|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:20:59   
KIRA
tiste, ki imate pomivalne stroje, kaj uporabljate - tabletke, prašek.... ???

zanima me zato, ker jaz pomivalnega stroja nimam še preveč dolgo, to je moj prvi. tak navaden, 5 programov (vključno s predšranjem), čist poceni.  sem si želela takega z displejem, ampak žal ni bilo izveddljivo. kot čistilo sem si pa izbrala somat tabs 5 in sem zelo zadovoljna z  njimi. zame so odlične, ker super operejo. drugega ni treba dodajat, razen tisto sol za stroje, ker imamo iredno trdo vodo v studencu. vedno tako čista posoda, da se lahko gledaš note, nikjer flekov, nikjer ostankov hrane, pribora ni treba dodatno polirat, pa še kozarce zaščiti pred obrabo / korozijo.

nisem uporabljala še nič drugega (razen enkrat sem pri 1 pomivanju sprobala calgonit 4 - pa mi ni bil všeč, mislim - somat je dal boljši učinek). somat ima svojo ceno, pa me zanima, kaj uporabljate ve - pa kako ste zadovoljne z učinkom pranja (odmaščevanja, kako odstranjuje zasušene obloge, kako se svetijo kozarci - ni flekov, kako se sveti pribor - če ga je špotrebno polirat itd)....

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:30:00   
Ninica77
ojla,
jaz uporabljam tablete Somat in so kar OK. Zasusene obloge odstranjuje neverjetno dobro. Prej sem uporabljala Calgonit, ki pa mi posode ni opral tako kot je treba. Jaz bi ti priporocala Somat.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:31:10   
Anonimen
Že leta uporabljam proizvod Finish,poskusila druge pa nisem bila zadovoljna.
Prašek ali tabletke Finish,sol kar dobim,tekočino Finiš za bleščeč videz,moj stroj ima namreč tak predalček.In enkrat mesečno čistilo Finish.Stekleničko odpreš vstaviš v košarico za pribor in praznega zalaufaš,na program za pranje.Tako se očisti,razkuži in razmasti.Seveda ročno z isto tekočini,še robove in ostale predel,ki ne pridejo v stik z vodo med pranjem.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:35:43   
Anonimen
Jaz sem bila tudi navdušena nad Somat 5, ampak sem kasneje ugotovila, da se korozija na kozarcih pojavi dosti hitreje kot pri ostalih tabletah. Pri Somat 3 v 1 ni tako očitna, tako da bi svetovala previdnost. Sama kombiniram - kadar dam prat kozarce, dam Somat 3, kadar pa ostalo posodo, pa Somat 5.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:40:52   
KIRA
neva, tak butast vprašanje, kolko pa košta finish - pa kje se ga dobi? pa ostale, kje kupujete, kje je cenej ? kaj pa calgonit 5 ima kera - tisti s peil efektom - kake rezultate daje pa tisti?

jaz sem  namreč pred časom - ko sva nabavila stroj - prosila kolegico, da mi je prinesla somat 5  "na zalogo" iz METROJA v grazu. tam je bil več ko 2x cenejši kot pri nas, pa še akcija je bla. sedaj  mi je pa tistega zmanjkalo, pa sem komaj skup spravla za eno majhno škatlo - pri nas so takooo drage te tabletke. user posted image user posted image user posted image user posted image
ampak mi to nabavljanje tabletk ne uide,ker ne folgam prat posode pri 2 "frečah". enostavno ne najdem cajta poleg flašk še tiste gore posode prat. mož je pa tud skoz utrujen, ker majo tako gužvo, pa ga pustim s tem na miru - čeprav bi se mi ročno pravnje finančno bolj splačalo.user posted image

< Sporočilo je popravil KIRA -- 28.7.2006 13:41:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:45:25   
Anonimen
Zdaj je bila v Šparu akcija Somat 3 tablete 110 kom po 1990 SIT. Če še je, ne vem.

