|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 10:39:49   
Busybee
Ptica: midve pa le potem nisva rodili tako zelo narazen - nobena ni počakala na 14/8. Naša Nika je bila pa včeraj stara 3 tedne.
Kje si pa ti rodila, da si imela tako razumevajoče osebje v porodnišnici?

Moja sestrična je že od prejšnje srede noter, ker najprej mali ni hotel jesti, dvakrat potegnil in zaspal, potem pa je še njej mleko zastalo - je kar v porodnišnici staknila mastitis - vendar ji še vedno ne dovolijo črpalke, ampak da naj se kar potrudi z dojenjem. Ko pa je že full kriza, pa prinesejo nadomestek in glukozo.

No upam, da bo danes prišla domov!

Pri nas je vreme čisto zimsko! Bomo kar doma in počivali v upanju, da bo potem več mleka. Naša mala tudi poje od 100-120 6x na dan in je to očitno čist preveč zame.

V pričakovanju lepšega vremena, vas vse lepo pozdravljam!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 11:20:36   
Anonimen
Busybee jaz sem rodilal v SG porodnišnici. Imela sem srečo, da sem bila sama v porodni sobi cela dan in so se res lahko sestre ukvarjale samo z mano. Ko sem bila pa na koncu, se je šele pojavila naslednja za rodit.

Ker sem bolj nevedna, o čem se gre pri polivanju?

Pa še to me zanima, kako pomanjšaš sliko, če jo hočeš dati v moj avatar? poskušam vse mogoče, pa mi ne rata!

(odgovor članu Busybee)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 11:26:32   
Busybee
Pomanšanje slike: v tistem programčlu v katerem lahko fotke obrezuješ, popravljaš itd. greš na resize in določiš velikost 100x 100. Vsaj pri meni je tako!  Se delam pametno - pa so tudi meni še na avgustovkah povedali!

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 13:22:19   
andrejaz
Pozdravljene punce

Sem očitno bolj redka, ki ima doma mlekarno. Sem v začetku kakšen teden pila čaj za dojenje, pa sem ga morala nehati piti, ker sem imela, kar preveč mleka

Stuhica – če želiš ti prinesem ta čaj za dojenje in mogoče poskusiš s tem, da bo več mleka. Se slišive in se dobive na sprehodu in ti ga prinesem, ker ga jaz ne rabim. Pa misli pozitivno in čim več počivanja in spanja tudi čez dan.

Pri nas imamo bolj problem s tem, da se Sari kar zaleti, ker ne uspe tako hitro požirati mleka kot teče. Pa že med samim dojenjem moramo kar naprej podirati kupčke. Da bi slišale kako se naša punca dere, ko jo matra kupček in ga ne uspe podreti.
Že dva dni zvečer pa kar noče zaspati, bi se ona kar nosila, nosila,.. pa crklala. Se je pa danes potem čudež zgodil in je spala ponoči 5 ur skupaj.

Tiasha77 – jaz sem nekje brala, da se hrana v mleku pozna zelo različno, odvisno od tega kaj ješ in koliko časa rabi tvoje telo, da to prebavi. Baje od nekaj ur do največ pol dneva.

Magnolija - Za merjenje temperature pa jaz uporabljam digitalnega za uho. Moraš pa paziti da ne meriš v tistem ušesu na katerem je otrok spal, saj zaradi pritiska ušesa na podlago pokaže preveč. Res pa niso preveč natančni. Parkrat zmeriš in ugotoviš povprečje. Je pa res hitro zmerjeno

Piščanček – učko pa probaj spirati s kamilicami. Kamilice res čudežno pomagajo.

Hruška – ko si ravno omenila sestro Ružo – a ni bila prav posrečena ženska.

