|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 9. nebesa - 2 krog
8.11.2006 13:34:23   
Tinca7
Sem tako žalostna. Danes sem imela pregled, ker me je včeraj tako zelo špikalo v križu in tam spodaj, da sem se šla kar malo pokazat. In res, popadki so tu, odprta sicer nisem, imam pa zeeeeeeelo kratek vrat. In seveda sem zdaj na striktnem ležanju še vsaj 5 tednov. Če se stvar ne neha, bom mogla it pa kar v porodnišnico. Kaj bo pa Lara? Že prej sem več ali manj vse dopoldne res počivala, da sem šla potem po Laro v vrtec, malo na sprehod in domov kuhat. Zdaj pa tudi tega ne smem večuser posted image . In kako naj Lari to razložim? Že zdaj se itak na očija obeša 100/h in sem kar malo ljubosumna, zdej pa naj bi še tisto malo kontakta, ki ga imam z njo "prekinila". Itak njej ful pomeni tekanje in skakanje,.... jaz pa ubistvu lahko berem samo knjigice in kakšne puzle sestavljam.
Sej vem, da morem malo potrpet, da ne bo tale moj fantič prehitro na svet prišel. Malo se samo sama sebi smilim, ker imam že polhn kufr tega stanovanja user posted image .

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: 9. nebesa - 2 krog
8.11.2006 14:12:19   
žiža
Ojoj Tinca, kok se mi smiliš. Ista zgodba kot pri meni. V 29 tednu se je začelo in v 32 sem pristala v porodnišnici s popadki na 10 minut in 1 cm odprtauser posted image  
Doma pa tamala... Se mi je srce trgala. K sreči je mož imel počitnice, da je bil doma in sta bila skupaj. 4 tedne sem tako dol ležala z obliži potem sem pa spokala domov, ker sem imela vsega too much. No k sreči se je pri meni vse odvilo v redu in se je mali rodil le 10 dni prej.
Je Tinca res počivej, fantje so bolj problematični, če se prej rodijo. RES!
Urban je bil praktično na rok, pa injekcije za plučka sem dobila že v 32 tednu pa je imel po porodu mal težav z dihanjem.
Sej vem da je nepopisno težko ležat v bolnici.... samo vsak teden je VELIK + za malo štručko.
Držim pesti za vaju dva. Drž ga še kak mesec notruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: 9. nebesa - 2 krog
8.11.2006 19:29:07   
Tinca7
Žiža, sej sem že takrat spremljala tvoje dogajanje, in sem si rekla, kako grozno more bit to. No, zdej sem pa sama tam. Bom res probala čimveč počivat, samo da ne bo treba v porodnišnico "počivat" oz. da slučajno kar prej ne pride. Kaj se je pa pri tebi dogajal od 29. tedna do 32. tedna? A se je stvar umes umirila, pa pol kar naenkrat popadki, al se je skos samo slabšalo? A so tebi kaj dal takrat v 29. tednu? Men je sicer dala Boscopan, ampak to je baje bolj tako za dušo, kot da dejansko kaj deluje.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: 9. nebesa - 2 krog
8.11.2006 21:45:40   
Lu
Dober večer po dolgem času!

Zdaj samo na hitro preberm, kakšno rečem še pri oktobrčkih in nato kidnem. Kaj naj rečem. Jutri imava prvi zdr. pregled. Mali pridno raste. že loči zibanje na rokah ali pa guganje v ležalniku. Maja zelo menja razpoloženje. Enkrat ga ima rada, drugič ga tepe. Bo že bolje.  Evo ena fotka od mojih dveh sončkov.
user posted image

Drugače pa mali zaspi okoli 21 ure in spi do cca 3. In jaz imam tako polne joške, ker mi ponoči je samo iz ene čez dan pa na obeh. Ene dvakrat sem mu pop. mogla tudi dodat, ampak je spil samo 10 ml. Samo je pa hec, ker sploh ne zna po flaški pit. Tudi dude skoraj da nima. Se kar davi ko mu jo dam. Še to mi povejte. Katere kapljice dajete? AD3 ali tiste druge.

Punce lahko si ogledate moj album TIAN. Geslo pa je Tian2006.

Zdaj se grem pa uležt, ker me hrbet tako peče, da je joj. Sploh ne vem kaj je to.

Tinca7 zate pa držim pesti, da čimdlje zdržite. Pa probaj res čimveč počivati. Vem pa kako je, ko imaš že enega doma.

