|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
20.2.2007 21:41:45   
lunca2
Dober večer!

Kako ste kaj? Kako se počutite? Upam, da se dobro saj je tudi vreme zelo lepo. Jaz sem odlično. Prehlad sem prebolela in sedaj je dobro. Upam, da tako tudi ostane.
Meni sploh ni do sladkarij in tudi apetit nimam ne vem kakšen. Jem čisto običajno kot sem prej.

Lahko noč!

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 9:53:29   
zrak
punce, c iao

Melaverde teta.. čestitke joj uboga tvoja sestra.. ja zgleda , da res pogled na otroka ti zabledi vse bolečine..

A ve ste se odločile za epiduralno? Jaz bom podpisala pa bom videla na licu mesta ali ja ali ne.. sem pa vedno bolj prepričana v to da bom izkoristila to možnost, če se bo dalo.

Andreja tebi se je pa res vse na kupu nabralo.. samo da je vse ok z user posted image user posted image , pa tudi s tabo.

Ronja..no koment glede rolanja..brez zamere..

Včeraj sem bila na pregledu .. z user posted image  vse ok..organčki na svojem mestu.. obrazek smo bolj slabo videli, ker je obrnjen z hrbtom gor..., pa še eno rokico je imel-imela čez obrazek..med nogicami je nekaj viselo.. mogoče popkovnica user posted image user posted image   Težek je nekje 700 g. malce manj...
Mamica pa veliko več user posted image ..

Punce zakaj meni kilogrami tako naraščajo,, pa se mi zdi da ne pretiravam s hrano.. imam filing, da se redim že samo z vodo..user posted image

lp






(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 10:12:13   
zabica26
Zrak, ne se sekirat glede kilogramov. Jaz imam tut občutek, da včasih sm kr lepo vzhajana...lahko je hrana, voda...pomembno je, da se dobro počutiš, da se normalno giblješ, ješ urejeno in da lepo hodiš na wc in ne zadržuješ vode. Drugače pa kakšen čaj za odvajat, da ti lepo zalaufa ledvice...ampak prej probi z velikoooo tekočine.

Ja, bravo za tetico melaverde! user posted image

Jst se ne bom odločila za epiduralno, ne upam. So mi dvakrat jemali kostni mozeg, poseg je podoben, le da gredo pri epiduralni celo bolj površinsko in ne tako globoko, ampak se res bojim. Obakrat ni bilo nič prijetno. Se bom pa pozanimala za eno drugo protibolečinsko zadevo, ki ti jo dajejo kot infuzijo v roko (omenili so mi v Kranju). Bi pa želela roditi naravno. Ampak, kakorkoli bo, bom vesela in ne bom komplicirala. user posted image

Še eno vprašanje (za tiste, ki hodite v službo še posebej): kolikor ur na dan spite?
Sama imam občutek, da bi spala vse dlje in dlje...

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 10:52:18   
Anonimen
žabica jaz sicer ne delam več (itak sem bila preko ŠS), ampak kar se spanja tiče je pa katastrofa. Spim zelo zelo slabo. Le po slabe štiri ure, pa še to je vmes samo premetavanje. Tako da če se ti spi, potem ti priporočam res veliko odmerek spanja. Jaz bi full rada dobro spala pa mi ne gre najbolje.

Zrak joj kilogrami tudi pri meni kar naraščajo, pa se tudi sama sprašujem zakaj user posted image . Jem čisto normalno, nič ne pretiravam, tudi kar se tiče mastne hrane (ta mi itak nikoli ni šla) se jo izogibam, razen zdajle v pustu kakšen krof in sem pa tja kakšna sladkarija - te pojem mnogo manj kot pred user posted image . Res ne vem od česa naraščajo kilogrami. Imam jih pa že kar 10 več. Katastrofa. Pa tudi ne vem kam se mi skladiščijo, ker mi drugi pravijo, da imam res velik trebušček, ampak da sem dobila toliko kg samo v trebuh pa spet ni možno user posted image .  Veš kaj nič se ne sekirat, jaz kdaj pa kdaj pojamram, ampak potem si pa pravim bom že spravla dol, važno da se tako zelo dobro počutim. Ne vem pa kaj bom rekla proti koncu nosečnosti, ko me bo res obilo. user posted image

Melaverde čestike za tetico user posted image user posted image user posted image . Zdaj lahko že vadiš s pripravami za tvojega bodočega user posted image . Jaz bi tudi imela sestro, sploh pa je takole fajn, ker bosta obe imele male user posted image . Ful dobro.

