|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
27.8.2006 15:18:41   
melitkica
Pozdravljene novopečene mamice!

Pa se vam lahko pridružim! user posted image Čeprav je moja Azra danes stara 11 dni, sem komaj zdaj našla čas, da malo počvekam z vami. Porodno zgodbo pa vam napišem drugič. Danes je dan, ko lahko po dolgem času sedim, prej nisem mogla zaradi šivov. Sem prav vesela. Z Azro sve odlično, lovive se še glede dojenja (mislim,da nama gre iz ure v uro boljše), spi (le redkokdaj ne, ker jo matra kupček - podreti ga je cela umetnostuser posted image ). Je pa zelo naporno, mislim na ritem dojenja, previjanja, ponovnega dojenja, podiranja kupčka in vse jovo na novo!  Zunaj smo bili dvakrat, danes bo tretjič a ne za dolgo, ker ima vneto levo učko in ji izpiram s kamilicami. Z dragim jo tehtava skoraj vsak dan in se pridno redi. Tudi po ličkah se pozna. Tudi jaz imam zelo male bradavice in moram uporabljati nastavke, včasih poskusim brez njih in nama tudi že gre. Desno bradavico pa imam tako bolečo, še iz porodnišnice, da brez nastavka ne bi bilo dojenja.

Drage mamice in sončki, zdaj se bom poslovila od vas in upam, da je za začetek dovolj, ker se mi mudi k Azri, ker bomo šli na sončka.

LP, Melita

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
27.8.2006 20:00:03   
piscancek
pozdravljene mamice, zdaj se vam tud js pridružujemuser posted image

v soboto 19.8. se nama je ob 4:45 rodila princeska Ajda. Dojenje nama je zelo dobro steklo, upam da bo tako tud naprej. Pridno spi, prebuja se na 3,5-4 ure.
Res je zelo pridna, se kr bojim kakih krčov.
Včeri smo bili prvič na sprehodu in na obisku pri mojih.Je bilo zelo fajn, ampak zvečer, ko smo prišli domov, sem bila zelo izčrpana. Sem imela vročino in glavobol. Res nisem kaj dost počivala.
Sploh pa si ne znam predstavljat, kako bi bilo, če P ne bi bilo doma. Hvala bogu za očetovski dopust. Res lahk sam ležim, ker je zelo pridn in nama pedene spredaj in zadaj.user posted image
Me šivi še mal bolijo, prve dni je bilo kr hudo. Sedet še ne morem čist vredu, še vedno vlačim šlauf s sabo.

V petek je bila prvič na obisku patronažna, jutri spet pride. Naša princeska Ajda ima vneto desno očko, se mi ful smili, je čist zalepljena. Sem vprašala patronažno, če lahk s kamilicami umivam, pa je rekla, da ne in da naj sam s prekuhano vodo. Js sem ji pol še mleko brizgala v očko, pa nič bolje. Če še ne bo bolje, bo dobla kapljice. A ima katera izkušnje s temi kapljicami oz. vnetimi očkami. Mogoče ste že to že predebatirale, ampak nisem vas brala, sam mal sem na hitrco preletela.



_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
27.8.2006 22:02:19   
miši
melitkica in piščanček, no pa sta se nam pridružili, super, prvih 14 dni je blo meni najbolj napornih, potem pa si že skoraj na zeleni veji...res pa je treba počivat in se pazit, da ne bi prišlo do kakšne večje krvavitve (imam kolegico,ki se ji je to zgodilo). ja res, tudi jaz si ne predstavljam prvih dni brez mojega user posted image , super tale očetovski dopust.
učke sem jaz sprala s fiziološko, daš na vatko in obrišeš, pri nas je bilo v enem dnevu ok.

mi smo bili v soboto na izletu v Bohinju, nam je prav pasalo, Ajda je bla ful pridna, večinoma je kar spala, tako da sva midva res uživala, ona pa tut. morma povedat,da nisem rabila nobene rezervne stvari iz ruzaka, samo cunco in dudo user posted image .

upam,da ste imele tut ve lep vikend,
pozdravčke za vse!

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 10:13:34   
tiasha77
Zdravo!

melitkica in piscancek - dobrodošli spet med nami, ja prvi dnevi oz. tedni so kar naporni, je treba čim več počivat, sploh ko otrok spi. Je pa res da je očetovski dopust fajn stvar in vsaka pomoč pride prav, saj je že z dojenjem, previjanjem, podiranjem kupčka dost dela, da ne govorimo o kakih obiskih, ki jih je treba popedenat, gospodinjstvo pa itak počaka. Men je ful pomagala mami, je kuhala kosilo,...

V četrtek smo bili pri pediatru, v 4 tednih smo zrastli za 3cm in dobili cca 800g, kar je super, saj sem se bala, da ne dobi dovolj mleka, tko zdaj je naša punca že prava velikanka:)) je pa jokala ves čas, mislim, da jo je zeblouser posted image , saj je klima delala, ona pa samo v pamperski.

