|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 21:27:45   
Gina
Še to sem se spomnila, rozi, da če bi vidva oba imela vsak 100% povprečno slovensko plačo, pa če ti ne bi bila prijavljena kot samohranilka, bi to še vedno zneslo pri treh članih družine manj kot 70% plačo na člana, se pravi še vedno 6. plačilni razred - ker preživnina ne bi štela. Kakšen smisel ima potem prijavljat samohraniteljstvo? Ko se boš pa zares ločevala, pa bo v resnici vse pobral on, ker vse kar zdaj vlagaš, šteje kot da živita narazen. Še pravnoformalno imaš to črno na belem, nobene šanse nimaš dokazovat nasprotno. 
Če pa bi on imel malo bolj švoh plačo, manj kot 80% povprečno slo. (beri cca 140.000.-), pa bi vi trije padli v 5. plačilni razred za vrtec, bi se vam celo bolj splačalo.
Eh, brez veze.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 21:37:21   
beti 1
Rozi81, če maš slučajno kredit za reševanje stanovanjskega problema, avtomatično padeš 1 plačilni razred nižje kot po osnovnem izračunu.
Ma verjetno je to mogla bit ena napaka, al pa si mela res dobro plačo, ker midva sva prvo leto plačevala 60%, pa se meni zdi, da ma mož dobro plačo, jaz pa nekaj srednjega. Pa če si samohranilka maš cenej, a ni tko? 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 21:37:53   
rozi81
Gina evo bom razkrla cifre samo zate. Moja plača 2004 je bila veliko boljša kot zdaj. Porodniške sem imela res 204.000sit ampak moja zdejšna plača pa je 128.000 sit, kar pa ni primerljivo tako da jst mislm da so mi dali vseeno preveč.

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 21:38:34   
rozi81
Aja še to, to je plača s prevozom in malico!!!

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 22:02:30   
nejcko
Rozi, jaz sem imela enak primer, ko je šel sin prvič v vrtec. Ravno tako sem morala sept. oddati finančno stanje izpred dveh let - takrat sem bila jaz študentka, mož pa je imel precej višjo plačo, medtem ko je bilo realno stanje, da sem prejemala najnižjo porodniško in mož je imel za več kot tretjino manjšo plačo. In so me vrgli v precej visok razred, se ne spomnim točno, ampak plačevala naj bi čez 30 jurjev. Me je skoraj na rit vrglo. V glavnem, do tega rezultata so prišli po sledeči logiki:
možev dohodek izpred dveh let + moj trenutni dohodekuser posted image

No, jaz sem lepo telefonirala na občino, na oddelek za predšolsko vzgojo, povedala, kaj me muči, in mi je ženska tam rekla, naj se kar zglasim osebno z vsemi pildki (ki so bili itak že priloženi vlogi, samo so jih oni malo spregledali).
Stvar se je uredila v 5 minutah.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 22:28:12   
Gina
Plačo imaš res grozno majhno, pa pozabila sem, da nisi več na porodniški. Zelo hitro je minilo eno leto.
Jaz bi na tvojem mestu res klicala na občino ali kar šla tja in se osebno zmenila. Vem da upoštevajo dejansko stanje, če sitnariš. Pa mogoče bi se vam vseeno splačalo vse tri skupaj prijavit. Preračunaj se najprej, kdaj pride nižji plačilni razred. V tem primeru bi dobivala tudi večje otroške dodatke. Vse je odvisno od tega, kako visoko plačo ima tvoj. Če ima povprečno, ali manjšo od povprečne, se vam najbrž bolj splača prijavit družino, ker se potem vse deli.

Sem šla preračunat. Če imaš 128jurjev, pa 40prež., to znese skup 94% povprečne sl. plače. To pomeni, da imaš skoraj 50% dohodke na družinskega člana, kar znese mislim da 4. ali 5. plačilni razred. Se mi zdi da je 4. okrog 35 jurjev, 5. pa 45 najbrž. Čaki, grem pogledat.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pa te niso normalni!!!
30.9.2006 22:40:54   
Gina
Jap, sm kar prav zračunala takole na pamet, ni jurja odstopanja. Najboljše, da si res dohodke vneseš v tabelo, pa boš čisto točno videla. Pa vse variante preračunaj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?