Nea – tudi meni se zdi da mi je noga malo zrasla – že od prve nosečnosti. Mi je sodelavka povedala, da je ona imela pri vsakem otroku za eno številko večje čevlje. Upam da se mi noge vrnejo nazaj, ker je res škoda vseh čevljev ki jih imam

Danes pa ima moj starejši sinko - Mark že 2 leti. Kako gre hitro čas, sploh ne morem verjeti, da je že 2 leti od tega. Praznovali smo nekaj že v nedeljo, malo bomo danes, glavna žurka pa bo to nedeljo

Lepo se imejte.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 20:54:19   
magnolija
Ojla mamice!
Nama je babica pokazala, kako meriti temperaturo v ritki,  pravi, da je najbolj ziher, pa niti ni taki bavbav kot sem si predstavljala, sicer ne vem kak bi bilo, če bi bil otrok nemiren in bi zraven jokal ter se zvijaluser posted image
Danes šla za vsak slučaj pokazat šive, pa se k sreči ni nič vnelo, sem prehitro paničarla, vse je ok, in danes že sedim za silouser posted image user posted image
Ker sva bila ravno v porodnišnici, smo izkoristli priliko in se šli stehtati, pa nas je sestra prestrašla, ker se je sonček v devetih dneh zredil za pol kile.je kr hitro še doktor pregledal srčeka, da ne bi slučajno prišlo do kakšnega šuma na srčeku zarad prevelike obremenitve, ampak je k sreči tud vse ok.Pa še rekli so, da mu ni videt, da bi bil prenahranjen, da je lepi.

Smo pa mu privoščili dudico, da se bo ponoči večkrat z njo potolažil, da ne bo vedno mame gnjavouser posted image
Mora bit hudo, če mlekeca primanjkuje, od začetka je tud mene skrbelo, pa smo zaj ugotovili, da ga je še preveč.
Najin mišek je očitno zamenjal dan za noč, ne morem verjet, da vam spijo tak pridno ponoči, midva sva dans vsako uro htela ziziko, tak da smo bolj malo spali, bo danes mogoče boljše.
Naša babica je tud rekla naj samo s kamilico spiramo, če se očka vname.
Kaj uporabljate pa za čiščenje noska?Mi imamo sam vatico, pa fiziološko raztopino.Ima katera pumpico za čiščenje noska?Me zanima, če je uporabno, če bi jo bilo dobro nabavit.
Lepo se cartajte!user posted image


(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 21:36:51   
Nea
'Večer!

Starejšo pupiko sem ravnokar pospravila v posteljo, ta mala pa pridno spančka. Imam nekaj minutk za internet predno bo, tako kot vsak večer ob 22h, začela s svojim "la-la". Mi namreč doma imamo šolski primer user posted image s krči, ki se vsak večer točno ob 22h začne jokati in zvijati. Včeraj sva z očijem bedela do 1ih zjutraj. Upam da bo nocoj vsaj malo boljše, ker že zdaj komaj da držim oči odprte.

magnolija - jaz imam pumpico za nosek, ampak se mi pri prvemu otroku ni zdela uporabna tako, da jo tokrat ne bom uporabljala. Vatica in fiziološka se mi zdita veliko bolj uporabna. Patronažna pa mi je svetovala, da namesto fiziološke lahko uporabljam svoje mleko. Zaenkrat deluje.

Lep in miren večer,
Nea

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
30.8.2006 22:58:48   
stuhica
Končno mi je uspelo!!

Danes se že cel dan matram priti gor in dati komentar oz. odgovor na vaše poste pa me kr ni in ni hotu spustit češ kao da mam premalo pravic za uporabo!??????? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No ja ! Vidim da nisem edina ki ji primanjkuje mlekca!  Sej sploh ne vem včeri sem pol cel dan dojila in ponoči mi tud ni hotu nič več dodatka pojest očitno je imel dost v joškah!

Danes sem mu pa dodala in popoldne in zvečer ob 8h vsakič je pojedu zraven še 40ml!  očitno imam res premalo, sicer pa dojenčki baje sami presodijo kdaj imajo zadosti! Se pa trudim in ga vedno pristavim najprej na dojko! Sicer vidim da se mi dela malce kot otrdlina oz. začutim trdoto ( bojim se da ne bi dobla mastitisa) takrat vem da imam zagotovo neki mleka še, in ko pristavim našga sončka je moja dojka v 5 minutkah vsa mlahava!