Za epiduralno tudi jaz malo razmišljam, ker imam zelo nizek prag bolečin. Včeraj sem si kupila olje za masiranje presredka; sicer naj bi ga šele tam nekje od 34. tedna dalje, ampak sem imela baby bonus pa sem ga kar izkoristila. A je katera že imela Šolo za starše? Jaz komaj čakam, da kaj novega izvem.

Ja včeraj sva šla z dragim plačat sedežno (naj bi jo danes dobila, pa ne vem, ker so nekaj zamutili s prevozom), potem pa še malo po trgovinah. Kupila sem si kar nekaj kozmetičnih preparatkov v dm-u. Sem koristila baby bonus pa sem kar nekaj stvari dobila po ugodnih cenah.

Potem pa sva šla še v BC gledat vozičke. Ja odločitev bo kar težka. Najbolj nama je všeč PP GT3, kar sem že povedala, ampak je full velik, tako da ne vem  kako bo šel v avto. To morva še preizkusit. Problem pri tem vozičku so barve. Meni namreč ni nobena všeč. Vse so tako... ma ne vem kaj bi rekla. Modra pretemna, rdeča presvetla, zelena kar nekaj. Vse preveč so enobarvni, nobenega drugega odtenka. Rada bi lanske modela,ki so bili veliko veliko lepši, pa jih ne dobiš nikjer več user posted image . Torej tukaj me moti samo barva in ne vem, če me ne bo glih to odvrnilo, ker so res obupne.
Potem sva videla ene nove modele MOON, ne vem, če sem prav napisala. Ti so manjši, tudi lepi modeli, ampak mojmu dragemu niso všeč.
Quinny-jev je vse preveč, pa zdaj mi tudi niso več všeč.
Kaj naj naredim no. Res ne vem kako bova to izpeljala user posted image . Saj če bi zagotovo vedela katerega me ne bi več skrbelo, tudi z nabavo se mi ne mudi, ampak moram pa zdaj vedet kaj bom imela - saj malo me že poznate - vse takoj, zdaj... user posted image user posted image user posted image

Za konec sem user posted image kupila dva kompletka vse od žabic do kapice št. 56. Zdaj bom pa z nakupovanjem oblačilc prenehala in jih kupila šele po rojstvu, da vidim kako velik bo mali junak in kaj sploh bo.

Danes je spet eno zamorjeno vreme ko pogledam skoz okno. No pa vseeno se imejte lepo.





(odgovor članu zabica26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 10:53:04   
FLASK_A
DOOOOOBRO JUTRO! user posted image user posted image user posted image

No, evo- danes sem se pa lepo lepo naspala. Super, ko lahko potegnem takole zjutraj, če ne bi mogla, bi bla tko tečna ko user posted image  pomoje user posted image  

ŠpelaP, kmalu ozdravi! user posted image user posted image user posted image  Upam, da ti ni treba strogo ležat, kot nekatere tu gor.

Ronja, čestitke za morfologijo! Midva včeraj nisva šla nič v maškare- je moj tko siten zadnje cajte, da sem ga samo spat popokala! Ne moreš verjet, da so moški pod pritiskom (služba, basket, private life v polnem teku)lahko tolk čudni kar naenkrat! Ja, tako da nič maškar za naju včeraj...
Glede rolarjev IN kolesa bi pa jaz tkole rekla: Naj ti bo jasno, da ne paziš samo nase, ampak še na nekoga. Vsaj tolk časa počaki s svojo hiperaktivnostjo, da ne boš škodila svojemu user posted image . Se mi zdiš še kar neodgovorna. Pač moje mnenje... Pa hvala bogu, da je vse vredu!

Andreja, joj kako grozno! Sem ful vesela, da ste vsi z user posted image user posted image  brez problemov! Me kar strese, jaz sem kar dosti na cesti... Ti kar počivaj, pij kompotke in se kmalu pozdravi prehlada!user posted image user posted image user posted image  Za žolčne kamne pa sploh nevem, kaj naj rečem. Naj te res čim manj boli pod prsnicouser posted image user posted image user posted image  

Liona, ti si pa potem kar kmal uspela it na 3D. Jaz ga imam v soboto. Komaj čakam, zdaj sem še bolj navdušena, ko si takole našpisala!