Na daljši poti smo že bili pri dveh tednih in pol, to je 3 ure vožnje v eno smer, in to tudi v Bohinju:)) S sabo vzememo vse, kar ste že napisale, je kar ornk rukzak! Ta vikend smo bli pa morju, tud 3 ure vožnje v eno smer. Vmes se ustavimo, pa podojimo, če je treba, pol pa spet v lupinico in naprej. Morm pa priznat, da lupinice ne mara preveč, zmeri grdo gleda, ko jo damo not, pol pa vseeno hitro zaspi:))

Kar se tiče rdečega učka, tud naša ima desnega na veki rdečega, ampak ni gnojen, tko da ni treba nč kapljic, drugače pa baje pomaga malo namazati z materinim mlekom.

Takole na hitro, surena se že oglaša!t

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 11:03:29   
Splet.Ka
Dober dan!

Očitno je Bohinj res priljubljen med nami...mi smo bili tam včeraj, samo imamo veliko manj vožnje, dobre pol ure. Princeska tam vedno spi kot top, očitno ji dobro dene svež zrak.

Melitkica in piscancek, pozdravljeni! Ja, tudi jaz pravim, da so prvi tedni najbolj naporni. Potem se pa nekako navadiš, pa ne skrbi te toliko, ko sončki pridno rastejo in se razvijajo.

Vnetje učka...naša princeska je eno noč imela čisto gnojnega in zapacanega, ni ga mogla niti odpret. Najprej smo ga večkrat na dan čistili s fiziološko (od zunanjega kota proti notranjemu). Po dveh dneh je bilo dobro. Sicer se je še enkrat ponovilo, ampak smo ravno tako pogosto čistili in je bilo spet v 2 dneh dobro.

Naša princeska se je zgleda danes odločila, da ne bo spala. Od sedmih zjutraj ni zatisnila očesa, je želela  nonstop jest. Komaj mi je uspelo jo vsaj odložit, da sem šla lulat in si skuhat čaj. Zdaj so jo pa zgleda začeli krčki dajatuser posted image . Jo grem potolažit!

Lepo se imejte!

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 12:53:29   
Sandra*
Ojla!

No, da se po dolgem času še jaz mal javim. Skos vas pridno berem, ampak potem mi kar zmanjka, kar ne vem kaj bi napisala.

Naš Mark je ful priden. ponoči lepo spi in se zbudi samo enkrat. Mi smo bili včeraj na Bledu smo naredili ful dolg sprehod. Mark pa je celo pot spal. Va vtu smo se mal podojil potem pa domov. Doma je bil pa kar utrujen skos je hotu sam jest in nikakor ne zaspat, potem nam je le uspelo.

Danes sva bila že na sprehodu, ampak je kar mrzlo zunaj nič kaj prijetno, čeprav je bil Mark zelo vesel ko se mu je mal ritka tresla in je lahko spal.

Z učki me zaenkrat še nimamo težav, je pa patronažna rekla, če bi karkoli bilo je najbolša fizološka.
Imamo le malo bolj poln nosek, ampak tudi za to uporabljamo fizološko, čeprav se zelo upira, ko jo kanem v nosek, da komaj zadanem.

Lep pozdravček vsem!




Melitkica in piščanček vama pa

Iskrene čestitke!


(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 13:05:30   
andrejaz
Ojla

Tudi jaz sem prav vesela, da imajo naši user posted image očetovski dopust. Mi imamo prav grozne probleme s podiranjem kupčkov, tako da se z mojim user posted image kar izmenjujeva. Pri prvem otročku je bilo pa čisto nasprotno – je pojedel v petih minutah in zaspal za nekaj ur. Sedaj pa sem vesela če spim 2 uri skupaj, saj hoče Sara jesti na 2,5 do 3 ure.

Najina pikica* - upam da se srček čimprej pozdravi

Miši – mislim, da začnejo laski odpadati v drugem mesecu. AD3 kapljice pa smo tudi mi pri ta prvem dobili tako navodilo, da moramo postopoma dodajati, kot si ti napisala.

Planiranje raznih obiskov – jaz sem se do kakšnega 1,5 leta pri ta večjem raje zmenila na uro do dve natančno, ravno zaradi takšnih dogodkov kot jih je opisala hruška – bolj se je mudilo bolj je kakal, bruhal, …..

Stuhica – tvoj user posted image  pa je najbrž prešvican tudi od tega, ker ga prevažaš v lupinici, ki ni toliko zračna, saj je spodaj plastika in stiropor.

Energija – ko se naspim, jo je zelo veliko, ponoči pa bolj malo, ker moram vstajati.

Ptica – slikco pod ime spraviš tako – greš na moj profil in potem dodaš avatar

Odhodi na teren – če sem šla pri ta večjem kam bolj daleč – sem vzela tudi majico za preoblečt za sebe, če bi me slučajno pobruhal.

