem imaš pa problem. Velik problem, ki je zrasel zgolj in samo....v tvoji glavi.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 13:32:42   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Neverjetno je, koliko kompleksov je v ljudeh. Jaz nikoli ne čutim, da bi me kdo želel prepričati, da sem jaz slabša. Ne glede na to, kja mi kdo pripoveduje ali v kaj me prepričuje, se v moji glavi nikoli ne pojavi občutek, da sem jaz slabša ali da mi hoče to povedat. Še če bi mi kdo direktno rekel,da sem zanič, čudna, grozna ali kaj vem kaj, bi mi bilo vseeno. Še smešno bi se mi zdelo. 


Meni se niti najmanj smesno ne zdi, ko cerkev prepricuje kako smo slabi tisti, ki zagovarjamo pravico do splava in kontroliranje rodnosti. Niti najmanj mi ni smesno, ko cerkev prepricuje, da je samo prepoved splava tisti moralni, eticni in human nacin resevanja problemov. Posebej se mi ne zdi smesno, ker je iz podatkov razvidno, da taksna resitev vodi k precejsni smrtnosti zensk in zelo veliko pripomore k zvisanju stevila oboljenj na rodilih, ki imajo za posledico steriliteto.
Niti najmanj se me ni zdi smesno, da za vedno vecje stevilo manjrodnih druzin krivijo zensko razvajenost, ker ne ve kje ji je mesto, pa tudi za vedno vecje stevilo locitev so krive zenske. Niso navajene nic potrpet itn. (niso podlozne mozu, kakor so obljubile pri poroki).
Vse lepo in prav do tega trenutka, dokler cerkev s takimi stalisci ostaja v okviru svojih vernikov. Situacija se spremeni v tistem trenutku, ko cerkev odpre "fronto" za priznavanje njenih zakonov kot posvetnih.  Da o tem, koliko so zenske "slabse" od moskih po cerkvenih staliscih niti ne govorimo. Problem je ali se prepoznas kot zenska ali ne, ali ti je pa vseeno.  Stopnja razvitosti druzbene zavesti in lastnih stalisc.

Te zgodbe o tem, da ti je vseeno kaj kdo govori so samo zgodbe. Lahko ih zavestno postavis na stranski tir, no vecino smo ljudje emotivna in druzbena bitja, pa nam ni vseeno. Prvic ko bos prizadeta zarad necigar besed o tebi ali tvojih postopkih se spomni tega, pa premisli, ali ti je res vseeno.

Če si prepričan v svoji glavi, da je s tabo vse ok, se ti drugi zdi bogi in zmeden, če ti kaj takega pravi, še zamerit mu ne moreš, ne pa da bi njegove besede lahko resno vzel. Še celo če ti nekdo kaj takega naredi, se pravi da ti z dejanjem pokaže, kaj si misli o tebi, to ne pove nič o tebi, ampak kvečjemu o tistem, ki to dela.


A daj no. Ce te nekdo prepricuje da si **** in ti to pokaze tako, da ti rasiri noge in te posili, to pove res najvec o tistemu, ki te je posilil, vendar obstoja tisto kar si tukaj zanemarila, kako se to odraza na tebi. Ah ..,  pozabila sem, enostavno se ne oziras, vseeno bi ti bilo, celo se smesno bi ti bilo. Precej ementalerska logika.

No in ce bi cerkev uspela, da se prepove locitev npr. in bi ti tako pomagala da bos boljsa zena, zenska in mati, bi to govorilo vec o njej sigurno, vendar je vpliv na tvoje zivljenje vecji kot bi smel biti. Ni govora samo o besedah, vecji problem so dejanja, ki sledijo za potrditev stalisca, da je nekdo slabsi in mu se mora z zakonom dopovedati, ker sam ni zmozen, kako in kaj naj dela in kako in kaj ne sme. Ne samo da si slabsi, temvec si tudi nerazsoden, pa ne ves kaj delas. Potrebno je samo malo pogledati pod povrsino.

