zvezda71
|
Nana, Cuma kot malo od foha kar se ubadanja z otroki tiče, vama lahko samo rečem ja seveda čutita vajina pikca da se pripravlja velika sprememba v družini in pojma nimata, kljub vsem vašem prizadevanju, kaj to pomeni zanju. V eni strokovni lit., pojma nimam kje sem prebrala, da je soočanje otroka z sorojencem mlajšim, kot ko partner zve da ima drug partner ljubimca, no ne tako dramatično, ampak veliko vprašanj me bodo imeli še radi naprej se poraja v mali glavici in na njih ne zmore odgovoriti sam, pa tudi starši ga velikokrat ne morejo potolažit, saj otroci ne vedo da se naša ljubezen ne deli ampak množi. Moramo jih razumet, pa saj so partnerji včasih ljubosumni na dojenčka, pa so odrasla "razumna"bitja, kaj ne bodo mali pikci. Kaki pa je nasvet kako starši dilat s tem tisti, ki bo to pogruntal bo najbogatejši človek na svetu. Gotovo pomaga veliiiiiiiiko ljubezni, razumevanja, pa kake egotripe spregledat, carkljat pa ne imet občutka krivde, ker novi član prihaja v družino, to sprejeti kot nekaj naravnega, tako kot vsa čustva, ki jih ima pikec, ki čaka novega bratca ali sestrico. Malo sem naložila, verjamem, da ni panike saj vsak starš najbolše pozna svojega otroka, samo poslušati ga mora kaj mu sporoča, in ve kako ravnati z njim da bo najboljše za vse.
|