|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 16:45:53   
Anonimen
Pozdravljene!

Naš mali ga tudi nekaj svira.Ga prime in kar noče spat. Dajejo ga krči ali pa se mu zdi da bi kakšno spnaje preskočil.

Danes smo šli malo ven. Zaenkrat še nismo predolgo zunaj. Očitno mu je bilo všeč.
Oblekla sem ga v dvojne rokavčke, hlačke na ručke in copatke ter kapico.PAtronažna je rekla, da je to dovolj v tej vročini. KAr je preveč je preveč. Od svakinje hčera je vedno preveč oblečena in je čist zakuhana v vozičku od vročine. Ne razumem takih mamic, še posebej ker je ona medicinsla sestra.Zdi se mi da bi še toliko bolj morala vedeti kako otroka obleči oz. če je preveč ali premalo.

Midva s sesanjem nimama problemov. PRoblem je v tem ko sem jaz že skoraj izgubila vso mleko. Ali morda veste kaj poveča količino mleka?

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 18:56:48   
miši
Ptica, količino mleka poveča sesanje, poskusi še s črpanjem, tako se ti bo več mleka tvorilo. jaz si dam tudi v modrček obkladke (tisti modri geli), tople in zaenkrat nimam problemov. pa seveda, dobro jej in veliko pij.

Naša ga zdaj malo svira s sesanjem, kot da se noče priklopit, se vsa razkuri in razjezi in potem sploh ni šans, da bi vlekla....se trudimo, upam,da bo šlo.

kar se oblačenja tiče, jaz delam čisto po občutku, saj se takoj vidi, kdaj je pikici vroče pa kdaj jo zebe (mrzel nosek in nogice). pomembno je tut, da v stanovanju ni prevroče ali premraz.

pozdravčki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 19:17:58   
najina pikica*
ojle
ptica-tudi moj nik je imel na začetku zelo zelo hude krče.user posted image na začetku smo uporabljali aptamil in ga zaradi kolikov smo zamenjali z novalakom proti kolikom,tako da smo se jih končno rešili.user posted image zdaj smo novalak zamenjali s humano 1.poskusi morda vama pomaga!!!user posted image
ld

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 20:28:55   
Tiamo
Da se spet malo vmešam, Hruška ve kakšne krče sem pretpela z mojo punčko, dojila sem samo 10 dni in dodajala, po Aptamilu-krči za znort, po Novolacu proti krčem-zaprtje, po Hipp1 (iz Mullerja-je nemški, v sparu in drugot prodajajo Avstrijski Hipp) so se krči nekako umirili oz. so se pojavili samo zvečer, kake 15min do 30 min. Prej so se krči pojavljaji po vsakem hranjenju in to so trajali 2 uri oz. skoraj do naslednjega hranjenja. Uglavnem pa morate najti pravo mleko, ki ustreza vašim user posted image . Pa še to, če ..adaptirano mleko lahko menjate po milji volji čez noč in ga morate dajati vsaj tri dni, da vidite rezultate. čim več prespanih noči in čim manj krčkov 

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 21:25:26   
žabica 24
Pozdravček!

Glede krčev imamo mi zgleda srečo, saj je v splošnem ne mučijo, kakšen dan je mogoče izjema, to pa je tudi vse. Upam da bo tako ostalo! Sicer pa pije moje mleko, dodajam pa prematil, pa ji odgovarja. Hranim pa jo ponavadi na 3 ure, se pa zgodi da še bolj pogosto!

Na sprehodih smo kolikor nam vreme dopušča in takrat Zarja zelo uživa, ponavadi tako ali tako zaspi. Pri nas so problem zdravniki. Vsaki teden imamo en pregled in danes je bil tisti ta najhujši - okulist! Mislim da je Zarji vedno žal, da se ji je tako mudilo na naš svet, ko ji po očkah šarijo user posted image
Ampak danes je bil izvid zelo dober in kot kaže bomo počasi zaključili z obiski pri okulistu zaključili. Samo problem je v tem, da nam en tak pregled totalno poruši ritem, in danes je potem cel dan prebedela in bi samo jedla, česar pa ji tudi skoraj ne morem ugodit!

Zdaj nas čaka drug teden le še naš pediater in razvojna potem pa upam da bomo imali malo miru pred zdravniki!