Lepo bodite pa pišite kaj. user posted image Bom tudi jaz kaj več pisala.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: 9. nebesa - 2 krog
8.11.2006 22:56:08   
žiža
Meni je v 29 tednu zelo pogosto in v rednih intervalih začel utrdevati trebuh. V posvetovalnici mi je takrat ginekologinja zabičala ležanje. Potem sem pa v 32 tednu imela spet pregled in je pogledala tud MV in naj bi bila 1 cm odprata. POslala me je na CTG v porodnišnico, kjer so me potem tud zadržal.
Bom mislila na vasuser posted image

Drugače smo pa mi kr fajn. Edino večerno uspavanje je še neznanka. Najraje bi celo noč na joški spaluser posted image  Čez dan je pa ful priden. Veliko spi, mal se pa že sam zabava v ležalniku. Sara je pa njegov dvorni norček user posted image  Same lumparije ji po glavi hodijo. DAnes ponoči je prišla k nama s copatami v rokah in me prosila naj ji dam copat gor pa da bi piškote jedla. Posim mami, posim je stokala.
Pa gluha je ratala al ma pa všesa tolk zabasana da nič ne sliši user posted image  Na ušes ji lahko zatulim, pa tud trznila ne bo. A če jo vprašam, če bi čokolado jedlapa takoj pokonci skoči. user posted image  mali, tolk je nabrita, da me kar skrbi, kaj še bo.
Grem še mal RR prečekirat, da bom vsaj budna počakala mojga.
lp

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: 9. nebesa - 2 krog
9.11.2006 12:12:10   
Naty*Taja
Zdravo! Mi imamo pa malo časa za tole zdej! Poleg vse gužve, ki jo imamo doma z obema, moremo zdaj še v LJ na pediatrično hodit zaradi Maruškinga srčka!!Bili sva v pon in tor gor, zdej greva pa še jutri na neke preiskave, potem bomo pa izvide čakal, da zvemo kako in kaj,. Ima pa zadebeljene stene na delu srčka. Tak da je naša popolna sreča malo skaljena!
Tinca in ostale, ki imate kake težave - kr lepo počivat, da bo le vse vredu s sončki!! Tavečji so itak ful prilagodljivi in po moje se me čist preveč obremenjujemo kako bodo brez nas! Sej konec koncev imajo tudi očke... in naša skrb je zdaj za dva tako, da eden ne more imet vse pozornosti. Res predvsem me imamo preveč dela s tem, kako bodo oni to sprejeli! Po moje so še tako mali, da tako spremembao sprejmejo tak btw in tako kot ti praviš Žiža - s takimle spreminjajočim razpoloženjem se prilagajajo! Je blo pri našem isto prve tri mesece - zdej pa že kr jaz nič več ne veljam, ampak hoče povsod tamalo zraven met!!, pa z njo plesat, pa njej razlaga...

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: 9. nebesa - 2 krog
13.11.2006 8:36:05   
Tinca7
Jeeeeeeee, naša Lara je včeraj dopolnila DVE letiuser posted image user posted image user posted image . Vsenajboljše pikicauser posted image . Res, komaj verjamem, da je bila še včeraj tista mala neubogljena štručka, danes pa je že prava punca. Moje življenje je polepšala za 300%, in za nič na svetu je nebi zamnejalauser posted image .

Smo pa kar vesela, da je praznovanja končno konec, ker sem popolnoma zmozgana. V soboto smo praznovali z družino, včeraj pa prijatelji ( 20 ljudi). Moram priznat, da sem ob 8h samo še dol padla. Sicer mi je moj možek res pridno pomagal (ga moram pohvalit), a vseeno.
Drugače popadko od četrtka nič več (trkam), ampak sem pa res skos pridno ležala. Moj sicer pravi, da res fino ozkoriščam tele napotke zdravnice (ne delam popolnoma ničuser posted image ), ampak raje to, kot da tale naš falotek prej pokuka na svet.
Punce, pridno uživajte ob sprehajanju - vozičkanju svojih sončkov!

LP, Tina

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: 9. nebesa - 2 krog
13.11.2006 12:47:48   
Pikapolonica
Lara, najprej vse najboljše!!!!!!  Da bi bila vedno tako pridna in zdrava deklica, ter mamici in atiju v neskončno veselje!

Ja, Tinca7, res je, kako hitro rastejo naše miške. Tudi naša Tia bo čez tri dni upihnila svojo drugo svečko in tudi jaz ne morem verjet....

Drugače sem pa jaz, drage moje, čisto na tleh... Sploh ne vem več, kaj je z našo Lino. V ležki (ali pa pod igralom) in pa zadovoljna sama s sabo je še komaj kaj, drugače se pa ali nosi po rokah ali pa kriči, kot da bi jo iz kože dajali. In najbolj sem žalostna, ker se najino dojenje znova (ista zgodba kot pri Tii) spreminja v katastrofo. Na desno še nekako gre, ampak tudi tam se mi kar naprej odklaplja in priklaplja, vmes seveda neznosno kriči, o levi pa sploh ne bi izgubljala besed, ker tam to zgleda tako, da se miljonkrat pristavi in odstavi. Pa ni problem pomanjkanje mleka, ker mleko šprica ven, ko stisnem... Ne vem kaj ji je. Pa podereva kupček vmes, ampak ni nič boljše. To, da se na levi strani noče dojiti, sem ugotovila že kakšen mesec nazaj, pa sem jo do sedaj uspela pretentati tako, da sem si jo na levi strani pristavila tako kot da bi jo dala na desno stran. Torej na njenem levem boku in pod mojo levo roko (temu pravijo rugby položaj). Zdaj pa tudi to ne deluje več.