Hruška – v obrazec za otroški dodatek vpisuješ v prvem delu podatke iz dohodninske napovedi (so iste šifre), v drugi del pa moraš vpisati tudi ostale prejemke, ki jih ni treba vpisovati v dohodnino – npr. jubilejno nagrado, vplačila službe za pokojnino,…V službo pa ni treba nič potrjevat.

Sem se ravno nekaj spomnila, ko je miši omenjala user posted image A je katera brala članek v reviji Mama o kontracepcijski inekciji? A katera ve kaj več o tem? A je kaj škodljivo, stranski učinki,…..

Lepo se imejte

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 13:34:51   
najina pikica*
ojle mamice in sončki!
mi smo bili pa mal odsotni,ker smo se potepali.bili smo na vikendu pri babici in dedku,kjer smo se pustili razvajati in crkljati!joj kok to paše user posted image
no jst sm pa že imela "končno" tisti komaj  pričakovani in dočakani pregled pri g......user posted image .......je nama steklo,sm se bala da bom po tolkem premoru že pozabila kako se stvari streže user posted image ,občutki;BOŽANSKI user posted image
Busybee-si pa res imela en čudn dan,upam da sta user posted image  in user posted image  vredu!
kako se je navadil vaš kosmatinec na novega družinskega člana?
polly-kardiolog je dr.kosmač,tak bol mlad dohtrček in predvsem zelo fleten user posted image
nina 64 in žabica24-sej tut mi upamo na čudež,da se bo kljub nepreveč lepi napovedi zdr. luknjica le sama zacelila.velika naj bi bila 6mm,kako velika je bila pa pri vaših otocih?
hruška-jst sm že poslala otroški dok..sm si kr iz interneta sprintala obrazec in
ga izpilnila ter poslala na csd.pa nič ne pabiš potrjevati v slu.

user posted image čestitke piščančku in atijuuser posted image
 

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 14:59:17   
tiasha77
Hojla mamice!

Evo mene še enkrat, prej sem vas pozabla neki vprašat: mogoče katera ve, kako hitro se v mleku pozna, če poješ kaj takega, da otročku ne paše? Traja to par ur, en dan? Mi smo imeli v soboto zvečer hude krče, pa zdaj ne vem, ali so bili posledica lignjev od petka zvečer, ali kosila od soboteuser posted image ? Če ima katera kako idejo, naj napiše!

Drugač pa tud mi kumi čakamo na pregled pri G, da bomo spet začeli z user posted image , prej se ne upam, pa čeprav se mi zdi, da je šiv in vse ostalo OK. Da bom zihr, nej da G svoj žegen.


Busybee - res si imela zanimiv in naporen dan, upam da bo z očmi tvojega kmalu bolje! Ja previjalna podloga je za na pot res zakon, da kje kaj ne uide, mi jo uporabljamo tud doma na previjalni mizi! Če sem te prav razumela, bi rada kombinirala dojenje in aptamil, seveda lahko to narediš tako, da ji daš aptamil, ko se ti zdi, da tvojega mleka ni dovolj, potem pa jo ponoči spet dojiš.

LP vsem in vašim sončkom!T

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 17:17:34   
Busybee
Naš kosmatinec se mi zdi se je že kar navadil na Niko, ampak imam bolj feeling, da mu čist dol maha, da je tuki.

Kar se hrane tič, se po mojem takoj pozna. Jaz sem imela včeraj blazen padec sladkorja in sem pojedla 2 kosa čokoladne torte - zvečer smo imeli pa krče - trajalo je kake dve uri, potem pa ko sem jo nahranila, se je pa umirila.

Oči mojega predragega so v redu - ampak ne znate si predstavljat kakšen strah ima pred kapljicami, res je kot en majhen otrok.

Moj koristi očetovski dopust bolj tako, ker dela doma in mi je ves čas na razpolago. Res je pa tudi, da ker se hraniva po steklenički, ima mala full uro v ritki.

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 20:50:08   
piscancek
hvala za nasvete za vneto očko. js sem probala z mlekom, pa mi je patronažna odsvetovala, ker baje je mleko toplo in vsebuje polno bakterij, ki pa za očko niso vreduuser posted image , ampak fiziološko nam je pa predlagala za nosek, ki nas jezi, za očko pa ne. je rekla da je najboljš kr prekuhana voda. sam nam na žalost ne pomaga. bom šla jutr v lekarno in kupla fiziološko, pa da vidimo, al nam bo pomagala al ne.

