|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
29.8.2007 18:10:47   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: reckova

Draga Karin!Kar ne vem ali si res taka ali pa se delaš da si taka. Malo poglej na forume na RR, predvsem Upajmo skupaj, Želimo si novega člana in se zamisli. Me vse (normalne) si želimo eno malo pikico pod našim srčkom in da bi bila predvsem zdrava.

Premisli o vsem, kar ti je napisala reckova. Razmišljaj o tem, da si materialist, in da se obremenjuješ z nepomembnimi stvarmi. Jaz bi dala vse, da bi moja punčka še živela. Ti pa imaš zdravega otroka in očitno preveč prostega časa.

(odgovor članu reckova)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
29.8.2007 18:30:17   
FORZA
Mislim da mal pretiravaš. Jas nisem nikoli pričakovala nevem kakšna darila, niti nikoli nisem dobila kakšna večja darila samo kakšno malenkost in to je bilo zame dovolj. Največ mi je pomenilo da imajo svojega vnuka radi, da so ga z veseljem popazili, ko sem potrebovala varstvo in sama sem vedela, da imam otroka v varnih rokah, to je bilo dovolj.
Mislim, da si mal preveč razvajena in da je sedaj, ko imaš sama otroka čas, da začneš skrbeti zase in zanj brez pomoči staršev in upam da boš tako tudi svojega otroka naučila. verjemi, da ti bo zelo hvaležen takšne vzgoje, ko bo odrasel, ker bo zelo spoštoval vsako stvar za katero se bo moral malo potruditi.
Nebo mu kar nekaj padlo iz neba in nebo imel takšna pričakovanja al podobna, kot sedaj ti neka velika darila.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
29.8.2007 20:37:06   
čaki
dobila sem za otroke, mislim da za oblečt. tko je okol nas- malenkosti

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
29.8.2007 20:57:50   
nina166
Tudi moj sin je dobil od mojih staršev ob rojstvu večje darilo kot pa od tašče in tasta. Tast in tašča sta poslala telegram z eno igračko, moja starša pa sta mu dala 100.000sit. Vendar se meni to ne zdi čisto nič posebnega, saj je to odvisno od tega kako je kdo navajen. Sama niti ne pričakujem od moževih staršev, da bosta kupovala ne vem kako draga darila, saj lahko otroku sama kupiva vse kar potrebuje. Moji starši pa so pač navajeni dajati nekoliko večja darila. Ker vem da si taka darila lahko privoščita in vem da vse kar nam podarita data iz srca, brez slabe vesti vzamem. Ona dva pa tudi vesta, da kadar karkoli rabita, da se lahko obrneta na naju. Vrednost ostalih daril (ob rojstnih dnevih, miklavž) pa je bilo do sedaj približno isto...niti ne primerjam daril in jih ne ocenjujem koliko so vredna.

Jaz sem bila vedno navajena, da sem za pisanko dobila od moje botre lepo darilo (obleko, kakšno igračo, sladkarije), medtem ko pri možu te navade ni in posledično ni moj sin dobil nič. Pa se zaradi tega ne sekiram in mi niti na kraj pameti ne pride, da bi možu rekla, da naj reče svojemu bratu, da naj mu kaj kupi. Če bo kaj rabil, mu lahko kupima sama.

Karin412 tudi jaz mislim, da posvečaš temu veliko preveč pozornosti. Če njegovi starši niso navajeni podarjati takšnih daril tega ne smeš pričakovati od njih. Saj imaš otroka zaradi sebe in ne morejo sedaj drugi z darili skrbeti zanj. Kot so že predhodnice napisale važno je, da imajo stari starši vnuke radi in da se lepo ukvarjajo z njimi, gredo kdaj z njimi na sprehod in podobno.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
29.8.2007 21:03:31   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: karin412
Kakšne izkušnje z darili imate vi? Ali se preveč obremenjujem? Sem jaz živela v drugačnem okolju, kjer je taka navada ali so njegovi "škrti" oz. jim ni mar?


Preveč kalkuliraš. Druge stvari so veliko bolj pomembne. Moje mnenje.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
29.8.2007 21:09:03   
katjutav
Jaz od mojih staršev nisem dobila čisto nič. Mi pa otroke mama večkrat pomerka, če potrebujem varstvo, in mi je prav fino.

Tašča in tast pa sta mi prinesla nekaj praktičnih stvari: plenice, robčke, termovko - to je OK; in nekaj oblekic, ki pa so mimogrede take, da bi bilo bolje, da jih ne bi dobila. Imam pač popolnoma drugačen okus, kot oni.