In da ne bi govorila o naših nočeh, ki so tudi vedno slabše. Se mi zdi, da samo še pojem, jo mirim, uspavam ali pa hranim. Današnja noč je bila pa sploh ekstra grozna. Ne vem..., morda zato ker sem včeraj bila na dveh rojstnih dnevih in sem sigurno pojedla tudi kaj narobe, pa jo je morda bolel trebušček. Spala sem morda dve uri celo noč. Drugače pa se mi je non-stop prebujala in jokala. GROZNO!

In da je problem še večji, noče ne dude ne cuclja od flaške. Ker zadnjič sem bila že tako obupana, da sem šla kupit kar Novalac NF (ekstra za ponoči) da bi ji zvečer dodala in videla če to kaj spremeni zadevo. Ampak, kako naj jo pa sploh nahranim, če otrok sploh ne ve, kako se vleče iz flaše. Duda je pa tako že v isti sekundi ven iz ust, ko ji jo noter vtaknemo. Kako je bilo to pri Tii lažje, ko se je prebujala, pa si ji samo dudo dal in je že tudi spala naprej....

Hja, sem na trenutke verjela, da bo z drugim otrokom lažje.... Pa svizec zavije čokolado....!

Pozdravček, Pikapolonica user posted image  

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: 9. nebesa - 2 krog
13.11.2006 20:40:18   
Naty*Taja
Zdravo! Joj Pikapoka - če te bo kaj potolažilo - mi imamo iste probleme z dojenjem! Samo jaz bom kr vztrajala. Lahko da se buni zaradi prihajujoče menstruacije?! Jaz je do sedaj sicer še nisem dobila, vem pa od tavečjega, da se takrat ful bunijo, ker se zaradi hormonov okus papice spremeni?! Je pri njem to vedno trajalo kak teden preden je prišla!
Sej bo. Morem sama sebe tudi včasih bodrit, ko mi vse pride prek in zgubim živce... Ti, midve bi lahko skup v luno tulile, ko bo fejst hudo! Sej si nekje iz CE, a ne?

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: 9. nebesa - 2 krog
15.11.2006 18:50:57   
asso
Ojla,
 
Naj se tudi jaz po dolgem času javim. Ja malo malo časa je sedaj za RR, ker če se za računalnik usedem takoj mine urca naokoli in potem se tepem po glavi, da nisem nič naredila (zlikala, pospravla...).
 
Najprej čestitke Lari od Tince7. Da bi bila vedno pridna in predvsem zdrava. Ti Tinca pa kar počivaj, da se res ne začne kaj prej.
 
No drugače smo v redu. Mimo smo dali en rojstni dan, ki se nam je malo zalomil. Najprej mrzlo vreme nato pa mi je pol gostov zadnji dan odpovedalo tako, da mi je ostalo cel kup robe. Imela je celo dve torti in je nismo pojedli niti pol ene. No, vsaj smo tako naslednji dan v ožjem družinskem članu še enkrat praznovali. No, kljub temu, da mi je pol gostov odpovedalo pa je Nastia vseeno uživala in to je važno.
 
S Tarin smo včeraj bile v posvetovalnici. Malo so me sestre okregale, da je kao malo šla gor (v slabem mesecu 500 g), pa da ji ponudim še z druge dojke... pa sem jim rekla, če naj ji dajam jest čez ušesa. Še ene do konca ne sprazni ne pa druge. Pol pa lahko vse zbruha. No, ko je pa to pediatrinja poslušala kako me kregajo pa je rekla: ma kaj komplicirajo, sej je dovolj napredovala, niso vsi isti. Kljub temu, da je malo napredovala mi vsaj lepo spi. Čez dan veliko, če jo ne matrajo krči, ponoči pa nam uspe spati tudi 8 ur skupi. Ponavadi zaspi ob 22. (ker jo do takrat matrajo krči) in spi nekje do 5-6. se naje, pa se zbudi ob 7. malo čeblja (budilka za mamico) in spi naprej dokler jo ne zbudim za previjanje in dojenje. Moram rečt, da je bolj pridna pri nočnem spanju kot Nastia in upam, da bo tako tudi ostalo.
Kakšno noč pa imamo probleme z Nastio, ki se zbudi z jokom in jo moramo vzeti v dnevno, pogledamo knjigico in hvala bogu gre lepo nazaj spat.
 