ta noč je bla bolj svetla, je skos neki jokcala, pa ful je bla nemirna, se je kr tresla. upam, da se niso kaki krči začeli. sem ji pa racmanko dala za ponoči in sem razmišljala, da jo je motlo, ker je bla polulana, ker ponoči je ne previjam, danes pa sem jo, pa sem ji pol dala pampersko in se je umirila. bomo vidli dans ponoči, a je bilo to vzrok al kaj drugegauser posted image

počasi se gremo previt, lepo se cartlajte

_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 21:29:47   
magnolija
Pozdravljene mamice!
Končno je tudi meni uspelo prit do računalnika, pa ni nič kaj udobno zraven stat, tak da bom kr kratka.
Vidim, da vam vse gladko teče razen kakih neizogibnih malenkosti.Midva zaenkrat nimava velikih problemov, razen, da kupčka skoraj nikoli sploh ne podre, pa polivama še tud ne hudo.Sva bolj zaspančakana po papanju in temu pripisujem, da ne gre s podiranjem kupčka.
Ko čitam, da tu ene že mislite nauser posted image , ne morem verjet, ker jaz ne vem kdaj bom sploh lahk spet pomislila na to, kaj šele delala.Mam probleme s totimi šivi, moram jutr nazaj v bolnico, da vidimo kaj se bo dalo naredit, da me mel porihtajo doli.Danes sem se lahk končno po11dnevih mal bolj naslonla na levo ritnico, upam,da bo zdaj počasi šlo sedete, ker bi se rada naučila dojenja sede, da ni treba vedno postelje zraven met.
Mali danes pančka že celo popoldne, ob štirih zaspal, ob osmih sem ga previla, pa mal papice dala zaj pa spet spi nazaj.Že vidim, da bo dolga noč.
Aja, pa naj se pophvalim še, da nama je popek končno odpadel, zaj pa bo tudi previjanje bolj sproščeno. Danes je moral moj previjati, ker me je bilo strah, da bo odpadel ravno, ko bom jaz na vrsti.Jaz pa sem res antitalent za take stvari.Čeprav sem pol vidla, da ni bilo nič takega kot kaka kri in podobno.
Naj vas še vprašam, kaj uporablajte oziroma imate namen uporabljati za merjenje temperature?
Patronažna danes pokazala kak se v ritki meri, ampak jaz bi mela oni termometer za v uhico, pa pravijo, da ni najbolj zanesljiv.A ima katera izkušnje?
Zdaj sem se pa vseen kr fajn razpisala.
Lepo noč želim, pa veliko spanjauser posted image

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
28.8.2006 22:09:56   
stuhica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  MLEKO KJE SI!
Moja Mlekarna zgleda ne dela več! user posted image user posted image user posted image  Moj mišek se je včeri že ful neki budil in bunil ko sem ga dojila, pa sesal potem še dudiko k zmešan, danes je bla ista pesem sem mislila da ga kaki krčki dajejo! In glede na to da sem ga cel dan pristavljala na dojke in to obe pa je sesal po 5-10 minutk ( res pa da imam nastavek)  ampak je potem sicer podr kupčka zaspal bi na dojkah oz poleg mene dudo je vleku k zmešan, potem po 30 min pa dretje sto na uro!!! In to je blo skor cel dan danes spal je le dobro urco in pol na sprehodu in pol doma pol pa nič več!

Ob 19:30 sem ga še enkrat prstavla na obe dojke po 10 mi n na vsako , poskusila sem si stisnt ni blo nič!user posted image user posted image user posted image user posted image  pol mi pa ni drugega preostalo kot da mu nardim pripravek s hrano od novalaca! Ko sem mu dala flaško je moj sinko zagrabil in pil pil mlekca kot da ni jedel 10  dni in v dveh minutkah spraznil flaško ! pojedel je 90 ml! user posted image user posted image user posted image  Sem bla žalostna ker to pomeni da nimam več mleka oz ni tolk hranljivo pa tko sem upala da ga bom na polno dojila vsaj pol leta!   Po drugi strnai pa sem vesela da sem ugotovila kaj je z njim narobe in da ga nisme pstila lačnega! Sem pa user posted image  jezna na te patronažne kure, sploh nobene več ni na spregled takrat ko je rtekla jo sploh tud ni blo več!!! Sploh ne vem kolk se je naš miško zredil ?! 

KAJ NAJ NARDIM DA BOM IMELA VEČ MLEKA !? mAL  sem že brala sam sem res žalostna, ker spijem res veliko tekočine, pa prehrano imam tud urejeno, mogoče sem edin mal premal počivala!? Ga bom pa še naprej prstavlala na joške mogoče se pa mlekarne še odprejo in zalaufajo da navjo šle v stečaj!

A drgač vse še dojite!sem vam kr fovš!?

Piščanček  učka kr spirej z fiziološko če en bo bolje pejd k pediatru naj vzame bris da nima slučajn tvoj user posted image  kako bakterijo! pa kapljice za učka naj ti da! Tud mi smo imel težave s tem na učku, po parih dneh ispiranja z fiziološko in po kapljicah je blo vse ok in se nič več ne ponavlja!

Magnolija; psokusi si svoje šive ispirat s čajem od kamilice! Res pomaga, jest sem se že drugi dan po ispiranju s tem lahko vsedla na šlauf, po parih dneh pa že normalno sedela kot da ni nič šivčkov!

