|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako glede denarja?
14.1.2007 21:05:07   
Anonimen
Da bi pa za tamalga zmanjkalo denarja....bi prej za moje gate.
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

He he kalbo, da bi od mojga gate vidu pred parimi mesci....vse preluknjane ene sem mu še šivalauser posted image ...Odkar pa še jaz služim dnarčke, sem mu pa tut tolk gat nakupila da jih ma dosti. Sam si jih ne bi šel kupit...pa sej so dobre reče..user posted image  ta hitreuser posted image   Rajš za deco kej kupi.

Drugače pa tudi jaz sem bila študentka, ko sva se poročila, mela sem nekaj fičnkov prišparanih, ampak sva tako ali tako dala vse na: najino. Tako je še danes....ni moj ali pa njegov dnar ampak najin.....Pač je tako en daje dnar noter, drugi ven. (no zdej tut jest dajem notuser posted image )

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kako glede denarja?
15.1.2007 12:41:34   
Nixxon
Vam se zdi 350€ na mesec veliko za stanovanje, hrano,...? Eno povprečno stanovanje košta mimogrede 70 bivših kSIT, pa stroški ogrevanja, vode, odvoz smeti,... Pa še hrana pa si mimogrede na večji vsoti. Meni se ne zdi nič nenavadnega s tem da starši računajo, zakaj pa ne bi, če že njune hčerke noče vzdrževati (glede na to da za vse fehta starše).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kako glede denarja?
15.1.2007 12:59:29   
lutka
Tudi midva živima pri mojih starših in si stroške delimo na pol (položnice). Nikoli se niti pogovarjali nismo o kakšni najemnini za mojega user posted image .

Zakaj se pa tako ne dogovorite, da tisti denar, ki ga da fant staršem za najemnino ostane tebi. Potem bi ti imela nekaj svojega denarja pa še staršem potem nebi bilo treba skrbet zate. Ti pa bi si prihranila "prosjačenje" za vsak euro.


lp


_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 12:44:15   
lea23
vem da je tale tem že kar stara, pa vseeno upam da bom komu lahko pomagala..
v moji družini smo imeli podoben primer. ne bom rekla enak, ampak podoben in malo kontra obrnjen.
ko sem jst spoznala svojega fanta, sem se preselila k njemu in je on plačeval vse stroške takratne njegove garsonjere, hrano,.. pač vse. leto kasneje je kupil dvosobno stanovanje, kjer živiva zdaj. pa zaposlil me je za nedoločen čas, skratka res ful skrbi zame. in mi je dal vso največjo podporo ko sem vzela kredit za svoj novi avto. niti enkrat mi ni še nič očital.
pri mojemu bratu in njegovi punci pa.. v istem mesecu ko sem se jst odselila, se je ona nablumila da si bosta z mojim bratom začela urejati hišo od njene babice ( ki se je zaradi negovanja preselila k njeni mami). pač moji starši so se strinjali, pa naj poskusita če želita...
3 mesece nazaj pa pride mamica od bratove punce na obisk k mojim staršem, da ji je njena hčerka naročila da naj pride prosit za denarno podporo da si bosta adaptirala komplet hišo ( ki je mimigrede čisto kul ),( njena mama s svojo plačo že sama težko preživi ), ker onadva šparata denar ker sta sta začela delat na tem da bosta imela otroka ( da slučajno nebi niti 1 leto zaostajala za mano ). in ji moj oče odgovori da se bodo pač že sami zmenili in da če potrebujeta denar naj sama dva prideta prosit zanj, ne pa da ona fehtari za njiju. pa čez 1 teden prideta onadva in ji mami vpraša kako sta si to predstavljala da pred 7 meseci sta se odselila, čisto nič svojega denarja nista še vložila vhišo, pa že fehtarita za prvi strošek - adapracija cele hiše? in ona predznica dobesedno v teh besedah odvrne nazaj: LEA JE DOBILA ( PO NJENIH BESEDAH ) "BOGATEGA FANTA, ČISTO NIČ NISTE DALI ZRAVEN PRI NAKUPU NJUNEGA STANOVANJA TAKO DA NI TO ZA VAS BIL STROŠEK NITI 1%, NAMA PA NE MORETE DAT ALI PA POSODIT 5 MILIJONOV? moji starši so samo še ostali brez besed, onadva pa sta odšla. upam da bosta kmalu porajtala da tako ne gre naprej ini da se staršev ne izkorišča na tak način.







