|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 13:29:15   
dory
Ja res je kar pravis...ljudje smo srecni le, ce imamo v zivljenju tiste stvari, ki so jih ze zacrtali drugi, da sledino nekim vzorcem...ce tega ne pocnemo nas izlocijo...zakaj ze? ker se ljudje se vedno bojimo drugacnosti....in ja zal je res vse pogojeno...vse lepo in prav...ampak ko pride do srcnih tezav...tukaj se zaplete...ni lahko in prav rada bi formulo kako bi clovek lahko manevriral s tem? da bi bilo lazje...da bi lahko pozabil...se vedno cas dela svoje...ampak dokler naredi svoje pretece marsiktera solza...


Btw ne srecam veliko ljudi, ki bi tako razmisljali...od kje tebi to?


papa,teja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 14:07:04   
Anonimen

Sem ravno danes in vceraj na temo varanje nekaj pisal na eni drugi temi.. in ti bom skopiral tukaj.. zato bo tko napisano malo cudno, ker sem pisal drugim. In ce ti bo kaj od tega kaj koristilo.. Sej ves... postrezi si.. uporabi.. ali pa odvrzi.. Mogoce ni zate.. mogoce pa je..
Ne vem od kje to meni.. To mi je tezko odgovorit.. in najlazje bi mi bilo odgovorit, ce bi to kje prebral in bi i povedla naslov knjige in to je to.. pa si lahko preberes.. Res da sem prebral kar nekaj mistike in ezoterike.. ampak mnogo tega kar pisem nisem nikjer nasel..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 14:13:07   
dory
Res da sem prebral kar nekaj mistike in ezoterike.. ampak mnogo tega kar pisem nisem nikjer nasel.....res da veliko stvari le nisi nasel v knjigah...si jih pa zato v sebi...kajne?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 14:15:35   
Anonimen
Oona ... Pa to ni res.. Obup!
Na kateri strani sem? Prav bom se 59875 tic povedal. Nekoc me bo nekdo slisal mogoce..
Bom tokrat narisal..


Ne prenese varanja!.............................To ni njegov problem! ..................................Vara!

A______________________:______________ 0 _______________________________ B


Ali pa...


Sovrazi partnerja.............................. Ljubi SEBE in druge............................Pogojno ljubi samo druge

A____________________________________ 0 ________________________________ B


Jaz zagovarjam vedno nicno tocko.. kar ne pomeni, da se vedno tudi nahajam na tej tocki, ampak definitvno delam na tem, da bi vedno ostal na tej tocki. Drugace pa sem na svoji strani!! iti na tvoji.. niti na strani tistega, ki te prevara.
V bistvu med tema dvema clovekoma jaz ne nejadem niti ene same razlike!?! Mi lahko kdo pokaze eno samo bistveno razliko.. med tema dvema A in B
Ne prenese varanja.. ali pa vara.. je isti problem samo na razlicnem koncu premeice se ti dve osebe nahajata. Za obe osebe je gonilna sila STRAH!
Ampak zanimivo.. si opazila mogoce.. kako nekateri pohitijo z komentarji, kako prezirajo varanaje.. in brez-kompromisno zavzamejo tocko A? Kaj ti to pove?
S tem obsodijo ljudi na tocki B (ceprav trdijio, da jih ne obsodijo.. heh) in v bistvu obsodijo sami SEBE.. ne da bi to vedeli. Clovek ko obsodi, nima pojma, da obsodi SEBE.. Obstaja rek.. "Ce sodis bos sojen" in potem clovek ki je obsodil, caka kdaj bo sojen.. in celo so si izmislili, da jim bo neki bog sodil.. Obsojeni pa so bili ze tisti isti trenutek.. ampak nihce ne razume tega.. Vprasaj papeza.. pojma nima kaj govori.. Vprasaj domacega zupnika kaj to pomeni.. pojam nima.. ker je navezan na bukvo..
Ce se nahajas v sredini ne mores nicesar obsoditi.. zate ni niti crno niti belo.. Nisi niti ZA niti PROTI.
Ce si ZA.. se krepi druga stran premice.. torej se krepi PROTI.. in ko se prevagas.. si PROTI in krepi se ZA.
Zato tudi v tisti temi o sreci nismo mogli priti do konca.. Na tocki A je sreca.. na tocki B pa je nesreca.. in vedno je odvisna od vzroka. Sele ko si v sredini si lahko trajno zadovoljen.. ko si srecen brez vzroke, ki ti nihce ne more zrusiti svojega notranjega zadovoljstva,. ker itak nihce nima te moci. Moc ima samo na nase iluzije, halucinacija, predstave pogojenost. lahko ti zrusi pogojenost.. in te prizadene.. Ce pa teh smeti nimas.. ti ne more nicesar vzeti.

