|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.8.2006 13:00:09   
najina pikica*
user posted image user posted image user posted image POLLY IN ATIJU ČESTITKE OB ROJSTVU MALE-VELIKE PIEuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ČESTITKE TUDI TIASKI77 IN ATIJU OB ROJSTVU ZOJEuser posted image user posted image user posted image

Z mojim sončkom Nikom sva ugotovila,da bo oz da je blažen med malimi princeskami user posted image

...zdaj pa kolikor se le da carklejte svoje sončke...papa

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.8.2006 10:18:50   
miši
no, pa smo dobili še dva fanta od bebi in Huanite, se je začelo dogajat ane user posted image .
komaj čakam,da se dobimo tukaj, upam,da bo kaj časa user posted image .
čaw!

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.8.2006 15:25:33   
najina pikica*
user posted image bebi in očku čestitke ob rojstvu sinka Nejcauser posted image
 
user posted image HuAniti in očku čestitke ob rojstvu sinkauser posted image
 
user posted image user posted image user posted image Andrejaz-ji in očku čestitke ob rojstvu hčerkice Sareuser posted image user posted image user posted image
 
Suhica...user posted image ... user posted image ...za srečo

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.8.2006 22:44:21   
najina pikica*
user posted image suhici in očku čestitke ob rojstvu princauser posted image
 
user posted image tija75 in očku čestitke ob rojstvu princeskeuser posted image
 

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
5.8.2006 9:40:02   
tiasha77
Še enkrat čestitke vsem, ki so rodile!user posted image user posted image user posted image
Upam da se nam kmalu pridružijo na tem forumu:))

Naša Zoja je zaenkrat ful pridna, smo eno noč smo imeli malo težav, zdaj pa kar gre. Popek se ji še čisti, tko da se kopali še nismo, najverjetneje se bomo v ponedeljek!

Zanima me, če si katera izčrpava mleko in kdaj to naredit? Dojenje teče brez problemov, samo ponoč se zbudim, ko mam ful težke in polne prsi, pa čez dan se mi tud zdi, da so včasih prepolne, zdej pa ne vem, al naj jih malo pomasiram in izpraznim al rajši ne?

Lp, T


(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
5.8.2006 15:59:46   
žabica 24
Samo tri dni me ni bilo na forum pa toliko novih malih avgustovčkov in avgustovk!!!

ČESTITKE VSEM NOVOPECENIM MAMICAM IN OČKOM IN VSE NAJLEPŠE NJIHOVIM SONČKOM!!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
6.8.2006 9:22:02   
Polly
Dobro jutro!
Toliko, da se vam javim. Mala Pia je pravkar zaspančkala, "ta velika" (15m) pa je te dni spala pri babici in dediju. Tako da moram izkoristit te minutke, ker ne vem, kako se bomo kasneje rihtali - ko bomo vsi skupaj in kdaj se bom lahko ponovno javila.

Najprej najlepša hvala vsem za čestitke!!!

Tudi mi iz srca čestitamo vsem "novopečenim" mamicam in očkom, še posebej pa našim malim sončkom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Mi2 sva prišle domov včeraj zjutraj. Dojenje je lepo steklo že takoj po porodu, saj ima mala princeska zelo močan sesalni refleks. Jaz pa sem še tudi "in", saj sva se s taveliko odstavile šele pred tremi meseci. Zaenkrat imam še malce preveč mleka, tako da si ga občasno ene 50ml načrpam, da popustim napetost in da mala dobi "močnejše" mleko. Kakamo pri vsakem podoju, ki so vseeno kar pogosti (na največ dve uri). Prvo noč doma je super prespala user posted image user posted image user posted image ; v enem kosu od polnoči proč pa do sedme zjutraj user posted image . Sem jo skoz čekirala če še diha, saj smo se s tavečjo user posted image celo prvo leto ponoči dojile na dve uri. No, pa saj pravijo, da je vsak user posted image drugačen. Že nosečnosti in tudi poroda sta si bila popolno nasprotje!

Aja, porod je bil tokrat po naravni poti (prvič so mi ga inducirali). Popadke sem sicer imela že v ponedeljek popoldne in nato celo noč.  Počasi so se stopnjevali, tako da sem ob sedmih zjutraj zbudila user posted image , da sva se šla pokazat v porodnišnico. Na CTG-ju so se takoj začeli kazati lepi enakomerni hribčki z močjo 100 - sem jih morala že kar lepo predihavat. Mož je klical babico, s katero smo bile dogovorjene, da bo ob mojem porodu; zanimivost - mož in babica sta bila iz nočne user posted image .
No, potem se je pa kar začela akcija; preoblačila sem se sproti na hodniku, med popadki, saj sem bila odprta že dobrih pet prstov. Čeprav sem imela že ves prejšnji dan in noč prebavne motnje, sem vseeno dobila klistir (nekaj boljšega med popadki še opravljat veliko potrebo user posted image ). Pol pa par popadkov, mala začela že fejst dol pritiskat, babica v akcijo... in kmalu, ob desetih je bila Pia že v mojem naročju user posted image .
Moram pohvalit "mojo" zlato babco, ki se je zelo trudila, da me ni bilo potrebno rezat. Sicer je to malce podaljšalo porod in bolečine, a je bilo vredno; niti enega šivčka, čeprav sem zelo ozka spodaj user posted image .
Da dragega možička sploh ne omenjam - brez njega bi bil porod veliko težji in niti pol tako čaroben. Res mi je v veliko podporo user posted image .