Miši a imaš ti kapljice avstrijske Olevit D3 al si imela slovenske! pravijo da z avstrijskimi baje nimajo otroci nič krčkov?!

Hruška: Ta teden imam namen priti k naši mami na obisk  z mojim user posted image sončkom, drgač sem bila pa zadnjič sicer sama sem gledala če te bom kje vidla pa nič!

Andreja če bo jutr lepo vreme se mrbit vidva, če vš šla kej na sprehod pa poklič da še kako rečemo!?

user posted image user posted image user posted image  oh sem žalotna ker gre mlekarna v stečaj!


(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 8:43:39   
Splet.Ka
Dobro jutro!

Tudi mi smo imeli včeraj buden dan. Ne vem, če je mala spala čez dan vse skupaj eno uro - zadremala je le na sprehodu v vozičku. Tako da sem bla jaz včeraj čisto user posted image , še danes sem precej utrujena.

Stuhica, jaz sem princesko včeraj tudi imela cel dan na joškah. Pomoje sem jo dojila več kot 10x, na pol ure alpa na eno uro. Čisto me je presesala in me je blo tudi strah, da bo zmanjkalo mleka. V bistvu sem stiskala dojko, da sem vidla, če kaj teče, pa ni več. Samo sem imela občutek, da se je mala bolj igrala in crkljala, ker je vlekla po 5 minut, potem zadremala, se zbudila in se malo igrala z bradavico...

Recepti za več mleka: Jaz mislim, da premalo zares jemljemo počivanje. Če jaz pomislim, kako je bilo včeraj...ene 10 ur sem bila nonstop na kavču in jo dojila in mirila, če je jokala (nisem si mogla niti kosila skuhatuser posted image ). Potem smo šli za 1 uro na sprehod, potem sem imela nekaj za delat, prej in potem spet dojenje...do 22.30. Takrat sem zadremala, dokler se spet ni zbudila...ponoči potem še 2x dojenje, ob 5.30 pa že pokonci. To ziher ni ok.

Drugače po enih čudnih pregovorih pomaga sezamov napitek (2 žlički sezama daš v 2 dl vode in mora vreti 20 minut, piješ to tekočino in zgrizeš semena, to delaš 3x na dan).  Menda pomaga tudi pivo, pa zelo redka polenta. Je pa babica Ruža v porodnišnici rekla, da če ti zmanjka mleka, se reeeeeees moreš nalivat (okoli 5 l na dan), pa bo boljeuser posted image .

Magnolija, dobro porihtaj tele šive! Moja tašča ima termometer za v uho in je res čuden...nikol ne veš, kolk maš v resnici temperaturo. Verjetno so pa kakšni dražji tudi boljši!

Piscancek, meni je pa patronažna rekla, da naj kar z mlekom probam, ker ima menda neke vitamine. Poskusi s fiziološko in če ne bo dobro po 2 dneh, res pojdi k pediatru.

Tiasha, meni je ful čudno tole s krčki in sumim, da pri nas sploh ni važno, kaj jem/pijem. Naša punčka ima krčke čez dan...danes jih je imela zjutraj, pa sem celo noč pila samo vodo. Če bi bilo kaj od večerje, bi jo verjetno zvijalo že zvečer in ponoči al kakouser posted image

Grem si pripravit zajtrk, da ne bom ostala brezuser posted image . Lep dan vam želim!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 10:42:23   
goda13
Pozdravljene avgustovke!

Tudi jaz se vam pridružujem na tej strani. 17.8.06 ob 13:26 smo povili 54 cm velikega in 3810 g težkega Kimija. Zdaj smo doma in samo jemo in spimo. Ponoči spimo od 5-6 ur! user posted image  Komaj čakam, da greva tudi midva na sprehod, ker zdaj ga vozi samo očka ker mene še vedno bolijo šivi! Uživajte s svojimi sončki.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 15:46:21   
žabica 24
Stuhica tudi moje mleko počasi ampak zanesljivo usiha! Pa se tudi na vse pretege trudim da bi ga obdržala. Pijem ogromno, jem veliko polente, pa mlečnega zdroba, tudi počiva kr dost, pa si načrpam le 80 ml! Pa tu jaz sem si noro želela, da bi dojila vsaj pol leta. Pa kaj zdaj hočem. Zarja  ponoči že dobiva dodatek, skoraj 3 tedne. Trudim se da bi vsaj nekaj mojega mlekeca spila, in za vsak dan sem zelo vesela, ko pa več ne bo šlo bomo pač popolnoma preklopli na aptamil.

Kar se pa user posted image  tiče, pa mi že pomalem prakticiramo, samo šivi še kr bolijo, ampak je vsakič boljše! Pač mora bit moj dragi zelo nežen in strpen!
Je pa tako da nisem čakala na pregled, ker je moj G imel avgusta dopust, pa me je komaj na 4. september naročil, takrat pa bo že točno 10 tednov od poroda!