In če imaš to v glavi, potem ni variante, da bi se počutil manjvrednega ali da bi dobil idejo, da te nekdo hoče prepričat, da si ti kaj manj vreden. Torej se moraš najprej znebit kompleksov, da boš lahko srečna v življenju in tolerirala drugačno razmišljanje.


Napacen prijem.  Ce napisem, da nekdo prepricuje da si slabsi, to se vedno ne pomeni, da mu verjamem. Da pa ne opazis, da te nekdo v nekaj prepricuje je pomankljiva sposobnost dojemanja. Opaziti, da te nekdo prepricuje nima nobene direktne zveze s tvojim sprejemanjem ali nesprejemanjem tujega mnenja, pa celo ko se gre o tebi. Ce bos opazila, da te nekdo osvaja, to se ne pomeni, da te je osvojil. Tako tudi ce opazis, da te nekdo prepricuje, se vedno ne pomeni, da te je preprical. Zato je tvoj komentar o kompleksih, sreci in toleriranju popolnoma nepotreben in odvec. Sicer pa res malo tesko toleriram stalisca in dejanja, ki direktno negativno vplivajo ne samo na moje zivljenje.

Poglej, tukaj imaš dve varianti, ankico, ki ne verjame in mene, ki verjamem. Pa se nobena ne počuti ogroženo. Vse je v glavi.


Ne samo v glavi. Osebno se ne pocutim ogrozeno, kar je jasno vidno (ce zelis videti). Ne da mi miru druzbena zavest. Svet se mi ne konca pri "meni" in pri "jaz".

Če pa glava pravi - ogrožen sem, potem imaš pa problem. Velik problem, ki je zrasel zgolj in samo....v tvoji glavi.


Aha.. torej... ce zivis v nevarnem naselju,opazis dolocene indice in ti glava pravi - ogrozena sem, to ni realen problem, to je velik problem, ki je zrasel zgolj in samo ... v tvoji glavi? Ce pa opazis, da si ogrozena, si kaj ze .. polna kompleksov? user posted image  Svasta.

Sicer pa ce gres ven, pa te nekdo osvaja in misli, da si **** ter ti to z dejanji pokaze, ce opazis, da te tretira kot kurbo, se v tvoji glavi nikoli ne bi pojavil obcutek, da ti hoce povedati, da meni da si **** (po tvoji logiki iz prvega odstavka tvojega posta)?  Torej, ce opazis si polna kompleksov in ne mores biti srecna in tolerantna do drugih mnenj. Ce ne opazis da si za njega **** in ce ne opazis, da te tako obravnava, oz. ce imas rascisceno v svoji glavi mu ne mores zameriti in ti je celo smesno? Bi se nasmejala? Poskusi si pricarati te slike, pa pri sebi premisli koliko ti je zares vseeno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 13:39:46   
KIRA
mičken iz konteksta:

mišek, še sreča, da jaz pri poroki nisem obljubla ničesar, še najmanj bit podložna možu. ko sem pa raj zgoraj. ihihihi...user posted image user posted image user posted image user posted image
sicr pa je to tud eno takih stališč cerkve, ko da smo v srednjem vreku. po mojem sta zakonca enakopravna. nama je recimo matičar reku, da če si mož pivo odpre, ga pripada 50% meni. pa vse ostalo tud.user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 18:17:38   
Anonimen
Hihi, Kira, si me nasmejalaq. Meni pa moj s težkim srcem odstopi  že en požirek piva user posted image user posted image user posted image .