Miši a pol ti tud dodajaš!? po kolk ti nardiš hrane in dodajaš?!  A dojiš pol tud še zmeri? jest sem prej delal po celo flaško 100ml zdej pa nardim le 60 ker ponavad mi poje le 40ml! ja naš je en dan polival dane sni polival prav nič tko da ne vem sem pa tud že gledala ta novalac za proti polvečanemu polivanju!

ma sem dobila od sestre ta  aparat zastiskat od aventa, pa morm rečt da ne vem al sem jest mal smotana la pares ni nič v mojh joškah!? ne vem mrbit si pa ne znam dobr stisnt al sem pa kej narobe namontirala!Morm sestro poklicat da mi pove oz. pokaže kako je prav in si bom enkrat stisnla da vidm kolk imam sploh še notr!
Nea - men so čevlji prav, bolj mam problem s hlačamiuser posted image   sicer v pozitivnem smislu, mi vse prav čudn visijo na riti ker sem kar zgubila dost na teži, tolk nisem tehtala še pred poroko neuser posted image user posted image user posted image , tko da bo  treba v nakupovalno akcijo po nove cune!user posted image user posted image

Tiasha  jest svojga sončka kopam na 2-3 dni tm 2-3x na teden!mislim da je to čist zadost, da tud tko k je babca rekla ni potrebe ga kopat vsak dan!Sicer pa sama lahk presodiš kdaj recimo bi tvojmu sončku paslao!
Kako ti je ratal da zdej spet dojip na povhn! user posted image Se trudm pa ne gre očitno zadosti!

Sicer je pa tko  najbrž je najbolje da se preveč ne sekiram zakja in kako, sej ne morm pstit da bo otrok lačen! Sej najbrž zarad tega nisem slaba mama, čeprav je moja sestra prepričana da sem sama kriva user posted image user posted image  ker sem dojila z nastavkom!user posted image user posted image

Danes je našga sončka očka kopal pa se je naš mali kr drl. Se bojim da se mi ne bo preveč ustašu kopanja, ker ponavad je bil čist miren in je užival v vodi!? Kaj mislite da je lahko razlog temu!

Ste pa res vse ful pridne že z izleti prav daleč jest nisem uspela še nkamor z svojga kraja ven oditi, naš dragec več ali manj skoz dela, gremo pa vsak dan vsaj za eno urco ven na sprehod! ponavad se srečava z Andrejo in njenima sončkoma! Danes je imel  njen starejši fantič rojstni dan in mu želim res vse najboljše!

Goda 13  a tebi spi celo noč tamal!'Naš ima kar nekako ritual da zhaspi okrog 8-9 zvečer pa do polnoči enih potem okrog dveh zaspi in spančka vse do 6 zjutri! Takrat je njegova urca in morm rečt d aje kr točn, pol pa al zaspi al pa ne kokr ga pič! Na kolk ur g apa hranš pol!?

kako ste pa kaj z dudami!' Mi smo jo našmu dal 10 dan ko sem ugotovila da bi se pa on na joškah le crklal na koncu! Ko se previja se ful joka ampak mu jo nočem tišat , k je brez veze sicer je pa tko nej se mal zadere davjo vedl da mamo dojenčka!user posted image

Hruška v petek upam da se oglasim pri mami, mogoče se bomo pa kaj srečal če boš kje zuni lazla, lahk ti pa sporočim kdaj bomo na obisku če želiš!
Tolk za zdej grem mal počivat še predn se naš mišek zbudi! mi g a je dons naša mami pomerkala k sem šla za eno urco na sestank, je mali spal ko klada!

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 7:46:05   
Anonimen
Dobro jutro!

Danes sem pajaz bolj zgodnja. Naš mali sonček  me je celo noč malo hecal, tako da sem full slabo spala. Sedaj sva se pa najedla in spet ne more spat. Jz ga kr ne razumem več. Seveda pa potem ne morem jz zraven spat, če skoz nekaj cmevka.
Zanima me kakšno milo uporabljate za kopanje vaših malčkov? Sicer je patronažna priporočala miljenje šele po enem mesecu. Danes se bomo spet kopali. Seveda zvečer, ker potem bolje spi.