No zdaj pa gremo spat! Lepo se imejte pa fejst pocartajte vaše sončke!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 12:02:05   
andrejaz
Ojla

Naša Sara je pa stara že 19 dni. Je začela tudi že malo več spati. Tudi njo so zadnje dva dni nekaj matrali krči. Pa smo ugotovili, da je najbrž zaradi tega ker sem jaz jedla paradajz. 

Miši – kapljic AD3 še nimamo – jih dobimo na pregledu pri 1 mesecu.

Mi smo sedaj kar veliko zunaj- po kakšni 2 uri popoldan. Gremo na sprehod z vozičkom,  ko gremo po ta večjega v vrtec, in nato gremo vsi skupaj na igrišče ali pa okoli na sprehod.

Jaz sem jo imela v teh sončnih popoldnevih za ven oblečeno tako kot jo imam oblečeno doma in sicer dvoje dolge rokave, plišaste žabice in copatke. Ker imamo doma precej hladno je doma pokrita še z dekico oz. kovtrčkom, zunaj v vozičku pa ni nič pokrita oz. mogoče s tanko dekico če ni sončka. Kapico pa sem ji dala gor samo takrat ko je pihalo, drugače pa ji kapice ne dam če je zunaj sonček in več kot 20 stopinj.

Žabica 24 – upam da čimprej zaključite z zdravniki. Tudi mi smo imeli pri ta starejšem ko je bil še dojenček kar velikokrat porušen ritem, ko smo ga morali kar naprej voziti k ortopedu. Pa se mi zdi, da on ni imel toliko porušen ritem kot sem ga imela šele jaz. Dojenje v čakalnici res ni bilo prijetno, pa otroka slačit in mu longete povijat, ko je dobro zaspal,…

A se vašim dojenčkom že čisti koža na obrazu? Moja Sara počasi postaja pubertetnica – ima že kar nekaj drobnih mazolčkov.

Stuhica – nič še nisi sporočila kako je s tvojo nosečniško sladkorno – a je izginila?

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 12:16:21   
Splet.Ka
Ojla.

A gre tudi vam čas tako hitro? Meni dnevi kar minevajo. In čez dva dni bo princeska stara že 4 tedne!user posted image

Drugače nam je pa včeraj mala pokazala, kako je, če dojenček bruha v loku. Na srečo je bruhala samo enkrat, je bla pa prav boga, špricalo je iz vseh lukenj... Sem ugotavljala, kaj ji ni pasalo....mogoče kapljice proti krčem, ki sem ji jih prvič dala?user posted image

Danes jo spet matrajo krčki, tako da se od 6.30 zjutraj večinoma crklja, spala je le kako urico (tolk, da sem šibala pod tuš in si naredila zajtrkuser posted image ). Upam, da se bo to rundo naspalauser posted image .

Žabica, čim prej opravite z zdravniki. Verjamem, da imate čisto porušen ritem!

Ali se vaši sončki kaj obračajo v postelji? Jaz prisežem, da jo vedno dam na bok im malo naprej nagnem, pa zadaj ji naredim precej močno oporo. Dobim jo pa nekje na sredini posteljice na hrbtuuser posted image .

Lepo se imejte. Jaz bom izkorstila princeskin počitek in si ga bom še jaz privoščila...da mi ne zmanjka mleka.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 12:22:57   
najina pikica*
ojle punce in sončki
res je kot pravi tia74,moraš najti mleko,ki ustreza tvojem malčku...in upaš na čim hitrejšo srečo,da ga najdeš user posted image
midva z mojim nikom,pa sva imela včeraj kontrolo pri kardiologu zaradi šumčka na srčku user posted image ,najprej sva cel dopoldne preživela na pediatrični kl.,še dobe da sem vzela dovol hrane seboj,pal pa še izvidi niso nevem kako briljantni user posted image user posted image user posted image
šumček ga še vedno spremlja in kardiolog meni,da je malo verjetnosti,glede na to da je luknica kar velika,da bi se zacelila sama.razložil mi je in me malo potolažil,da imajo to prirojeno napako večina dojenčkov,kar 80%,vendar da se pri nekaterih zaceli samo,pri nekaterih pa s posegom user posted image .to ga sicer v prvi polovici življenja nej nebi oviralo,težave nastopijo okoli 40-tega leta,....poseg se opravi pred vstopom v šolo se pravi okoli 5-6 leta,če se zanj odloćiš seveda!kontrolo imava  čez 1 leto in takrat upava na čudežuser posted image
no kaj pa kej  danes delate k je bol tako oblačno vreme,mi smo se dop že potepali z nikom in user posted image  smo bili na doooolgem sprehodu.
danes pop pa imam prvi pregled po pdp pri ginekologinji,upam da je tam doli vse ok in vse na svojem mestu user posted image
ld kolikor se le da.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 12:40:43   
Nea
Nam pa je včeraj končno odpadel popek. Se je že fajn vleklo (16 dni). Zdaj pa moramo pazit na infekcije, ga fajn sušit in čistit.

