|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 17:14:34   
piscancek
POZDRAVLJENE!

MIŠI- za te ad3 kapljice sem tud že js od dost folka slišala, da imajo njihovi sončki ful krče. a te kapljice ti predpiše pediater v posvetovalnici, al kako je s temuser posted image

da pa vam povem še to. ko sem bla še user posted image , so me proti koncu vsi spraševali: ja, a ti še nisi rodila? zdaj pa me sprašujejo glupe sosede: a maš ti še enga v trebuhu?user posted image   prave kruser posted image  so. 13 dni po porodu, pa že iste cote nosim, pa normalno da omam še mali trebušček, ampak nič v primerjavi z njihovimi velikimi riuser posted image . Js sem zelo zadovoljna s svojo postavo zdaj, ampak me pa vseeno prizadanejo take pripombe. Pač sosedeuser posted image

Mi smo spet danes spali od 22:30 do 08:30, sem se ob petih zbudila, so mi skor joškice explodirale, pa še mal sem bla panična, ker se ni nč zbudila, zato sem jo vzela k sebi in jo hotla priklopit na joškico, ampak mala ni hotla utec odpret. pol sem jo pa spet zraven naju dala spat in je spala dalje. Danes ko je bla patronažna pri nas, pa je rekla da ne rabim skrbet in da naj jo kar pustim spat, ker če bi bla lačna bi se itak zbudila, pa še lepo je pridobila na teži, tako da ni panike. Me je kr mal pomirila. Ampak men se pa mlekca škoda zdi, si ga kr pod tušem izbrizgam, da ne bi slučajno kakega mastitisa fasala. A mislite, da bi mogla mleko shranituser posted image
Andrejaz- hvala za nasvet glede spodnjih majic. Bom sama verjetno tud kr tako naredila.

Mi smo bli dans od pol dvanajstih pa do štirih okol na sprehodu, smo meli par stvari za uredit, pa na kosilo smo šli, Ajdi pa v vozičku ful paše, sploh pa zdaj ko je še tako lepo vreme, mormo izkoristit. In po mojem tud zato mala ponoči ful spi, ker je res veliko odzunaj.

lep dan še naprej

_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 18:09:38   
Samoyedka
Punce, evo mene, pa sem vas našla user posted image !

Nisem brala vseh osem strani za nazaj, tak da ne zamerit, če bom kakšno pljunila izven konteksta hehehe.

Piščanček, kak ti je fajn, ko imaš tolk mleka...jaz se pa matram pa nabiram skup miliče in kapljice, da mali vsaj nekaj mojega mleka dobi, drugač je pa revček kar na Aptamilu user posted image . Pijem čaj za dojenje, mleko, vodo itd. (piva ne bi, hvala user posted image ), masiram, muzem, malega priklapljam...pa nič bolš. Če ima katera kak praktičen nasvet, bi ga bila zelo vesela, ker se še vedno ne vdam in upam, da mogoče se bo pa bar še vseeno odprl počasi. Neki mi je ena kolegica o tabletah govorila, ki pa menda tudi ni ziher da pomagajo...ah, upam, da bo.

Naš punki ima v plenicah zgleda budilko, se ko urica točno zbuja na tri ure, pa nam ni hudega.
Malo prej sva prišla domov, sva šla prababico obiskat, pa malo na sončka- ga je res treba izkoristit dokler je- menda je danes zjutraj bilo v SG samo 3 stopinje!!! Popoldne pa taka vročina, noro.
Aja, neki je bilo govora o napenjanju- jaz sem za malega nabavila te naše kvazi opevane vetrovne kapljice (mmmm dobre pa so hihihi) in pa v Avstriji Antiflat tropfen, po nasvetu sestrične, da so menda tudi ful fajn- bomo videli.
Nič, prijetno cartanje želim in lepo bodite.


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 20:51:01   
natasaxy
Samo, za tiste punce bi rada povedala, ki pravijo da imajo premalo mleka. Jaz pravim mati narava je mati narava. Kar ti je dano, ti je:)

Jaz sem tudi polno dojila dober teden, potem pa se je mali ful jokal, pa sem ga skoz pristavljala pa seveda ni bilo mleka. Pa sem probala tudi na vse finte, od čajev za dojenje, pa veliko veliko pit itd, pa patronažna mi je rekla, da naj ne obupam,...pa kaj sem hotela.

