|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 18:01:36   
Anonimen
TO DA ISKORIŠČAŠ ANONIMNOST, pa vseeno, otrok otroka imeti??????????

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 18:18:56   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

TO DA ISKORIŠČAŠ ANONIMNOST

A ti je ne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 18:20:30   
Seven*
Ah daj no.. Otrok otroka? Nekje v pravilih je napisano, da si z 18 leti polnoleten. Ce ti nisi bila sposobna pri 18., to se ne pomeni, da ni ona. Soditi po sebi je cisto brezveze. Poznam malo morje neodgovornih abrahamovcev, celo bolj otrocjih kot je kaksna osemnjastletnica.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 18:25:46   
Anonimen
Grrr, sem napisala ze cel odgovor, pa me je ven vrglo user posted image

Poglej, Ronja, ti pises, kot da sem jaz pa full nezrela, ker se pri svojih 18-ih, sredi solanja, ne bi odlocila za otroka. Kako ves, da si ga ne zelim? Si ga zelim, vcasih bolj, vcasih manj, ko imam PMS, pa sploh .. user posted image  Vem, da niso cigareti, pijaca itd. merilo za zrelost, samo oprosti, zame je veliko bolj zrelo se primerno zascititi, kot potem sprejemati nezazeljene posledice.

Vem, da je situacija pri meni in pri njej drugacna. Zato jaz pac poskrbim za zascito, ker ni variante, da sprejmem posledice. Trenutno mi je izobrazba prioriteta, ko to zakljucim, mi bodo prioriteta otroci. Ce bi bilo tako, kot si zelim, bi imela otroka ze med faksom. Pa te moznosti nazalost ni! In otroke zelim imeti mlada, ne pri 40-ih.

Anonimna se je itak ze odlocila, samo ce izpostavi problem na forumu, mroa pricakovat + in - mnenja, ce ne pa naj napise, da zeli le potrditve. Sploh pa mi ni jasno, ce naj bi bila noseca ze 12 tednov, ZAKAJ HUDICA se ni naredila testa? Mene pozre od zivcev .. pa ne glede na to, na kak rezultat in razplet bi upala. Ze po prvem izostanku M bi naredila test.

Sicer pa vsak po svoje. Glede na to, da je punca toliko stara kot jaz, oz. celo mlajsa, se je moje mnenje pac zdelo primerno. Ozri se malo okrog sebe in poglej 17, 18-letnice in mi poisci vse, ki bi bile pripravljene sploh imeti otroka in potem jih se izloci na take, ki bi bile sploh zmozne imet otroka. Bore malo jih ostane, ves? Ker toliko starim dekletom dandanes pac vec pomeni zur in svoboda .. in v danasnjem svetu so pac skoraj vsi najprej usmerjeni v kariero, da bodo kaj naredili iz sebe in da bodo lahko sploh kaj nudili svojim otrokom. Jaz svojim zelim nuditi vse, kar bodo potrebovali. Ampak zato moram prej poskrbet.

Marsikaj sem se naucila tu na RR in marsikaj se se ucim ob fantovem sinu. In vem, da ce bi se znasla v situaciji, ko bi otroka ''morala'' obdrzat, bi zmogla poskrbet zanj.

Sicer pa vsak po svoje, se dobro. Pa bolje prepreciti, kot zdraviti, a ne?

LP, Ribica
 
 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 18:29:12   
Anonimen
Aja, se to. Kar se tice let, se strinjam, da niso merilo za zmoznosti. Poznam krasen primerek na to temo, pa ga ne bom izpostavila, da ne bo spet ogenj v strehi.

Pa se to .. razumem, da zataji kontracepcija. Ampak ob PRAVILNI uporabi. Ce se tbl. enkrat ne vzame, potem ne zataji kontracepcija, ampak zenska. Ce pa kontracepcija nalasc ni uporabljena, potem pa tega ne razumem. Vsak ve, v kaj se spusca. Pa ce je to tvoja tema - ce tbl. ne shranjujes v skladu z navodili, je spet tvoja krivda .. ni zatajila kontracepcija.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 18:56:48   
anjaa
jaz sem zanosila pri devetnajstih. odkrito ti povem da če nebi mela tako zlatega fanta, ki ima svoje stanovanje in če mi nebi že takrat imela službe, se 100% nebi odločila za otroka. zdaj živimo srečno in nam nič ne manjka. sicer pa bi mi zagotovo šla vsa moja porodniška za pokojnino in otroku niti sebi nebi mogla privoščit ničesar. moj nasvet - vzami v roke list in svičnik, pa si izračunaj koliko bi ti REALNO LAHKO finančno pomagali starši, fant, babice, potem pa odštej vse stroške ( avto, stanovanje, račun za mobitel, ... pač stroške ki jih imaš že zdaj. malo pusti tudi na rezervi, npr. če ne dojiž že samo mleko stane cca 10.000 sit na mesec, pa plenice tudi toliko, kasneje vrtec ki je blazno drag, ... ) , ...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 19:48:09   
ronja
ribica, čisto po nepotrebnem se usajašuser posted image . Ne pravim, da si nezrela na splošno, pravim, da tako kot jaz v tvojih letih nobena od naju pri 18ih ni (bila) ZRELA ZA OTROKA - tu se verjetno strinjaš. Te čisto popolnoma razumem, sama sem ves čas enako razmišljala in sem se tudi odločila za otroka šele po končanem faksu, potem, ko sva oba dobila službi in ko sva se preselila na svoje. Predno sva se odločila za otroke, sva zelo pridno uporabljala kondome in sem prepričana, da če jih ne bi, bi že prej zibala - saj je tudi zdaj prišel user posted image takoj, prvi mesec, pa nisem več tako zelo mlada kot vidve... Tako da se strinjam s tabo. Tudi jaz sem šla delat test takoj po izostanku m., ker bi me razgnalo od radovednosti... Tako, da ne se razburjat, nič hudega nočem!