Nič, grem počasi. Lepo se imejte, uživajte v user posted image  in božajte bušije- zdaj naši malčki že odpirajo oči in se zibajo v ritmu glasbe, ki jo poslušamo! Pozdravček!

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 12:46:36   
ŠpelaP
Nogica - čisto možno je, da ti gredo kg v trebuh in ne pretirano kam drugam. Jaz sem v prvi nosečnosti imela vseh + 10 kg (kolikor sem se zredila) v trebuhu, nekaj pa na prsih. Trebuh sem imela tak, kot bi v njem imela ful veliiiiko žogo. Od zadaj se sploh ni videlo, da sem noseča. No, zdaj je isto. Trebuh imam že ogromen, v noge in rit pa hujšam. Do zdaj sem se zredila 1 kg, tako da očitno otroček zopet kuri moje odvečne kilograme.
Nikical - hvala bogu, mi ni treba trdo ležati, le počivati moram, ker v bistvu sem bolj telesno izcerana in utrujena, slabokrvna, pa tudi vožnja v službo po cesti "sama jama" mi sploh ni več prijetna, prav naporna je. Antibiotiki so mi zgleda tudi začeli delovati in nimam več neznosnega glavobola, le v predelu ušesa me še boli.
Glede EA - jaz je ne bom imela. Sem pa pri prvem porodu dobila nekaj proti bolečinam v žilo. No, je čisto malo manj bolelo, samo sem bila toliko zdrogirana, da mi je potem bilo vseeno za bolečine.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 12:55:04   
ronja
Ja, punce, saj vem, da sem ga usrala! Me praske spominjajo na to, heheuser posted image Saj sem razmišljala, če naj sploh napišem ali naj bom rajši modro tiho, pa se mi je zdelo nekak feruser posted image , da priznam. Fant me na srečo ni kregal, ker se je počutu krivega tut on... žabica, očitno te je fant slišal, pravi, da bo odnesu rolerje v klet in jih skriluser posted image
Saj do zdaj nisem šla nikoli z rolerji, razen v zgodnji user posted image , niti nisem mela namena zdaj večkrat it, ampak zdaj je pa res tak prišlo, fant bi moral it peške v službo, pa se mi je zdelo brezveze, saj če grem enkrat, me ne bo pobralo... ker res do zdaj nisem še nikoli padla, niti ko sem se učila rolat, niti ko smo skakali čez gajbice...  No, saj tut Pušenjak mi je enkrat odgovoru, da je vse ok oz. lahko rolam, dokler se ne polomim in to se nisem, heheuser posted image
Glede bicikla pa ne morem rečt, da ga ne bom več uprabljala, ker je to enostavno moje prevozno sredstvo... No, po navadi je bilo tako, da če je bilo suho in ni bil minus, torej, ni bilo zmrznjeno po tleh, sem v službo šla z rolerji, sicer pa z biciklom... Peš je kar malo dolga - 5km v vsako smer... Nimam toliko časa, res ne... Že tak mi ga manjka...
Pa tudi pravijo, da je baje kolesarjenje zdravo za ! Samo ne preveč gonit in ne preveč v klanec. Pa tudi v avtu nisi nič bolj varen (vsaj ne v najinem, verjamiteuser posted image )... Če mi katera ne verjame, vprašajte Andrejo... Na smučke ali bord si tudi jaz ne upam, navsezadnje se tam kak bedak vate zabije, vame se je že enkrat eden in sem še kar nekaj časa šepala po tem, pa še čeljust mi je spahnu. Tak da tja ni šans! Pa na motor tudi ne, ker tam če si kaj narediš, je štala. (no, saj ga itak nimava) Tudi jahat ne grem in sploh nič nevarnega ne počnem, samo plavam non stop...


Andreja, upam, da si tudi ti ok, da te šok ni preveč izmozgal in da se te bojo kreteni in ostali nepazljivci na cesti na daleč izogibali! no, dobra stran je vsaj to, da so ti odkrili tele kamne, ker če bi mela napad, bi bilo precej bolj grozno, verjetno... Mami jih je mela in pravi, da boli ko hudič, tak da se le drži diete, pa bo vse ok! upam, da se tudi prehlada čim prej znebiš! Sestre in tudi bolnice v bolnicah pa VEDNO odpirajo okna na stežaj in to ne glede na zunanje temperature... Nikoli nisem razumela tega, zakaj je to dobro, čisto vedno sem se v bolnici prehladila... (razen enkrat, ko sem bila junija)... še dobro, da rodimo poleti...