Mi smo morali po Aptamil celo v dežurno lekarno, ker je zvečer vsega zmanjkalo, pa še nedelja je bila. Pa sem ga podojila potem samo enih dvakrat na dan, ko se mi je zaloga toliko napolnila, ostalo pa sem dala Aptamil, pa je zato zdaj pri enem letu čisto zdrav fant.

Pravijo, da potem niso dovolj odporni. Za sebe lahko rečem, da še nismo bili enkrat bolani, par dni malo prehlajeni, to je pa vse.

Tako da punce ne se sekirat, tiste, ki pa imate dobro mlekarno, pa kar dojite kolikor dolgo se da.

Sem se kar malo razpisala a?

Uživajte z vašimi sončki. Ne morem verjet, da je že leto dni od tega ko sem bila jaz na istem.

Veliko cartanja in skupnih užitkov, to je edini čas, ki ga lahko polno izkoristimo, potem pa hitro zrastejo:)

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 21:03:25   
Busybee
Dobrodošla Samoyedka!

Mi smo po malo več kot 3 tednih tudi prešli na Aptamil - zdaj je že dva obroka dobila ob 16.30 in 19.30. Mi je zelo žal, ampak v teh količina ne gre več. Je pa najbrž res, da bi bilo bolje, če bi jaz malo več počivala, ne pa da po cel dan okol hodim.  Če je pa tako lepo vreme, moram izkoristiti, preden se žečne megla in dež.

Je pa danes prvič res bruhnila, tako da je lepo označila še sedežko.

Ima pa Nika pikice po ritki - a to pomeni, da je vneta? Jaz sem jo kar z Riboderminom namazala. Zanima me samo, če jo namažem z Riboderminom ali jo potem še s hladilnim mazilom ali ne?

LP Vsem!



_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
2.9.2006 9:23:11   
Anonimen
Dobro jutro!

Sem mislila, da bomo malo dlje spali ampak nič ni bilo iz tega. Kljub temu, da sva jedla ob pol petih je Luka že alarmiral ob sedmih. Kdo ne bi, če bi imel polne hlače in bil moker. 

Ne vem zakaj je moker čez Pamperske in skozi čez obe bombažni plenički, majico in pižamco. Pa ni važno kdaj ga dam v nočno opravo. Pa vsi pravijo, da Pamperske ne premočijo. Jz uporabljam dvojko Pamperke, ker je naš za enkico premali. Vsaj zdi se mi.

Samoyedka pozdravljena! Sporoči, če bodo tiste avstrijske kapljice kaj bolj pomagale kot te naše dravograjskih lekarn.

JAz tudi pravim, da se ne smemo sekirat, če ni mleka. To nam še manj koristi. aradi tega se ne smemo počutit kot slabe mame. Bolje da mu dodaš jesti kot pa da je lačen. Jaz moram dans tudi malo preverti, če je še sploh kaj v mlekarni ali se mali kar malo špila oziroma carta.

Piščanček tole spanje ti pa kar malo zavidam. Naš je spal kvečjemu do pet ur skupaj. Kaj dlje pa mi ga še ni uspelo nahecat. drugače jo pa kar pusti naj spi. Saj veš, da so nam rekl v materinski šoli, da jih ne budit:)

Busybee naš revček je imel take mozoljčke na ritki, pa nama je patronažna rekla naj ga mažema s kremo Lasepton Creme. Dobi se menda v lekarni. Nama jo je kar pustila. In ti rečem, da mu je ta krema pomagala. Sedaj ga pa mažem s Bepantenom ali pa s hladilnim mazilom. Jz riboderma ne uporabljam za ritko. No to je verjetno od človeka odvisn.

Danes bomo pa malo pospravljali spet po dolgem času. Ko bo pa malo topleje bomo ši p aven. Se mi zdi, da tuki v SG je že pravi mraz zjutraj.

Lep dan vsem!

(odgovor članu Busybee)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
2.9.2006 14:46:37   
žabica 24
Todi in Beba čestitke!!! user posted image   user posted image   user posted image

Joj kako vaši sončki lepo spijo! Naša je stara že več kot 2 meseca pa ponoči ne spi več kot 3 ure user posted image  Upam da bo kmalu spremenila svoj ritem.

Imam pa eno vprašanje za tiste ki dodajate aptamil: kaj imajo mogoče vaši otročki kakšne probleme s tem mlekom? Meni se zdi, da Zarjo to mleko malo zapira! Poje pa le 2 obroka tega mleka na dan, sicer pa je moje mleko. Kaj je to možno, glede na to, da je prej ko je jedla prematil lepo kakala.