Tukaj sem torej.. kje si pa ti?

To pa ni cisto nic hudega, ce si bila prizadeta ob tem spoznanju. Popolnoma te razumem in niti slucajno ni moglo biti drugace. Ne sporocam da ne bi smela biti prizadeta. Ce cutis prizadetost.. potem ne blokiraj prizadetost.. pojdi globoko in totalno v svojo zalost.. samo objekt na katerega se jezis moras zamenjati. To sem ze pisal na prejsnji strani. Ne jezi se na SEBE.. ali na partnerja.. ker partner ni nic drugega kot si ti.. ampak izjokaj svojo priozadetost ne nakaj drugega.. Jaz bi izbral drevo. Lahko izberes tudi kaj drugega.
Ker ce to ne velja.. potem lahko mirno izbrisete vse tiste bukve, ki jih navajte kot odlicne v tisti temi.. kaj radi beremo..
Ni cist logicno, da tam nekdo nekaj pohvali.. tukaj pa totalno sesuje.. ker mu pac ne pase... ker potem bui se moral odpovedati svoji pogojenosti in svoji iluziji..
Tko, da je tale pot, da so tvoje smeti prizadete edina prava pot.. in nic ni to posebno resnega.. ker se tebi v resnici ne zgodi cisto nic. Se vedno si ravno tako celostna in cudovita. Verjemi vase.. pismo.. zakaj mislis, da se tebi kaj dogaja??

A res.. da si potem dobila enega, ki te je se bolj varal.. ??? Cudno ne? Evo.. vidis, da te vesolje nikoli ne pusti na cedilu.. pocasi bo ze sesulo vse vzorce.. ki nimajo kaj iskati v tebi.

Saj si vedno srecala sebi enekaga.. Si pozabila? Saj drugacnega ne moras srecati.. Med tocko A in B ni razlike.. To je isto!

Ti si prezirala varanje.. on pa te je varal.. Ista sa.. lepo sta se ujela..

potem pa ko te je prevaral.. si se bolj prezirala varnaje in dobila nekoga ki te je se bolj prvaral? Spet sta se lepo ujela!
Zakaj se pritozujes?
Vcasih se pa najdete dva, ki oba prezirata varanje.. Spet sta ista.. in ta veza pa ni toliko uspesna, kot je bila tvoja.. Tko, da bodi hvalezna, da nisi bila te nesrece, ker bi samo zivela in nic imela od tega.. Zdaj vsaj nekaj ves! Celo dvakrat si bila rojena pod srecno zvezdo.. Ko pride SMRT bo itak vseeno..

Upas, da kdaj srecas SEBI enakega.. Ja jaz tudi.. Postavi se na sredino.. in dobis sredinskega.. in pol samo uzivaj in nic ne skrbi. Skrb ni domena zivljenja.. to je domena umiranja.

