Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
.

.
. V tem primeru pa če papirnate uporabljaš za ponoči in jih ima celo noč - se mi zdi pa nesmiselno uporabljat bombažne čez dan iz razloga, da so bolj zdrave za ritko, saj je ravno tista dolgo nočna varianta z močno polulano plenico najbolj problematična za rito. Čez dan, pa ne smeš šparat s plenicami in pogosto menjavat.
. Tako, da je bila v končni fazi razlog moja lenoba.
Seven, idi malo med ljudi......
, kot omenjate ene? Sem opazila, da likanje ipd. omenjate tiste, ki jih pravzaprav ne uporabljate, ste torej sploh seznanjene z uporabo bombažnih ali imam jaz napačno predstavo o teh plenicah. Saj danes ne previjajo tako kot naše mame ali pač (dve bombažni, zloženi na tretjine in čez povijalna plenica)? Dajte me popravit. če se motim...
!
sem se s številkami lahko tudi jaz malce poigrala. Mi smo v desetih mesecih porabili približno 1500 plenic, kare znese 4,6 plenice na dan (V kasnejšh mesecih otrok prespi celo noč to je 12 ur in ga ponoči ne previjem, zato porabimo manj plenic, poleg tega, ko ga začneš navajati na kahlico se poraba tudi zmanjša). Mi smo kombinirali plenice Pampers, Babydream, Babylove in LIbero in nam povprečna cena na plenico (s tem da smo 3ko začeli uporabljati pri dveh mesecih, 4ko pa pri treh mesecih, 5ko pa od osmih mesecev naprej) znese 46 SIT. Če podatke zmnožim 4,6 plenice *46 SIT * 900 dni =190.440 SIT približno 800 EVROV.