Glede pikic na ritki - tudi Zarja jih je imela, pa je dobila canesten, pa je pomagalo, čeprav baje niso bile glivice user posted image , sicer pa ji zelo pomaga Bubchen hladilno mazilo - je tako gosto, da ji urin nič ne grize kože.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
2.9.2006 21:33:08   
HuAnita
Kaj pa kči? Jim ima še kdo? Mi jih imemo - ob spremljavi joka- za izvoz!!! Mali se krči, pa rategne, pa vpije, da je joj. Čez dan jih nekako'preprda', zvečer je pa kriza!

Glede spanja: ne vem, ker sem na hitro preletela, ampak koliko spijo enim norojenci - 8-9 ur SKUPAJ?! milina, vsaka čast!

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
2.9.2006 21:34:46   
HuAnita
Krči, sem mislila...user posted image

Aja, AndrejaZ, tudi mi imamo mlekarno. user posted image user posted image user posted image  Je ful ful v uporabi tale naš zizaland!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
2.9.2006 21:43:24   
piscancek
naša malčica se tud ful krči pa razteguje,pol pa prdne ko star ateuser posted image user posted image ,upam, da niso to začetni znaki za ta orng krče.
glede spanja pa upam, da se nisem prehitro pohvalila.

lahko in mirno noč

< Sporočilo je popravil piscancek -- 2.9.2006 21:47:12 >


_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.9.2006 0:08:49   
miši
ja, tut naša ima zvečer dobro uro veselico, se krči, brca, stiska pesti in se dere ko sraka, ponavadi se potem sprdne ali pa pokaka in je lažje, potem še malo joka kar tako, je za preživet.
ad3 zaenkrat ne bomo dajali, mala je vsak dan malo na sončku pa večina punc mi je rekla, da naj dajem samo občasno kakašno kapljico, potem kasneje pa lahko v miru. res imajo težave s temi kapljicami. sedaj je neprimerno boljše s krči.
sem pa naši dala 2x Novalac proti polivanju, da se ji želodček malo odpočije in je tudi delovalo, sicer se trudimo z mlekom...če bo zmanjkalo pa imamo v rezervi Aptamil.
spanje ponoči-naša je super, zbudimo se enkrat in gremo potem nazaj spat nekje do pol osmih. čez dan pa je veliko budna, spi samo nekje od 14h do 18h, dve ali tri ure.

andrejaz, ja, jaz gotovo pridem, vadba je priporočljiva po 3 mesecu otročka (nekatere tudi prej), vodijo pa Irena, ki bo tudi kandidirala za županjo v Kranju. Fajn ženska! sicer bom pa imela tudi sama aerobiko, verjetno z novembrom, bomo vidli kako bo počutje.

punce, privoščite si lepo nedeljo! user posted image

TODI, BRAVOOOO, čestitamoooo!!

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.9.2006 11:48:33   
Anonimen
Ja s krči imamo res probleme. Nocoj je bila pri nas prava veselica. Z možem sva se dogovorila,da to noč on skrbi za Lukata, jz se bom p amalo odpočila. Smešno ob treh ko sta se najedla, je ta mal vpil kot bi ga s kože dajal. Ni pa ni ga mogel utolažit. Seveda so g adajali krči. Po dveh urah nam aje končno uspelo, da je revček malo zaspal. Midva pa tudi.

Danes dobiva popoldne neke obiske. Sinoči se je pa na kosilo najavila še tašča, ki prihaja z morja, tak da imamo še to povrhu vsega. Upam, da bo do obiskov odšla, ker to mi ni všeč, da svetijo zraven še takrat, ko se dobimo s prijatelji skupaj, da kako rečemo. Poleg vsega je moral pa mož se svojo staro mamo pod nujno k zdravniku pelat. Mislim, da je spet delala paniko brez potrebe.

Jz še kar ne znam pomanjšat te slikce, ki bi jo rada spravla pod moj avatar. Sem res nesposobna, kar se računalnika tiče.

No sedaj grem pa kosilo naprej delat.

Lepo sončno nedeljo vsem!

(odgovor članu miši)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.9.2006 12:07:38   
Nea
Hojla!

Imam par minutk za en kratek post predno se pupika zbudi in začne iskati zizo. Je ful neučakana in če jo ne dobi takoj se fejst joka.