Lepo se imejte pa pocartajte svoje user posted image

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 15:57:15   
Nea
Hojla!

Tudi mi pridno jemo in se lepo redimo in rastemo. Lara je v treh tednih dobila 800 gr. Patronažna je skoraj brez teksta ostala user posted image .
user posted image je zelo pridna edino, da jo vsak drug večer mučijo krči. Moram povedat da zelo pazim kaj jem, izogibam se vsega kar je težko. Priznam da sem prejšnji teden jedla malo več čokolade user posted image , ampak tudi če jo ne jem, ni boljše. Lara se začne jokati tam okrog 22h in včasih zaspi šele ob 2h zjutraj. No ja... ampak ko zaspi, potem pa spi do pol 9-ih in nama da nekaj ur da se vsaj malo naspimo. Tako da glede spanja ni tolko hudo... edino da mi jo je težko gledat kako se muči in zvija, ne znam pa ji pomagat.
tiasha77 - meni je patronažna povedala da traja enih 8 ur, predno se hrana pozna v tvojem mleku.

Punce, a imate težave s čevlji? Imam občutek da mi je noga v nosečnosti za eno številko zrasla in skoraj da nobenih starih čevljev ne morem obuti user posted image . Bom še malo počakala, da vidim če se bo noga kaj skrčila, drugače pa grem v nakupovalno akcijo.

Lep dan vsem,
Nea

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 16:36:05   
tiasha77
Dober dan!

Goda13 - Čestitke in dobrodošla med nami, javi se še kaj!

Magnolija - mislim da je za merjenje temperature najboljši klasični živosrebrni termometer (ali pa mogoče digitalni), ki ga daš v ritko in če kaže nad 38,5, je to povišana temperatura. Pri teh ošesnih je problem v tem, ker ga je težko zmeraj enako naciljat, pa kolkr sem jst slišala, res ni najbolj zanesljiv, za ušesa pa itak veljajo drugačne vrednosti za povišano temperaturo, samo jih žal ne vemuser posted image .

Stuhica - glede mleka, tud jst sem ga imela manj nekaj časa, pa se je izboljšalo, poskusi dojiti dlje na enki joški, da res dobi kalorično mleko, vsaj cca 20min; nekje sem prebrala, da če dojiš pogosteje kot eno uro, da je boljš spet začet dojenje na dojki, kjer si prej nehala, če pa se ti zvečer zdi še lačen, mu daš nekaj dodatka, da se ti joški spočijejouser posted image ; tud mi smo ene trikrat dodal aptamil, zdej pa je mlekca dovolj, še preveč ji teče, se ji kar zaletiuser posted image

Nea - men so čevlji prav, bolj mam problem s hlačamiuser posted image , tko da bo tud treba v nakupovalno akcijo, če ne bo šla kmalu kaka kilca dol al pa večkrat na sprehod

Imam pa še eno vprašanje za vse: Kolikokrat kopate svoje sončke - vsak dan ali na dva do tri dni?

Lep dan še naprej, T

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 21:24:32   
Busybee
Goda - dobrodošla!

No moj sonček je pa danes zvečer jokal in jokal, ampak tako v presledkih, da sem mislila da ima krče. Izkazalo se pa je , da je lačna. Ampak, ker gredo tudi moje mlekarne v stečaj, sem ji naredila aptimil in je 70 pozavgala v šubu in potem veselo zaspala.

Danes sva jo tudi prvič sama skopala. Me je bilo najprej strah, potem sem pa sploh ni bila taka panika. Mi je zadeva veliko bolj tekla kot pa takrat ko me je patronažna gledala. Meni je patronažna rekla, da naj jo kopam na 5 dni.

Včeraj sem jo prvič pustila samo - dopoldan jo je tašča peljala na sprehod - sem imela kar tak mal čuden feeling. Zvečer sta bila pa z očijem sama doma, tako da sem šla jaz lahko v Lj v BTC kupit ležalnik od Chiccota, pa v Zaro mal cunj zanjo iskat. Kar se financ tiče bi bilo bolj, če bi ostala doma.

Danes sva se pa prvič sami peljali za avtom. Sem tako previdno in po omejitvah vozila kot prej še nikoli. Ampak sem ugotovila, da to ni noben bau bau in greva jutri spet malo naokoli, seveda če bo vreme primerno.

Kar se čevljev tiče, ni nobene panike. Hlače pa tudi meni delajo problem, predvsem v predelu trebuha, so vse nekam ozke.

LP Vsem!