--------------------
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy



Nocem povedat ravno to, da v ljubezni ne bi smelo biti pogojev. Ampak da ce obstajajo pogoji, potem NI LJUBEZNI! Pogoj popolnoma izkljuci ljubezen. Ali je eno.. ali pa je drugo. Oboje ne more biti.
Zato stavek, da v ljubezni ne bi smeli biti pogoji, ne drzi.. v bistvu ni mogoc. To je tko, kot ce bi rekla, da v popolni temi, ne bi smelo biti svetlobe. Ce je malo svetlobe.. potem ze ni vec popolna tema.
Postaviti en sam pogoj.. pomeni globoko nezaupanje SEBI in drugemi.. in globoko nesprejemanje SEBE in drugih taksnih kot so!
Ko pravim globoko, ne mislim da je to tako veliko nezaupanje.. ampak da je zakopano globoko.. ni na povrsju, zato ga je tezko videti. Treba iti globoko vase, da ga najdes.. ker SEBI priznati to.. je najveckrat skorja nemogoce. Smisel je ljubezen.. in sebi priznat, da v resnici ne ljubis.. je izpodbijanje svoje bozanskosti, kar je preprosto narediti ateistu in bolj kot je religiozen in duhoven clovek, tezje se bo s tem sprijaznil.. ker je jasno veliko bolj povecal svoj EGO.. od ateista.
Zato so organizirane religije najvecje ZLO na zamlji.. in edine ki so odgovorne za to debato.. in te egoisticne pristope do svojih partnerjev, kadar na svoji poti ucenja zaide v drugo posteljo.
Prav.. bodi totalno prizadeta.. totalno jezna.. totalno uzaljena in brez dostojanstva, ce se ti to kdaj slucajno zgodi.. Nihce ti ne bo ocital tega.. Bodi totalno v svoji zalosti s celim svojim telesom umom in duso.. samo prosim te, ce lahko takrat spremnies predmet (objekt) tvoje zalosti, kar bo zelo koristilo tebi in drugim.
Ne jezi se na SEBE.. ali partnerja.. zato imas drevesa,.. in veliko jih je.. tako, da ce kaksen gozdar poseka tvoje drevo, si lahko izberes tudi kaksnega drugega. Lahko pa cuvas svoje drevo, ki si ga izberes, ker te lahko scasoma popelje v neranjlivost in brez-pogojnost. Ko najdes SEBE.. ko ves kdo si.. ko si celota.. ko v sebi nisi vec razdvojen.. VES, da se lahko zgodi karkoli na Zemlji pa se v resnici ni zgodilo tebi cisto nic. Zgodi se samo tvoji halucinaciji in pogojenostim.. ti pa ostajas ravno tako celovita in cudovita, kot si bila pred tem dogodkom, ki je le dogodek, na poti ucenja..
Ko ze vse znas.. se ti taksni dogodki vec ne morejo dogajati.. dogaja se ti pa kaj drugega..


--------------------
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy




(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 14:22:05   
Anonimen
Ce se dva ujameta tudi sta zvesta.. ampak SEBI! Ker ce si zvest sebi se ne mores prevarat.. in nobenega drugega varanja ne poznam,.. kot varanje SEBE! Ko gres v postlo z drugo.. tam isces sebe.. in ko ugotovis da te ni tam.. si se prevaral.. in to samo SEBE! Ko to enkrat ugotovis, je popoln nesisel, se kdaj iti se izkati drugam.. Pogledas raje v sebe..
Lahko si tudi toliko inteliginten, da takoj ves, da se v drugem ne bos nasel.. in sploh ne oddides.
Ce meni reces, da ti bom zvest, ali pa si najdem drugo.. mi je cisto jasno, da zaupanja ni in v cem je smisel, da bi bila skupaj, ce ni zaupabnja? Obljuba zvestobe je ena najvecjih partnerskih zalitev, kar si jih je mozno izmisliti. Se vecja je ta, da zahtevas obljubo. Tako so na porokah prve besede ki si jih dva povesta.. "NE ZAUPAM TI.. , POSEDOVAL TE BOM!"
Cudno pa da ravno to ljudje hocejo slisati.. ker jih je po vecini strah ljubezni.. in sevada imajo razloge za ta strah.. zato je tudi toliko potrebe po ljubezni. Resnicne ljubezni, si ne morejo dopustiti, ker se je potrem potrebno odpovedati vsem maskam.. lazna pa ne zdrzi dolgo.
Zato je potrebno ustvariti mocan EGO, veliko obljub, prepovedi in zapovedi.. da vsaj nekaj casa zdrzi... da v druzbi izopades ljubec..


(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 15:53:46   
Anonimen
Vse mamice samohranilke, glavo pokonci. Sama velikokrat razmišljam, kako vam mora biti pri srcu, vendar naj vas potolažim z mislijo, da nikoli ne veš, za katerim vogalom se najde ta pravi. Kaj pa veš, morda pa ga že poznaš... Jaz sem s svojim celo leto in pol prijateljevala, ne da bi pomislila, da bi bila skupaj kot par ali pa še celo to, da je bodoči oče mojega otroka...

Tako kot je rekla Neva, za vsakim dežjem posije sonček... Ena :rozica: za vse vas!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 17:49:46   
*
Ehh..jaz sem že obupala!

Pravi ali nepravi, dovolj mi je moških!;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 18:01:31   
Anonimen
:zmeden:Ej Teja in Tjazy :zmeden:vidva pa sta zafilozofirala in to težko:)-a se zdaj kaj bolje počutiš Teja?:)-

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 20:31:41   
beti 1
No pa še en realen primer vsem v dokaz, da se novi moški res dobijo.
Punca iz naše vasi je zanosila pri 18-ih, takoj po tem jo je fant zapustil. Potem je bila kakšne tri leta sama in potem je spoznala novega fanta, ki se odlično razume z njeno hčerko in sedaj imata tri tedne starega sinka. In to ob tem, da sama prihaja iz neurejene družine, ki je resno začela razpadati prav v času, ko je bila ona prvič noseča.