Ptica, jej tople juhice, pij tople čaje (npr kamiličnega) in se izogibaj čaja od mente. Baje da menta znižuje količino mleka. Eni pravijo, da je dobro piti brezalkoholno pivo. Ne vem če to drži, ampak so meni juhice vedno pomagale.
V lekarnah pa verjetno dobiš čaj za dojenje.

Mi smo drugače dobro, edino da zvečer zaspimo šele okrog 1-ih. Malo nas mučijo krčki, malo predoživljamo dnevna dogajanja... potem pa zaspimo in smo mirni do 6-ih zjutraj, se napapcamo in nadaljujemo do 8-ih... ampak le v primeru ko starejša pupika spi do 8 user posted image Drugače pa smo že ob 7h na nogah.

najina pikica držim pesti da se bo šum sam odpravil

Mi smo do zdaj šli samo dvakrat na sprehod. Vreme je obupno. Temperature zjutraj so samo 11C, popoldan pa celih 20 user posted image in če ne dežuje potem pa fejst veter piha in smo potem raje doma. Imamo pa majhen vrt in ko sonček pokuka ven, sedimo na vrtu. Res upam, da bo kmalu vsaj malo topleje

Lep pozdrav,
Nea

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 14:08:12   
tiasha77
Zdravo!

Mi bomo tudi čez dva dni stari že 4 tedne. Jutri imamo prvi pregled pri pediatru, me prav zanima koliko je zrasla in se zredila, ker je patronaža ni nič vagala, tko da ostane samo ocena na učke:)) Nekatere cotke so že premale, smo pa imeli tudi samo body s kratkimi rokavi, ko je bila zunaj, ko je bila sparina (nedelja in ostale dni), drugače jo pa oblečem en body z dolgimi rokavi, pa hlačke, če kam gremo ven pa še ene dolge rokave in copatke oz. štumfke, pokrita je pa s tetra plenico ali pa dekico, odvisno od temperatur.

Osebno smo tudi dobili danes po pošti, slikat smo se šli k fotografu, ker pr nas drugač baje komplicirajo in je res prava umetnost dobit eno luštno slikico, naša tudi zgleda jezna:)) Osebna pa velja pet let, kar ne morem verjet, ko se pa otrok iz dneva v dan spreminja.

Najinapikica - držim pesti, da šum izgine, pa da kmalu končate z zdravniki.

Takole punce, naša user posted image  spi, jst pa šibam kuhat kosilo, ker pridejo sorodniki! Lp, T

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 16:14:32   
Polly
Pravkar smo z Uz kolkov; vse super, tako da ni treba več široko povijat user posted image .

najina pikica - popolnoma te razumem user posted image . Naši taveliki so tretji dan po rojstvu odkrili, da je "nekaj narobe s srčkom". Ampak zdaj je vse za nami, tudi operacija, ki jo je imela pri šestih mesecih.
Držim pesti, da bo naslednji izvid BP!!! Katerega kardiologa pa imate?


_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 18:08:07   
Busybee
najina pikica* držim pesti, da se bo vse uredilo s srčkom.

Naša mala ima očitno že puberteto. se ji je naredilo milijon belih pikic. Ne vem ali se ji čisti koža, ali pa je to reakcija na moje antibiotike.