(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 13:11:09   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moji starši so samo rekli, da bi bilo fajn, če bi še zame kaj plačeval... nosečniške obleke, in recimo, da bi mi dajal nekakšno "žepnino", če se lahko tako izrazim.


---------------------
Mislim, da je v štartu zgrešeno že to, da izhajaš iz tega, kaj pravijo tvoji starši in ne TI.

Potem mislim, da je sedaj težko postavljat pogoje okoli financ. Je pa vseeno bolje kasneje (kot nikoli) se user posted image  vsest in se RES pomenit glede tega.
Jaz bi na tvojem mestu tudi s starši prišla do neke skupne cifre, ki jo želijo mesečno od vaju (in ne samo od njega)! 
Kako že pravijo- čisti računi, dobri prijatelji user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 13:18:08   
maruškaŠ
Meni se pa zdi, da vemo premalo ozadja, da bi lahko sodili.  MOžno je, da fant varčuje zato, da bo lahko otroku kupil vse kar potebuje. MOžno je, da se fant zaveda koliko otrok stane in hoče čim več privarčevati.

Vsekakor je 350 sur za stroške pri tvojih starših, kar zajeten kupček. In prepričana sem, da tvoj fant tvoje starše stane manj kot oni dobijo. Izkoriščanje?

Nosečniške obleke, žepnina - kaj točno pa potrebuješ? In kaj od tega je bolj nujno od vsega kar bo potreboval otrok, ko se bo rodil?

Jaz imam občutek, da si ti razvajena, fant pa te hoče postaviti na realna tla. Škoda pa, ker se nista o tem pogovarjala, preden sta naredila otroka, glede na to da je bil planiran.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 13:25:39   
študentka Mici
Zdravo. Vidim, da imate nekateri malo težav glede financ, nekateri pa imate tako pošlihtane kot midva, kar se mi zdi najbolj prav, pa se do zdej v 2 letih izkazalo za dobro. Oba sva študenta, vsak ima po 200€ štipendije in po 100€ (jaz otroških dodatkov, ki mi jih data starša, on pa pokojnino za pokojnim očetom). Tako, da imava vsak 300€ mesečnih prihodkov. Živiva v Ljubljani v najeti sobici s kopalnico, ki nanese na mesec 215€, potem sta tu še 2 karti za trolo kar znese 33€, vsak od naju ima mobitela po približno 20€. Včasih evro manj, drugič več. Imava svoj avto, ki ga je potrebno vsak let registrirati in vsako toliko časa tudi tankati. Z  njim se voziva vsak vikend v Lj in potem v petek nazaj. Bencina pa porabiva približno za 150€ na mesec. Živiva se sama. Kuhava in pereva si sama. ne nosim perila prat domov. Med vikendom pomagava doma, včasih vsak pri sebi, drugič skupno pri enem in se potem obrne. Obdellujem svoje njivo, tako, da krompir, ki zraste si sama pridelam. Pomagam tudi mami obdelati drugi dve njivi. In imamo vsi dovolj hrane. Tako,da potem konec tedna z mirnim srcem vzamem s sabo kak kozarec vložene zelenjave ali zmrznjene pa še kaj drugega. Vendar od začetka kar je moje je tudi njegovo. Moj fant zaradi smrti očeta (september 2006) ni imel do januarja štipendije, ker se preračunavali nov znesek, pa spreminjali kataster in vse caramonije, ki so ob smrti družinskega člana. Pa ni bilo nikjer govora o kakem denarju, ki bi ga bilo potrebno vrniti. Takrat sem jaz imela kak tolar več, sedaj ga ima on, ker malo več dela, kot pa jaz. Saj imam 10 izpitov za pogoj v drugi letnik. Med vikendi sva tudi enkrat tu, drugič tam, pa ni nikjer govora o kaki najemnini. Tudi mami mi ne vrže vrečke krompirja na vago, pa reče 2€. Je pa res, da ko sadi, obdeluje njjivo in vse podobno pa nikoli ne ležim oz. je pustim samo na njivi. Nekateri imate probleme s tem, da ne veste kdo vam bo pazil otroka. Meni je mami že pred 5 leti rekla, kdaj ga bom imela, da ga bo ona pazila. Pa tudi tašča ne bi rekla ne. Ovira je le njena služba. Ne razumem kako lahko nekateri starši zaračunajo najemnino svojim otrokom. Meni bi starši pomagali, ne pa nagajali oz. naju tlačili v drek. Je pa res, da se financirava in vdržujeva sama. Le da odštejem ozimnico in zelenjavo, ki jo pomagam obdelati. Če pa to ne bi bilo možno tako kompromisno kot imava z mamico, bi pa imela svoj vrt. Niti ne razumem tega kako nekatere moje sošolke (20-22 let) nimajo pojma o življenju. Jaz sama skrbim za svojega fanta, mu kuham, perem, likam... pa imam vse stvari pošlihtane. S tem, da še študiram zraven. Nikoli ni razmetano ali pa da bi imela dva stroja cot za oprat. Le likanje mogoče kdaj počaka, ker pride iz enega stroja mogoče le 3 majice in je škoda prižigati likalnik. bo jutri še en stroj pa potem zlikam skupaj... Lp