nogica, moja g. je zelo ok. Vse je pokazala na tistem ekrančku: trebušno prepono, rebrca, hrbtenico, jetra (ki so večji del trebušne votline), potem sva vprašala še za ledvička, pa je tudi pokazala, samo so majhna in jih teško vidiš, se pa lepo vidi pregrajen srček, pa kolenčka, ful lepo so se videla stopala, pa glavico tako pa drugače, pa izprofila pa od spredaj obrazek, samo ta se na navadnem UZ pač en vidi tako lepo, pa trebušček in kje gre popkovnica ven in tam bo mela potem Ronja popek, pa rokice in kako maha in stegnjenico, je prav iste oblike kot naša, prav hecno, pa mišice (bicepse in meča) mislim, nama je bilo ful zanimivo! res pa je, da je bilo mogoče nama malo lažje videt, kaj naj bi bilo kaj, ker sva biologa, pa si malo bolj navaden takih "skic"...

jaz malo razmišljam o 3D UZ? Koliko pravite, da to stane in kje to delajo? Trenutno sicer malo šparava, ker bo moja porodniška bolj zanič, pa še v principu se je videlo že na morfologiji, ampak jaz bi vseeno rada bila ziher... Da se ne bi ves čas z Ronjo pogovarjala, potem bi me pa kap, če bi bil fantek... Saj vem, da moram te stvari vzet z rezervo, ampak je tak čudno, rajši bi malo boljše videla...

špela, glavno, da je z user posted image vse ok, ti pa uživaj v bolniški! čajčki, pa počivat, pa bo boljše! Držim pesti zate!

Jaz mam energije dosti, samo telo me včasih ne dohaja... pa spim verjetno malo premalo... spim od 2h do 7h, po navadi, torej dobrih 5 ur, včasih malo potegnem do pol osmih, včasih mi rata it že ob pol dveh spat... Prav dosti več kot 6 ur pa verjetno nikoli...

Jaz sem bila prejšnja dva tedna skoz lačna, zdaj se je malo umirilo. Pa seveda mi je pasala tudi čokolada oz. bolje rečeno čokoladne zadeve, recimo čokoladni sladoled, čokoladna torta, čokoladna nutela,... sama čokolada niti ne tok.
Sicer mi ni čisto jasno s temi kilami, ko sem bila na pregledu, pa sestra zapiše (od prejšnjega pregleda pred 4 tedni sem se zredila za 1,7 kg) in jo vprašam, če je to preveč, premalo ali ok. In mi reče, "Ja, je šlo kr gor..." Pa jo vprašam, koliko je ok, pa pravi, da nekje dve kili na pregled je ok, ampak da se redke tako enakomerno redijo... Ampak jaz sem se zredila manj ko dve kili, pa če računam po tem, da naj bi se zredile 300-400 g na teden, pride to 1200 do 1600 , jaz sem se pa 1700, pa ji vseeno ni blo všečuser posted image Potem mi pa še g. reče, da njej ni važno, kok se jaz zredim, samo da trebušček lepo raste - v smislu, da se nisem nič zredila...user posted image kaj mi lahko to katera razloži, kaj je zdaj, je to ok, premalo ali preveč, ker sem res zmedena...user posted image user posted image user posted image

A katera ve, ali imamo res še en UZ na koncu user posted image ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 13:07:18   
ronja
jaz sem svoje kile dobila nazaj, pa še nekaj v trebuh in v prsi, upam, da drugam ne več. Mam pa včasih malo otekle noge, odkar delam, ker pač stojim ali sedim, pa stopnice gor pa dol... Plavanje mi pa ful pomaga, priporočam. Sem pa včeraj dobila masažo nog, hehe, kok je pasalooooo!!!user posted image user posted image

zrak, jaz ne bom šla z epiduralno, a je katera presenečena?user posted image

melaverde, bravo, da si tetica - pa ne bit tak stroga kot do Ronjeuser posted image

nikica, ne mi delat skomin s spanjem, veš kako se mi ne da iz postelje zjutraj! Pa "je treba delat..."user posted image Midva tudi nisva šla v maškare, sva čisto pozabila, verjela ali ne, jaz sem bila zbita ko top po službi, nakupovanju (generalka na 14 dni), potem pa še plavanju zvečer, da sem doma samo še naredila eno sladico in šla spat, potem je bla itak ura že danes... Ja, saj vem, ne bom več šla z rolerjiuser posted image Ampak takoj po porodu spet ne smeš, potem pa nekateri ne odobravajo, da rolaš z vozičkom... potem bo pa že novi na poti... a me štekaš?user posted image

