|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: v VRTEC ali k BABICI
12.10.2006 15:58:25   
kepa*
Mi smo našega 21-mesečnika dali septembra v vrtec. Rezultat: prej nikoli bolan otrok je dobil zelo hudo vnetje ušesa, takoj za tem pa zelo težko obliko rota virusa. So mi zdravniki potrdili, da že dolgo niso videli tako ubogega otroka (govorim za ta virus). Še zdaj se ni čisto opomogel. Je pa doma že tri tedne.
Seveda gre v pon nazaj v vrtec, ker ga nimamo kam drugam dat. Se pa kar bojim, kaj še bo glede bolezni.
Drugače je v vrtcu rad, a če bi imela možnost, bi ga dala šele pri treh letih, ker se mi zdi grozno ga izpostavljati takim hudim boleznim in okužbam.
Vse ima svoje prednosti in slabosti.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: v VRTEC ali k BABICI
12.10.2006 20:07:00   
sandratjasa
verjetno ti bo velika večina odgovorila v vrtec. Vendar poslušaj sebe in otroka. Moja je bila doma skoraj do šole, leto dni prej je šla v vrtec, čeprav vem da ne bo kaj dosti odnesla, razen tega da bo malo z otroci in socializacija in... ne vem kaj še vse nakladajo. Dejstvo je da se otrok do 2,5 do 3 let bol jsam zase, individualist, se igra vzporedno z drugimi otroci in ne z njimi. Šele nekje okrog tretjega leta začne otrok iskat družbo...  Ja, morda bo res že znal prej jest in kakat na kahlico ampak je to bistvo pri nadaljnem življenju? Če imaš možnost da je pri babici in se babica to tudi želi, ga kar pusti doma in se naj še carta, saj mahni otroki potrebujejo veliko pozornosti in cartanja... Za vrtec in socializacijo in... je še čas, še vedno ga lahko daš naslednje leto v vrtec al pa še kasneje. Ne bo nič zamudil. Jaslice so bolj varstvo in nam v tolažbo, da je fajn, če gre otrok čimprej v "svet", čeprav je v bistvu tako majhen. Če vse tako opevate vrtec oz. jaslice, zakaj pa jih toliko išče privart vartva, verjetno ne zaradi tega, da bi bil njihov otrok skupaj še z ostalimi 12 otroci, ampak da bi imel pozornost ene same osebe, in ponavadi je v teh privat varstvih samo eden, včasih dva otroka.
Sicer se boš odločila sama, pa naj bodo to jasli ali babica.
Lep pozdrav!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: V vrtec ali k babici
12.10.2006 20:11:55   
Anonimen
Super je, da imaš na izbiro oboje user posted image .

Naredi tako, kot ti misliš in čutiš, da bo najbolje. Vsaka oblika varstva ima svoje prednosti in slabosti in nobena ni absolutno dobra/slaba.

Na tvojem mestu bi poskusila z vrtcem. Če bo otrok bolan, ga še vedno lahko izpišeš. Upam, da babica ne bi bila preveč "užaljena", če bo ona šele druga izbira.

(odgovor članu *sweety*)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: v VRTEC ali k BABICI
12.10.2006 21:17:28   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: sandratjasa
Dejstvo je da se otrok do 2,5 do 3 let bol jsam zase, individualist, se igra vzporedno z drugimi otroci in ne z njimi.


Ne vem od kod ta dejstva... Ampak, ko gledam otroke, svojo in od kolegic, so se tudi mlajši, precej pred 3 leti veliiiiiiiiiiiko igrali po skupinah. Pri tamali so bili v jaslih, otroci stari 2 leti, pogrupirani po skupinicah in so se igrali skupaj.

Pa ne da leti to na propagiranje za vrtec, ampak vedno te teorije, da do treh let ne rabi družbe. Ne vem od kod to ...  

(odgovor članu sandratjasa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: v VRTEC ali k BABICI
12.10.2006 21:40:45   
*sweety*
Punce hvala lepa za odgovore, sem se odločila za vrtec, pa bomo vidli kaj bo, babica jo še vedno lahko pazi.

lp

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: v VRTEC ali k BABICI
15.10.2006 9:43:58   
mala zirafa
Naša je bla pri 14 mes. 1 dan v vrtcu 1 mesec doma zaradi prehladov ki so se razvili v pljučnico, tako da sem jo kmalu izpisala in je bila v varstvu pri obeh nonah zdrava kot riba.6.11.pa gre v vrtec ponovno v poldevni program, ker je zelo željna družbe.Sedaj imam čez dve leti in mislim d abo bolje, upamuser posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: v VRTEC ali k BABICI
15.10.2006 11:29:02   
Anonimen
Če vse tako opevate vrtec oz. jaslice, zakaj pa jih toliko išče privart vartva, verjetno ne zaradi tega, da bi bil njihov otrok skupaj še z ostalimi 12 otroci, ampak da bi imel pozornost ene same osebe, in ponavadi je v teh privat varstvih samo eden, včasih dva otroka.


Moogče zato, ker ne dobijo prostora v vrtcu user posted image

In ja, otrok rabi družbo in inforamcijo da ni sam na svetu in da se svet ne vrti okoli njega. Vrtec.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: v VRTEC ali k BABICI
15.10.2006 11:58:54   
solei
Tudi mi smo imeli to izbiro (in jo še imamo). Pa sem se odločila, da dam otroka v vrtec z 1,5 leti. Zjutraj ga sama odpeljem v vrtec, po kosilu pa ga gre iskat babica. Tako ima oboje: v vrtcu veliko prijateljev in različnih igrač ter iger in doma veliko cartanja. Sedaj je star 5 let in že sam včasih prosi, če ga lahko pride babi kasneje iskat.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?