< Sporočilo je popravil Busybee -- 29.8.2006 21:25:31 >


_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 22:12:22   
miši
juhu punce!

ah ja, vidim, da si problemčke kar podajamo, smo vse na istem kajne, še dobro da se tukaj lahko tolažimo...

stuhica, veš,da sem tudi jaz opazila, da imam zadnje dva dni kar malo prazne zizike, Ajdo spet več dojim, ker že močneje sesa in nama gre prav fino, ko poje si tudi izčrpam preostalo mleko. No fora je v tem,da prej,ko sem samo črpala (in dala preko flaše) sem imela res napete joške, načrpala sem vsaj 240ml iz obeh, zdaj, ko pa se več dojiva pa pride ven komaj 60ml (pa ona prej ne sesa), Ajda pa poje okrog 80. čudno mi je ful, ker ne delam nič drugače, pijem, sem na toplem, dobro jem, grejem zizike, le ona je več prisesana, joške so pa čist mlahave....meni se že malo glava odpira od tega dojenja, ko končno misliš, da je zlaufalo pa izgine mleko...tko da sem danes morala dati en obrok Aptamila. Upam,da vama bo zlaufalo, pravijo,da pride par kriznih dni, potem pa se hranjenje spet popravi. Ni pa hujšega user posted image user posted image user posted image  če je otrok lačen ane.
kar se patronažne tiče, bi jaz že zdavnaj popi*#ila in klicala, to pa res ne more biti, priti mora 5x, vsaj jaz sem tako videla na kartonu, saj mora vendar oddati poročilo in ti prinesti datum za posvetovalnico. kaj se pa gre, mislim....
kapljice imamo naše AD3, Avstrijske nimajo vitamina A, zato naj kao nebi imeli krčev, ne vem pa koliko je "škodljivo",če tega vitamina ne jedo. naša pupa jih dobro prenaša.

stuhica, kako tvoj mali prenaša Novalac? Jaz kar malo razmišljam, da bi kupila Novalac za polivanje, ker naša res ogromno poliva, jo večkrat preoblačimo, cunjice (za brisat) so čist mokre, da ne omenjam, kolikokrat pobruha mene in mojega pa po tleh...

magnolija, uh, zoprno tole s šivi, imaš vnete? čimveč počivaj, vztrajno jih tuširaj pa za sedet je fajn tisti šlaufek. meni je ful odleglo, ko so šivi popustli, meni že 5 dan. termometer-mi imamo digitalnega in smo ga dali kar pod pazduho, je kar šlo.

hruška, uf, si imela pestro, kot sem ti rekla, pri nas je bilo tako prvi teden, mala je bila lačna. me je potem babca kar ozmerjala, da jaz ne morem biti stroj za dojenje in dojiti 10-12 ur na dan in biti pribita na fotelj, to ni normalno hranjenje, je mučenje za obe. Je rekla, da dojenje mora biti mirno, normalno, da ko se otrok naje (okrog 20 minut) pade dol in je sit, zaspan in ponavadi tudi zaspi. Pri naši je večinoma res tako, ko se naje, pade dol, spi ko klada, samo potem jo zbudi polivanje... Jaz bi na tvojem mestu enkrat za foro poskusila s flašo, izčrpaj si mlekeca, da ji po flaši pa boš vidla koliko bo pojedla pa če bo res sita, bo mir za vsaj 2 uri. če se igra z bradavico, ji daj dudo, sicer nima smisla... krčev naša pupa nima veliko, zvečer kako uro malce protestira, potem pa okrog 22h pade dol in spi 6 ur, poje in potem spi do nekje 7.30.
sem pa opazila, da definitivno ne smem jesti čokolade ali banane, ker jo zapira.

goda 13, dobrodošla, oglasi se kaj user posted image .

tiasha77, mi se kopmo 1x na teden, vsako jutro se pa umijeva, imava že en svoj obred.

za oblečt, hm, hm, kile so že zdavnaj v ok, samo medenica je še široka, še ne morem zapet hlač, upam,da bo kmalu boljše, ker imam ogromno hlač...jao jao...

busybee, tut mi smo že šli v naravo, ravno danes, malo po Ribnem, sem ugotovila, da potem Ajda ful spi, ji paše zrak. hehe, ja tut jst sem bolj previdno vozila in bila pozorna na ostale avte. Jaz sem jo že parkat pustila samo, sicer ne za dolgo, sem imela nujne opravke...je uživala z očijem in babicama.

ležalnik mi že kar uporabljamo, jo damo na bok, se spusti do ravnega, super zadeva, naša mala se že ful odziva in opazuje okolico, tako, da v košari takoj protestira. Vam moram povedat, da se nam tudi že posmeje, danes celo večkrat, ampak jo moram res ful ogovarjati, da še ona začne odpirat usta in krilit z rokami, pa seveda me mora gledat. so ji pa zelo zanimive lučke pa okna (svetloba).

punce, držte se, papajte, pijte da bo mlekec, če pa ga ne bo pa se svet ne bo podrl, ne smete imeti slabe vesti. ena od forumovk je enkrat napisala, "najboljša mama je tista, ki ji ni vseeno", vse smo d best!!!!

lep pozdrav z gorenjskih planjav!