Drugače pa če bo vse vredu, bomo šli spet malo na izlet. Kolikor lahko temu tako rečem. Šli obmo obiskat staro mamo,ker je zelo bolna in ji s tem ko pride naš Luka na obisk, kar polepšamo dan.

Sedaj pa moram iti, ker me mali že kliče.

lp

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 8:02:12   
Splet.Ka
Ojla punce.

Pa mi je le uspelo prit do računalnika.

Ja težave z mlekom...jaz sem od zadnjega "velikega povpraševanja" začela opazovat, koliko imam mleka. Tisti dan, ko je bila cel dan priklopljena, ga ni bilo praktično nič. Če je pa normalen dan, pa ga po podoju še vedno iztisnem, tako da ga pomoje ne manjka?! V torek imamo posvetovalnico in bomo videli, če se pridno redi. user posted image

Sem pa poskusila že vse stvari...po sezamu sem imela joškice res polne, samo tisti dan se je zbujala na tri ure, ne na eno!

No, pri nas gre dojenje po novem tako, da ene pol ure vleče (ne intenzivno, ker veselo gleda naokoli). Potem na joški zaspi. Podereva kupčka, potem je kao še lačna...trikrat potegne, potem se pa še nekaj časa crklja (in ni šans, da bi se tačas crkljala z dudo)user posted image

Miši in stuhica, kako gre dojenje? A redno dodajata al sta samo poskusili? Joj, se mi zdi, da so nas v nosečnosti tako obsedli s tem dojenjem. Jaz sem vsak dan čisto user posted image  od razmišljanja o mlekcu in o dodajanju. Kot da bi bilo dodajanje kakšen kriminal!? A se vam ne zdi? 

Andrejaz, vse najboljše ta velikemuuser posted image .

Ptica, boga, upam, da se boš kmalu spočila. Pa lepo se imejte na izletu. Mila mi še ne uporabljamo, nam je patronažna rekla, da prve tri mesece raje neuser posted image . Kopamo se pa 2x na teden.
 
Aja, Ptica, polivanje je pa v bistvu bruhanje, ampak samo tako, da malo čez vrže, ne pa bruhanje v loku. Pri nas so dnevi, ko kar precej poliva, po cel dan, če podremo kupčka ali ne, včasih po jedi, včasih 3 ure po jedi...sploh ni pravila.
 
Stuhica, kdaj pa pridete? Midve sva dopoldne ponavadi doma in če je lepo vreme, se odpraviva na sprehod...pa ful radi greva sedet na klopco k bloku od tvoje mamice, k je fino na sončku. Tako da malo ven poglejuser posted image
 
Čiščenje noska. jaz sem ji do zdaj čistila s suhim svaljkom robčka, da so šle "bibe" ven. Se mi pa zdi, da ima v nosu malo smrklja. Kako se pa to brez pumpice očisti? Kako čistite s fiziološko?
 
Upam, da danes pridem še kaj do računalnika. Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 10:50:00   
goda13
Ojla!

STUHICA - Jaz malega hranim ko se zbudi. Ga nočem buditi, ker se sam zbudi, ko je lačen. Mi pa poje 140-150 na enkrat. Pomoje, da lahko toliko spi ker je sit. Včeraj smo zaspali ob 21:30 zbudili smo se pa ob 3:30, nato pojedli 150 in zaspali nazaj do 6:30. To je njegova ura zjutraj. Vsak dan je ob pol sedmih pokonci, nato pa previjanje pa hranjenje nato pa k nama v posteljo, ker drugače spi v svoji sobi. Res pa je da ga ne dojim več. Mi je kar usahnilo mleko osmi dan po porodu. Zdaj mi pa priteče sam ene 20 v celem dnevu pa ni važno a stiskam al pa samo teče. Ga pa hranim s hrano Novolac pa mu je očitno dobra. Je pa ful dober ko spušča smešne glasove ko je ful sit.user posted image  

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 13:22:52   
tiasha77
Zdravo!