Mišek, čisto na kratko: vera in institucija RKC ni eno in isto (večinoma). Na dolgo se mi pa ne da razpravljat.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 18:33:38   
Gina
1. Mišek, ti si pa resnično zelo zmedena in boga. Vera in cerkev sta dve različni stvari.  Ne mešaj ju. Cerkve ne podpiram, niti ne bi želela, da mi "vlada" v državnem smislu določanja sloga življenja ali  čem podobnem, vero pa kakršnokoli že pa komot podpiram.
2. Če bi me kdo napadel fizično, bi se fizično branila. Ne mešaj verbalnega "napada" s fizičnim.
3. Nikoli in pod nobenim pogojem ne bi o sebi mislila, da sem ****, pa če bi me ne vem kdo še kako prepričeval in  dopovedoval in vsiljeval svoje mnenje.Očitno si ti drugačne sorte, ne morem ti pomagat
Resnično ti je sovraštvo zmešalo glavo. Zdaj se pa ne oglasim več, ker te tudi brala ne bom. Ha ha, grem pa stavit, da boš spet roman napisala, ker si človek, ki hoče imeti vedno zadnjo besedo. Mir s tabo! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Gina -- 24.7.2006 18:39:11 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 19:39:00   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

1. Mišek, ti si pa resnično zelo zmedena in boga.


Tvoje nerazumevanje napisanega se vedno ne pomeni slabost avtorja napisanega. Kvecjemu obratno.
Sicer ta poskus omalovazevanja brez argumenta, govori najvec o tebi, kakor si ze sama napisala.

Vera in cerkev sta dve različni stvari. Ne mešaj ju. Cerkve ne podpiram, niti ne bi želela, da mi "vlada" v državnem smislu določanja sloga življenja ali  čem podobnem, vero pa kakršnokoli že pa komot podpiram.


Kaj bos z verniki pripadniki RKC, ki se za razlago svoje vere obracajo na RKC? Jih podpiras kot vernike in ne podpiras kot clane RKC? Zanimivo. RKC po tem takem ni verska organizacija. Se popolnoma strinjam! Vecina se sicer ne strinja z nama.

2. Če bi me kdo napadel fizično, bi se fizično branila. Ne mešaj verbalnega "napada" s fizičnim.


Gina: " Še celo če ti nekdo kaj takega naredi, se pravi da ti z dejanjem pokaže, kaj si misli o tebi, to ne pove nič o tebi, ampak kvečjemu o tistem, ki to dela. In če imaš to v glavi, potem ni variante, da bi se počutil manjvrednega ali da bi dobil idejo, da te nekdo hoče prepričat, da si ti kaj manj vreden."

Sama si zamesala dejanja. Povsem jasno in razumljivo in ne vem zakaj se na mene jezis. Nisem ti narekovala kaj naj pises, pisala si po lastni pameti.

3. Nikoli in pod nobenim pogojem ne bi o sebi mislila, da sem ****, pa če bi me ne vem kdo še kako prepričeval in  dopovedoval in vsiljeval svoje mnenje.Očitno si ti drugačne sorte, ne morem ti pomagat


Ne izmisljuj in ne obracaj besed. Dopuscam sicer, da imas tezave z razumevanjem prebranega. Zato ti bom povdarila : Dejstvo, da te nekdo v nekaj prepricuje, se ne pomeni, da mu verjames, pomeni, da te prepricuje.
In to podtikanje zelo zelo veliko pove o tebi, predvsem pa zato, ker kaj takega nisem nikoli se zapisala, a tebe to nic ne moti, da ne zacnes podtikat.

Resnično ti je sovraštvo zmešalo glavo. Zdaj se pa ne oglasim več, ker te tudi brala ne bom. Ha ha, grem pa stavit, da boš spet roman napisala, ker si človek, ki hoče imeti vedno zadnjo besedo. Mir s tabo! user posted image user posted image user posted image


Ma dej, nismo v osnovni soli. Vsaj malo bolj zrelo obnasanje bi bilo zazeljeno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 19:53:03   
CIPRESA
Mišek resno se sprašujem glede na to koliko veš o veri in cerkvi in iz tvojih postov sodeč  je razbrati samo gnus in nestrpnost do nas, ZAKAJ SE S TEM SPLOH OBREMENJUJEŠ????