Krči nas spremljajo vsak večer. Če bi trajali eno al pa dve uri, bi bilo kot da jih ne bi imeli. Pri nas se jok in krčenje začnejo okrog pol 10 zvečer in skoraj da vedno trajajo do 1-ih zjutraj. Nisem več pametna kako naj Lari pomagamo. Sem prebrala in sprobala vse možne nasvete, ki sem jih najdla na internetu in še vedno nič ne pomaga. V petek sem šla v lekarno, da naj mi dajo kakšne kapljice proti krčem, ampak so mi jih odsvetovali... baje da ni nujno da res pomagajo, in da je naša Lara (danes stara 4 tedne) še premajhna za kapljice user posted image Ostane nam samo, da čakamo da pupika še malo zraste in da krči sami od sebe prenehajo.
Ampak jo je res težko gledat kako se revica muči, ne moremo ji pa pomagat.
Soseda me je včeraj vprašala če je ta mala kaj bolana da se vsak večer tolko joka user posted image user posted image user posted image

spanje - tiste, ki vam otroci spijo 8-9 ur... ne zbujajte jih za jest, ampak uživajte v vsaki minutki spanja in si nabirajte energijo za čez dan. Tudi jaz sem svojo prvo hčerko Emo na začetku zbujala, ker se mi je zdelo da je po 6-ih urah spanja sigurno lačna... Zdaj pa mi z Laro spanja ful primankuje in mi na pamet ne pride da jo zbudim (sicer pa do zdaj v kosu še ni spala več kot 6 ur).

andrejaz - starejša Ema je stara točno 2,5. V vrtec hodi samo 4 ure in to popoldan (vrtci v Nemčiji so ful zakomplicirani) tako, da ob pol 12h kosilo doma mora biti gotovo, ker v vrtcu ne dobi kosila.
Včeraj in danes sem naredila nekaj jedi in jih dala v zmrzovalno skrinjo tako, da smo za nekaj časa poskrbljeni.

Danes popoldan dobimo obiske in sem celo jutro pospravljala in delala pecivo. Še kosilo na hitro naredim in potem gremo vsi 4-je počivat (upam da bomo res).

Lepo nedeljo,
Nea


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.9.2006 20:51:49   
Samoyedka
Halo punce!

Ja, Piščanček, jaz ti tudi kar malo zavidam, da ti pupika tak dolgo spi. 
Pa saj sem se jaz že kar navadila, da se zbujam na tri ure, ko začne naš mali levček gromet in zahtevat jesti, ampak bi pa pasalo spat skup vsaj šest ur. Čeprav si ne predstavljam, kakšen bi bil kinderbet, ker mali lula ko pumpa, pamperske so pa žal za en drek (sori na izrazu), ampak jih moram porabit. Mu jih dajem samo čez dan, ponoči pa imam zdaj na probi Šparove Sparky pleničke, pa so kar dobre do zdaj.

Tilen je na Aptamilu že iz bolnice, jaz si mleka čez dan načrpam vsega skupaj za en bogi obrok. No, hočem povedati to, da kaka normalno, zaenkrat nimamo problemov, sam ko nikol ne veš, kdaj se kaj zašteka. Hvala za tolažbo glede dojenja- so me žlahtnice od mojega napadle, ko da ga nočem dojit in kao da sem največji zločinec, ker se ne "trudim" dovolj za mleko...user posted image Kaj se naj ubijem zdaj, če ne gre? Smo se kar malo ruknile, ker mi pač ne bodo solili pameti, sploh pa pri takih stvareh ne- saj sama vem, da je dojenje boljše za otroka, pa cenejše in vedno na razpolago- saj nisem pod skalo gor rasla, pa kot da sem neka  smrkla user posted image ggggrrrrrrrrrrrr, so me razkanatile!!! OK, sem že mirna user posted image

Ptica, upam, da ne bom preveč zakomplicirala glede pomanjševanja slikic- jaz se poslužujem naslednjega načina, ti bo pa verjetno še katera punca povedala kakšnega bolj simpl:
- greš na stran
http://www.imageshack.us/
in na desni daš Upload File - pri Brskaj poiščeš kje imaš hranjeno željeno slikico in jo odpreš
- pustiš kljukico pri Resize image, ob njem poiščeš velikost za avatarja- taprva opcija 100x75
- klikneš Host it
- potem ti vrže mislim, da 4 opcije- jaz kliknem pri tatretji Show in ti odpre stran kjer je pomanjšana slikca- desni klik z miško na slikico - Shrani sliko kot... shraniš med svoje slike...in voila imaš slikco za Avatarja, ki jo lahko potem brez problemov naložiš.
Saj sploh ni tak komplicirano, meni se je ful dobro zdelo, ko sem lahko našega pikija "pomanjšala" in si ga dala za avatarja user posted image

Toliko za nocoj- lepo pančite skupaj s svojimi sončki, pa čim manj krčkov user posted image



_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.9.2006 21:14:45   
stuhica
ojla!