Za krče pa sem ugotovila, da pomagajo homeopatske kroglice. Če ne drugo ublažijo krče. Ker včeraj ji nisem dala in je bilo tako hudo zvečer, da je trajalo še uro več kot ponavadi z dretjem (ponavadi samo stoka, ko jo zvija)
 
Pikapolonica, mi smo imeli podobne noči z Nastio. Celo noč je prespala šele pri enem letu in nekaj. Ni pomagala niti riževa kašica, ki jo je dobila pred dojenjem in spanjem, niti gosta hrana. Samo čas je naredil svoje. Drugače se pa tudi meni dogaja s Tarin, da mi noče jesti, se vmes dere... pa podiramo kupček, pa jo zibam... pa tudi stoje jo pristavim in to največkrat deluje. Se malo sprehodim, da se umiri, jo stoje pristavljam, se dere, ampak vseeno zagrabi in ko je prisesana se počasi vsedem in morda uspe pojesti tistih njenih 5 minut. No jaz vztrajam...
 
Joj, sedaj pa sem bila dolga. Sej bi še kaj napisala, ampak v eni roki držim Tarin, ki jo matra, z drugo pa pišem, ker če sedaj ne bi napisala do konca ne vem kdaj bi... Po novem pa pišem najprej v Wordu, da mi na RR ne naredi error in adio moje pol ure pisanja... Zato ni niti nič smeškotov in ostalih "animacij"
 
No vse se imejte skrajno lepo in se beremo.
 
Pa-pa

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: 9. nebesa - 2 krog
15.11.2006 21:00:17   
GoYa
Ojla, da se še jaz malo pofočkam.

Lara, čestitke za 2. RD.

Joj, pri nas so se pa zgleda začele težave z mlekom. Ga nekaj primanjkuje user posted image . Pijem čaj za dojenje, prekuhan sezam, pogosteje nastavljam in upam, da se bo naredilo kaj. Imate kakšen nasvet? Sem tako žalostna, ker bi rada še dojila.

Jutri imamo pa prvo cepljenje. Ne vem, koga bo bolj strah, Lino ali mene user posted image .

Bom kratka danes. Grem spat.

Nočko.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.11.2006 13:22:11   
Tinca7
Kaj je zdej mamice, a vam vaše bebike res ne pustijo nič po računalniku tolčtuser posted image ?
Pri nas nič novega. Smo še v enem kosu, odprla se tut še nisem, skratka zaenkrat vse OK.
Se morm mal pohvalit. Lara je imela v četrtek eno mini predstavo in je igrala glavno vlogo. In jaz sem bila tako ponosna, da me je kar v prsih bolel, pa še zjokala bi se kmal. Zgodbica je o miški, ki išče prijatelja. In Lara lepo vse govori, nič je ni sram (drugače tut besede ne dobiš ven iz nje, če so prisotni drugi),.... Sam pol nakonc mi je prtekla v naročje, ko so začeli vsi ploskat. Kolk so tile naši sončki pametni, kolk že znajo, kam je šel čas,...

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.11.2006 14:16:16   
Naty*Taja
Ja Tinca, res nobena nima nič časa? Jaz vsak dan gledam tole temo, pa kr nimam kej novega za prebrat? Potem pa en čas ne gledam, ko pa pridem spet je pa tolk ,da ne folgam. Je že res, da na naše sončke luna vpliva in imamo vse isti čas v mesecu več prostega, da lahko pišemo!user posted image
Bravo Lara - jaz bi bila tudi ponosna!! user posted image user posted image user posted image
Mi smo pa začeli risanke gledat, tak da ima mami enmalo prosto čez cel dan! So zaenkrat telebajski in Nodi na sporedu! No ja, v vsakem slabem je nekaj dobrega, a ne?

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.11.2006 16:05:15   
Bejba
Ja res smo malo preobremenjene z našimi ta malimi. Jaz priznam, da kar težko najdem čas za računalnik. Ko pa imam malo miru, pa se raje malo uležem, zvečer pa itak samo padem v posteljo.

Čestitke Lari za 2 leti in seveda za prvo igrico user posted image user posted image user posted image .

Pikapolonica, te kar razumem. Ampak pri nas je bilo tako, da je bil prvi - Anže ful priden dojenček in tako smo pričakovali še enega takega. Ja in tako kot ti praviš - potem pa svizec zavije čokolado user posted image . Pa saj Nik je priden, le kar se dnevnega spanja tiče je totalno nemogoč. Samo da zagleda posteljico faše histerijo. Potem se dere in dere in dere, jaz mu dam 100x dudo in ninico, potem pa le omaga. A kaj ko potem v najboljšem primeru spi od 30-40 minut user posted image . Zaspan pa da živet ne more. In potem je pol ure so eno uro dobre volje, potem pa tečka 100 na uro. Jasno, če je spet zaspan, ker se ne naspi dovolj. In tako začaran krog dan za dnem. Še najlepše in najdalj spi v vozičku, ampak tudi jaz bi se rada kdaj spočila ko bi šel spat, pa je to enostavno nemogoče. Samo uležem se, pa že javka, kot da ima radar.
Za ponoči pa ne bom nič rekla, ker čim se nekomu pohvalim, imamo burno noč. Tako da, naj vam dela domišlija user posted image .