Danes je pa sončen dan, smo s pikico izkoristle dopoldan maximalno, sva bili v trgovini, pa na kosilu z atijem, zdej pa še mal pančkauser posted image  tole tresenje v vozičku dela čudeže

Glede kopanja: tud mi prakticiramo cca 3x na teden, brez mila, samo voda, tamala ful uživa, bolj je huda potem, ko mora ven, pa ko se brišemo in oblačimo.

Stuhica - ne vem kako, ampak mleko je kar samo prišlo, samo vztrajal smo. Tud men se zgodi, da mi je dojka čist trda, ko ponoč spi, pa se ne doji tako pogosto in ko začne pit, je tud čez 5 do 10 min že bolj mlahava, ampak to še ne pomeni, da je prazna. Mislim pa, da dodajanje ni nč groznega, s tem še nisi slaba mama, kvečjemu še boljša, ker otrok ni lačen.

Andrejaz - čestitke starejšemu za rojstni dan user posted image , pa eno lepo feštouser posted image
Moram vam pa povedat, da sem si preko otto kataloga nabavla majčke za dojenje, super stvaruser posted image , ker maš pokrita ledvica ko dojiš, tko da priporočam za zimo. Mislim da pridejo dve v kompletu cca 6000sit, kar se mi ne zdi tako veliko.

Lep sončen dan še naprej, pa eno mirno noč!T

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 13:39:20   
Nea
Tudi tukaj je končno sončen dan! Smo z Laro in Emo dopoldan šle na sprehod. Lara je pridno spala, Ema pa celo pot čveketala user posted image Je pravi mali sonček in jo vse zanima. Zdaj pa je v fazi spraševanja: Zakaj?

Tudi mi Laro kopamo 2x do 3x na teden. Jaz pa jo vsako jutro dodotno umijem in mislim da je to dovolj.

Tiste ki zraven user posted image imate še malo starejše otroke doma - kako organizirate kuhanje kosila? Ema je samo popoldan v vrtcu tako, da kosilo vedno ima doma. Dokler sva bile same, sem nama vsako jutro kaj skuhala tako, da je lepo kosilo pojedla in šla. Zdaj nama Lara dopoldan vzame kar nekaj časa tako, da smo s časom na knap. Mislila sem da bi kuhala zvečer, ko pride mož iz službe, al pa ob vikendih... da skuham malo več in potem dam v zmrzovalnik.
Vsi predlogi so dobro došli user posted image

Lep sončen dan,
Nea

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 14:52:33   
TODI
Pozdravljene!!

Da se še tukaj malce pofočkamo!

Me tri z bebo76 in mknuple 1 smo še vedno ne starem forumu in nič kaj ne kaže da bi se ta mesec od njega poslovile, tako da očitno postajamo septemberkeuser posted image  user posted image  user posted image .

Nič od nič se ne dogaja, pri popadkih pa ravna črta, pa tudi odprte nismo prav nič. Jaz se v celem tednu nisem odprla niti za mm user posted image  user posted image

Berem da se lepo cartate in dojite, le tako naprej. Za dojenje pa pomagaj nek sezamov napitek preberite pri junijkah, mogoče vam ta nasvet pride kaj prav.
Kje se ga dobi pa nevem!!!


Lep dan še naprej in upam da bomo kmalu skupaj.

Beba76, mknuple 1 in jaz

< Sporočilo je popravil TODI -- 31.8.2006 14:54:15 >

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2006 22:41:38   
piscancek
Beba 76 je povila punčko Tio, veliko 52,5cm in težko 3520guser posted image user posted image user posted image