Sem pa tudi sama nekaj časa gruntala, kaj je ceneje: a vzameš somat 2 in dodatno kupiš tekočino, pa sem ugotovila, cenovno sicer prideš skoz, da pa dolgoročno niti ni, ker moraš posodo potem večkrat sam na roke drgnit ali pa še ponovno dat prat. In takrat spet gre tableta... user posted image

Včasih je morda bolje, da daš prednost kakovosti kot pa ceni.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 13:45:46   
cmokec
Pomivalni stroj rabiva tako malo, mogoče 2x mesečno. Uporabljava pa Calgonit in ga kupiva v A, ker je res ful cenejši. Cene pa ne vem, bi mogla še rok uporabe za tablete pogledat.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:00:45   
Gina
Jaz perem v stroju najmanj 1x na dan, pa ti raje rečem da skoraj vsak dan 2x. Uporabljam somat, tistega, kateri je v akciji - ponavadi jumbo škatle. dam še sol zraven, kadar je somat 3 in tisto za lesk oz osuševanje.  Po teh tabletah še nikoli, ampak res nikoli nisem ničesar prala na roke. Odštej tu stran ekonom lonec, če si kuhala govejo župo v njem - tisto moraš že pred pranjem malo splaknit, pa npr. če prekuhaš mleko malo preveč - tisto moraš tudi že prej na roke splaknit, drugega pa nič. Pri nas se vse tablete dobijo v mercatorju, pa tudi v tušu,(če ne grem pa v špar, so tudi dostikrat v akciji) od vseh mogočih firm - somat, calgonit, finish, pa še ene mercatorjeve in se mi zdi da še ene druge, ne spomnim se kako se jim reče.
Sem probala ostale praške, ampak ostajam pri somatu. Je pa boljše tablete vzet kot prašek, se meni zdi. Pa obvezno vsake toliko časa spucam stroj s čistolom, ki ga prodajajo za stroje.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:05:01   
clea
Cmokec kako  pa to,da ga tako malo uporabljaš?

Jaz imam zdaj Amwayeve tablete pa mi niso preveč Ok.moram dodajat sol in izplakovalec.Ko jih zmanjka bom probala Somat.A to je ta ki ga zdej ful reklamirajo?

Moja mami pa uporablja Finish gel in je ful lepa posoda.

Pri nas je bolj kot čistoča posode proble,kdo jo bo iz stroja pospravu.Prou ne štekam, v korito lahko da posodo, v stroj ki stoji zraven korita pa ne.Kje je logika, da se je treba rahlo sklont al kaj? No amak to nima veze s Kirinim vprašanjem,sm se sam mal razjezila user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:09:31   
kapica
Jaz sem pred kratkim sodelavke isto sprasevala, imajo pa pralne stroje ze 20 let in vec. In so rekle da nikoli niso uporabljale drazjih kock oz. praska, kakor tiste najbolj navadne brez znamke. Pa stroj se vedno normalno dela in dobro umije.
Da bi vse drugo naj bila samo reklama.

Tako da jaz od takrat tudi nic drazjega nisem kupla, pa sem zadovoljna z pranjem, je pa res da ga zelo redko uporabljam. Ko bojo otroci bo prislo to v uporabo user posted image .

Somat in vse drugo se mi zdi absolutno predrago.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:09:53   
KIRA
clea, to tud ima vezo. user posted image user posted image user posted image sej čvekamo o pomivalnih strojih in pomivanju.
sicer pa to počnem jaz sama. moža niti ne vem, če bi pustila blizu, bi vse razbil. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:13:47   
clea
Ja sej u bistvu maš prou Kira.
Jst pa kr zatežim, če bi pa kdo kej razbil pa ni take panike ker imamo itak preveč posode.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:17:50   
Gina
O kakšnih dragih praških vi to govorite, ne štekam??? Somat je razen mercator praška najcenejši prašek , cenejšega ni.

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:20:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA

(vključno s predšranjem)


Sicer nimam pomivalnega stroja, ampak - kaj je PREDŠRANJE? user posted image user posted image user posted image

Mejčkn se hecam, sorry... dobre volje sem...

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:35:44   
KIRA
tiskarski škrat. zadnje čase večkrat. ai lahko razlagaš po svoje - jest sem pa mislila na program predpranje.user posted image user posted image user posted image user posted image
lahk pa tud predsranje. kak je komu všeč.  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 14:35:48   
ZARA
Najcenejše so Hoferjete tablete (100kom) in sicer cca. 6 EUR...potem so DMove tud poceni. 60 tabletk je cca 1.100 sit . Men so oboje čist vredu oprale. No zdej mam Somat une rdeče - rumene - modre, ker se mi ne da do DM-a.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
28.7.2006 21:29:36   
Ro-La
prej je pral s somatom, sedaj s calgonitom- boljše opereuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
31.7.2006 20:14:44   
Anonimen
KIRA,odgovarjam na tvoje vprašanje.Pol kilska vrečka praška Finish za pomivalni stroj stane 7 eurou.Škatla z 30 tabletami pa 5 eurou,kupujem pa čez mejo.