A vidite, da tudi mi sedaj mižikamo. Na avatar mislim. Tisti s klobučkom je Anže, ko je praznoval 2. rojstni dan, na sedežni pa čiča Nik. In za to se moram najlepše zahvaliti Lu, ki mi je to naredila user posted image , saj jaz nimam pojma kako se to naredi.
Ja, to sta moja dva sončka, ki mi kravžljata živčke, brez njih pa mi živeti ni user posted image .

No še to, že dva tedna hodim na pillates. Krasna stvar, vam rečem. Imamo 2x na teden in mislim, da je že nek rezultat. Sicer, ko sem vidla za kaj se gre, sem mislila, da je to en lari fari, ampak resnično deluje. V bistvu so vse vaje osredotočene na trebuh in tako trebuh dela non stop, kar je zame več kot odlično, saj se kar ne morem rešiti šlaufkov od Nika user posted image .

Pa še z Anžetom sva začela na telovadbo za otročke hodit. Tako sva vsaj en popoldne na teden resnično skupaj, saj to sem to res pogrešala. In on tudi. Se imava prav fino.

Zdej je pa naš cvilimož spet vklopil sireno in moram nehat. Se beremo.

LP; Bejba user posted image



_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.11.2006 18:29:35   
asso
Samo na hitro...

Najprej iskrene čestitke TIA (user posted image ), da bi zrasla v pridno in zdravo punco mami v ponos. Vse najboljše.user posted image

Veš Bejba, ko pišeš o dnevnem spanju se jaz vidim leto in pol nazaj, ko smo imeli isto težavoz Nastio. Ko je imela za spat, ker je seveda še komaj gledala jok in samo jok. Nič ni pomagalo, ne tolažba, ne petje... nič. Nakar smo ugotovili, da je boljše, da jo pustimo samo v sobi, da se razjoče od 10-15 min. in nato je zaspala. Če smo bili zraven je jokanje samo trajalo dlje časa. In to ni konec zgodbe, ker ta zgodba se je nadaljevala kar eno leto in včasih je bilo tudi zvečer, če ni uspela zaspati z dojenjem. Pa tudi sedaj po prihodu Tarin je imela eno takšno obdobje, ki je trajalo cca. en teden, ko je pred spanjem jokala. Ni bilo druge kot jo pustit jokat, čeprav se mi je zraven trgalo user posted image . Hvalabogu je minilo.
No, ne vem kaj ti svetovat, ampak pri nas ni pomagalo nič, razen čas in kot praviš edino voziček, čeprav nekje pri 11 mesecih je tudi v vozičku jokala za zaspat...

No še malo o nas. Mi smo dokaj v redu in pridni. No, krći namesto da se bi zmanjšali so vedno hujši. Vsak dan je slabše. Do par dni nazaj so trajali tam do 22.ure, zadnje dneve pa pred 23. ali še kasneje ne gremo spat. Jaz samo upam, da bodo trajali samo, do starosti treh mesecevuser posted image user posted image user posted image  Drugače pa je Tarin pridna, vsaj ponoči nas pusti spati in upam, dfa bo to trajalo še naprej.

Sedaj vas zapuščam, ker ta post izgleda tako, da v eni roki imam Tarin, ki jo mantrajo krči in jo stoje zibam, z drugo roko pa tipkam...

Lep konec dneva vsem...

Lp asso

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.11.2006 18:31:28   
Naty*Taja
Zdravo Bejba! A veš, da jaz sem pa takoj verjela v pilates, ko sem vidla na kakem principu deluje!! Namreč na fizioterapiji po operaciji križa so nam kazali točno take vaje - vse zasnovane na napenjanju tega centra v trebuhu! So povedali, da so po novem odkrili, da je toliko "hrbteničarjev" samo zaradi tega, ker imamo oslabljene te notranje trebušne mišice , ki so nosilec celega telesa! Potem pa se funkcija prenese na hrbtenico in pride do okvar! in od tega je že kake tri leta, ko pilatesa pri nas še ni blo nikjer! Jaz imam one CD-je, sam cajta ne!!!!!!!! Še pa ne vem, če se skupinsko izvaja kje v CE?!
Pri nas je pa hvalabogu ravno obratno, kar se tamalihdveh tiče! Je bil tavečji groza, tamala je pa tak kot da je ni!!Sicer pa sej bo kmalu minilo.Tam okrog leta so že prav fini - pa s tavečjimi se bodo igrali in mamice ne bomo imele kaj delat!, pa nam bo dolgčas user posted image user posted image user posted image  Našadva sta danes skup Telebajske gledala in je bilo prav čudno, ko me 10 minut ni noben rabu?!?user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.11.2006 21:13:36   
žiža
kO SE ENA PREBUDI PA KR ZLEZEMO VEN KOT ROŽCE SPOMLADI user posted image  
Ups mal črke nagajajo. Sej pri meni je tud tako, da v eni roki tamalega cincam, s tadrugo pa pišem.
Joj, jaz bom zdele nekaj napisala in me boste vse mal čudno pogledale... Naš otrko pa samo spi. Cele dneve, tud ponoči, res. Edino takole zvečer je ene dve urci zbujen. Drugač se pa čez dan joka, če ga zbudim. Ko je lačen se zbudi, se lepo podojiva, potem ene pol urce veselo brca in se smeji, potem ko ima pa dost pa začne jokat in joka dokler ga ne dam v ležalnik pa dudo in pleničko k ličku. POtem pa zaspi in spi tud tri urce skupaj. Tud če ga oblečem za ven se ne zbudi. Spi potem seveda tud v vozu, avtu povsod. Ponoči pa prvo rundo naredi dolgo ene 5 urc.
Res se že sprašujem, če je to normalno, da tolk spi. Sej mi je drugač kar grozno o tem naglas govorit, ker imate druge čist kontra težave.
Ja drugače smo pa zelo vredu. Mi trije se dopoldne velik potepamo. Jih kar napokam v avto in gremo. Sploh zdaj ko se je to deževje začelo.
Bejba mi smo tud našo na telovadbo vpisali in je ful fajn. Se vsaj enkrat na teden res zjaga in ko domov pride samo pade v posteljo. Jaz si bom pa tud umislila eno rekreacijo , ker sama ne naredim nič. Vse ostane samo pri dobrih namenih.
Tinca vesela sem zate, da še lepo furaš s trebuščkom user posted image
Zdej pa grem še mal Urbana zabavat, moram izkoristiti, zdej ko je mal zbujen.
NAŠ URBANČEK JE ZASPANČEK!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.11.2006 12:36:18   
GoYa
Vse najboljše Tii od user posted image .