včeraj je bila pri nas patronažna, je tehtala našo princesko in naju zelooo pohvalila. Ajda je v enem tednu iz 3350 prišla na 3570g. Je rekla, da je to zelo lepo, in da ne rabim skrbet, ker očitno imam mleka dovolj. Res sem par dni nazaj mal paniko zagnala okol tega, ampak zdaj res vidim, da je blo vse brez potrebe. Danes sem si mogla spet iztiskat mleko, ker sem mela trde joškice kot bi imela kamen.
Očka je bila včeraj bolje, pa tud dans dopoldan, pol popoldan pa spet isto kot prej. Smo bli dans ene štiri ure zunaj, zdaj pa ne vem, a bi mogoč od tega spet očka bla takauser posted image  pa sem ful pazila, da ja ni pihalo v malo.
sicer pa tud js opažam da te patronažne vsaka po svoje, ena to, druga ravno to neuser posted image  ta, ko prihaja k nam, je tud za kamilice rekla da ne. Ampak sem se odločla, da jutr probam še to, če ne bo bolje. A kamilice ohladiš, pol pa s kosom vate obrišeš očko, al kako?
danes ponoči je Ajda spala od destih zvečer do pol sedmih zjutraj. Me je že panika zagrabla, sem jo ob petih vzela iz posteljice in jo hotla dojit, se je mal zadrla in ni hotla ustec odpret  zato sem jo položila nazaj in mala je lepo spala dalje.
mi si že kalorifer zalaufamo, ker sem opazla, da mali ful paše, da je toplo, in da takrat ful bol spi, no pa js tud mam rada toploto.Sem bla med nosečnostjo ful vroča, zdaj sem pa že spet nazaj- zmrzljivka.
Se moem pohvalit, da so se mi kile res kr stopile. Res sem pridelala sam 9 kg, zdaj imam pa še en kg več. Dojenje te res pobere. Nosim lahk vsa oblačila od prej, tud čevlje, najbolj pa sem vesela, ko si lahk navlečem kavbojke.

lahko noč vam želim 


_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 0:24:13   
miši
juhu punce!

najprej naj vam povem, da so AD3 kapljice živa groza, našo je zaprlo, ima krče zvečer, tako da jih zaenkrat ne bom dajala, jo imamo skoraj vsak dan malo na sončku, tako da ni panike (D vitamin). veliko punc mi je reklo, da so kapljice rajše dajale po 3 mesecu, ker so imeli dojenčki take krče. Ajda se je po 2 dneh končno pokakala in to tako, da sva jo mogla stuširat (s tušem v lijaku-še uživala je), ker je bla preveč umazana, skoraj do vratu...res smo imeli veselo, ji je pa orenk odleglo.

stuhica, hruška, moje mlekarne so zdaj malo boljše, sem res še 1 liter več popila in očitno deluje. dodati pa moram 1 obrok na dan, toliko mi zmanjka, sedaj smo dali Novalac proti polivanju, ker je res noro, kar se pri nas dogaja, da se ji vsaj malo želodček pomiri. upam,da bo stanje z melkom spet kmalu kot je bilo.
za kopanje midva uporabljava  baby tekoče milo, je fajn, fino diši pa potem jo tudi malo namažem in ima res lepo kožo.
nosek, jaz ga najlažje s palčko za ušesa (res previdno) pomočeno v fiziološko, smrkeljčki se nalimajo gor in kar gre, ji pa vsak dan kakšnega zelenega smrklja ven potegnem user posted image  imam pa tut pumpico in me ni prepričala, smrkelj potegne,če je res mehak.

goda13, tvoj mali pa zelo veliko poje, moja Ajda zdaj pomlati 80ml, če je res lačna, sicer tudi manj. bravo!

TODI, saj bo, še malo pa boste odrešene, jaz sem sicer julijka, ampak sem zvesta našim avgustovkam že od začetkauser posted image .

piščanček, čestitke za Ajdine grame, super ji gre. ja pa tebi tudi, blagor tebi, jaz sem s kilami sicer že v minusu, se mi je pa medenica razširila, tko da težko zapnem hlače user posted image , čez stegna pa so mi še široke...upam,da bo šlo kmalu nazaj, malo boljše je že.

mamice, obetajo se sončni dnevi, krasno!!!

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 0:24:52   
miši
BEBA76, ČESTITKEEEEEE !!!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 9:10:50   
Splet.Ka
Dobro jutro.

Da se malo pohvalim. Jaz sem danes že pospravila Sarino sobo in pripravile nove stvari za previjat (zmanjkalo mi je vsega, uporabljam pa ene krpice, ki jih razrežem, ker so prevelike), zložila perilo, izpolnila obrazce za CSD, napisala članek, zdaj pa pri računalniku zajtrkujemuser posted image .