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 14:59:33   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


Jaz sem še študentka in nimam nikakršnih dohodkov, ker končujem študij in vse moči porabim za to. Poleg tega sem noseča. Moji starši so do sedaj plačevali vse moje stroške, hrano, oblačila... moj fant pa plačuje SVOJ delež stroškov, minimalno za hrano in to je to.



in od kje ideja za otroka? odgovornost do konca user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 18:04:23   
ronja
Hm, jaz se kar malo strinjam z Rožico in Maruško...
Ne predstavljam si v bistvu sicer ničesar od tega, kar se ti dogaja:
- niti da bi mi fant ne hotel kupit nečesa, kar bi si zelo močno želela, pa bi imel dovolj zato - je pa res, da mu ne bi nikoli hotela omenjat kakih takih želja, če bi bila brez prihodkov - takrat je za moje pojme pač šparanje... Če bi mi sam želel kaj dat, bi seveda mi ne glede na to, vendar ne bi hotela sprejemat prav velikih daril, verjetno... Bi rajši šparala za user posted image
- niti tega, da bi mu starši zaračunavali za bivanje pri nas, čeprav se strinjam, da je fer, vendar si vseeno ne predstavljam, mamo drugačne odnose, zdaj sva pa itak na svojem
- najmanj pa da bi jaz njega fehtala za obleke in žepninouser posted image Ali pa starše... Ne vem, nekak sem preponosna za to... Mislim, če sem brez denarja, grem delat - pa user posted image gor ali pa dol, saj niso samo dela v zakajenih lokalih na razpolago! Jih je največ in najlažje dobit, ampak se da tudi kaj drugega, če se hoče, seveda. Sama sem prek študenta delala svega i svašta in naredila vse letnike v roku, prav tako diplomo... Tako da tu ne bom preveč milostna, sorryuser posted image . Ne vem kako to namreč, da mene delo vedno najde, povsod ga je polno, da ga folgat ne morem, nekateri ga pa ne najdejo pa ne najdejo, pa so v isti poziciji oz. še boljši (prek študenta je lažje)...user posted image

glede tega, kaj vse potrebuješ: tudi jaz sem user posted image , pa sem si do zdaj kupila: ene nosečniške hlače, 2 modrca, 3 spodnje hlače, eno jopco in eno oblekco, vse skup je bilo mogoče 100E, zaslužila pa sem honorarno sigurno v tem času vsaj 2x več... To je vse, pa sem konec 8. meseca. Ne vem, zakaj bi morala celo garderobo menjat, če nimava ravno finančnega stanja za to... Pa nama ni nič slabo, samo pač rajši malo pogledam, kje se da prišparat in tam prišparam, rajši tamali kupim kako traparijo več... Ne vem, tako jaz razmišljam.