:angel: za srečo
beti

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 20:42:07   
Mandarin
Hmmmm, Tjazy, krasno!
Ampak še nekaj nam izdaj, ali imaš ti partnerko (oz. po tvoje verjetno: ali si v partnerstu) in ali ti uspeva živeti tako kot si napisal??? Popolnoma brez pričakovanj? Ne pričakuješ npr. zaupanja, ali tega da se lahko nanjo zaneseš ...?

...Všeč mi je tisti del z drevesom :), mislim da bo zame.
lp :rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Ko se bojujes sam s sabo
2.9.2004 9:10:13   
Anonimen
Mandarin...
Ja zivim ze 10 let v partnerstvu.. imava 8 letno hcer.. in trenutnu v njenem trebuscku raste se sincek.

Ja.. zaupam ji.. in zanesem se nanjo. Samo zaupanja ne mores pricakovati.. pri zaupanju so samo dve moznosti. Ali zaupas SEBI ali pa ne zaupas SEBI.. Ali ljubis SEBE ali pa ne ljubis SEBE.. vse se zacne pri TEBI.. in potem se to razsiri na okolico.. na ljudi ki te obkrozajo.
Ali prevaras SEBE.. ali pa se ne prevaras.. Nihce nima moci, da bi kaj posebno resnega storil drugemu.

Se ena zgodbica o zaupanju..

Revez je prosil bogatasa ce mu posodi 100E in ta revez je bil znan kot goljuf.. kot clovek, ki mu ni bilo za zaupati.. Ampak bogatas se je misli.. Ehh teh 100E itak ni nevem kaksen denar zame.. tudi ce ostanem brez njih, mi ne bo hudega.. in mu je dal teh 100E
Naslednji mesec pride revez spet k bogatasu in mu vrne teh 100E in ga prosi, ce mu posodi 150E. Bagatas malo presenecen, ker mu je vrnil denar.. si je mislil.. Aha to ej bila finta.. vrnil mi je in hoce se vec denarja.. hmm ampak tudi teh 150E zame ni veliko denarja.. in mu je posodil tudi teh 150E.
Naslednji mesec pride revez spet k bogatasu mu vrne 150E in prosi za 200E
In bogatas rece.. NE ne dam ti jih.. Dvakrat si me preevaral.. tretjim me vec ne bos. Dvakrat sem, mislil, da mi ne bos vrnil denarja.. pa si mi ga vrnil.. prevaral si me.. tretjic mi ne bos vec.. Ne dam ti.

Torej.. lahko se obrne logika.. in ce ze od partnerja kaj pricakujes.. potem pricakuj, da te bo prevaral in ce te ne bo, bos prijetno presenecen.. ce te pa bo.. pa ne bos prevaran.. in spet ne bo taksne panike. Naceloma pa ni to najboljsa pot.. to je bolj za hec..

Ko se dva sprejemata taksna kot sta.. brez da bi se poiskusala spreminjati.. se zgodi to, da sta lahko tisto kar sta.. in se med njima ne nabira jeza.. in nihce nima niti najmanjsega razloga, da bi sel kam drugam. To pomeni, da si odgovoren ZASE in le tako si lahko tudi za druge...

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   Ko se bojujes sam s sabo
2.9.2004 9:17:18   
Anonimen
Ehh..jaz sem že obupala!
Pravi ali nepravi, dovolj mi je moških!


Vedno najdes SEBI enakega.. Partner samo odseva tebe.. Je tvoje ogledalo, pa ce je to se tako tezko sprejeti.
Zato spremeni SEBE in odsev se bo spremenil.. nikar ne spreminjaj odsev..(partnerja) ker ce poznas cisto malo fizike, ves, da ti to zagotovo ne bo uspelo.
Vsak je lahko pravi.. ker naravno stanje vsakega cloveka je ljubezen.. samo ce odstrani svoje privzgojene smeti. Ce je lahko gol.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   Ko se bojujes sam s sabo
2.9.2004 9:30:54   
dory
Vedno najdes SEBI enakega.. Partner samo odseva tebe.. Je tvoje ogledalo, pa ce je to se tako tezko sprejeti.
Zato spremeni SEBE in odsev se bo spremenil.. nikar ne spreminjaj odsev..(partnerja) ker ce poznas cisto malo fizike, ves, da ti to zagotovo ne bo uspelo.
Vsak je lahko pravi.. ker naravno stanje vsakega cloveka je ljubezen.. samo ce odstrani svoje privzgojene smeti. Ce je lahko gol....


se podpisem pod tole :)

papa,teja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Ko se bojujes sam s sabo
3.9.2004 20:56:40   
Annny
S tem se pa ne bi strinjala(-:
Mislim, da vedno najdeš sebi NASPROTNEGA partnerja...saj poznate tisti klasični pregovor 'nasprotja se privlačijo'. Pa še res je.