Pravim samo, da smo ljudje različni, da je anonimna po moje bolj zrela za otroka, mogoče si ga je podzavestno želela in se zato ni zaščitila, mogoče je zaščita odpovedala, mogoče se pa pač kdaj zgodi, vsi delamo napake, v navalu strasti pa sploh - vsekakor se mi zdi zdaj brezveze ji nekaj očitat in pamet solit, zakaj se ni zaščitila - posledice bo nosila sama in po moje so dovolj velike brez da ji še jaz pametujem tu zraven... Na splošno sem pristaš mnenja, da ko je nekdo do vratu v težavah, mu ne pridigam, pa tudi če si jih je sam nakopal za vrat...

Zakaj jaz mislim, da še ni naredila testa, sem že enkrat prej napisala - verjetno se je bala videt resnico, rabila je čas, da se navadi na to misel in verjetno si ni želala premišljevat o splavu in je rajši počakala, da bo za splav skoraj prepozno... Ker če ga ne gre delat v tem ali naslednjem tednu, se mi zdi, da bo že skoraj prepozno. Mogoče si je to želela... Da je ne bi okolica prepričevala, da naj splavi... špekuliram, priznam, anonimna, povej sama, če imam prav ali ne...

Se strinjam, da je zelo malo tako starih deklet, ki so sposobne imet otroka, zato pa tiste, ki so, še bolj spoštujem... Spoštujem njen pogum, da si upa imet pri teh letih otroka in mislim pač, da zdaj ne rabi pridig o kontracepciji, ampak pomoč, kako naj sfura tole mladoletno materinstvo...

Se strinjam, bolje prečiti nego lječiti, kot si napisala, samo ona zdaj pač ni več v fazi preventive... Zdaj mora pač naprej... Sicer pa glede na tvoj predzadnji odstavek, je vprašanje, kako bi se ti odločilauser posted image . Težko se je postavit v to situacijo nam, ki nismo v njej... Zato pa ne maram bit preveč pametna... 

Vem pa, kako je bilo meni, ko sem mislila, da sem user posted image , pa je bilo pri 23ih, ampak ravno tisti mesec, ko sem imela zlomljeno nogo in so mi jo operirali, me 100x preslikali ravno v delu maternice, tudi operacija je bila pod rentgenom, nabasali so z raznimi zdravili, antibiotiki, analgetiki, dobila sem transfuzijo... skratka, otrok ne bi mogel bit normalen po vsem tem... Pa sva bila ves čas zaščitena od a do ž! Takrat pa res nisva niti pikice tvegala, ravno zato, ker sem se tako bala, da ne bi kaj ratalo. Pa bi se vseeno lahko zgodilo... In vem, da bi mi bilo grozno delat splav, čeprav bi bilo zaradi tega, ker z otročkom ne bi bilo vse ok... Zato jo po svoje razumem...


(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 20:40:57   
Lianna
A pa se ti zavedaš kakšna odgovornost je imeti otroka? Sorry, ampak ko berm tvoje odgovore se mi zdi da se ne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: obdrzati otroka pri 18?
17.12.2006 20:49:29   
Anonimen
In vem, da ce bi se znasla v situaciji, ko bi otroka ''morala'' obdrzat, bi zmogla poskrbet zanj.


Tale odgovor mi je pa zelo všeč user posted image .

Verjamem, da anonimna tudi ve.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: obdrzati otroka pri 18?
18.12.2006 6:43:17   
tinaaja
Pa smo spet pri prepricevanju prepricanih..