Čist sem zm,ozgana! Sva imela cel vikend ful obiskov, ki so prespali pr nas groza- sem ful zmatrana od vsega... Tako rada bi se spočila, no sicer so dane szjutraj zgodi šli ampak popodne sem se pa odločla in sem šla na res dolgi sprehod do mamice in z njo na sladoled k Percu pol pa nazaj domov tako da sva bla s tamalim 2 ure zuni! Sem pa nardila enih fajn km!

Hruška ni bilo avtomobila sigurno ste bli kje na obisku ali pa na izletu!?

Andrejaz se trudim z dojenjem brez nastavka! Počas mi ratuje na začetku me pa boli k user posted image  ampak bomo preživel.  Aja kdaj si naročena pri pediatru!? Midva ga imava v četrtek zgodi zjutraj- čeprav se mi zdi da je šketova na dopustu al kako?

Hrana: mi še vedno dodajamo sicer ne prav veliko, poje nam okol 20 ml-40ml včasih nič!  Popoldne se je kmal spomnu jest čez cca 2 ure k mu nisem nič dodala sem mu pa pol cel obrok dala prilagojene hrane, zdej ko spi sem si pa stisnla eno flaško 100 ml, pa si jo bom spravla pa mu rajš to dodam kot pa umetno hrano!

Tiste k vam teče mleko v potokih bi blo fajn da si ga spravte, jest vem da bi si ga sigurno. mi je ful hudo k nimam za vse obroke, user posted image user posted image  ampak upam da bo, sam preveč se ne smem sekirat, dokler bo bo, če gre pa mlekarna v stečaj ja boh pomagi!


Miši jest mam zaenkrat r samo novalac, mi zadnje čase niti ne poliva tolk, mrbit zato k mi več al manj poje le okol 20 ml!?
Po kolk hrane pa ti dodajaš? A moraš user posted image  kdaj dat cel obrok nadomestila!?
Aja pa s kero kremo mažeš otročka oz katero milo uporabljaš, men je patronažna rekla da se ga do pol leta umiva samo z vodoouser posted image user posted image user posted image user posted image

Mozoljčki: naš jih ima tud ful, bom jest tud jutr poklicala pediatrinjo da jo vprašam kako je s tem. Eni pravjo dda je to od hrane drugi spet da je to zato ker se koža čisti, spet drugi trdijo drugače! user posted image user posted image user posted image  kdo bi vedu.

Nč morm nehat, se mrm mal učit kolker bom zmogla v torek zjutri imam izpit, da popravm eno oceno zaradi povprečja, tko da lahko pošljem da se vpišem v šolo. Sem že dobila da me sprejmejo le še povprečje 7,92 morm popravt na 8,0. Punce držte pestke d apopravm v tork zjutri oceno! Sem se odločla da grem naprej pa kar bo bo! Se bomo potrudl kar se bo le dalo!

Lp se bereemo ob priliki, ipam da se javm v  toerk če ne pa v sredo- ma mal mi časa zmanjkuje... Najbrž nisem edina..user posted image user posted image  

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
3.9.2006 21:20:12   
london
Punce pozdravljene,

napisala sem cel roman in ko sem pritisnili potrdi mi je celo sporočilo šlo v maloro. Matr sem jezna ko user posted image  , ker sem se ful razpisala in se predstavila.
No na kratko samo, da povem da sem tut jaz avgustovka- 8.8. smo dobili našo punco in se še lovimo.
Bom samo vprašanje, ki sem ga napisala še enkrat ponovilo, ker se mi ne da celga romana še enkrat pisat. no torej:
danes smo bili cel dan zunaj in ko smo zvečer prišli domov sem opazila, da je našio punco dobilo sonce - je mal rdeča po ličkih in čelu. Pa sploh nismo bili čisto nič na soncu ampak stalno v senci oz. pod marelo. Zvečer sem jo namazal kar z tistim hladilnim mazilom, ki je za ritko. Ni vroča ali kej podobnega samo malo me skrbi. Imate kak predlog?