Priporočam v branje fantastično knjigo '5 jezikov ljubezni' (avtor Chapman)ali pa morda 'Osebnostno sestavljanko'..sem ju večkrat prebrala, pa vedno odkrijem kaj novega, neznanega..

Že če pogledamo 4 značajske tipe: sangvinik, melanholik, flegmatik, kolerik...Sama sem sangvinik (veseljak, rada imam žive barve, zelo družabna, rada se smejem..), moj fant pa je flegmatik- kolerik (zelo odločen, po drugi strani pa rad posluša in me pusti, da veselo čebljam...). Poglejte: če bi bila oba sangvinika, se ne bi razumela dobro, ker bi ves čas OBA hotela imeti vso pozornost, imela bi podoben okus itd (to na dolgi rok postane dolgočasno)...
Če pa bi bila oba kolerika, bi zelo pogosto leteli krožniki po kuhinji(-:
Če bi bila oba flegmatika, bi umrla od dolgočasja, ko bi se morala vsak dan gledati..ITD.
Tako pa se krasno razumeva ravno zaradi najine različnosti, zato, ker bova drug drugemu vedno en delček uganka...((-:

Strinjam se pa s tem, da partner, družina..postane(jo) tvoje ogledalo..Če si ti do nekoga zoprn, nepozoren, zadirčen, neprijazen.., se ti bo to začelo vračati.
Zato je s spremembami treba začeti pri sebi..To je sicer dolga in naporna pot, polna učenja..a za ljubezen in srečo se je treba potruditi, vložiti iskrenost in srce...nič ne pride samo od sebe...srečna razmerja niso nekaj samoumevnega, niso naključja.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Ko se bojujes sam s sabo
4.9.2004 13:12:33   
Palčica
Takole na brzino bom še jaz pristavila svoj piskrček (razmišljanje).
Kar se Tjazy-a tiče,velikokrat preberem,da Vam njegovo razmišljanje ni všeč.Tudi jaz se včasih ne strinjam z vsem kar napiše,a človek ima svoj pogled in zato še ni slab.Načeloma sem mnenja,da v ta kotiček pišejo ljudje v stiski,ljudje,ki si želijo pogovora.In če se Tjazy razpiše na dolgo in široko,naj se mogoče kdo (če ste brali Tejo bi videli,da ji določene stvari dajejo nove poglede,nove smernice-to pa je bistvo,kajti ne pozabimo,da je avtor ona posta).In glede na to,da Tjazy zagotovo ni nek provokator (zasledila sem,da se velikokrat opraviči,ker si ne želi prizadeti koga),naj na glas razmišlja,tako kot mi vsi.Tako preprosto je to...Komur gre njegovo razglabljanje na živce,naj njegov post enostavno spregleda.

Pa še nekaj.
Pravijo,da je partner partnerju nekako učitelj.Komplicirano,a meni je v najtežjih momentih to pomagalo.Kaj?
Če pride do razpada veze,si enostavno reci,da si od njega dobil najboljše kar lahko ponudi.Teja,verjetno je to tvoj sonček.

Lep pozdrav,
Palčica

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Ko se bojujes sam s sabo
5.9.2004 17:36:47   
ajf
Tjazy..tvoje razlaganje sreče:

Ko si srecna.. si srecna ne glede na dogodke okoli tebe.. ker vse sprejemas kot del zivljenja. In v bistvu te to sprejemanje in nepogojenost naredi zadovoljno. Ko clovek odvrze vse vzorce, vse kar je privzgojeno, vse pogojenosti in vsa prepricanja.. ko je lahko gol na ulici.. brez da se sekira, da ga bo kdo videl je lahko srecen brez vzroka in to bo trajno.