Drugače gre pa danes na prvo zabavo. Sestrična je rodila in imamo meeting zvečer. Hvala bogu je to v sosednji ulici, tako da nama ni treba ostati doma. Sem že vse naumila. ob 7 se previjeva in nahraniva, potem smo pa itak do 10 že zdavanja spet doma, tako da nima podrtega ritma.

Popoldan sva šli na sprehod dolg kake 45 min, pa še user posted image  sva vzeli s seboj in je bil zelo priden.

V lj so UZ kolkov naredili že v porodnišnici, tako da od takrat ni potrebno povijati široko.

Naš izbrani pediater gre pa v začetku septembra še na dopust, takod a ga imava šele 19/9.

Nika se je do sedaj enkrat zavrtela v postelji na hrbet. Sem se kar malo ustrašila ko sem videla, da leži drugače kot pa sem jo jaz pustila. Je morala zelo migat, ker jo imam zadelano s tisto oporo, ki se jo da kupit v Pikapolonci.


LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
23.8.2006 22:51:17   
miši
najina pikica, držim pesti, da se bo vaš srček kmalu pozdravil in da bo zrasel v fejst korenjaka user posted image

hruška, ej, tudi naša dela akrobacije v posteljici, zadnjič se mi je obrnila za 90°5, ful z nogicam brca in ji nekako uspe pa dostikrat ima glavo tako naravnost, kljub opori. se mi zdi,da imata najini dve pikici zelo podobne težave. tudi naša noro poliva, bruha, sicer v loku še ni, je pa blo nekaj podobnega.

tiasha77, dobro opravita jutri!

andrejaz,busybee, naša ima samo ene par belih pikic, verjetno še pridejo...kaj pa laski, kdaj začnejo odpadat?

punce, saj AD3 kapljice dajete postopoma ane? meni je tašča (farmacevtka) rekla, da naj začnem z eno kapljico in naj na 4 dni povečujem dozo, menda tako lažje prenašajo. naši zaenkrat ni blo nič.

pozdravčki za vse!

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
24.8.2006 9:15:10   
Splet.Ka
Dobro jutro!

Naša princeska bi se danes morala rodit, bo pa jutri dopolnila že 4 tedneuser posted image

Najina pikica, tudi jaz držim pesti za čudež. Če bo potrebna operacija, bomo pa še enkrat držale pesti. Vem, da vam je hudo, ampak glavno, da se uredi in da bo srček brez luknjice!user posted image

Mozoljčki...naša ima par belih pikic po obrazu. Verjetno je to to. Laski ji še ne odpadajo (a to nujno odpadejo?), so se pa iz črnih spremenili v rjaveuser posted image

Busybee, kako je bilo na zabavi? Mi smo šli tudi prejšnji teden k mami na rojstni dan. Sem vse lepo splanirala, kdaj se bomo previjali, dojili, podirali kupčka in šli...no, na koncu smo prišli z enourno zamudouser posted image . Princeska je bila bolj lačna kot ponavadi...po prvem podiranju kupčka je še enkrat hotla jest, potem se je pokakala in sem jo previla, potem, ko je bila oblečena, je pa še vse pobruhala, ker smo jo previjali po jedi...user posted image

Mi smo šli pa včeraj prvič ven jest...v gostilnico na pico. Princeska je pridno spala tisto urico (cel dan namreč ni)...proti koncu se je odločila, da bi cuzala (po eni uri), pa smo ji dali dudo in je spala naprej...

Miši, res mamo podobne probleme, he he. Za kapljice pa ne vem, naš pediater je še na dopustuuser posted image

Lep dan vam želimuser posted image

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
24.8.2006 9:57:19   
Busybee
zabava je bila v redu - sva bili bolj midve v središču pozornosti kot novo pečeni očka. Ampak smo bili tam samo kake 45 min, ker potem je začel mrak padat - dekica postajati vlažna, pa še zbudila se je.

danes sem jo prvič skopala, seveda pod budnim očesom patronažne. me je bilo pošteno strah, da mi ne bo kam zdrsnila.

teža ji je šla sedaj tudi kar lepo gor, tako da ima sedaj 3430g.

kar se pikic tiče, pa je patronažna rekla, da je možno, da so od sadnega jogurta, v katerem so tudi jagode!

no za zdaj je to vse!

ker se je Nika pritoževala nad tem, da je sama v dnevni - košarka jo dolgočasi - sedaj tole skupaj piševa. pošilja lepe pozdravčke vsem malim rakom in rakicam ter levčkom in levinjam!