Poglej če ti gre vse to na živce in ti grejo na živce verski zakoni ali pa pač tisto kar nam naša vera narekuje zakaj se sploh obremenjuješ s tem??? Cerkev in njihovi predstavniki ne tolerirajo splava in podobne stvari.....ja pa kaj to tebe obremenjuje če nimaš nobene veze z vero oz. krščanstvom??? Vsak se sam brez prisile odloči ali bo živel po "pravilih" te vere ali pa nebo in ne razumem kako te lahko obremenjuje nekaj kar sploh nisi oz. v kar niti ne verjameš???

Če mi boš ti rekla da si ateist in da so vsa verovanja le hobi za prosti čas se nebom obremenjevala s tabo, ker mene to ne boli jaz vem kaj čutim in kam spadam in če mi ti dokažeš na 100 in en način me ne premakneš za nič na svetu.....me sploh ne zanima kaj misliš o meni kot osebi ki je kristjan.

Res me zanima s čem se ti je morala katerakoli vera tako zagnusiti da te samo pisanje in izmenjavanje mnenj tako razkuri.
Pa še nekaj če ima človek v srcu vero mu nobeno prepričevanje in znanstveno dokazovanje nebo obudilo dvom vanjo in obratno zato se jaz niti ne trudim z prepričevanjem in razglabljanjem svoje vere morda ti Radha zato podrobno ni niti pisala (sicer je pa zdaj kolikor jaz vem na dopustu in ti niti ne more).


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 20:28:58   
niki5
Grupiranje nikoli ni bilo pozitivno, vedno je omejevalo, obvaldovalo človeka, telesno in duševno. Ljudje nismo živali, da bi se šli črednega nagona. Individum smo. JAz verujem.. v nekaj višjega.. in se ravnam po svojem prepričanju, po tem kar imam v sebi, po tem kar se meni zdi prav.

Pa še to bi dodala.. Jaz pa se počutim ogroženo, ko se začne Cerkev vtikati v politiko.




(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
24.7.2006 21:52:44   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: niki5

Grupiranje nikoli ni bilo pozitivno, vedno je omejevalo, obvaldovalo človeka, telesno in duševno. Ljudje nismo živali, da bi se šli črednega nagona. Individum smo. JAz verujem.. v nekaj višjega.. in se ravnam po svojem prepričanju, po tem kar imam v sebi, po tem kar se meni zdi prav.



user posted image user posted image sem komaj čakala na ta stavek, res!!!!  Veš niki5 čredni nagon je danes še kako popularen tudi pri človeku, ko se gre za kaj prijetnega ljudje tudi nis(m)o več individum.

Drugače pa se oproščam če ste dobili vtis da ste spet ovca, pa kravca v čredi .... s tem vas nisem želela užaliti. Vem pa (vsaj za enih 10) da razmišljamo enako glede tega kako je če veruješ in te nihče ne more prestaviti. Tako da sem govorila o teh 10-ih v skupini kjer smo redno skupaj in se pogovarjamo (pa nismo kravce in ovce)user posted image user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: niki5

Pa še to bi dodala.. Jaz pa se počutim ogroženo, ko se začne Cerkev vtikati v politiko.


Nevem zakaj??? A je kje kakšen zakon ali pravilo katerega se moraš držat in ga je postavila cerkev??? Mislim da ne tudi tiste ki predlaga niso sprejeti tako da se nimaš kaj bati!!!user posted image



< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 24.7.2006 21:55:52 >


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
30.7.2006 17:22:15   
cmokec
Pri nas je pa naslednja situacija:

Po rojstvu Sare so babice kar čakale, da začnejo težiti s krstom, ker se spodobi, pa ker izhajamo iz vernih družin, ... Pa sva ju prehitela s povabilom na krst, čeprav nisva imela izdelanega svojega mnenja, ampak sva podlegla običaju. Kljub temu, da moj sploh ni veren, jaz imam pa čisto eno svojo, a zelo gorečo vero. V cerkvi sva bolj premlevala, kdaj morava kaj reči in kaj v obredu narediti, pa bolj sem na Saro pazila, da nebi jokat začela, kot pa da bi poslušala besede duhovnika. Babice so na koncu spustile solzico sreče, midva sva ju pa samo debelo gledala.