Obstaja tak človek? Misliš, da je mogoče postati tak?
..da boš ostal "hladen" (srečen-zadovoljen), če ti npr. otrok zboli, če te partner zapusti, če neozdravljivo zboliš, če se skregaš s starši, če te zaprejo v temnico,...
kolikor si jaz znam razlagati tvoje besede, so to dogodki, ki bi jih sprejemal kot del življenja in ostal zadovoljen.
..ne verjamem..
Zakaj pa ne bi bilo naše zadovoljstvo odvisno od dogodkov okoli nas? To je čar življenja, pestrost življenja, da si enkrat bolj, drugič manj srečen-zadovoljen.
Kje so pa čustva v tem tvojem pojmovanju sreče?
In zakaj ti toliko "biti gol" predstavlja srečo?
(pa čeprav sem rada na nudistični plaži)




(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 10:42:49   
Anonimen
Anny.. ti se ne strinjas, da najdes vedno enekega partnerja.. jaz pa se s teboj popolnoma strinjam, da najdes vedno nasprotnega partnerja.. Cudno ne? :)

Kolikor jaz razumem nasprotja sio vedno v parcku..

Bog ne more obstajati brez Hudica.. in hudic ne more obstajati brez Boga.. Sta nerazdruzljiv parcek.
Kot dobro in zlo! Kako bos rekel, d aje nekaj dobro.. ce en obstaja slabo? Ne mores! Potem je le dogodek.. ko pa v sebi zaradi svojih pogojev zacnes deliti dogodke na tiste.. ki jih sprejemas (dobri) in tiste, ki jih ne sprejemas (slabi) potem pa ze imas v bistvu psiholosko dva pojma.. resnici pa je le eden.
Je le dogodek.. ni niti slab niti dober.. ampak ti si zaradi svoje pogojenosti naredil dva pojma.

Se pa res obicajno najdeta partnerja.. kjer je eden recimo totalno proti varanju.. in ga to toliko prizadene, da se loci.. drugi pa je zmozen prevarati.
In med teme dvema clovekoma jaz ne vidim nobene bistvene razklike, samo nahajata se na razlicnem koncu premice. Eden je na levi.. drugi pa ne desni.. in cepravs se zdita ta dva razlicna.. sta v resnici eneka.
Med skofom in ateistom ni nobene razlike.. To je isto!
Skof ne priznava zivljenja.. telesa.. zato je v butastem celibatu.
Ateist pa ne priznava mentalnega dela cloveka.. in oba sta v zmoti. Potrebno je zdruziti oboje.. in potem seks vec ne more biti greh.. in obcutki ne morejo prihajati iz mozganov.
Preposto kot pasulj... pa tolk kompliciranja. Najdi oboje in delitiv bo izginila.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 11:22:00   
Anonimen
Puhec...

Ce mislim, da tak clovek obstaja? Ne vem.. osebno ga ne poznam. Tocno taksnega ne.. IN ce je mozno postati tak? Ja.. seveda.. logicno.. vsi bomo nekoc. Vidis kaksno oviro, da ne bi?
Samo to si jaz malo drugace predsatvlajm kot ti.. Ko bo clovestvo blizje temu stanju.. ne bo mogel vec otrok zboleti, ker vse bolezni razen poskodb.. so psihicne narave.. In bolj ko bo clovek harmonicen manj bo bolezni.. ker bo clovek znotraj ZDRAV! Torej je zunaj tudi zdrav.. ne more biti drugace. Zdaj pa smo se navadili na bolezni in nekako racunamo na njih.. in zakaj ne bi spremenili mislenje.. in racunali s tem, da bojo izginile... Ce izgine krivda pri seksu.. izgine AIDS. Simpl!
Ce et partner zapusti... ?! Zakaj pa bi te zapustil, ce je partner zdrav? Ce se najdes.. se vec ne rabis iskati drugje.. in ni potrebe po iti drugam. Ce pa je tako kot zdaj, da je partnerje lastninimo.. pol pa je posledica cisto logicna. Tudi jaz bi usel, v prvi sekundi. Clovek ne more biti lastnina.. ni narejen za taksne zadeve.. zato je logicno, da zbezi.
Ladje so v pristanu varne, ampak ladje niso narejene v ta nemen...