joj, špela, pa je to ok, da si se komaj za 1 kilo zredila?user posted image Mislim, maš res toliko viška? ker puncam se to dostikrat samo zdi... Jaz si ne predstavljam, da bi mela takle trebuh, pa samo 55,5 kil... čeprav, kot sem rekla, mi ni več nič jasno, če se zredim za 1,7 kg, kar se mi zdi, da naj bi bilo dokaj blizu idealnega, se sestri zdi preveč, g. pa premalo...

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 13:58:31   
FLASK_A
Evo, punce, jst pa od zobozdravnikauser posted image  So mi zatekle dlesni, pa sem poklicala in je rekla naj se pridem pokazat. Pa mi je prlimala un najbolj ogaben trakec na dlesen in- voila! Še jutri in v petek moram it menjat, pa splakovat s slano vodo user posted image . Fuj fej bljak ogaben okus! Pa sem mislila, da mi bo predlagala kakšno ustno vodo za splakvat grrrrrrr. No in povrh tega- če ne bi bla nosečka, bi mi še tablete dala je rekla. Tko da je kr kriza pomoje. Upam, da bo kmal splahnela oteklina in da bom spet lahko velik sladkega pojedla!

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 14:03:05   
melaverde
Ojla !!

Ronja, ma si smotkica veš...nisem stroga ampak ti samo želim dobro. jaz se rolerjev enostavno bojim in pika. ni da jih ne odobravam, samo strahu se ne morem znebit. en dan sem vidla eno punco-mamico ki je rolala, v eni roki nosila otroka in z drugo vozila voziček....mene je skoraj kap user posted image .
ma če slučajno pade, ni variante da se ulovi ?!?

vsem hvala za čestitke, sem res vesela ker tudi prva nečakinja Nina je full pridna in resna punca. za vadit imam pa toliko otrok okoli sebe ...ampak ne zmorem več kot toliko, se zelo hitro utrudim (boge tiste ki imate doma malčka user posted image )

Epiduralna, hja začela sem razmišljat da bi šla rodit v postojno ker tukaj v Izoli ne vem kaj moreš naredit da jo dobiš user posted image . sestra je ni dobila ker v dopoldanskem času so rutinske operacije in so bli zasedeni, kolegica je ni dobila v nedeljo ker je dežuren samo en anesteziolog in je reševal eno punco ki je naredila samomor???
ne vem zakaj jo potem tako "reklamirajo" če ni dostopna ???? seveda govorim za Izolo, če ne takoj podpišem !!! vsekakor ZAAAA

CIAOCI

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 14:24:03   
zrak
Jaa melaverde pridi v Postojno, lahko bova skupaj user posted image user posted image

špela... kako možno  1kg......
 
jaz sem se do zdaj 10 kg... imam kar celih 62.. pa mi na pregledu še niso rekli, da pretiravam ali kaj podobnega...

žabica glede epiduralne, saj ti ne dajo inekcijo takoj v hrbtenico.. prvo ti omrtvijo in šele nato di dajo inekcijo za epiduralno..Tako so mi povedale punce ki so rodile z epiduralno.. in so rekle, da bi še tako rodile.. , da je bilo kar vredu... niso bile tako utrujene in seveda bolečine niti omemebe vredno...
Jaz sem za.

Nogica.. jaz sem bila včeraj v BC - Koper in je pp GT3 z vsemi 3 kosi cca 880 eur?????? V Italiji pa 740. Razen, če ti ne misliš kupit navette... kako boš pa otroka prenašala? V naročju????