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
24.8.2006 19:17:31   
stuhica
Ojla!

oh sem si mgla kr cajt vzet da sem vse prebrala!

KRČI naš sploh ne vem a jih ima kaj al ne drgač kr fajn spi, odločla sem se da ga ponoč sploh ne zbujam več če spi naj spi!Samno dans mi ga je popoldne neki biksal zdej pa ne vem al zato ker so ga ene bejbe zbudile k so ga gledale, pa ravno z sprehoda smo pršli pol pa še 3 ure ni hotu zaspat! Pa samo cuzal bi, smo se 3 X rkopl na joške....

POLIVANJE in bruhanje  KUPČKI z našim mamo problemček ker kupčkov skori redko da jih sploh odre! Včash se m,u začne kolcat pol ga pa tko težko gledam sme pa pogruntala da če ga še mal na joške prklopm da pol počas neha!

Bruhamo tko kokr kdaj poliva pa tud skoz! je pa tko da jest morm še kr imet nastavk vsaj na začetku pr dojenju potem pa steče tud brez nastavka!A ve še uporabljate nastavke al nič več? Nekdo mi je rekel da otrok če cuza skoz nastavek ful  manj poje A je to res ma ktera podobno izkušnjo!?user posted image user posted image

KAAPLJIcE AD3 a je ktera tud že slišala da so ene avstrijske kapljice veliko boljše  da boaje otroc nimajo pol nobbenih krčkov po njih!*? Jest bom v posvetovalnici ko bomo šli čez 10 dni mal popvprašala da vidm!

SPREHODI ma jest ne vem se mi zdi da sem našga sončka dons zgori mal preveč oblekla je bil ves prekuhan! a ve imate tud sam body s kratkimi rokavi če je vroče!? Jest ga mam doma ponavad zdej kr v enem bodyu z dolgimi(če je hladneje še eno majčko čez) pa plišaste hlačke! pa seveda na nogicah copatke! Kapico bobažno dam sam če gremo ven pa je don s bil ves prešvican v glavo, laski čćist mokri tko da če bo še tko toplo mu jo nam več oblačla!  a ve kej pokrijete vaše malčke s kako pleničko čez da se ne vidijo?

ENEERGIJA a vam kej energije zmanjkuje? Mislim a je bla ktera že kak dan zmatrana? Mene je zanč čist zmanjkovalo ko sem ga dojila, sme že jest skor spala zraven ( dojenje traja po 20  min na vsaki joški). Sem včeri prav šla tud jest počivat za eno uro, pa zdele ko tole napišem bom šla spet dokler še spi da bova skupi spala. Sva pa ta teden sama samcata naš dragi očka je začel delat tko da ga ni po cele dneve! user posted image No ja kaj čmo nekdo mora za pleničke služt!!

MLEKO jest mislim sicer da ga imam dovolj, me pa skrbi k gunih patronažnih tetk ni nič več na spregled- tehtal smo se pa samo  2x, zdej pa nič ne vem kolk smo se kaj zredil! Pomoje da sicer dobi zadsti. Imam drgač kuipljeno hrano od novalaca za vsak slučaj, ampak me pa zanima ve ki dodajate kako ste vedle da morte dodajat!?


Tolk za zdej se ob priliki še oglasim?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
24.8.2006 22:18:51   
nina64
Lep pozdravček vsem mamicam in seveda malim user posted image .Berem, da imamo vse mamice bolj ali manj iste male težavice, ki pa bodo ene prej druge kasneje tudi izvenele.
Polly - zdaj mi je pa tvoj podpis že malo bolj všeč user posted image .Upam ,da sta tvoji pikici vredu, predvsem ta starejša.

AD3 kapljice imamo mi že odkar smo prišli iz bolnišnice in sicer 1x na dan dve kapljici.V Avstriji se dobijo Oleovit D3 kapljice namesto naših AD3.So pa avstrijske kapljice brez A vit.,- ta bi naj povzročal krče pri user posted image .