Samo eno zaddevo bi dodala - nikakor ne morete rect, da nekdo pri 18 ni odgvoren, sposoben ali je nezmozen skrbeti za otroka oz manj kot nekdo pri 25, 30. Ker enostavno je tukaj zadeva razlicna od primera do primera. Moja mami je pri 16!!! bila sigurno vsaj tok odgovoran, sposobna in zavezeto skrbela za svojo hcerko (in svojo izobrazbo) kot katerakoli druga mama, za katero bi po druzbenih normalh po starosti odgvorajala biti mama. Medtem ko imas en kup zensk, ki pa pri 30 niso zrele. Nekatere dejstvo, da so nosece spelje na pot pravega materinstva tudi tako zgodaj. Pa se to.. mami je sama sebi do 5 meseca "prikrivala", da je noseca oz ni vedela. Ko je ugotovila, je pac povedala doma, na sreco je imela normalne in realne starse, ki pa so ji bili v veliko pomoc. Definitivno pa je potrebna pomoc starsev in po moznosti partnerja.
Mislim, da bi se velika vecina 18 letnic brez razmisleka odlocila za splav in da je samo pohvalno, da anonimna razmislja oz zeli obdrzati otroka.  Seveda pa je potreben temeljit pogvoor s starsi in partnerjem in zelim ti, da bodo imeli razumevanje in podporo za tvoje malo bitje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: obdrzati otroka pri 18?
18.12.2006 9:44:38   
Lianna
Kaj je sploh za vas pomoč staršev, ki bi jo pričakovale če bi rodile pri 18? Je to, da bi pazil na dojenčka ko bi se ve spomnle in šle v petek zvečer žurat? Al je za vas pomoč to, da če bi res nujno rabile nekoga da vam popazi dojenčka da bi vam starši pomagal. Ker če se odloči nekdo za otroka mislim da to postane njegova odgovornost in ne odgovornost staršev, pa naj bo oseba stara 18 ali pa 30.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: obdrzati otroka pri 18?
18.12.2006 10:29:24   
Anonimen
mislim spet se spuščate v debate ki vodijo v prepire kaj enostavno ne znate izrazit svojega mnenje in pika!joj punce ste nezrele bolj kot pa ona!

no jaz ti bom rekla takole!jaz sem sedaj stara 19 in bom rodila malo pred 20 ampak vseeno sem se ga odločila obdrzat sicer solo že imam vsedar vseeno se zdi enim prehitro!vednar se s partnerjem razumema...
no naj te potolažim pozanm fullll primerov ko so bile še mlajše kot ti n so šolo kljub vsemu naredile tako da če imaš dovolj moči iv zaupanja vase boš vse strorila pa še otrok ti bo dajal moč ki jo potrebuješ!
po mojem bi ga morala obdržati sej tudi država ti bo pomagala tako da vso srečo!
pa javi kako se odločiš!

(odgovor članu Lianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: obdrzati otroka pri 18?
18.12.2006 10:44:03   
Baucka
Mislim, da ste precej zašle s teme in obračunavate med sabo.

Punca potrebuje sedaj našo oporo in ne kritike. Zamislite si, da ste vi v njeni koži. Sem zelo srečna, da pri teh letih nisem bila prisiljete razmišljati.

TO SE LAHKO ZGODI KOMURKOLI.

Še mlajša sem tudi imela spolni odnos in sem se zaščitila s kondomom, pa je dol padel. Kaj pa pravite na to, sem bila tudi neodgovorna? Kako veste kaj se je v resnici zgodili.

Rada bi še samo povedala.

Če potrebuješ kaj (oblačila opremo itd) pri nas se bo našlo veliko stvari in ti jih z veseljem podarim.

Odloči se pa po svoji vesti, malo še mnenja bližnjih poslušaj, ampak ne preveč.

TI BOŠ RODILA IN TI BOŠ VZGAJALA IN VZDRŽEVALA TEGA OTROKA, ODLOČITEV JE SAMO TVOJA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: obdrzati otroka pri 18?
18.12.2006 11:37:17   
Bonnie_RR
Js sem zanosila pri 19, rodila pri 20.
S fantom (leto in pol starejši) sva bila takrat skupaj malo več kot 2 leti, hodila sem v 1. letnik faksa. Ko sem ugotovila, da sem noseča, niti za trenutek nisem pomislila, da otroka ne bi obdržala. Fant je bil vesel, starši na začetku šokirani, ampak sem vedno imela njihovo podporo. Po rojstvu sina se je vse kar nekako samo spravilo v svoje tire in se uredilo.

Danes smo srečna družinica, živimo na svojem, delam faks, dragi poleg faksa hodi v službo... Skratka, nič nam ne manjka.user posted image

Je pa res, da veliko pomeni tud pomoč ostalih. Da te na trenutke malo razbremenijo, da si odpočiješ, da malo preklopiš...

No, to je samo moja izkušnja...

Odločitev je itak samo tvoja.

LP


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: obdrzati otroka pri 18?
20.12.2006 9:57:46   
MEGi20
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

imam 17 let..ce sem noseca,kar verjetno sem naj obdrzim otroka?otrok pa bi se rodil nekaj mesecev pred 18 letom. zelo mi je hudo ob misli da bi ga morala dati proc.



Hej jaz sem stara 19 let in rodila bom 2meseca pred svojim 20-tim. Sedaj sem že v 15t in prav uživam, še vedno obiskujem šolo,ampak se kljub letom veselim svoji user posted image .   Bodi pogumna in naredi tako kot ti govori srce.user posted image

_____________________________

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?