Parkrat na leto hodiva v cerkev, povečini na obletnice kakega meni dragega pokojnika in za velike praznike. In tam se Sara iz igrive in energične punce spremeni v umirjeno, čutečo in spokojno deklico. Učke ji žarijo, pa lepe pesmice pojejo, pa kolk je vse lepo, .... Besed ne razume, pomen ji ni znan, a čuti eno energijo in jaz jo tudi. Pa imam vse zakramente, pa so mi zgodbice prazne, pa pridiga mi je umetno besedilo, amapkcerkev ima nekaj, kar me pomiri in me sprejme, tako, kot sem.

In v obdobju do rojstva Pie sem se tudi jaz spremenila, moj ne. Drugače dojemam vse skupaj, čeprav mi je krščanstvo tuje in je ne sprejemam za svojo vero. Priznavam nekaj višjega, a ga iščem v sebi. Jaz sem tista, ki lahko daje ljubezen, torej je vse v meni. No, tako jaz gledam na to.

In Pio bom krstila zaradi zavestne moje želje, partner se samo strinja in ne vidi globjega pomena. Verjamem namreč, da s posvetitvijo od nekoga višjega dobiš svojega (jaz temu pravim) angela, ki te čuva in bedi nad teboj. Samo, nič ni od njega odvisno, vse je odvisno od posameznika. Samo vera v to, da nikoli nisi sam, da je vedno nekdo ob tebi, da nekdo verjame vate in te razume v vseh situacijah. Meni je tako lažje živeti, čeprav je moje življenje odvisno samo od mene.

Pa me je Sara vprašala, če je Pia sedaj brez angela, ker še ni imela krsta in da ji posodi svojega, kadar ga ne bo rabila. Pa sem ji povedala, da ima otroček, ki še ni krščen, angelčka od mamice.

Prav ste uganile, pri nas na veliko uporabljamo angele. Na vse možne načine nam pridejo prav. Še dobro, da so tako prijazni.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
31.7.2006 8:38:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Ne. Nisi sposobna. 


Si pa sposobna razglabljat. In to delaš še naprej, mi pa čakamo ta tvoj izliv čustev, ki si ga napovedala.
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Vidim pa tudi da si od resnice še vedno tako daleč, kot si bila na začetku. Razmisli malo o tem.

In spet isto. Razglabljanje o resnici. Ej. Ne razglabljaj vsaj za trenutek. Razmisli o tem, ali si ti po vsem kar se zanimaš in trudiš kaj bližje potešitvi svoje želje po spoznaju resnice?

Je pa to težko. Če se ustaviš in pogledaš ter spoznaš da je ves tvoj trud, vso to znaje, vsa ta leta, popolnoma brez sadu, če to uvidiš se ti sesuje celo tvoje življenje. Ravno si naredila načrt, kako boš izbezala in doumela pa se ti po letih izkaže da je čisto brezplodno. Polno dela. Kar nekaj zaključkov. Še celo pametnih. A od iskane resnice pa si dejansko dlje kot si bila. Ker si že toliko časa zapravila za iskanje v tej smeri. Smeri, ki daje samo obljube brez sadu

Pravzaprav žalostno. In na koncu. Ko bo porabljeno celo življenje. In boš še vedno oddaljena od spoznanja ravno toliko kot si bila na začetku, na koncu boš doumela da je za spoznanja potrebnen samo trenutek. Trenutek brez razglabljanja.