Prijateljice, sosede in tete so mi prinesle malenkosti, in sem čisto zadovoljna. Tudi jaz ne nosim dragocenosti. Najbolj pa so mi všeč praktična darila, za ostalo raje sama poskrbim.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
30.8.2007 19:17:12   
najina pikica*
jst se nikoli ne obremenjujem z darili in predvsem ne kok je in kdo je kaj dal....se mi zdi zelooo nepotrebno in brezveze!
vzkepim pa takrat ko kljub temu,da povem,da ne rabim ničesar,naj se bo to al za moj rojstni dan al za rojstni dan sina al pa za karkoli drugo praznovanje....prinesejo nepomembne ****rije,k jih čim se da po hitrem postopku dam naprej....pri nas doma in med prijatelji je kr navada,da se da denar al pa kak bon, se nam  zdi najbolj primerno in pametno pa si vsak kupi kar mu je všeč.....jasno pa da obstajajo izjeme ki kršijo "dogovor" user posted image  user posted image

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
31.8.2007 17:26:46   
Anonimen
Nevem, a ti mogoče želiš imeti otroke le zaradi denarja? Oprosti, ampak to mi je najbolj butasto.

Ko sem rodila, sem pričakovala, da bodo kupili kakšne cotike, in so. Za denar mi je malo mar, meni je samo to pomembno, da imajo otroka radi.

Neumno je to, da razmišljaš le o denarju, razvajena si po mojem!

(odgovor članu najina pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
1.9.2007 11:23:16   
misar
sem nosečka in točno vem kaj lahko pričakujem. Moja mama bo pomagala kolikor se bo dalo, se pravi bodo finance dopuščale. Me pač ima rada in se štekava in ve kaj rabim, pa tudi pri otroku bi pomagala, če le ne bi bila 150 km stran. Njegovi starši nimajo, vem pa da bodo dali eno veliko roko pri varovanju malega. Zakaj bi bilo to manj pomembno? meni je to ogromna stvar. Ko sem bila sama otrok mi je stara mama po  mamini strani vedno prinašala denar, po očetovi strani pa ničesar materialanega, samo rada me je imela. Pa sem imela in imam še vedno to staro mamo precej raje. ker materialano ni tolikšnega pomena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
1.9.2007 16:42:40   
tulip
Mislim da ni problem v podarjenem denarju, ampak v pozornosti....

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
1.9.2007 16:53:11   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Že dolgo časa me muči, da bi izpostavila vprašanje, ki me muči: kako naj si razlagam vrednost daril obojih staršev ob rojstvu otroka?
(Sicer nisem materialist, a v moji družini je navada, da se za rojstvo otroka podari kar večje darilo oz. denar in to sem tudi pričakovala s partnerjeve strani.)

Moji starši so kljub nizkim dohodkom prispevali 50.000 sit za voziček, kar sem mami naročila, in drobne malenkosti nekje okoli 10.000 sit. (potem- moj stari ata je podaril kar precejšen kupček denarja, teta pa mi je kupila zlatnino).
Njegova mama s svojo družino (ki ima tudi nizke dohodke) pa je podarila nekaj oblekic, kupljenih v Tušu!, ostalo iz druge roke (s telegramom ob rojstvu vred recimo v vrednosti 10.000 sit).
Njegov oče s svojo družino (ki pa ima precej dobre dohodke) pa je že v porodnišnico prinesel "le" majhno vrečko z nekaj drobnarijami za največ 5000sit.

Naj povem, da moji starši otroku vedno kaj kupijo, kako malenkost, njegovi - ne mama ne oče, ničesar, že od rojstva naprej (otrok ima 5 mesecev), kljub temu da se obiskujemo in imamo relativno dobre odnose.

Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno.

Kakšne izkušnje z darili imate vi? Ali se preveč obremenjujem? Sem jaz živela v drugačnem okolju, kjer je taka navada ali so njegovi "škrti" oz. jim ni mar?


A ti to resno, ali kaj?

Zdajle sem se pa mogla nasmejat user posted image user posted image user posted image

Bodi srečna, da si kaj dobila, glede na tvoj post ti jaz kot tašča ne bi kupila nič - nada, eno veliko nulo.

In v čem je problem, da je tašča kupila oblačila v tušu? kaj si pa pričakovala? versace? d&g?

Pa še to - če bi imeli moji starši nizke dohodke od njih ne bi 'zahtevala' prav ničesar, prav tako ne bi vzela takšen zajeten kupček denarja, kot je 200€. Že pri darilih v vrednosti 10tisoč mi je bilo tako - jooojjj, kako veliko, pa sem se branila, ker vem, da nekomu 50€ pomeni tedneska hrana.

Sicer pa - če te zanima, kaj sem dobila ob rojstvu otroka od tašče in tasta - ničuser posted image , pa se mi ne zdi nič čudnega. Ker enostavno sta toliko stara, da tega nista navajena. Pa ne delam zdrahe zaradi tega.


< Sporočilo je popravil london_paris -- 1.9.2007 16:56:11 >

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
1.9.2007 17:10:53   
Naja30
škoda, ker boš vse življenje gledala svet z drugačnimi očmi...

To mi je prvo prišlo na misel, ko sem prebrala ta post. No, jaz tudi nisem nič pričakovala od staršev, samo veliko mero sreče in ljubezni. In poleg tega tamali ves čas dajejo neka darila. Darila ala igrače, knjige, oblačila... saj veliko pomenijo, da meni ni treba kupit, ampak pomembna je ljubezen, navezanost na vnukinjo, sreča ko jih gledam skupaj. Otroka sma si v prvi vrsti midva želela in vedela sma, da ga boma morala preživljat. Ne pa da bi od drugih kaj pričakovala.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 112
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?