Mejte se lepo user posted image

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 14:51:02   
ŠpelaP
Ronja in zrak- glede kg.
Pred nosečnostjo sem imela pri 164 cm 68 kg. Tako da je bilo kar nekaj "malega" zaloge. No, zdaj jih pa imam 69 kg. Na začetku nosečnosti sem shujšala 2 kg (na 66kg), zdaj pa imam +2 stara kg +1 nov kg. Tako sem jih dejansko začela nabirati zdaj v zadnjem mesecu. Sem se pa tudi pri Timu zredila "le" 10 kg od 62 kg do 72 kg. Tim je imel pri porodu 3840 g. In ko sem šla domov iz porodnišnice, sem imela 1 kg manj kot pred nosečnostjo - 61 kg. Tako, da sem zdaj kar kul glede nabiranja kil. Sem se pa zadnjem letu pred nosečnostjo sekirala, saj sem se v pol leta pred nosečnostjo zredila 4-5 kg brez pravega razloga.
Mi je prav hecno, ko nosečnice debatirajo glede kg. No, saj če bi jih jaz imela pred nosečnostjo tam ene 52-55 kg, pa bi se do zdaj zredila ene 8 kg, bi se verjetno tudi malo sekirala, tako sem pa že navajena na kako kilo (pre)več. Tudi moja tehtnica je tega že navajenauser posted image .  In tudi ginekolog ne reče nič na moje (ne)pridobivanje kg. Zaenkrat je važno to, da je maternica dovolj velika za določen teden nosečnosti - to pomeni, da plod prav raste. V pon. sem jo na pregledu imela veliko (visoko) 24 cm, kar ustreza tednom moje nosečnosti. 

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 21.2.2007 14:56:53 >

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 15:12:52   
zabica26
Ja, ja...sej je vse lepo in prav glede epiduralne...jaz se bojim in pika. user posted image
Sicer si pa vedno rečem, da je treba tistga, ki nekaj dela, vprašat ali bi to naredil sebi?
Se pravi, ali bi anast. rodila z epiduralno?
Če je pritrdilno, potem ok...velja...bo nekaj na tem.user posted image

Jaz sem prevelika reva. user posted image

Glede kg se jaz ne sekiram. Sem imela zadnja 3 leta od 49 do 52 kg na svojih 160 cm. Z družinskim življenjem se v zadnjem poletju (pred zanositvijo) prilezla do 54 kg sigurno. No, zdej mi doma kaže 59,5 kg...v ZD ta tista tehtnica več...ampak je več kazala tudi prej. user posted image
Do zadnjega merjenja (2.2.) sem pridelala 3 kg. Zdaj bom pa vidla jutri. user posted image
Ampak...ni panike. Nikjer mi nič ne visi, vse je napeto, postajam prava mami. user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 15:29:17   
melaverde
Najprej nekaj glede kilogramov:

pridobivanja telesne teze med nosecnostjo,ki sem jih dobila v reviji mama dec.2006 in sicer:
ce si pred nosecnostjo imela BMI 19 ali manj je priporocljivo,da pridobis med 13-18 kgBMI med 20 in 25 naj bi pridobila med 11-16 kgBMI med 25-30                                      7 -11 kgBMI nad 30                                             do 7 kg. Kako dobimo BMI:Svojo tezo npr. 50kg delis s svojo višino na kvadrat npr. če si visoka 1.65 krat1.65. Torej matematična formula se glasi: 50 :(1,65X1,65)= ? Tako da se ne boste več sekirale, ker ko sem jaz prebrala da se lahko zredim do 18kg me je skoraj kap (spet) user posted image  V glavnem ravnokar sem tekla k sestri na obisk. najprej vam moram povedat da so obiski zaradi viroz strogo omejeni (bližnji sorodnik ali partner). in jaz sem se tega držala ampak danes mi je povedala da so bile pri njej celo sodelavke in ne v času obiskov sem se razjezila in šla pogledat našo Emo v živo. Valda me je dobila sestra in mi začela pridigat, da so obiski prepovedani, da če se otrok okuži,...blablabla.Mogoče je danes čuden dan in sem totalka pozabla, da jaz še morem rodit ne user posted image user posted image  in sem stegnila jezik:ma sem bla prijazna in sem ji rekla da potem naj omejijo vse obiske in naj bodo dosledni do vseh. na vratih piše bližnji sorodnik ali partner in ravno zaradi tega sem šla jaz ob 14:30 in njen mož gre ob 15:30?! poleg vsega tega, pa mi pamet ne dovoli da bi šla bolna na obisk ?! halo user posted image user posted image  joj, zakaj ji nisem res pokazala jezika ... res vendo bolj me muči da bi šla v Postojno. Izola je baje v hudih denarnih škripcih in moja sestra pravi da šparajo na vsem !!! Včeraj sem ji nesla vložke ker jih ne dobi dovolj, že tri dni je v isti pižami a se samo poti ker je v sobi 40 stopinj (ni čudno da so viroze)...ampak jutri baje pride domov !!!! juppi !! A je katera že slišala, da se po porodu krvavi ampak da padajo prav kosi?? to se sedaj dogaja moji sestri ampak se ona full boji da je niso slučajno premalo očistli ?!? Zrak, jaz bi takoj podpisala da bi bile skupaj v porodni in potem tudi v sobi. Ma moj mož se ne strinja in ga morem še fanj prijet v roke...poleg tega bi mi moral še ginekolog dat napotnico za v drugo bolnišnico. ciaoo