< Sporočilo je popravil miši -- 29.8.2006 22:17:02 >

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 23:29:06   
piscancek
naša mala je začela neki protestiratuser posted image  zdaj pa tud js ne vem, a mi slučajno mleka zmanjkuje al kaj. dojit se hoče kr naprej, pol pa dve minutki vleče ful, pol pa kr naenkrat zaspi. Kupčka lepo podreva, pol jo pa hočem dat v košarico, pa začne jokat. Mi je patronažna rekla, da je možno da sva jo scrkljalauser posted image  js pa mislim, da deset dni star otrok še ne more biti scrkljan, kaj pa mislite ve?

Sem kupla dans fiziološko, zdaj pa upam, da bo kmalu bolje, ker se mi trga srce, ko jo gledam s tako očko.

zdaj se je začela spet oglašat, se beremo
lahko noč

_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
29.8.2006 23:34:42   
Busybee
piščanček: v več ali manj vseh knjigah piše, da tako majhnega otročka ne moreš razvaditi - prebrano iz knjige Dojenček kaj pričakujemo prvo leto stran 159 - do 6 meseca ga s takim ravnanjem ne moreš razvaditi.

Lahko noč!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 8:59:59   
tiasha77
Pozdravljene!

Piščanček - tud naša princeska joka skoraj takoj, ko jo kam odložiš, pa bi tud bla skoz na rokah, ampak mislim da je s tem ne bomo razvadli, saj tako majhen otrok še rabi bližino, da čuti nekoga ob sebi, da čuti toploto, pa srčni utrip,...tko da mislim da je nista scrkljala

Ležalnik je že zanimiv, sploh tiste igračke, ki dol bingljajo, se mi zdi, da jih počasi že opazi, sam ji še ni jasno, da jih lahko premika z brcanjem:)) včasih ji celo uspe malo zadremat

Z avtom sva že šli na potep, tud danes mamo hude plane, samo da neha deževat:)) Pri dedku in babici je tudi že bila v varstvu (oz. dedek in babica pri njej), ko je spala in sem imela nujne opravke, ampak za največ pol urce; je pa res, da skoraj ves čas razmišljaš kako je mala pika, kako se ima brez tebe, pa čeprav veš, da spi. Upam, da bo dežja kmalu konec, da bomo lahko šli na kak sprehod z vozičkom, to nama obema ful paše!

Lp vsem, pa naj kmalu posije sonček!T

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 9:33:46   
Anonimen
Pozdravljene po dolgem času tudi z moje strani!

Kar malo mi prmankuje časa, da bi se večkrat oglasila na forum.

Z alukatom smo šli v nedeljo k našim domov. Tako da se je peljal malo dlje z avtom in je bil ful priden. Obiskat smo šli moje domače, predvsem p aLuakta pokazat stari mami, ki je full bolana. Tako da sma ji kar polepšala dan, ko je končno videla Lukca.

Drugače so tudi moje mlekarne bolj ko ne v stečaju. Ko sem dobila vročino, je šlo vse skupaj v stečaj. Mleko sicer je, samo občutno ga je premalo za našega lakotnika. Luka je točno na tri ure po 100 - 120 ml mleka. Sicer mi jepratonažna rekla, da ga naj kar dojim, da mogoče se pa mleko vrne. Ampak sem izgubila upanje. Tudi jaz sem mislila, da ga bom do pol leta dojila. Kar se pa tiče sezama. Grozn okus. Jaz sem poskusila, pa ne bom več pila tega sranja.

Busybee sparašuješ, če lahko dodatek dodaš k svojemu mleku. Seveda. Nič ne bo narobe. Jaz sem to že v bolnici počela.

Piščanček dobrodošla doma. Men je patronažna in sestra v porodnišnici rekla, da naj očke umivam kar z kamilicami. Če pa ne bo bolje jo pa pelji k pediatru, da ji vzamejo bris, da ni slučajno kakšna bakterija.

Mi smo se pa včeraj prvič kopali. Ni e mogel prej, ker se mu popek ni posušil. Danes je pa star tri tedne. Kopanje mu je ful pasalo. Patronažna p aje rekla nja ga kopamo 3x na teden. Vidim da so kar različne te patronažne.

Sedaj je prišu p amoj dragi in grema na pozen zajtrk. Seveda, če nama bo Luka pustil, ko že spet joka.

Lep pozdrav!

(odgovor članu tiasha77)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 9:57:04   
goda13
Pozdravljene!


Berem, da imate iste probleme z mlekom kot jaz. Midva sva se dojila samo 8 dni potem pa je bilo konec. Še tistih 8 dni je bilo pol mojega pol pripavljenega. Kaj hočem, samo sekirat se ne smem! Drugače pa mali samo spi in je. Tudi ponoči spimo ustanemo samo enkrat. Čez dan pa smo kar budni. Zelo rad spi v stolčku za hranjenje v dnevni sobi. Tudi mi čakamo, da preneha deževati, da gremo na sprehod.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?