Dokler nisva skup živela, mi ni na kraj pameti prišlo, da bi mi cote kupoval, še zdaj jih v gl. sama, kar bi nekak rada ohranila tudi, če bom brezposelna - da vsaj sama zase lahko krijem - za moje bedarije... Itak bi v tem primeru plačeval že za user posted image in ostale stroške... Ne vem, jaz bi se nelagodno počutila fehtat kogarkoli - najsi bo starše ali fanta za moje cote... Za hrano, če ni, ne rečem, saj jo oba jeva... Za stroške tudi, ampak za stvari, ki so zame osebno pa... ne vem, bi si rajši naredila tiste hlače iz kakih krpic, kaj pa vem, saj se da znajt na en kup načinovuser posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 21:06:47   
Anonimen
Tako je. Bedak in pika.

Harmonično življenje v dvoje ni možno brez brezpogojne delitve družinskih financ.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 21:22:32   
tanikaa
Mi živimo v zgornjem štuku, moji starši v spodnjem. Najemninauser posted image  Halo. Saj tudi mi damo zraven za novo streho, za fasado, za razna popravila.

In stroški se delijo na plače...kolikor plač pri hiši, toliko deležev. In tako pol plačava midva, pol moja starša. Je res, da moji porabijo več kurilnega, ampak mi porabimo več elektrike, ker peremo več cunj, poleti mamo non stop prižgano klimo, dva računalnika sta vedno v pogonu, prav tako tudi dva tv-ja. Ampak tak smo se dogovorili in nikoli ne gledamo kdo kaj porabi in koliko.

In ne morem si predstavljat, da bi šla dol k mami pa jo fehtala ojre za moje cunje ali kar koli drugega.user posted image  In še manj si lahko predstavljam, da mi z mojim kretenčkom imela ločene finance. Če bi bile ločene finance, potem bi bil tudi naslov stalnega prebivališča ločen. Amen.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 21:38:16   
Anonimen
Moj fant še sicer ne živi "uradno" pri nas, je pa večino časa tukaj in še niti evra ni rabil dat za nič, doma pa daje 125 evrov mami, za to da lahko spi tam-vem ja, butasto...

Smo se pa dogovorili da bo dajal denar ko se bo uradno preselil k nam. No, v bistvu boma mi2 skupaj dajala za stroške, sam na žalost še jaz par let ne bom imela službe(šola)user posted image

Mi pač mamo tak urejeno in nikoli v treh letih se nismo skregali zaradi tega!

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 21:47:42   
študentka Mici
Ja finančne ureditve so različne od hiše do hiše. Povsod je drugače. Ponekod je tako razdeljeno, da se da zraven za položnice ali kaj podobnega. ČE je pa eno gospodinjstvo sem pa dostikrat slišala, da gredo tamladi 1-2 mesečno v trgovino in nakupijo vse mogoče od toaletnega papirja, praška, npr. mleko 10 litrov skupaj, mehčalec, cet ali tablete za pomivalca... ne vem. Če bova midva pri katerem doma, bova dajala zraven za položnice pa tako kot je ena rekla, če se kej rihta, npr. streha, fasada, se stroški razdelijo ali npr. asfalt pred hišo pa stvari, ki so v dobro obeh družin (staršev in tamladih).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 21:51:41   
študentka Mici
user posted image user posted image user posted image user posted image Tanika tu se pa popolnoma strinjam s tabo. Za spremembo ;))).... To se mi zdi nek zdrav odnos...

In stroški se delijo na plače...kolikor plač pri hiši, toliko deležev. In tako pol plačava midva, pol moja starša. Je res, da moji porabijo več kurilnega, ampak mi porabimo več elektrike, ker peremo več cunj, poleti mamo non stop prižgano klimo, dva računalnika sta vedno v pogonu, prav tako tudi dva tv-ja. Ampak tak smo se dogovorili in nikoli ne gledamo kdo kaj porabi in koliko.