Jaz mojemu user posted image  ne dajem kapice na glavo, če ga peljem na sprehod in leži v vozičku.Edino ene 3x ko je res zelo pihalo.Zaenkrat ga oblačim v ene dolge rokave in po potrebi v jopico.

Tudi mi se ubadamo z kar pogostimi krči.Velikokrat ga začnejo matrat že med samim hranjenjem in posledično seveda potem noče več jest.Ponavadi traja naše hranjenje najmanj  pol ure pa vse tja do cele ure.Preizkusili smo že kar nekaj kapljic, do zdaj vetrovne kaplice koroških lekarn - se mi zdi da malo je le bilo bolše. Danes pa smo začeli z Lefaxin kapl. iz Avstrije.Na enem izmed sosednjih forumov sem tudi prebrala da pomaga skisano kravje mleko,ki ga položiš na trebušček.Danes smo probali tudi to in zdaj čakamo na prve rezultate.

žabica 24 - tudi mi hodimo na kontrole k okulistu.Do zdaj smo imeli 2x na teden ko.,zdaj pa samo 1x na teden.Naš Tim je nedonošenček in imamo zato te ko.Kaj pa je pri vas narobe - upam da nič kaj zelo resnega.Vse dobro vam želim.

najina pikica - tudi Tim ima luknico v srčku,ki bi naj bila posledica prezgodnjega poroda.Do enega leta starosti se lahko še marsikaj zaraste - tudi ta luknica ki vas skrbi.Držim pesti.

Vse dobro tudi vsem ostalim mamicam in vašim sončkom.  

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
25.8.2006 8:28:02   
Splet.Ka
Dobro jutro!

Pri nas je celo noč deževalo, zdajle zjutraj pa sije sonceuser posted image . Sem ful vesela, ker bomo šli lahko brez komplikacij na sprehod.

Stuhica, tudi moj user posted image  je moral nazaj v službo...ko je bil doma, je blo tako luštno, da bi ga kar obdržala domauser posted image .

Energije...jaz jo imam kakšno uro ful, vmes me pa včasih kar zmanjka, če princeska seveda spi. 

Včeraj čez dan je kar precej jokala zaradi krčkov, sploh ni spala, potem pa je malo pred polnočjo le zaprla učke in spala do 6.30. Pa je tudi nisem budila.

Lepo se imejte s svojimi sončki!

(odgovor članu nina64)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
25.8.2006 9:39:37   
žabica 24
Najina pikica - vem da ne pomaga kaj dost, pa da te je normalno strah kako bo s Timovim srčkom, samo ti lahko dam primer moje nečakinje, ki so ji pri 2 pregledu rekli, da je tako hudo, da bo morala na operacijo takoj po dopolnjenem 1 letu, pa se je pri 1 letu zadeva začela popravljat, pri letu in pol pa se je luknjica že skoraj čisto zarasla - čeprav je bila kardiologinja prepričana, da bo operacija potrebna! Tako da samo pogumno, to se lahko pri takih malih borcih še vse popravi!!!

AD3 so tudi nam dali že porodnišnici, jemo pa 3 kapljice na dan, pa jih Zarja prav rada poliže, pa tudi krči je ne dajejo po teh kapljicah!

Nina64 tudi naša Zarja je nedonošenček (32t GS) in so to bolj preventivni pregledi! Samo kaže da bodo očke ok! Bolj me skrbi UZ glavice! Tam pa slika ni takšna kot bi morala bit, samo še ni kaj kritičnega. Samo dr. Burja je optimist in pravi da se to lahko vse sporihta!

Joj kaj se pa energije tiče je pa bolj tako! Čez dan je naberem, ponoči pa me ful muči. Zarja še vedno papca na tri ure, tako da se vsaki 2 uri in pol vstajava. Je pa imela zadnjič neko čudno noč - vsako uro in pol je bil lačen krič! Potem pe sem bila zjutraj kot da bi me nekdo po glavi mahnil.
Upam da bo počasi začela bolj dolgo spat ponoči! Sicer bomo začeli prakticirat dolge večerne sprehode - ti jo kr utrudijo, čeprav celo pot prespi!

No lepo se imejte, pa le pocartajte svoje sončke v tem deževnem dnevu

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
25.8.2006 11:52:54   
Anonimen
Pozdravljene!