Niti nimam več namena se pregovarjati. Če slišiš, prav, če ne slišiš tudi prav. Izpostaviti želim samo eno. Tvoja metoda filozofiranja ti je dala polno nekih zaključkov a nobenega sadu. In samo po sadu spoznaš .. Tvoj način pa ti sad samo obljublja in obljublja.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
31.7.2006 12:25:24   
Giri
V Bhagavad Giti je rečeno, da mora oseba, ki zeli spoznati absolutno resnico pristopiti sveti osebi ,ki je VIDELA resnico! PONIŽNO jo služiti in postavljati uprašanja! To je proces dobivanja znanja! Navadna mentalna špekulacija in suhoparno argumentiranje ne prinese nobenega substancialnega rezultata! Vprašanja morajo biti postavljena iskreno in z željo, da izvemo! Moramo se, seveda, zavedati dejstva da NE VEMO! Če pa mislimo da že vse vemo, po tem nima smisla karkoli vprašati!
Nekdo išče odgovore! Zakaj? Zakaj želiš odgovore? In ali bi mi verjel če bi ti dal odgovor? Ti zahtevaš odgovore? Kaj ti bojo moji odgovori? Če človek pride s pravim namenom in motivom,ni problem! Odgovori so tukaj! Če pa nimaš pravega namena in motiva, po tem nekdo zapravlja svoj dragoceni čas!
Če otrok v šoli misli da vse ve, potem se definitivno ne more ničesar naučiti! Z nami je enako!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
31.7.2006 18:26:26   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Giri
ki zeli spoznati absolutno resnico pristopiti sveti osebi ,ki je VIDELA resnico!

In kaj se zgodi, ko učenec doseže učitelja? Če te vodi človek - učitelj, te lahko vodi samo do svojega nivoja. Če bi mogel voditi višje bi tam že bil. Tako si že na začetku obsojen doseči največ nivo učitelja.

Če te vodi človek te lahko vodi kamorkoli. Lahko tudi v slepo ulico za katero je prepričan da je cesta. Če te vodi Bog, te vodi samo k sebi.

(odgovor članu Giri)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
1.8.2006 8:20:44   
Giri
V Bhagavat Giti sam Bog pravi,da je treba pristopiti sveti osebi.Ker je sveta oseba cista in ima cisto ljubezen do Boga.Sveta oseba te vodi k Bogu,je enako dobra kot Bog.Ni Bog,ampak je pa enako dobra.
Cilj spoznanja Boga je razviti cisto ljubezen do Boga,brez kakrsnihkoli materialnih motivov.To pa razvijes v druzbi svetih oseb,ki imajo cisto ljubezen.
Res je,da te sveta oseba pripelje do duhovnega nivoja,na katerem je tudi sama,ampak cista ljubezen do Boga nima konca in se stalno povecuje-tako,da zmeraj napredujes v se vecjo popolnost.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
1.8.2006 9:32:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Mišek, čisto na kratko: vera in institucija RKC ni eno in isto (večinoma). Na dolgo se mi pa ne da razpravljat.


Se popolnoma strinjam. Verjamem, da so iskreni verniki zunaj okvira RKC, verjamem pa tudi, da so znotraj okvira RKC tudi iskreni verniki. Jasno je, da tisti znotraj RKC tesko opazijo in sprejmejo manipulativnost institucije, vendar povezano s temo, vecina krstov se opravi zaradi formalne pripadnosti instituciji RKC.  Ce je samo obred RKC veljaven pri krstu za vernika, tedaj tak vernik priznava "nadleznost" in "monopol" RKC nad sprejemanjem osebe v verske vode in duhovno vodstvo in sodbe predstavnika institucije RKC.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
1.8.2006 9:34:57   
Misek
Si pa sposobna razglabljat. In to delaš še naprej, mi pa čakamo ta tvoj izliv čustev, ki si ga napovedala.


Sklenil si, da nisem sposobna ga napisati brez izrazene zelje, da bi to preveril. Sedaj me ostevas, da omenjeni custveni izliv nisem spesnila, a istocasno se ne oziras, da sem nedvoumno prosila, da mi odgovoris na vprasanja za katera si se vedno gluh.

In spet isto. Razglabljanje o resnici.


In spet isto, nobenega odgovora.