Piščanček in miši, se imata res fino s kilogrami. Pri meni jih je od +17 ostalo še +8. Tako da nosim lahko ene kavbojke in ene hlače za prosti čas, ki sem jih kupila na začetku nosečnosti. Vse majice so mi prekratke in tudi čevlji me tiščijo, če mi prej niso bili bolj "na kamot". Tako kot pri tebi, Nea!

Miši, fino, da je z mlekcom bolje. A s kapljicami so pa take težaveuser posted image user posted image user posted image . Komaj čakamuser posted image user posted image user posted image .

Todi, vedno manj vas je. Komaj čakam, da se nam pridružite in da bomo kompletneuser posted image .

Beba, čestitkeuser posted image .

Pri nas je lep sonček. Imejte prijeten dan!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 9:20:52   
Tanyka
A veste, da je TODI odšla danes zjutraj v porodnišnico-  ji je odtekla voda.
To pomeni da sem jutri jaz na vrsti.user posted image user posted image
Lepo se cartajte s svojimiuser posted image

_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 9:30:43   
tiasha77
Dobro jutro!

Beba76 - čestitke tebi in družinici!user posted image user posted image user posted image

Todi - držim pesti!

Mknuple1 - še malo, pa bo!

Hruska - ti si bla pa res pridna tko zgodaj!

Nea - glede kuhanja ti lahko povem damo to, da jst pri eni pikici komaj zvozim, kaj šele da bi imela dveuser posted image , je pa res, da ima moj mož pavzo za kosilo med 12 in 13 in mora bit takrat fertig, če ne, je brez veze, midve pa greva dopoldan rade na sprehod, pa dojimo se, ... po moje je najboljš opcija skuhat zgodaj zjutraj, ko še otrok spi ali pa zvečer ali pa kaka instant varianta tu in tam

Mi smo danes spali kar 8 ur v kosu, mi je blo prav čudno, mojim joškicam pa tud, so ble zjutraj čist trdeuser posted image . Je pa res, da smo ble včeraj dvakrat na ful dolgem sprehodu, zgleda da jo je svež zrak utrudu. Tko da bomo danes ponovili vajouser posted image  in šli na doooooolg sprehod.

Lep sončen dan vsem, T

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 9:35:05   
Nea
Jutro!

Beba, iskrene čestitke!!!user posted image

Tudi jaz sem danes zjutraj že veliko naredila: oprala in obesila pisano perilo, pospravila otroško sobo, zajtrkovala (kar je v zadnjih dneh tudi umetnost), zdaj pa že kuham kosilo. Če nam ostane še kaj časa bomo skočili na kratek sprehod do pekarne. Danes je spet sonček - jeeeeeees!

Mi smo nocoj malo boljše spali. Lara je zaspala ob 22h, spala do pol 2, potem pa jedla, se malo jokala in zaspala nazaj do 7-ih. Sicer pa je res, da včeraj nisem jedla čokolado. Mogoče pa ji je ona povzročala krče. Bom videla kako bo danes.

Moji kg se tudi topijo. Pred porodom sem imela +14kg, zdaj pa še samo 4. Glede na to, da so se mi prsi za 2x povečale, predpostavljam da samo v njih imam +1kg.Nekaj starih hlač že lahko oblečem, tiste ta bolj strukirane bodo mogle še malo počakat. Ampak se ne sekiram preveč ker dojenje res odnese vse kar se je v času nosečnosti nabralo.

Uživajte v sončku!
Nea

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 9:45:26   
Anonimen
Pozdravljene!

Traja skoraj tri ure, da se midva z Lukatom zjutraj uštimama. Sinoči so ga tako krči dajali, da sva ga oba z možem probala potolažit pa ni in ni šlo. Potewm smo se tudi kopali sinoči in mu je ful pasalo. Po kopanju je pa spal skupaj pet ur, kar je pri nas rekord.

Včeraj potem z našim izletom ni bilo nič. Mož je moral ostati v službi do konca.