Se opravičujem ampak sem se imela namen predstavit, da nas spoznate pa mi je vse user posted image  odnesel. Upam, da bom še kaj več sodelovala v debatah in se vam takrat predstavila. Do sedaj sem vas samo brala in zvedela odgpovor na marsikatero vprašanje, ki sed mi je porajalo v teh tednih v novi vlogi.

Nočko!

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 8:09:27   
Anonimen
Dobro jutro!

No pa je spet ena naporna noč naokrog. Naš mali ga že od štirih naprej svira in ne spi. Zraven pa še jaz. Danes se počutim ko tcunja. Občutek imam kot da bi se me lotevala bolezen. Nekaj me boli grlo, ko požiram, bolijo me kosti in glava. Ne vem kam to vodi, upam,da ne k kašni angini. Ne vem kako bom potem zmogla skrb za  otroka, glede na to da je mož v službi.

Tudi mi midva imava v četrtek posvetovalnico. Jutri se moram pa dogovorit še za slikanje kolkov.

Samoyedka hvala za navodila. Sedaj mi je pa uspelo. Saj res ni težko, če dobiš natačno pot prikazano.

Stuhica upam,d ati uspe popravit oceno. Ne predstavljam si, da bi se morala še zdaj zraven učit. Že zdaj me hoče kak dan pobrat od izmučenosti.

Mislim, da bo  naš sonček končno zaspal. Grem š ejaz nazaj dremat.

lp

(odgovor članu london)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 10:56:57   
miši
Ptica, no pa imaš slikico, kakšen lušten čmrljček user posted image . pazi na svije zdravje.

london, pozdravljena in dobrodošla, jaz sem sicer imela rok avgusta, rodila pa sem 3 tedne prezgodaj, tako da sem v bistvu julijka, rajše pa čvekam tukaj s puncami, ker smo klepetale na sosednjem forumu. glede opeklin, če res ni hudo, jaz nebi nič mazala, mogoče kar z mlekom?rajše pokliči in vprašaj patronažno.

stuhica, huh, res si pridna,da se še učiš, seveda, držimo pesti na vso moč !!! tut tole z obiski nič fajn ane, midva kar poveva, če rajše vidiva, da pridejo kak drug dan, naš skupni čas je zdaj najbolj dragocen in na prvem mestu. verjamem pa da ni vedno tako, si imela to obiske iz tujine? glede dodajanja, zdaj ji dajem Aptamil 1x do 2x n dan,cel obrok, ostalo je moje mleko. Naša poje okrog 80ml, tvoj mali poje zelo malo, potem večkrat je? mi imamo cca. od 7-8 obrokov. Novalac sem dala parkrat,da se je polivanje umirilo, jo je pa kar zaprlo in napenjalo, tako da smo rajše na Aptamilu. polivanje je kar precej boljše.
za kopanje uporabim par kapljic tekočega baby mila sensitive od Niveje, tok fino diši, pol jo pa še namažem z oljem (olje+voda na krpici) in ma res zelo lepo kožo,nič izsušeno. seveda pa se sicer umivamo samo z vodo, če im suho kožo, jo namažem z Aventovo magic cream, rito pa samo čez noč namažem s hladilnim mazilom, sicer ne. to je vse kar uporabljam. mandljevo olje se mi zdi pregosto pa še alergeno je....mi ni všeč. kot kemika pa me je najbolj prepričala Niveja za dojenčke in zaenkrat je res fajn.

šibam, lakota kliče...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 11:19:47   
andrejaz
Pozdravljene punce

Moja Sara pa je danes stara že 1 mesec. Včeraj popoldan smo jo morali peljati v bolnico kjer so ji operirali vraščen nohtek na nogici. Že od rojstva je imela bolj uboga oba palčka na nogicah, čez vikend pa se ji je na levi nogici prav grozno zagnojilo.

Stuhica – pediatra pa imamo mi danes popoldan. Mleka iz mojih dveh mlekarn pa si jaz ne bom stiskala in spravljala, ker se morajo prilagoditi glede trenutnega povpraševanja moji Sari. Če bi si ga iztiskala na zalogo nastane velik problem če kam greš in zunaj dojiš, kaj narediti s preostankom mleka, ki bi te tiščal v prsih. Nas npr. včeraj cel dan ni bilo doma – najprej smo imeli v gostilni fešto za rojstni dan od mojega Marka, nato pa smo morali na hitro v bolnico, tako da sem Saro včeraj kar 4x dojila zunaj. Včerajšnji dan je bil pa res kar naporen. Joj punce, da bi videle včeraj to veselje od mojga sinka, ko je dobil torto v obliki tovornjaka.