Zakaj ne bi bilo nase zadovoljstvo odvisno od dogodkov okoli nas? Ja, ker to povzroca druzinske spore, lastninjene, pogoje, vzorce, vojne, religije, narode, bolezni.. Sej.. ce je za nekoga biti bolan.. in v salbih odnosih car zivljenja.. lahko obdrzi to stanje.
"Biti gol" v tem primeru pomeni biti brez halucinacij, brez mask, brez iluzij, brez prepricanj.. vzorcev in podobno. Ni toliko misljeno na fizicno goloto.. ceprav je to nekak isto. Ce si lahko to kar si.. te ni nikoli in nikjer sram fizicne golote.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 14:31:52   
Anonimen

Puhec.. sem pozabil na custva..

Po mojih izkusnjah se custvo pojavi samo takrat ko se zgodi nek dogodek, pri katerem imas neko rano... problem. In custva so samo pripomocek.. indikator, ki nama kazejo kje imamo se tezavo.
Ce te partner prevara.. se pojavi custvo ,ker je na tam podrocju problem.
Ce zadenes na Lotu.. se pojavi custvo navdusenja.. ker obstaja pac fininacni problem. POgojeni smo z denarjem..

Custva pa niamjo nic skupnega.. z zadovoljstvom (sreca) z ljubeznijo, z obcutki.. kot so lakota, zeja.. in podobno.
Clovek brez custev.. ni hladen.. ampak poln zarecega zivljenja. Je pa res, da se mu ne mores smiliti.. je pa zelo socuten.. pa ne ker,. je to moralno.. ampak ker je to preprosta posledica zavesti.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 14:49:47   
ajf
Tjazy...

Saj s tvojo teorijo se lahko delno strinjam, a človeštvo ne bo prišlo do takega stanja kot ga opisuješ, ČLOVEK NIKOLI.
Nič ni tako simpl kot pišeš ti...prav zaradi tega, ker ima vsak tako stanje kot ga "želi" imeti in ne tako kot se tebi zdi primerno.
Le redki posamezniki lahko delamo ne tem...jaz osebno za svoj duševni mir, srečo ali zadovoljstvo MORAM IMETI HARMONIJO (sem tehtnica, ki mora biti uravnovešena) in jo zato vzdržujem, pardon skušam vzdrževati čimbolj.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 15:02:40   
ajf
Jaz si življenja brez čustev ne predstavljam. Moja čustva so stalno vklopljena. Predvsem pozitivna, za mojo harmonijo.
Tudi sedaj ko tebi pišem, je vklopljeno neko čustvo, ne vem katero, a je..
Ali pa si mogoče narobe razlagam čustva?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 15:05:34   
Anonimen

Zakaj ne.. Vcasih so zazigali carovnice.. in pobijal tiste, ki so rekli, da je Zemlja okrogla..
Danes sicer se vedno obstaja nek primitivizem.. ampak carovnic vec ne sezigajo.. in znanstvenikov tudi ne negirajo.. samo zato, ker v Bibliji pise, da Zemlja ravna.
Torej je dolocen napredek.. in tudi sem in tja kaksen posameznik se dokople do taksnega stanja.. samo potrebno je, da je vecina v tem stanju, potem lahko izgineje religije, in narodi.. ki so edini razlog za vojne.
Pac veliko se jih bo se rodilo, predno se bo to zgodilo.. Pa kaj potem.. pomembo je, da nekoc bo.

Mam eno tehtnico doma.. tko da te razumem. :sloncek:

Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 15:11:08   
Anonimen

Sej je prav zdaj tako.. Samo postopoma nas bojo dogodki manj ujezili.. ali navdusili.. in custev bo manj..
Stanje brez custev lahko naredis tudi umetno, tako da jih blokiras.. samo to je egoisticni nacin. Ta je nevaren.
Ko si popolnoma zadovoljen, te ne more navdusiti zadetek na lotu, a ne?

Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   Ko se bojujes sam s sabo
6.9.2004 16:13:29   
Mandarin
Tjazy, jaz si to bolj predstavljam da čustva seveda so, le da njihanja teh čustev niso tako ekstremna. Zadetek na lotu te ne spravi v evforijo, saj ti to ni smisel življenja.
Tudi rojstva otroka si zelo vesel, vendar tudi otrok ni smisel življenja. In ko nekdo, ki ti je blizu umre, ali te zapusti, si žalosten, ampak zato še ne skočiš skozi okno.
Mislim, da čustva so in morajo biti vedno, saj če jih ni, tudi sočutja ni - to je pa ZELO slabo. Tega že tako manjka.
lp

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   Ko se bojujes sam s sabo
7.9.2004 8:37:25   
Anonimen