Lukatu so se včeraj pojavili na obrazu in na ušesih tki mali mozoljčki ful na gosto. Niso bili taki z belo konico. Tisto vem, da se mu koža čisti. Uho mu je kar kipelo tako so ibli na gosot. Seveda sem klicala dispanzerja za otroke in iskat sem morala iti kremico. Upam,da mu bo pomagalo, če ne moramo v ponedeljek k zdravniku. Revček je takšen rdeč v glavo zaradi teh mozoljev.

Kilogrami!? Jaz sem jih pridelala 13, sedaj mi je pa ostal še samo eden. Ampak obleči pa ne morem straih cunj. Zadnjič sem komaj našla nekaj,da sem lahko šla k zdravniku. Najrašji sem ka r v trenirki. Sicer sem pa tak bolj doma. Moram se spravit malo še sprobat ostalih cunj.

Midva z Lukatom pa nič ne vem koliko sva kaj pridelala v treh tednih, ko patronažna ni sedaj nič tehtala. Bomo pa tehtali v četrtek ko imava prvič posvetovalnico.

Hruška katere obrazce rabiš za otroški dodatek. Jaz nisem še nič nesla. Imam napisane samo za nego in varstvo otroka.

Piščanček kamilice ohldiš potem pa očitiš z vato očko. Lukatu je pomagalo.


BEBA 76 čestitke tebi in očku za malo TIO!

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 13:23:53   
andrejaz
Magnolija – tudi jaz uporabljam samo vatico in fiziološko za čiščenje noska. Moja izkušnja s pumpico za nosek je podobna tisti, ki jo je opisala Nea

Hruška – ko očistiš »bibe« ji v nosnice nakapaš še fiziološko.

Stuhica – a ti še zmeraj dojiš z nastavkom? Kaj pa če bi probala brez nastavka?

Pa še moje mnenje glede dojenja in flaše – slaba mama je tista ki pusti otroka lačnega. 

Dretju pri kopanju – tudi pri nas se včasih zgodi da se dere – včasih je zaradi tega ker jo zvija, včasih je lahko vzrok kupček, pretopla ali premrzla voda,…. Skratka tudi dojenčki niso vedno pri volji za kopanje. Za kopanje pa zaenkrat še nisem uporabila nobenega mila

Majčke za dojenje – tudi meni se zdi to zelo praktična zadeva, da imaš pokrite ledvice. Jaz sem si že pri prvem otroku naredila sama spodnje majice za dojenje – sem navpično prerezala spodnje majice pri prsih in jih zarobila z »entlarco«. Super se obnesejo.

Nea – koliko pa je stara tvoja ta večja punca? Kuhanje kosila - Jaz ponavadi čez vikend ali pa takrat ko imam čas skuham malo več in dam v zmrzovalnik. Pa kakšno instant varianto (tortelini,..) tudi kdaj naredimo

Beba 76 čestitke za punčko Tio

Gorenjke - a bo katera hodila na telovadbo za mamice z dojenčki v Lescah? Sedaj zbirajo prijave.

Lepo se imejte

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 13:41:35   
Tanyka
user posted image user posted image user posted image user posted image TODI JE RODILA PUNČKO LOTIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 13:57:30   
Busybee
Todi in Beba  - Čestitke in čimprej se nam pridružite!

Mknuple1 - držim pesti, da boš še danes tudi ti na vrsti!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
1.9.2006 14:37:37   
magnolija
Čestitke TODI in bebauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo danes čist izčrpani, smo bili vsako uro ponoči budni.čez dan se je dobro naspal naš sonček, ponoči pa bi on samo papal.Ko bi bilo treba kupčka podret pa zaspi, skoraj nikoli nama ne uspe.
Imate kake posebne metode za podiranje kupčka, ki so uspešne?
Pred eno urco sva papala, skor pol ure kupčka podirala, po neuspešnem poskusu položili pančkat, eto zaj pa sem že spustil mal mlekeca nazaj na pleničko.
Mislim, da se midva ne bova nikoli naučila lepo kupčka podret.Sem že čisto obupana.user posted image
Grem zaj poskusit kosilo pojest, ker naš sonček po navadi to zasluti in hoče istočasno imet papicouser posted image




(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?