P.S. Nina64 - je s sinčkom vse v redu? Saj veš, glede na to, da smo bile v nosečnosti na UZ-ju srčkov? Pia je hvalabogu BP user posted image ! Vsakič, ko jo je pediater v porodnišnici pregledoval, mi je srce grozno razbijalo, saj sem se bala, da bi se ponovila zgodba user posted image . Sem se nato od olajšanja kar zjokala user posted image .


Lepo se cartajte!!!!!



_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
6.8.2006 9:40:35   
najina pikica*
polly-dobrodošla doma user posted image ,sm full vesla zate,da se tako dobro rihtate in da je dojenje steklo kot bi moglo.user posted image
lepa čarobna zgodba tvojega poroda,v njej ni začutiti niti konček bolečine oz. matranja...
veliko veselin in predvsem crkljivih dni ti želim v objemu tvoje družinice!!!user posted image
aja,ane kako so teli naši user posted image  zlati,ti samo z prisotnostjo pri porodu in budritvijo pričarajo porod čaroben!

veliko crkljanja!!!!!user posted image

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
6.8.2006 17:26:24   
Splet.Ka
Pozdravljene!

Jaz sem sicer postala julijka, ampak se počutim bolj avgustovkauser posted image .

Čestitke vsem novim mamicam in njihovim sončkomuser posted image


In vsem hvala za čestitke!!!

Miši me je tako pridno obveščala o vaših porodih, da si res zasluži priznanje. Hvala mišiuser posted image

Kako ste kaj?
Da vam malo pojamram. Ko sva s Saro prišli iz porodnišnice, sem zbolela, neko vnetje žlez pod pazduhami imam...na srečo sem se danes znebila vsaj visoke vročine.

Vesela sem, da kljub antibiotikom lahko dojim. Sem pa user posted image , ker nisem z vročino za nobeno rabo. Komaj čakam, da okrevam, da bom lahko v gospodinjstvu enakopravna, pa da gremo kaj ven!

Uživajte, se kmalu še kaj oglasimuser posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
6.8.2006 19:32:38   
miši
hruška, ti kar lepo počivaj, ostalo bo že počakalo, mene ful pedenajo in je prav fino user posted image , upam,da boš kmalu boljše!

tiasha77, jaz si moram poleg dojenja izčrpavati mleko in ga mali dajati še dodatno po flaši, ker prešibko sesa in tako premalo poje, po flaši pa je prisiljena pogoltniti in poje 3x več. samo da pridobi na moči in na teži,to je zdaj glavno, ima komaj 3kg, v sredo imamo naslednje tehtanje.
Najboljše,da vprašaš babico glede črpanja, pomojem si kar malo izčrpaj,da ne boš dobila mastitisa, po drugi strani pa se ti bo več mleka delalo...saj se bo stanje počasi normaliziralo, mendav prvem tednu pride naval mleka, verjetno pa je najboljše,da ga poje Zoja sproti, kako pogosto se dojita?
Jaz si črpam večkrat na dan, mleko kar šprica user posted image , juhu!

fajn cartajte!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
7.8.2006 8:39:35   
tiasha77
Zdravo!

Hruška - dobrodošla doma, zdaj se šele začne zares user posted image . Boš vidla, par dni traja, da najdete nek ritem, pa da spoznaš finte, v gospodinjstvu pa vse počaka, men je prav prišla moja mami, ki nam je kuhala kosilo, pa kej na hitro pospravla. Veliko počivaj in dosti pij, pa se bo tudi vnetje uredilo. 

Dojenje - Zoja je vsake 3 - 4 ure, ko se zbudi, ponoči pa še večkrat, ampak vseeno čutim polne prsi, pa malo so trde, tko da si jih takrat malo pomasiram in iztisnem, pa je bolje. Drugače se mi pa dogaja, da med dojenjem ful teče tudi iz druge, tko da se sama prazni. Misilim, da poje dovolj, saj je bila dovolj težka, pa tud po pamperskah vidim, da se širi čez trebušček. Sesalni refleks je po moje OK, samo včasih mamo malo težav s pristavljanjem, pa če ati pomaga, gre vse super! Prav fino, da so se spomnili na očetovski dopust user posted image , saj ko ju opazujem, ko ji npr. podira kupček al pa jo previja, sta tak luštna, da bi mi blo škoda, da bi to zamudil.