Ej. Ne razglabljaj vsaj za trenutek. Razmisli o tem, ali si ti po vsem kar se zanimaš in trudiš kaj bližje potešitvi svoje želje po spoznaju resnice?


Si mogoce kaj blizje temu, da das odgovor na vprasanja, ki sem jih zastavila? Ce te ze nekako skrbi tehtnost mojih zanimanj, od dalec vecje koristi bi bilo, ce bi mi odgovoril na vprasanja. Kaj bom z odgovori, kaj iscem v odgovorih in kaksne so moje zelje prepusti meni.

Na tej temi se je pa potrdilo eno davno spoznanje. Ko se nekateri ljudje najdejo v poziciji, da zaradi tega ali onega ne morejo dati odgovor na zastavljeno vprasanje (mogoce bi jih odgovor vodil v kotradiktornost z lastnimi stalisci ali verovanji) s teme preskocijo na cloveka in namesto, da bi se pogovarjali o dati temi, razglabljajo o cloveku. Kot bi bili nesposobni narediti razliko med vprasanjem in clovekom, ki je zastavil vprasanje; glasnikom in sporocilom, grehom in gresnikom (ceravno naj bi bili najbolj sposobni obsojati greh, a istocasno ne obsoditi gresnika).
Jasno mi je, da od tebe odgovora na data vprasanja ne bom dobila. Jasno mi je tudi, da mi odgovore ne mores dati, ker je popolnoma jasno, da se v lastno vero nisi toliko poglobil. Ze sam dvom v to, katere grehe krst izbrise je dovolj zgovoren.

Je pa to težko. Če se ustaviš in pogledaš ter spoznaš da je ves tvoj trud, vso to znaje, vsa ta leta, popolnoma brez sadu, če to uvidiš se ti sesuje celo tvoje življenje. Ravno si naredila načrt, kako boš izbezala in doumela pa se ti po letih izkaže da je čisto brezplodno. Polno dela. Kar nekaj zaključkov. Še celo pametnih. A od iskane resnice pa si dejansko dlje kot si bila. Ker si že toliko časa zapravila za iskanje v tej smeri. Smeri, ki daje samo obljube brez sadu


Napacna predpostavka. Svojo resnico ze zdavnaj imam. Imam pa tudi znanje o veri, ki precej presega znanje povprecnega vernika o veri (to je potrdila tudi ta debata tukaj). Zelja za se vecjim znanjem nikakor pa ne more biti negativna, kvecjemu nasprotno. Pa tudi ni nujno, da znanje da nekaksne posebne sadove. Samo pridobivanje znanja je sad in veliko zadovoljstvo. Veliko razocaranje pa je, ko se srecas z ljudmi, ki iz razlicnih vzgibov bezijo od odgovorov. Lahko se ukvarjas s tem koliko sem ali nisem dalec od "resnice". Ugibaj kolikor te volja, vendar to nikoli ne bo iznicilo dejstva, da nisi bil sposoben dati odgovor na zastavljena vprasanja. Zakaj je pa to tako, sam najboljse ves. Mogoce si zracunal, da bo namesto odgovora, vecji sad dalo prepricevanje kaj naj bi iskala?

Pravzaprav žalostno. In na koncu. Ko bo porabljeno celo življenje. In boš še vedno oddaljena od spoznanja ravno toliko kot si bila na začetku, na koncu boš doumela da je za spoznanja potrebnen samo trenutek. Trenutek brez razglabljanja.


Rajsi bi imela tvoj odgovor na zastavljena vprasanja. Kako bom pa porabila zivljenje... in ti meni govoris o razglabljanju ?  Sicer pa tehnofil, kaj te zene, da namesto o dani temi razpravljas o meni? Kaj te ovira, da bi dal odgovore na data vprasanja? kaj te ovira, da bi podal svoje videnje snovi o kateri pisem?
Niti nimam več namena se pregovarjati. Izpostaviti želim samo eno. Tvoja metoda filozofiranja ti je dala polno nekih zaključkov a nobenega sadu. In samo po sadu spoznaš .. Tvoj način pa ti sad samo obljublja in obljublja.