In ne morem si predstavljat, da bi šla dol k mami pa jo fehtala ojre za moje cunje ali kar koli drugega. In še manj si lahko predstavljam, da mi z mojim kretenčkom imela ločene finance. Če bi bile ločene finance, potem bi bil tudi naslov stalnega prebivališča ločen. Amen.


Kako lahko nekateri računajo otroku najemnino? Ne vem s kom je kaj narobe ali s starši ali z otroci? To kar imate pri vas Tanika popolnoma podpiram in se mi zdi skrajno pošteno do vseh. Do staršev in do tebe iin tvoje familije...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 21:53:01   
tanikaa
No viš, da veš tudi ti pametno razmišljati. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 22:43:21   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tako je. Bedak in pika.

Harmonično življenje v dvoje ni možno brez brezpogojne delitve družinskih financ.



Jaz se pa strinjam s tem. Nekateri ljudje so pač mahnjeni na svoj denar in to nič ne pove drugega o njih kot to, da niso pripravljeni delit ničesar finančnega z nikomer. Moj bivši je bil tak. Hotel je račune na mizo, pa pregledoval, kaj je za plačat je bilo "njegovo" in kje bo blagovolil plačat polovico! No, saj to pove nekaj zgolj o njem, a ne. Potem sva se vsak mesec na smrt skregala zaradi tega - moje mnenje je, da če gre vse v en koš, da mnogo lažje razpolagaš z denarjem, ga vlagaš, karkoli ustvariš....Če vsak vleče na svoj konec je to zguba denarja na celi črti. Danes on še vedno živi pri starših, jaz imam hišo. On še vedno stiska in si ne deli denarja s svojo, jaz imam partnerja, ki je zadovoljen z brezpogojno delitvijo financ, pa imava oba kaj od tega.

Kaj pa vem, jaz ne bi več hotela pristajat na take materialiste. Gabijo se mi v svojem egoizmu. Oprosti mojemu lajanju, ampak mogoče se boš nekoč še strinjala z mano..Pa da ne boš mislila, moj novi partner je bil kar precej časa brezposeln, pa sva ravno tako "delila" denar. Meni to ni nikoli bilo težko. Ravno zato ne razumem tvojega. Grdo je to od njega. Spremenila ga pa ne boš. Kdor je posestniški do denarja, bo tak ostal, dokler ne bo imel ogrooooomne finančne varnosti ali dookler ne bo zadovoljil vseh svojih finančnih potreb. Kdaj pa to bo??? Ob sveže ustvarjeni družini zihr ne, ker ravno zadj imata ogrooomen finančni zalogaj pred sabo. Zdaj šele pride ta hudo. Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kako glede denarja?
24.5.2007 23:24:49   
Anonimen
Ne razumem, kako nisi zmožna zaslužit niti evra zase, anonimna. Še manj razumem, kako ima tvoj dragi  samo svojih stroškov pri vas 350€. Sorry, ampak tudi men bi se fržmagalo dajat ti žepnino. Sicer mi je pa odgovor od CatJe zelo všeč.
No, toliko v finančno tolažbo, da boš na porodniški dobivala starševski dodatek ali kako se že reče tistim dobrim 40 starim jurjem, pa bosta mogoče kaj lažje živela.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kako glede denarja?
25.5.2007 6:44:09   
maruškaŠ
glede tega, kaj vse potrebuješ: tudi jaz sem , pa sem si do zdaj kupila: ene nosečniške hlače, 2 modrca, 3 spodnje hlače, eno jopco in eno oblekco, vse skup je bilo mogoče 100E,


Ko sem bil ajaz noseča, sem bila tudi študentka, brez službe. Delala sem preko študenta (vse sem dajala na stran, ker sem vedela, da bo mali potreboval več in bolj nujno kot jaz).

Kupila si nisem NIČ nosečniškega. Ene kavbojke z naramnicaim mi je kupila mami (sama od sebe), ene hlače mi je dala tudi ona (še iz časov, ko je bila konkretno široka), eno bluzo (nosečniško) pa mi je sešila babica. Soseda in bivša tašča sta mi posodili stare nosečniške obleke (moda še iz 80ih), pa je nekak šlo.