Ravnokar smo tudi mi prišli iz sprehoda. Našega LUkca, že celo jutro dajejo krči in potem ne more zaspat. Sedaj ko smo pa prišli iz sprehoda pa spi kot angelček. Uporabljamo vetrovne kapljice koroških lekarn. Čeprav menda pravijo, da so kapljice dravograjskih lekarn še boljše. Ne vem. Očitno ob treba poskusit tudi te.

Kar se tiče energije. JAz jo dopoldne še nekaj imam potem sem pa čisto zanič. Ko ta mali po kosilu zaspi, zaspim tudi jaz. Ker drugače me p alahko pelejo sam na Pohorski dvorec. Dobro je to,da ponoči spi po tri ali štiri ure skupaj.

Zanima me, kako spraviti slikico pod vaše ime? Saj vem, da se je že o tem pisalo ampak sem pozabila.

Pa še to! Kdaj peljati naše sončke na kakšno daljšo pot v avtu?

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Busybee)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
25.8.2006 15:27:03   
Busybee
Jaz sem pa danes izčrpala vso energijo, ki sem jo imela pa še uno za naslednji teden.

Najprej pes: ves povit, ker je dobil v taco neko travo ali trn in se mu je zagnojilo in so mu to ven vlekli.

Potem Nika: je imela malo zamašen nosek in ji moram dajati fiziološko, da se ji raztopi vsa ta navlaka v nosku.

Potem pa še moj mož: ko je prišel iz lekrane s fiziološko za Niko, je na pločniku pred hišo eni ženski zagorel avto in ga je šel gasiti in mu je cev od gasilnega aparata ušla iz rok in direkt v faco, tako da ga je tašča morala peljati najprej na urgenco, potem pa še v LJ na okolistično. Sedaj ima 2 kapljice na vsako uro in oči rdeče ko najbolj zrel paradižnik. Jutro zjutraj pa mora nazaj na kontrolo, ker se kemična reakcija lahko razvije šele ponoči.

No in to je bilo moje dopoldne!

Stanovanju nama je full smredelo po zažganem, tako da sem klicala očija, da me je prišel iskat, da sva šle z Niko k mojim staršem, vsaj toliko, da se je tu vse razluftalo.

Zdaj grem pa najprej user posted image  kaplice v oči dat, potem pa user posted image  previt in nahranit. Vmes bom pa gledala Gilmore Girls na HRT2.

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
25.8.2006 19:19:11   
miši
busybee, waw, res si imela pestro, se dogaja kaj user posted image .

kar se energije tiče, sem že skoraj na zeleni veji, kake 14 dni nazaj pa je bla kriza pa enkrat, ko sva bli čisto sami skoraj cel dan...sem skoraj dol padla, ker mala ni nič spala in sem kar kinkala pri hranjenju...zdaj pa je boljše in že počnem vse sorte zraven, če je čas seveda.

jutri imamo namen iti malo v Bohinj, gremo prvič malo dlje z avtom in že zdaj vidim,da je to cel projekt. kaj vse vzamete s sabo??? Glede na to, da se naša zna pokakati skoraj do sredine hrbta, moram imeti s sabo vse kompletno za preoblečt, pleničko, robčke, flaško z mlekom, dudo, kapico...upam,da bo pridna in da ne bo kaj protestirala. ziher bo veselo, mama mia user posted image .
 
povejte mi, a kaj pogrešate user posted image  ? jaz že komaj čakam na pregled (še dober teden) potem akcijaaaaaaa user posted image user posted image user posted image .
 
lepo bodite!

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
26.8.2006 8:17:07   
Splet.Ka
Kako ste kaj danes?

Jaz vedno pravim, da je pri nas pestro, ko pa berem vaše poste, pa ugotavljam, da sploh ni tako pestro...

Busybee, joj joj... verjamem, da si iztrošila vso možno energijo. Upam, da ste prezračili stanovanje in da je z user posted image  inuser posted image  vse ok! In da ste imeli mirno noč!