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 15:37:08   
ŠpelaP
Žabica - No, saj to tudi jaz pravim, da se nima smisla sekirati glede kg. Jaz jih imam kar nekaj več, kot večina tu gor, pa se ne sekiram. Ker imam zalogo že od prej, ni čudno, da se nisem zredila toliko kot morda katera druga user posted image tu gor.
Jem normalno, se ne nažiram (z miselnostjo, da zdaj pa lahko jem kot volk).
Tako da punce, katere se malo žalostite ali jezite zaradi pridobljenih kg, ne se sekirat! Recite si, da so to vaši "najlepši" pridobljeni kg, tudi če je kateri več, kot ste si želele. Saj ti kg so znak, da v vas raste in se razvija mali user posted image in ne, da preveč rade jeste!user posted image

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 16:32:18   
Liona
Vidim debato o kilogramih. No, jaz sem se od začetka do danes zredila 5.5 kg in me je danes v posvetovalnici dal moj ginekolog na dieto, Sicer ne vem zakaj, ker se v zadnjih 14 dneh nisem nič zredila, ampak on že ve user posted image . Bomo pa več zelenjave papcali, nič belega kruha in sladkarij. Če že tako hoče. Naj še omenim, da tudi pred user posted image  nisem bila debela (170 cm, 64 kg). Ampak, o.k. Očitno stvar ginekologa. Za mojega sem se do 23t zredila preveč user posted image

Lepo se imejte

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 18:06:33   
Pinokio
Kilogrami.....jaz sem šla gor za 12kg.......iz 50 na 62kg.....največ sem se pa zredila v prvih treh mesecih, ko sem se prvič tehtala sem jih imela 56.5..........no en teden nazaj se je pa sestra zmotila in mi v materinsko napisala 57.5kg namesto 61kg in mi je G. rekel kako to, da se nič ne redim, jaz sem pa šele pol vidla, ko sem šla domov, da se je zmotla............bomo vidl zdej, ko jih bom dobila ene tri ali, dve pa plus te, ki manjkajo jih bo v enem mesecu ene 6.........pol ga bo pa kapuser posted image

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 18:09:24   
*ANA*
Melaverde, najprej čestitke kot teti.
Naj te potolažim- tudi meni so šli takšni kosi-kako bi rekla strjene krvi ven in sem se tudi bala, pa mi je ginekolog rekel, da je to vse normalen fiziološki proces, da se telo očisti, tako da po moje ni panike.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 18:48:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: melaverde


Epiduralna, hja začela sem razmišljat da bi šla rodit v postojno ker tukaj v Izoli ne vem kaj moreš naredit da jo dobiš user posted image . sestra je ni dobila ker v dopoldanskem času so rutinske operacije in so bli zasedeni, kolegica je ni dobila v nedeljo ker je dežuren samo en anesteziolog in je reševal eno punco ki je naredila samomor???
ne vem zakaj jo potem tako "reklamirajo" če ni dostopna ???? seveda govorim za Izolo, če ne takoj podpišem !!! vsekakor ZAAAA

CIAOCI


Kot jaz vem skoraj vsaka tista, ki hoče jo dobi (poznam jih veliko), če seveda ni prepozno in rodi preden jo uspe dobit user posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa ta razlika, da je v Izoli zastonj v Postojni pa jo plačaš. Najbrž pa bo kmalu tudi v Izoli za plačat, ker je velik "naval" zanjo...

(odgovor članu melaverde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Junijke 2007
21.2.2007 20:01:53   
FLASK_A
Fora epiduralne je taka: V Postojni je zastonj, ker so anastezisti non stop na voljo- lahko rodiš podnevi/ponoči nema veze. V LJ so na voljo le do večera, torej če rodiš ponoči, ni nobenega tam in če so zasedeni, tut ne bo nič iz tega- enako je po moje v Izoli. Zato je tam zastonj. Info je od babce, ki je delala v Lj porodnišnici.