Se strinjam, samo s to razliko, da teh zadev, ki si jih opisala, jaz ne poimujem custva. To je zame naravno stanje cloveka.
Vedno startam pri otroku.. otrok ima vse to, kar si napisala.. Nima znanja.. ker je UM se dokaj prazen.. ampak ima pa vse tisto kar ne prihaja iz UMA. Iz UMA prihajajo razne smeti in custva.. in halucinacije in sodbe o dobrem in slabem in posledicno tudi trplenje. Ker ce je nekdo preprican da je nekaj slabo, in ce se bo tisto zgodilo, bo trpel. In to cisto po nepotrebnem.. namesto da bi trpel, se naj resi svojih nespametnih prepricanj.
In konkretno.. resnicno socutje ne prihaja iz UMA ampak iz zavesti.
In potem slisis razne zgodbice, tudi po TV.. kako religije spodbujajo socutje.. in to socutje nekako zapovejo.. Od cloveka ki zivi v svoji bedi, ki je pogojen,. ki je jezen na sebe in cel svet zahtevajo socutje. Kot nagrado za to, ponujajo nebesa po smrti. To je nazaslisano idiotsko.
In vsi ti ljudje imajo svoj razlog, za socutje.. in si s tem kopujejo vstopnico za nebesa. Ce si socuten zaradi placila.. potem si ekonomist.. na pa socuten clovek. Si dober trgovec.. to pa je tudi vse.
Ko scistis SEBE raznih privzgojenih vzorcev.. pogojenosti, prepricanj.. halucinacij.. se posledicno pojavi socutje, ljubezen.. oziroma si v svojem naravnem stanju. In nisi socuten zaradi poniznega EGA.. ki se vplete.. samo zaradi strahu pred peklom.. ampak ker drugacen ne mores biti. Ko si lahko drugacen, kot socuten.. nisi socuten.

Ko se nekdo umre si zalosten.. Ce umre otrok, ki je komaj zacel ziveti, to zlahka razumem.. ceprav bi tudi takrat morali spostovati njegovo odlocitev, ampak to je malo tezje. Ko pa umre clovek, ki je ze vse dozivel, kar je imel doziveti, ko je umrl zadovoljno.. zakaj si potem zalosten? Sta samo dva motiva.. strah pred svojo smrtjo.. ali pa egoisticen pristop.. torej lastninjenje tistega ki je umrl. Nic te ni vprasal za tvoje mnenje.. kar odsel je.. in ker ego ne sme biti jezen.. je zalosten. Ce ne smes in nimas na koga biti jezen.. potem si zalosten.
Ko se otrok udari. ali pa skoraj utopi na morju.. se nejprej pojavi nagon po resevanju, ki vsebuje nekaj adrenalina.. in ko so vsi na varnem.. je na sporedu mascevanje in kreganje (jeza) otroka.. zakaj ne pazi.. zakaj je plaval tako dalec.. ker si mu ze stokrat rekel, da ne sme.. in podobne neumnosti. Otroku na tisoc in en nacin povemo, da mu ne ZAUPAMO.. da ni dovolj dober.. samo zato, ker se bojimo svoje rane, ce bi se temu otroku kaj zgodilo. To bi tezko preziveli, zato ga varajumemo tudi na nacin, ki ga pohabi za celo zivljenje. Ampak to ni pomembno, ce bo kasneje zivel v svoji notranji bedi in kopleksih.. pomembno je ,da je ZIV! Le tako smo mi lahko dobri. Ne pravim, da ga prepostimo sreci in nesreci.. ampak jasno pazis na otroka.. ampak na socuten nacin.. ne pa na mascevalni nacin. Ko je konec nevarne situacija.. gresta lahko skupaj tja zaplavati.. ne pa da mu to prepovemo. Prepoved je edini vzrok, da lahko to ponovi.. ker tako pac deluje EGO. Ce ne bi bilo v naselju omejitve hitrosti in ce bi te policist prijazno in socutno prosil, da vozi bolj pocasi, ker lahko koga povozis.. bi 90% ljudi ziher vozilo celo pod 50km/h. Zavesten policist bi moral razumeti tvojo stisko.. da se ti mudi.. in biti socuten.. ne pa da v tem vidi biznis.. in s tem povecevati nesrece, ceprav govori, da jih s tem zamanjsuje.
Se to.. jeza zalost.. Ko sta partnerja skupaj.. se kregata.. sta jezna.. ko eden zapusti drugega.. ker ima tega dovolj.. je pa tisti zalosten. Ko zmanjka objektov za jezo.. si zalosten.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?