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.11.2006 13:10:19   
Tinca7
Vse najboljše Tiauser posted image !

< Sporočilo je popravil Tinca7 -- 21.11.2006 13:12:02 >

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.11.2006 13:16:03   
Naty*Taja
No Žiža, da ti ne bo nerodno, pri nas je bilo tudi tako. Naša sploh ni jokala, ampak jo je kr naenkrat zmanjkalO ! pa je bilo po trih mesecih pravljice konec.... Zdej pa komej še kej spi čez dan, ponoč pa prvo rundo 8,9 ur!! Čez dan pa zahteva vsake toliko malo pozornosti, je pa čisto  zadovoljna v ležalniku na tleh, če tavečji okrog nje skače! Nam je zaenkrat super! Sam likanje in ostalo delo po hiši je pa v ogromnem zaostanku, ker tako pridna pa nista , da bi lahko človek kaj naredil - pol ure je pa zelo malo če se spraviš k gori cot!!
Imejte se in čao pa seveda čestitke vsem, ki ste ali pa boste v kratkem praznovali!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.11.2006 15:41:25   
Lu
Ojla!

Malo z zamudo pa vseeno.

Lara in Tia vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image

Zdaj pa še malo o nas.

Maja je nasbidirana 100/h. Vam povem. Ima energije za tri otroke. Ne samo za enega. Se popolnoma nič ne utrudi. Tako, da že komaj čakam da jo bom vpisala na kakšne plesne. Namreč zelo rada pleše in poje user posted image V njeni skupini v vrtcu je najbolj aktivna, če me razumete. Povsod hoče biti prva. Jo vse zanima. Ampak kar naj bo tako. Tudi z Tianom se že bolje razume. Ni več tako ljubosumna kot na začetku. Zdaj gre z veseljem z mano, ko ga grem previt. Mi poda pleničko, ga malo z kremico namaže, ... Samo da je lahko zraven. Jaz ji seveda to pustim.

Tian je pa čedalje bolj zvedav fantek user posted image Spi čez dan bolj malo. Noči so zakon. Ponavadi zaspi okoli 21 ure in spimo nepretrgoma do 2,3 zjutraj.user posted image Sva pa imela cele štale 2 dni nazaj. Verjetno res mlaj. Skoz na joški, pa jok, pa nošenje. Jao. Men se je skor strgal. Maja sitna. Vam rečem. Za znort. Ampak sem zdržala.
Imava pa malo problemov okoli dojenja. Mali mi sam da ga priklopim takoj zaspi. Poje full mal in zato tudi spi po 15 min čez dan. Zdaj sem rekla, da ga pustim 2,5 urce in šele nato hrana. Nič prej. Mogoče če bo lačen da bo kaj bolj vlekel. Nimam kaj. Je zaspančke, ampak dobesedno. Je bil danes skoraj nagec ko sem ga hranila pa ga ni nič motilo user posted image On je spal na prej. Pa malo pocizal in spal dalje. Dude ne mara, po flaški ne zna piti, ker sem mislila, da imam premalo mleka. Sem mu šla delat Aptamil, pa je steška spil 10 ml. Kaj naj pol. A ima katera zkušnje z zaspančki?

Drugače pa samo pospravljam, likam, perem. No, lika mi tudi babi še občasno.