Ptica – niso vse pamperske enake. Po mojih 2 letnih izkušnjah s plenicami so pamperske, ki se jih kupi v Sloveniji čisto zanič, saj so made in Poljska. Boljše pa so pamperske, ki jih lahko kupiš v Sloveniji edino v Mullerju (made in Nemčija) oz. jaz jih kupujem v Avstriji, ker so tam cenejše. Imaš pa tudi v Avstriji oz. Mullerju 2 vrsti pampersk. Najboljše so Aktiv fit (vijolična embalaža), ki pa obstajajo šele od številke 3 naprej. Mi sedaj že kakih 10 dni uporabljamo plenice št. 3, tako da uporabljamo za ponoči te.

Miši – super se bomo potem skupaj razgibavale – jaz imam od nosečnosti še veliko kg prreveč.

Stuhica – bom držala pesti, da uspeš popraviti povprečje.

lepo se imejte

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 11:53:15   
Busybee
Pamperske - potrjujem iz lastne izkušnje kar je napisala andrejaz. Teta mi je prinesla pamperske , ki so bile kupljene tu - in gor piše made in poland - Niki se je takoj vnela ritka. Hvala bogu imam zalogo pampersk made in germany, tako da sedaj čakam, da se ritka pozdravi, potem bom pa malo miksala, da bom to poljsko sr.... porabila, ampak sigurno bo dobila samo 1 na dan.

MI smo imeli včeraj športni dan. Njaprej smo šli v Kranjsko goro, potem pa še na Brdo pri Kranju na konjske dirke - mala je bila zelo pridan, full spala, samo jaz nisem bila najbolje zorganizirana. Moram še malo trenirat.

Mleko je absolutno na izmaku - sem začela piti čaj za dojenje in full vode, pa tudi od danes naprej sem malo manj aktivna, ker bi rada da je vsaj pol obrokov moje mleko, pa da tako zdrživa do pregleda pri pediatru, ki ga imava čez 2 tedna.

A jim vi dajete kaj piti prekuhano vodo ali pa čaj?

Tudi mene zanima, če imaš svojega mleka samo okoli 60 ml, če lahko razliko 30ml dodaš aptamila?

London - lepo pozdravljena - sva rodili na isti dan!

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   [Brisano sporočilo]
4.9.2006 14:03:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Busybee)
  Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 16:07:23   
Splet.Ka
Ojla punce.

Kako ste? Ste bile pridne s pisanjem. Čez vikend sem imela podobne probleme kot Ptica. Naša princeska ponoči nikakor ne bi spala. Smo pa viken super izkoristili, bili smo na Bledu, v Bohinju, prav super!

Naša princeska se je danes začela smejat. Joj, kako je to lepouser posted image

Drugače imamo pa mi enake probleme kot pri vseh ostalih. Ponoči veselice, zvečer in dopoldne krčki. Ko je budna, bi nonstop jedla, mlekarne pa ne uspejo pridelat toliko mleka... Sem s petka na soboto ponoči spala točno 2 uri in 15 minut! Ostalo je bilo jokanje in hranjenje...duda pa po novem ob veliki lakoti ne pride več v poštevuser posted image . Pa da bi spala 8 ur naenkrat? Rekord je bil ponoči 5 ur in se ga nostalgično spominjamo...

Stuhica: dobro popravi oceno. Včeraj smo bili pa res v Bohinju, potem smo šli pa še malo po Radovljici. Jaz drugače vsak dan sedim na klopci pred blokom od tvoje mamice, se dopoldne spočijem od sprehoda... user posted image

Andrejaz, miši in stuhica: A se že ve, katere dneve in ure bo vadba? Jaz bi ful rada hodila, samo čez dan nimam avtomobila. Bom prišla peš, ko bo lepo vreme, al pa če bo kdo od sorodnikov imel čas za taxi. A pri nas drugače obstaja lokalni potniški prometuser posted image user posted image user posted image   Kdaj se pa začne ta vadba in kdaj boste ve začele hodit?

Busybee, mi smo pikice po ritki (v bistvu bolj po trebuščku, na robu pleničke) odpravili s praško pasto. Tri dni sem jo mazala s tem in je bilo ok.

Stuhica, kaj pa ti je rekel pediater za pikice po obrazu? Naša jih ima ful...jutri imamo posvetovalnico, pa bomo videli!