Zanimivo postavljeno. Ko bi po tej isti logiki govoril o veri oz. verskih skupnostih in verskih dostojanstvenikih, sad bi bil... nesteto zgubljenih zivljenj... zaklanih, zazganih, razkosanih v imenu vere in Boga; križarske vojne med njimi tudi otroska vojna, ker samo nedolzne duse lahko poklicejo Bozjo milost da bo pravicna vojna izvojevana v korist Cerkve in nesteto izgubljenih otroskih zivljenj; kopicenje zlata in bogatstva v imenu Boga ..... in ce preskocim mnogokaj.... sad danasnjih dni so tudi zenske, ki morajo potrpeti ce ih moz pretepa (direkten nasvet duhovnika moji zlahtnici).... in sad so tudi zlorabljeni otroci. Ali je tisto, kar je tvojim mozganom nedoumljivo Bog ali Vrag, samo po sadu spoznas.

Imas prav, samo po sadu spoznas....  (spomni se tega ob naslednji pedofilski aferi).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
1.8.2006 9:36:39   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA

mičken iz konteksta:

mišek, še sreča, da jaz pri poroki nisem obljubla ničesar, še najmanj bit podložna možu. ko sem pa raj zgoraj. ihihihi...user posted image user posted image user posted image user posted image
sicr pa je to tud eno takih stališč cerkve, ko da smo v srednjem vreku. po mojem sta zakonca enakopravna. nama je recimo matičar reku, da če si mož pivo odpre, ga pripada 50% meni. pa vse ostalo tud.user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
1.8.2006 11:50:36   
KRISS
Kot so ti že ostali povedali Anonimna je krst osebna odločitev staršev kar pomeni da se sama odločata ali DA  ali  NE !!!! Lastna izbira!!!

Ostale strani pa raje nebi komentiral!!! Mogoče je še najbližji odgovor tvojim znanstvenim razlagam Misek ta da SE VEROVATI NE NAUČIŠ ampak je nekaj kar SPREJMEŠ. Zato branje sv. pisma ali verske literature z tvojimi (ateističnimi) očmi je nesmiselno ker nikoli ne boš prebrala tistega kar res piše!!!!!!!!!!! Na žalost!!!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
1.8.2006 12:30:12   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
In spet isto. Razglabljanje o resnici.

In spet isto, nobenega odgovora.

Misek je zmagaluser posted image .  V besedahuser posted image . V bistvu pa vsakič izgubišuser posted image .



(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
4.8.2006 11:21:28   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Misek je zmagaluser posted image .  V besedahuser posted image .


Nikakor ti ne morem zameriti za to nezrelost. Verjetno je to edini nacin, ki ga v svoji logiki najdes, da se pocutis boljse.

V bistvu pa vsakič izgubišuser posted image .


Res je, izgubljam cas - po neki tvoji logiki. Po moji, zastavila sem ti kar nekaj izhodisc o katerih bos, ne glede na to ali tukaj odgovoris na ista ali ne, razmisljal. Zasidrana so. Si dovolj bogat v duhu, da bi jih bil zmozen dejansko ignorirati.  In ce ze zelis govoriti na ravni izgub in pridobitev, zmag in porazov... To je "moja" zmaga in "moja" pridobitev. Za tebe bo pa tisto, kar iz tega naredis. Nekako se mi pa zdi, da bos iz tega naredil pri sebi nekaj pozitivnega. Najmanj to, da nekdo ne more tvoje "definicije" obrniti na glavo in ih porusiti kot keglje z enim "zamahom", pa tudi ce bo to v smeri razmisljanja popolnoma nasprotni od moje. To bi pa bila dejansko "moja" zmaga. Podobno kot ce nekoga pripeljes do tega, da se postavi zase, pa tudi ce je to nasproti tebe.


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 149
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?