Stare obleke sem imela za doma (pač nisem bila po zadnji modi, bila pa sem komot), boljše hlače in bluzo izpod babičinih rok, pa sem imela za preglede in za v mesto.

Poleg tega pa sem celo nosečnost, na vsakem koraku in povdsod gledala, kako bi lahko še kaj prihranila, zaslužila, .... in definitivno NE zapravila.

MOjemu (sedaj bivšemu) pa ni bilo potrebno plačevati NOBENE najemnine. Še stroškov pri nas doma sva bila nekaj let oproščena (čeprav sem hotela že prej prispevati - zdelo se mi je edino pošteno).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kako glede denarja?
25.5.2007 8:23:56   
Anonimen
Meni tudi ni jasno kako ne moreš delat preko študentauser posted image
Ali pa si uštimi svoje gospodinjstvo in zaprosi za štipendijo.
Pa šolo in službo se da usklajevat. Preverjeno.
Ni potrebe da delaš 8 ur vsak dan. Lahko pa greš parkrat tedensko kaj delat, pa boš imela svoj denaruser posted image

Najemnina tvojega je pa res mal hudauser posted image

In ja, finance naj bi bile skupne, ampak to ne pomeni da nekdo ne naredi niti najmanjše stvari, ki bi izboljšale finančnega stanja in samo sedi na riti in čaka da bo od kje kaj priletelo.

In ja, take stvari se urejajo preden se človek odloči za otroka. Vsaj odgovorni odrasli to naredijo.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kako glede denarja?
25.5.2007 14:41:54   
ronja
gina, se strinjam, da morajo bit finance skupne, ampak kot je zelo lepo povedala karin, morata oba se vsaj trudit nekaj prispevat... Recimo če bom jaz čez par let brezposelna - nedajbože, ampak se lahko zgodi, ker imam za določen čas - pa pač ne bom mela službe, bom pa kaj drugega naredila: ne vem, tačas skrbela za otroke doma, recimo, če z vrtcem ne bi zneslo in vedno vse skuhala, probala vrnit na drug način... Pa si vsaj kako honorarno delo našla...

Mislim, da ni nič narobe, če je en brezposeln in ga drugi preživlja, vendar če  potem ta brezposelni ne počne nič, se mi zdi pa izkoriščanje... Pa čeprav je user posted image , če ni kaka rizična user posted image , seveda... Saj sem jaz tudi user posted image , pa sem lih kar naredila izpit, pa še delam zraven... Mi je blo slabo, da sem skoraj bruhala na izpitu, pa kaj, a to naj bi bil razlog, da bom doma cel dan na kavču? Se mi  zdi, da je boljše, če se ne smilimo preveč sami sebi, pa saj veš - pomagaj si sam in vsi ti bojo pomagali;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kako glede denarja?
25.5.2007 15:26:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Otroka bova imela skupaj, jaz brez prebie pare on pa neverjetno stiska svoj denar.Kako naj mu dopovem, da ne bom zapravila vsega kar ima ampak da bi samo rada bila svobodnejša in da ne premišljujem cele dneve, kako naj ga prosim za 10EUR.

Če ima katera kakšen nasvet, izkušnjo.... LEPO PROSIM


Kje si pa prej hodila, da bi vprašala ali imeti s takim fantom otroka? Kot da si včeraj izvedela, da je škrtica. Si prepričana, da sta za skupaj.

Denar pomeni tudi neodvisnost. Dokler ga nimaš, si v podrejenem položaju. Morda mu pa to paše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kako glede denarja?
25.5.2007 20:39:48   
Anonimen
Joj,da bi še fanta mogla za vložke prosit adijo.In,da mora dajat za "najemnino" adijo.Mogoče bi lepše zvenelo,če bi napisala za položnice pa hrano ne pa za "najemnino".
Adijo pamet jaz več ne razumem enih ljudi.Saj ni čudno,da je vse zmešano od ljudi do vremena.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?