Nogavica
|
Kje pa ste vse Moram vam povedat, čemu smo bili danes priča na popoldanskem sprehodu : Pred gostilno je bila družina - mamica z malčico v vozičku, punčka stara kakih 5 let in pijan oče. Oče je ful kričal na mamo in jo nekaj potiskal, ona je hotela prijeti voziček in oditi, on ga je močno držal in ni hotel spustiti, niti ni dovolil, da vzame ven. Starejša punčka se je držala za voziček in ful jokala in prosila, naj nehata, malčica v vozičku je prav tako jokala . Toliko sta se prerivala z vozičkom, da jima je dvakrat skoraj ušel na cesto, ki je ves čas ful prometna. Potem je mamici nekako uspelo vzeti malčico iz vozička, on pa jo je še naprej potiskal in vpil nanjo ter jo zmerjal. Mislim, da ji je prisolil tudi eni dve zaušnici. Ona mu je govorila, da bo poklicala policijo, potem je s terase gostilne prišlo nekaj ljudi, ampak on vseeno ni nehal. Na koncu ji je prisolil še eno in je šel v eno smer, mamica z otročkoma pa v drugo. Slišala sem, da so neki ljudje, ki ju očitno poznajo, govorili, da nočejo sploh razmišljat, kaj bo, ko se srečajo doma . Potem so one tri šle mimo nas in je starejša malčica vsa hlipajoča spraševala mamico, če bo vse v redu, ko pridejo domov. Upam, da bodo prenočile kje drugje. Tako sta se mi smilili hčerkici, ki sta neutolažljivo jokali. Jaz sem se tako zjokala, ko sem to videla . Še zdaj sem slabe volje in mislim na njih. Smo se potem doma pogovarjali in se spraševali, le koliko je še takih družin, ki tega ne počnejo v javnosti, ampak doma za štirimi stenami. Ubogi otroci . Preklet alkohol !!!