Še nekaj me zanima. S čim naj mu namažem vratno gubo. Se mu je prav lepo vnelouser posted image Namazala sem z hladilnim mazilom, oljem. Nič bolje.

Tako na kratko o nas.

Evo pa še dve fotki


Tian dojenček:
user posted image

In Maja kot dojenček:
user posted image


< Sporočilo je popravil Lu -- 21.11.2006 15:46:05 >


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: 9. nebesa - 2 krog
22.11.2006 8:14:02   
Naty*Taja
Zravo Lu - vratek mu pa fajn na suho obriši po kopanju in ga namaži z Bepantenom - pri nas je takoj po par urcah vredu! Imamo vellike probleme s temle vratom in vsemi drugimi "mishelinkastimi" gubicami, tak da imam veliko izkušenj! Naši je parkrat že kr zevalo, kljub sprotnemu mazanju, prav grozno. Ampak se nič ne da. Zdej po štirih mesecih, ko se je že kožica malo utrdila je pa kr ok. Jo po vsakem kopanju kr s hladilnim namažem pa je vredu!
Sta pa ful luštna tvoja malčka! Btw luna je pa tudi nas jezila!!
Evo še moja mulca:
user posted image
user posted image
user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: 9. nebesa - 2 krog
22.11.2006 8:57:40   
Pikapolonica

torek...

Hoj!

Kako sem pa jaz besnauser posted image . Sem napisala sporočilo, pa nekaj štrikala in kvačkala in tako zakvačkala, da se mi je vse ZBRISALO!!!!!! Zdaj me je pa menda izučilo, da bom vedno najprej pisala v Wordu.

V glavnem, nekako takole sem pisala:

ŽIŽA, ne bom nič tajila. Pa saj sem že GOYI enkrat napisala, da me kar srček zaboli user posted image , ko preberem kako nekateri otročki lepo spijo. Pri nas je pa vedno slabše. Pa si ne izmišljujem. Bom kar povedala kako nekako izgledajo naše noči. Lina zaspi nekje okoli 21h, čez natanko tri ure (če imamo srečo) se prvič prebudi, se podoji in zaspi nazaj. Potem pa je čez dve uri že pokonci in jo moram miriti in ji peti in se sploh neznansko truditi, da zaspi nazaj…. Za slabo uro, ko se bo že spet zbudila in seveda hotela jesti. No, in potem ko zaspi nazaj, se cela zgodba ponovi še enkrat. Čez dve uri sem torej spet na vrsti jaz, da jo pomirim in uspavam za še eno uro,  ker potem je pa itak že čas za dojenje. In potem se moram spet mučiti, da jo uspavam še enkrat (ura je namreč okoli 6h) in seveda še ni čas da se vstane zares… No, ob 7h moram pa potem itak vstati jaz, ker moram pripraviti Tio za v vrtec…. Upam da si lahko predstavljate, kakšna sem po takih nočeh. Naspana in spočita sigurno ne….. user posted image

No, mi smo pa v nedeljo krstili Lino. Pa še Tiin rojstni dan user posted image smo priključili zraven, v eno gostilno povabili najbližje sorodnike in tako ubili dve muhi na en mah. Krst smo sicer skoraj odpovedali, ker nam je iz petka na soboto Lina zbolela in potem v soboto tudi dobila antibiotik (diagnoza: vnetje desnega ušeska), vendar smo se potem odločili, da vseeno stvar speljemo do konca. In smo tudi jo. Dan se je super odvijal, Lina je bila pridna kot angelček user posted image , skratka… vse je potekalo tako kot mora. Edino, 10 minut smo zamudili v cerkev. Nas je župnik čakal sredi oltarja. Kako mi je bilo nerodno user posted image user posted image user posted image user posted image !!! No, pa je potem bilo vse OK. Edino uboga naša Tia… Ker ni šla nič spat po kosilu, je bila potem popoldne tako utrujena, da jo je kar metalo po tleh. In tako si je si razbila ustnico, pa dobila buško na čelu, pa prasko na nos… Še meni je šlo na jok. Je bila pa strašno vesela vseh daril, edino svečk ni hotela pihati. Pa tako smo trenirali doma zadnja dva tedna….

Mimogrede, najlepša hvala vsem za čestitke Tii. No, mi smo letos (oz. še bomo) praznovali user posted image  kar trikrat. Samo mi štirje in z družino smo že, zdaj v soboto pa moramo na tortico povabiti še prijatelje. Sem se pa zdajle spomnila na prijateljičino hčerkico. Doma so njen 3 rojstni dan praznovali v soboto, potem pa smo v nedeljo prišli še prijatelji – in takrat, ko je dobila še eno tortico, je izjavila: A zdaj sem pa že 4 leta stara?user posted image

ASSO, držim pesti , da vas čimprej zapustijo tile krči. Saj bo kmalu tri mesece mimo in potem bo bolje… Do takrat vam pa pošiljam eno rožico. Kar tako...user posted image