Miši - me veseli, da je mleka dovolj, pa upam da se sesanje še popravi. Drugač pa se ne sekirat zaradi teže, saj je imel moj mož, ko se je rodil tud slab sesalni refleks in je zgubljal na teži in celo pristal v bolnici, pa je zdaj kar konkreten, saj ima skoraj 100kg user posted image

Zdi se mi, da je zaenkrat večina punčk, zgleda da se njim res bolj mudi na svet kot fantkom user posted image .
Lepo se cartite, pa se tipkamo.T

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
7.8.2006 10:34:39   
piscancek
ojla mamiceuser posted image

vas je tako fajn brat. komaj že čakam, da me napadejo ta pravi popadki, ker teh lažnih imam že dost. Me sam zrajcajo, pol pa nič. Računam na polno luno, ki je v sredo, sicer imam pa še 13. dni časa. Sem pa zelo neučakana.

lepo se cartlajte, pa dojite, pa previjajte, pa puste se razvajat, sej si to zaslužiteuser posted image

_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 9:44:51   
Polly
Da še tukaj čestitam Busybee in njeni družinici!!!

V zgodnjih jutranjih urah je povila srčico Niko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Želim vam veliko cartanja!


_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 12:05:35   
tiasha77
Zdravo mamice!
To noč smo dobro spali, se je tamala zbudila samo enkrat, se na hitro najedla in spet spala naprej!user posted image
Včeraj smo se prvič kopali in je bilo prav zanimivo. Ko jo je patronažna sestra dala v vodo, se je najprej polulala in pokakala, pa smo lahko menjali vodouser posted image , potem pa je uživala. Na sprehodu smo tudi že bili, danes se kaže sončekuser posted image , ga bo treba izkoristit!

Busybee - čestitke še tukaj in upam da se nam kmalu pridružiš!

Piscancek - hvala za lepe želje, je res luštno, ko je porod že za tabo in mala pika doma. Upam, da boš kmalu dočakala prave popadke in se nam pridružila. Baje polna luna pomaga...

Lp, T

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 12:47:37   
miši
ČESTITKE busybee in saraja!!! kmalu se nam pridružita user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 15:16:17   
miši
ja pa še Vesni in Nei čestitamo user posted image user posted image

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 16:22:26   
nina64
Še tukaj čestitke vsem novopečenim mamicam user posted image .Uspelo vam je,enim hitreje drugim malo počasneje. Zdaj že imate svoje user posted image  v naročju in se čudite kako vam je uspelo na svet spravit tako zlatega in popolnega user posted image .Ja takšne pač smo mame.Vsem skupaj še enkrat čestitke,seveda tudi presrečnim očkom in starejšim bratcem in sestricam.

polly - tudi tebi in tvoji družinici iskrene čestitke.Sem zelo vesela ,da je z tvojo Pio vse ok.Naš Tim sicer ima eno malo luknico na srčku,ki pa je po besedah zdravnikov zgolj posledica prehitrega rojstva in se bo sčasoma sama zaprla.Upajmo, da res.

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 21:03:13   
žabica 24
Čestitke vsem avgustovskim mamicam in atijem za njihove sončke!!!  user posted image  user posted image  user posted image

Zdaj se je pa res sprožil pravi val porodov user posted image

Še malo pa bo na tem forumu zelo pestro, ko se nam pridružijo vse mamice!

(odgovor članu nina64)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
8.8.2006 23:22:31   
najina pikica*
user posted image ČESTITKE VESNA, NEI,SARAJ IN BUSYBEE TER OČKOM ZA MALE ŠTRUČKEuser posted image

pa je res mal smešno,kako se porodi vršijo najprej je naval nato mal počitka in spet naval,...user posted image

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
9.8.2006 10:56:50   
miši
juhu punce

mi smo danes takooo veseli user posted image , saj naša mala pridno pridobiva na teži in je imela danes 3170g, se mi je kar kamen odvalil od srca user posted image . Babica je imela zadnji obisk in nas je pohvalila, na začetku je kazalo kar slabo, tako da smo se res trudili, pa tudi kopali smo se danes in je prav uživala z na široko odprtimi očmi, tudi skremžila se nič ni. zdaj pa spi kot top.
Kako so kaj vaše štručke?

pozdravčke za vse!

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
9.8.2006 14:58:18   
Polly
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE Vesni, Sandri*, Saraji, Busybee, Nei in vsem, ki sem vas nehote spustila - vas je toliko user posted image .