Miši, ko gremo mi na teren, jaz v nahrbtnik spakiram vse za preoblečt, cel komplet, previjalno podlogo (imam tisto iz Niveinega nahrbtnika in tiste za enkratno uporabo in Muellerja ali DMja), 4 pamperske, 2 tetra plenici, oljček in krpice za rito čistit, zloženčke in fiziološko, hladilno mazilo, vrečke za umazane plenice.  Dudo imam pa itak v svoji torbi...bi jo lahko kar na mobitel navezala, da bi bla vedno pri roki. Lepo se imejte na izletu, mi gremo v Bohinj jutri!

Povejte mi, kako se kaj prehranjujete. user posted image Jeste kaj svežega sadja in zelenjave? Jaz imam občutek, da princesko zvija ne glede na to, kaj jem. Dobro, ravno fižola se ne napokam. Ampak nič bolj je ne zvija, kadar pojem kakšno sveže sadje in malo več solate. Predvsem sadje fuuul pogrešam.

A je katera že oddala papirje za otroški dodatek? Zanima me tisti del o dohodkih...a te podatke, ki so pod šiframi, naj bi človek dobil iz dohodninske odločbe al kako...al naj vpišem lepo tisto, kar sem za dohodnino vpisala... A moram to potem kaj v službo pošiljat potrdit?

Želim vam zanimiv vikend! Uživajte!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
26.8.2006 10:22:44   
Anonimen
POzdravljene!

Busybee to je bilo pa res grozno dopoldne. Upam, da se bo kmalu vse noramliziralo.

Miši, tudi pri nas že prav komaj čakamo posteljno telovadbo. Mapak še kmalu ne bo nič, ko imam šele v sredini septembra pregled. Pa saj bo hitro minilo.

Hruška jaz bom verejtno v ponedeljek nesla papirje na CSD ,ko  bom glih v mestu. Neke papirje sem morala potrditi v službi. ISte kot za porodniško, sam da tam obkrožiš zdaj za nego in varstvo otroka. Kar se pa ostalega tiče bom pa še pregledala. Pravijo, da po svežem sadju še bolj zvija naše sončke. Menda se ne priporoča solata in nasploh sveže sadje. Bolj kompoti n podobno. ČEpšrav ne razumem, da smo v porodnišnici dobili za vsak obrok zeleno oslato in tudi kakšno jabolko. Jaz se poskušam res temu malo izogibat, ker našeg aže tako zvija, da je joj.

Mi gremo pa danes na piknik. Šli bomo samo malo pogledat in kar kmalu domov. Edino če bo sonček, bomo pa ostali dlje.

Lep pozdrav vsem

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
26.8.2006 11:09:25   
Busybee
Smo ravno iz očesene, kjer je imel user posted image  kontrolo. En teden mora dobivat še kapljice in zvečer mazilo. Je prav smešno, ker se z njim pregovarjam huje kot z majhnim otrokom - ima full paranojo pred kapljicami. Drugače je pa hvala bogu vse o.k.

Kar se sadja tiče - full pogrešam jabolka, ampak se jih svežih ne upam jest. Danes sem se odločila, da si bom naredila čežano iz njih.
Žalostna sem tudi zaradi sadnih jogurtov, ji tudi ne naredijo dobro. Ji pa ni nič če jem kruh namazan z marelčno marmelado, niti če pijem kavo.

Za na pot tudi jaz zapokam vse akr mi pride pod roko, le da do sedaj nismo nikamor še tako šli, razen do mojih staršev, tam so pa itak čisti fanatiki in ima mala sobo bolj zrihtano kot doma, tako da imam vse tam. Nisem pa pomislila na potovalno podlogo za previjanje - te pa sploh nima.

Drugače imam pa feeling, da mi je začelo primanjkovati mleka. Mala poje na 3 ure od 100 - 110 ml in ga zvečer (tisti obrok okoli 19.00) definitivno nimam toliko. A potem ji lahko začnem dodajat aptimil za tisti obrok in potem ponoči normalno spet moje mleko ali se to ne sme mešat?

Kar se tiče user posted image  sem že prav obupana, ampak moramo še malo počakati, ker imam pregled šele 20/9.

Miši: upam, da vam je vreme naklonjeno in da uživate v Bohinju. Jaz sem bila tam samo 1x s šolo v 6. razredu in vsako poletje težim user posted image  kdaj bova šla, pa kao nikoli ni primeren čas. Upam, da sedaj ko imava otroko bova vsaj njo peljala.

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?