(odgovor članu Ro-La)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
2.8.2006 14:06:51   
MH0
Trenutno testiram "el cheapo" varianto 3kg praška za 700 plus nekaj zmečkanih in zaenkrat zgleda vse ok. Kupil pa sem ga pravzaprav samo za malo dodati pri splakovanju. Drugače pa smo trenutno na calgonit tabletkah. Zavedati pa se je treba, da se kombinirane tablete uporablja brez soli in leska in, da še vedno prašek+sol+lesk daje boljše rezultate. V zadnjem testu, ki sem ga pogledal je zmagal somat prašek, možno pa, da je od tega že kakšno leto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
3.8.2006 21:26:34   
saša80
js sem skoz kupovala calgonit, sedaj sem pa kupla v šparu najcenejše..mislim da so bile nekje 1000 sit..in so mi bolše..so pa 3 v1

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
4.8.2006 9:53:18   
KBM
Jaz imam tudi Calgonit in so super tapleti - operejo res superuser posted image user posted image

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
5.8.2006 21:14:57   
bamby
Moje izkušnje so pa naslednje:
Je imela mama že kakih 10let pred mano pomivalni stroj, pa je sprva uporabljala prašek (se ne spomnim več katerega), potem je pa presedlala na tablete kupljene v LIdlu (Italija), ker so bile tako poceni. Rezultat vsega sranja je bil zelo oripsani kozarci in krožniki, za v smeti.
Ko sem jaz nabavila stroj, sem za reklamo dobila somat tabletke in moram priznati, da niso dajale rezultata, ki sem ga pričakovala. Na vsej posodi so ostajali madeži. Vem, imamo trdo vodo, zato bi bilo treba dodatno dodati še tekočino za lesk. Potem pa je sestra testirala še gel in nam ga je vsem toplo priporočila. Tako sem se odločila za gel Calgonit in ga od takrat vseskozi uporabljam in moji kozarci in ostala posoda je še vedno kot nova. Sem pa na stroju samem mogla prilagoditi doziranje tekočine za lesk, da ni madežev na posodi.

Kupujem pa ga v večji 1.5 litrski embalaži, ker je cenejši kot 600 ml. Večja embalaža stane okrog 1800 - 2000 sit in več, lahko pa tudi manj, če ga dobim v akciji (lahko tudi okrog 1700 Sit). Manjša embalaža pa stane okrog 1200 ali 1300 sit. Cenovno najcenejši je najpogosteje v LeClerju, potem šele v Intersparju in Mercatorju.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
5.8.2006 21:31:24   
saša80
js pa opažam, da pri meni ostaja posoda  še vedno enako lepa  je kot nova , pri tašči pa se pozna na kozarcih in krožnikih..mogoče je to odvisno tudi od samega stroja... nimam pojma od česa je to...

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
5.8.2006 21:57:17   
cmokec
Odgovor za Cleo.

Pomivalni stroj sta nama kupila moja starša in sva ga imela prej, kot prvi kos najine posode. Sama sva sicer planirala prostor v kuhinji zanj, a ga verjetno še danes nebi kupila. Ker sva celotno stanovanje preuredila in opremila v pol leta, sva zaradi financ kupila samo toliko posode, kot sva jo obvezno potrebovala. In včasih, večinoma ob vikendih, mi je prav zmanjkalo kake posode za kuhanje, zato sem se na samem začetku navadila, da vedno posodo pomivam sproti ročno. Če bi sproti nalagala v stroj, bi mi zmanjkalo čiste posode za kuhanje. Posodo sva seveda dokupila, a navada je ostala. In ko se spravimo v jedilnico jest, je kuhinja pomita. Zato se mi nekaj krožnikov in dve posodi spet ne splača dat v stroj, ker ga napolnim samo polovico. Moti me, če bi umazana posoda čakala v stroju, da ga napolnimo (kar ga do večera verjetno bi), ker se razvije en prav grd vonj. In zato še tiste par kosov posode pomije na roke moj dragi, ker to je pa njegovo delo.

Pomivalca tako potebujemo samo v primeru, da še kaj pečem in več umažem, ali pa, da imava goste na hrani in je zato več posode.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tiste, ki imate pomivalne stroje
6.8.2006 0:03:21   
kapesanta
men so pa najboljše Clar (al pa nekaj podobnega) tablete, kupujem jih v DM - se pa dajo v stroj skupaj z vrečko, ker je vodotopna, pa še polovico imajo označeno, tako da se dajo prelomit in s polovičko perem skodelice in kozarce.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?