Da se vam še jaz javim - moram izkoristit priložnost, ko je tavečja pri sosedih user posted image .
Včeraj je bila naša user posted image stara točno en teden; zvečer ji je odpadel krn (popek), tako da jo je lahko danes, ob prvem obisku, patronažna že skopala. Mala je zelo krepka (njene besede), saj že dviguje glavo in tako zdrži tudi nekaj sekund user posted image . Tako lepo je slišati, da je s sončico vse v redu, saj je še svež spomin na lani, ko je bila prvorojenka bolana na srčku in smo gledali na vsak gram, vdih, gib...
Pridno se dojimo in večino dneva prespimo. No, o nočeh pa bi lahko kaj več napisala user posted image , še posebno, ko vsi štirje spimo v isti sobi user posted image .

Včeraj sem naju že naročila na Uz kolkov, tako da bo mala takrat stara tri tedne. A so vašim user posted image delali UZ v porodnišnici? Pri dveh dneh je imela Pia IIa. Upam, da bo tokrat Ia, da mi ne bo treba revčke več široko povijat user posted image .


Nina64 - resnično me zelo veseli, da je tudi z vami vse tako kot je treba. Glede luknjice pa že zdravniki vedo, sicer bi vaju poslali naprej. Te majhne luknjice se res same zacelijo user posted image .
Miši - čestitke, le tako naprej user posted image


_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
9.8.2006 21:18:20   
žabica 24
Pozdravček vsem!
Tudi mi zelo lepo napredujemo. Zarja je težka že 1850g, in tudi ona se je včeraj prvič skopala!!! Je patronažna želela da preseže 2500g, zato je trajalo malo dlje. Je pa zelo uživala, dokler ji ni začela umivati laskov - potem pa je sledil krič, samo se je kr hitro pomirla.

Na njeno in mojo srečo ima kolke Ia, tako da je ne rabimo široko povijat - to bi bila šele veselica, ko se tako nerada previja user posted image

No na žalost je dojenje malo zaškripalo, mi na čase malo mleka "zmanjka" in smo se odločli, da ponoči 2 obroka nadomestimo s prematilom, pa smo vsi srečni in zadovoljni. Zarja pa sita user posted image

Ima pa tudi Zarja majhno luknjico na srčku - nič nenormalnega, pa šum se sliši, ampak je kardiologinja rekla, da bo to slej ko prej minlo. Upam da naslednjič več ne bo nobene sledi ošumu, ko gremo na kontrolo.

Mamice uživajte s svojimi sončki, lepo se cartajte, pa se beremo še kaj!

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
10.8.2006 8:56:07   
tiasha77
Zdravo!

Miši - super, me veseli, da mala pridno rasteuser posted image

Polly - fino, da vse poteka bez problemov, pa upam, da se tudi noči kmalu uredijouser posted image .

Mi smo imeli UZ kolkov v bolnišnici in so rekli, da je vse OK, tako da je ni treba široko povijati. Kopale smo se že dvakrat, prvič s patronažno in drugič tako, da je patronaža gledala, tamala ful uživa, še sploh, ko jo obrneš na trebuh! Noči so tudi pri nas zanimiveuser posted image .

Lep sončen pozdravček!T

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
10.8.2006 12:12:58   
Splet.Ka
Dober dan, mamice in sončki in tudi še čakajoče.

Najprej iskrene čestike vsem novim mamicamuser posted image

Mi smo kar ok, se navajamo na ritem od male. Ugotovili smo, da ob devetih nikakor ne moremo hodit spat, ker ima mala do polnoči vsak dan cel žuruser posted image .

Zanima me, ali še vedno dojite v leže? Jaz sem se tako navadila v porodnišnici, zdaj se mi pa zdi precej neroden položaj. Se bom verjetno kmalu odločila za sede.

Miši, čestitam za trud, ki se je takole obrestoval. Našo sončico bodo tehtali jutri, pa me tudi malo skrbi, ker precej poliva. user posted image  Upam, da bo številka čim višja.

Drugače pa menda prihaja mrzel vikend...madona, saj se je kurilna sezona komaj junija končala.

Uživajte in počivajteuser posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
10.8.2006 13:09:31   
tiasha77
Pozdravčke vsem!

Tako, pa smo s sprehoda! Po obilnem zajtrku je tamala celo pot prespala, zdaj smo spet jedla in ponovno spi, zgleda da jo je svež zrak utrudu:))

Hruska - jst dojim leže ponoči, ko jo vzamem k sebi v posteljo, drugače pa sede, mi je lažje, fino pa je, če ti na začetku nekdo pomaga, podstavit blazino pod roko,...

ČESTITKE PTICI IN DRUŽINICI!user posted image user posted image user posted image

ČESTITKE LEJLID IN DRUŽINICI!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?