Drugače pa si sama želim po naravni poti, brez EA. Bomo videli, kako bouser posted image  Mogoče si jo bom prav želela naslednjičuser posted image  Za prvič pa naj bo tako, res imam veliko željo.

Ciao! (hehe, sem ravno z italijanščineuser posted image )

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Junijke 2007
22.2.2007 8:56:13   
Luckabucka
Ojla punce!

Lep pozdrav od ene izgubljene duše. Malo sem preletela za nazaj in vidim, da nisem edina, ki je zasuta z delom. Delam od jutra do večera, zvečer padem v posteljo, potem pa okrog štirih vstanem in si pripravljam kaj za službo. Dnevi so mi totalno prekratki, muči me nespečnost, do porodniške moram porihtat še tolko stvari, da me je groza. Na srečo imam ogromno energije, da mi to znese. Zavedam se, da to lahko traja še kak mesec (dober), potem pa bo treba počasi zmanjšat tempo.
Okrog kg se moram pohvalit, da sem med vodilnimi, saj sem prišla iz 50 na dobrih 61 kg. Se pa ne sekiram, ker sem v prejšnji nosečnosti pridelala 25 kg (malo je pripomogla tudi voda, ki mi je zastajala) in sem imela kak mesec po porodu še samo enih 5 kg viška. Pa tudi s temi ni blo težav, sem bila hitro pod staro težo.

Eno vprašanje: Danes imam morfologijo in mi je sestra zadnjič naročila, da moram spit pol ure ali eno uro pred pregledom pol litra ali en liter vode??? Ve katera bolj natančno? Sem vse pozabla namreč. Pa ne vem, če potem ne smem it nič lulat do pregleda ali lahko? Se bojim, da mi ne bo zneslo spit en liter vode in čakat eno uro na pregled, ker mi bo začelo kje puščat??
 
Komaj čakam, da se mi tempo malo umiri in da spet kaj počvekamo, pa da se vidimo, do takrat pa lep pozdrav vsem!!!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Junijke 2007
22.2.2007 8:57:48   
zabica26
Jst grem pa dons mejhno punčko pogledat...7 mescev ima user posted image
Komi čakam...še mal, še mal...
Pa na morfologijo šibam še enkrat, ker zadnič nismo vidl obraza. Komi čakam!!! user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Junijke 2007
22.2.2007 9:01:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nikical

Fora epiduralne je taka: torej če rodiš ponoči, ni nobenega tam in če so zasedeni, tut ne bo nič iz tega- enako je po moje v Izoli. Zato je tam zastonj. Info je od babce, ki je delala v Lj porodnišnici.



V Izoli je tako, da tudi če ekipe ni jo pokličejo tudi ponoči. Samo, ko prideš notri moraš povedati, da si kandidat za epiduralno in pokličejo ekipo. Babice in doktorji se res lepo potrudijo, da jo ob tvoji želji res dobiš...

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Junijke 2007
22.2.2007 9:28:51   
zrak
Sem se pozanimala: V Izoli ne dobiš epidularne kadarkoli, ponoči sigurno ne, ker ne bodo budili anesteziologa, samo zato ker mi želimo roditi epidularno!!!!!!!! Poznam primer, ko je želela rodit epiduralno in  ker je bila ura že 19 je ni dobila...user posted image

Tiste , KI STE IZ LJ A VESTE MOGOČE KOLIKO STANEJO VOZIČKI JANE slalom (trokolesnik).. hvala

pobožajte trebušče,, papapa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Junijke 2007
22.2.2007 9:33:58   
janapan
Ma jaz teh kg jev ne razumem, jaz moram reči da s hrano ne pretiravam, nimam nekih lakotnih trenutkov ampak jem enako kot prej včasih celo manj, tehtnica pa gre kar gor. Od začetka nosečnosti sem pridobila skoraj 6 kg, kar se mi zdi veliko do 25 tedna. Sestra mi je tudi zatežila da je to preveč. Pred nosečnostjo sem bila normalna jaz temu pravim, torej taka da sem si bila všeč, sedaj se pa tudi ne počutim debelo, oblečem še vse kar sem noseila prej(razen hlač z visokim pasom, tiste z nizkim oblečem brez problema)...ma ja bomo že preživele, drugače pa nas čaka hujšanje po porodu......kar pa verjetno s kuhano zelenjavčko in kompoti ter celodnevnim dojenjem in laufanjem za user posted image  ne bo problem.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?