London in Samoyedka, pozdravljeni!

Piscancek: zlobne pripombe o trebuhu pa raje presliši. Mene tudi prizadanejo, pa če se še tako pripravljam...user posted image .

Dajte mi povedat, punce, ali imate ve doma svoje avtomobile? Mi imamo samo družinskega, pa je včasih kar kriza z organizacijo. user posted image

Lepo izkoristite sončen dan. Da bi čim dlje tako ostalo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 18:45:02   
london
Pozdravljene, sem se odločila, da bom postala bolj aktivna in ne bom samo prebirala ampak kdaj tud kaj napisala. Ko malo prebiram vaše zgodbe me je začudilo predvsem to kako različno otroci pojejo. Recimo jaz moram naši poleg mojih načrpanih 70, 80 ali 90 ml obvezno dodati še Novalac 60 ml, če ne je jok in stok. Hkrati pa prebiram da nekateri pojejo cca 90. Očitno je naša pravi jedec.
Danes je pa prvič, da je cel dan izredno pridna. Ponavadi so naši dnevi izgledali enako: spanje-jok-hranjenje-previjanje-jok ... in tako cel dan. Sem že mislila, da se mi bo malo odpelo. Danes je pa ful pridna tako, da tudi takrat ko je budna ni en sam jok ampak se malo pogovrjamo, igramo,....
Ponoči lepo spi in se zbudi 1x se nahranimo in gremo dalje. Spi pa v svoji posteljici v svoji sobi.seveda imamo vrata odprta saj je najina spalnica čisto zraven, pa še baby phone je vključen.
Žal moram it ker se je naša princeska pravkar zbudila in išče mamico user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 19:41:14   
TODI
Sam da se vam oglasim, sva že doma, ko bomva pa prišle k sebi pa se oglasim in povem kako pa kaj!!!

Hvala za čestitke!

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 22:33:35   
miši
huh, evo, zdaj smo imeli dobro uro joka in krčev....sedaj pa spimo, upam,da bo trajalo en čas,ker je bila Ajda danes ful budna čez dan, sem ugotovila, da čez dan zgleda sploh ne bomo spali, zmanjka jo okrog 15h za kako uro in potemšele okrog 21.
london,naša pupa poje od 80 do 100 ml, včasih tudi še kakih 20ml za povrh. včeraj je dopolnila 6 tednov. a tvojo po Novalacu kaj napenja? jaz sem ji parkrat dala Novalac proti polivanju pa se mi zdi,da jo je kar zaprlo pa ful je prdela, nisem pa ziher, možno,da sem tudi jaz kaj pojedla...sedaj ji dodam Aptamil pa jo danes spet napenja, kakala pa ni še nič, sicer se pokaka vsaj 2x na dan.

hruška, uf, si pa imela res naporne noči, saj bo minilo, meni gre včasih kar na jok,ko se dere od teh krčev, nič ne moreš narediti, tako da se tolažim in si ponavljam "saj bo minilo" pa potem res mine in je vse pozabljeno. tut mi smo bli na Bledu, je blo prav fino, Ajda je spala kot top 4 ure!
vadba v Lescah bo ob ponedeljkih in četrtkih ob 10.30 uri dopoldan menda je zelo fajn. Jaz bom hodila,ko Ajda dopolni 3 mesece. sedaj zbirajo prijave, najboljše je poklicat in povedat ( 041 202 666 ali kszlesce@gmail.com) . enkratni obisk je 1200sit, 4 obiski so 4200sit, če se prav spomnim. cene si enake kot za skupinske vadbe.
hruška, ne skrbi, vaju bom že jaz prišla iskat user posted image . pri nas imava tudi en avto, Clia (vidva tudi ane), če je sila mi ga tudi mami posodi. Sicer za avto ni tak problem, ker gre moj  lahko tudi na vlak, ima zelo blizu postajo doma in v službi pa še hitro je. bomo šle skupaj na kak izlet user posted image .
 
zdaj pa grem pod tuš in spat, da malo nadoknadim,
nočko

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
4.9.2006 22:57:47   
london
Miši jaz uporabljam Novalac proti krčem in mislim, da je kar učinkovit. Sicer jo še posebej zvečer zelo rado napenja ampak se potem pokaka ko kak dedi user posted image . A tvoja poje na vsak obrok samo 80-100ml? Na koliko časa se pa hranita? Kot sem že omenila mi pojeva cca 130-150 ml na obrok približno na vsake 3,4 ure.

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?