BEJBA, vidiš, vaš Nik je vsaj ponoči priden. Naša ga pa tudi podnevi sračka. Na enak način. Spi 40 minut in konec. Potem je pa seveda nenaspana in tečna ko zajla (pravimo na našem koncu). No, najbolj spi v prižganem avtu (tako kot zdajle že dve uri – kako bi pa sicer lahko napisala tako dolgo sporočilo), pa kdaj pa kdaj zunaj v vozičku, ali pa moram v postelji zraven nje ležati tudi jaz in jo v pravem trenutku prijeti za rokice ter seveda spet kaj zapeti …. in potem mi jo morda uspe uspavati še za eno rundo. Je pa to tako naporno. Mislim, kar naprej in naprej otroka prositi da zaspi in spi. Ne vem no, ti slej ko prej zmanjka energije…..

GOYA, kako je s tvojim mlekom. Kaj bolje? Morda pa ima Lina samo poskok v rasti in se hoče večkrat dojiti, pa se mora ponudba še prilagoditi povpraševanju… No, upam da bo vse OK. Hja, pri nas bi bila pa kar velika kriza, če bi se to zgodilo, ker Lina še vedno ne ve, zakaj je flaša na tem svetu….

sreda....
 
NATY-TAJA, si spraševala za pilates v Celju. No, sigurno ga imajo še kje, ampak jaz vem za tistega v Top Fitu. To je aerobični in fitnes center v Celju. Imajo ga tudi po stopnjah. No, jaz se še nisem odločila, da bom začela z aerobiko user posted image (ali pilates). Saj doma še 15 minut za Orbitrek ne najdem. Še dobro da nimam nič kilogramov, ki bi me ostali še od nosečnosti. Tistih 8  kg plusa je šlo dol že dva tedna po porodu. Seveda jih pa imam še kar tako nekaj preveč, ampak za tiste je še čas….Sem pa sicer nekaj fantazirala, da bom hodila na telovadbo mamic z dojenčki, pa tudi tega še nisem uspela izvesti. Če se pa kar nekako ne izzide. Ali se Lina ravno doji takrat, ali pa je že tako zaspana in tečna, da je edina rešitev postelja… Drugače pa ja, tudi jaz sem iz Celja. Samo se bolj zase držim…. Ne, saj se hecam user posted image . Morda se pa tudi midve kdaj srečava kje. Saj z Jančiko sem se tudi že spoznala…

TINA, ti pa le pazi svoj trebušček. Pa noge v luft in skup stiskat – bi rekle moje sodelavke….



No, tako, zdaj bom pa počasi nehala. Aja, še nekaj bi vas vprašala. Kako pa spijo vaši otročki? Jaz Lino še vedno dajem na bok in ji malo založim hrbet, pa zdaj ne vem, ali bi morala to že nehati. No, pa saj se itak sama potem nekako spravi na hrbet....


LP, Pikapolonica user posted image


Pa še dve slikici:

LINA V VARNEM NAROČJU BOTRCE

user posted image

NAŠ MALI user posted image

user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: 9. nebesa - 2 krog
22.11.2006 14:11:39   
Bejba
Vse najboljše Tia user posted image user posted image user posted image user posted image .

Samo na hitro - Pikapolonica, jaz Niku še vedno podlagam zadaj za hrbtom med spanjem, pa je star že skoraj 7 mesecev. Ker najraje spi na boku, ravno tako v vozičku. Sicer se potem prevali na hrbet, ampak zaspati pa ne zna na hrbtu.

Tinca7, držim pesti, da se vse v redu isteče in bo mali lumpek še malo varno počakal v tvojem trrebuščku. 

Se še potem kaj javim, je mali končno spet malo zaspal,pa grem perilo obesit.

Čavči.



_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: 9. nebesa - 2 krog
22.11.2006 22:12:59   
GoYa
Ojla!

Pikapolonica, z mojim mlekom je...kaj pa jaz vem. Danes se mi zdi, da mogoče boljše. Zjutraj so joške bomba in ker ne poje vsega, si ostalo sčrpam in imam za popoldne, če je nerzvozna. Večkrat jo pristavljam. Je pa "problem", ker mi moje dete ne da vedeti, ali je lačno. Nič se ne buni in ne joka. Če ji dam za jest, je ok, če ji ne dam, pa tudi očitno.
Zaenkrat furam brez adaptiranega mleka. Ma si mislim, da če bi bila ful lačna, bi že tulila.  Upam, da se tale ponudba čimprej prilagodi.

Joj, danes se je pa moja Lina pri igri z očijem tako smejala. Prvič na tak način. Prav režala se je. In midva z njo, ker nama je bila tako smešna. Mami je hitro vzela kamero v roke in začela snemat, pa ji po 1 minuti zmanjka kasete user posted image .

Aja, jaz tudi dam Lino na bok za spanje in ji zadaj podložim, sam se hitro prestavi na hrbet. Očitno ji tako bolj paše.

Lepo se imejte in lep pozdravček vam in vašim sončkom.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?