|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 14:35:58   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image Punce, ste/smo pa res hecne...

Ene bi šle na eno popotovnaje, druge bi se vozile z motorjem, tretje z letalom čez Atlantik, četrte... in potem berem naprej po forumu in vidim, da druge pa pretiravajo malo drugače - ne jesti rib, morskih sadežev, pršuta, šunk, samalov, sirčkov,..., spet druge bi se najraje znebile vseh hišnih živali, vključno mucija, ki je že 15 leto pri hiši...user posted image
Pol ene delajo paniko za to, za ono,... in berem dr. Pušenjaka in si mislim, da je čisto bogi...

In na koncu sem prišla do zaključka, da nosečnost res ni bolezen, ampak marsikatero pa popade - norost!user posted image



se popolnoma strinjamuser posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 14:36:59   
tinaaja
Tudi jaz sem se vrnila iz egipta brez okuzbe - je pomagal viski in jegermaister user posted image user posted image
Zobe umivat s flasirano vodo, pazit, kaj jes... vse to je pomagalo + malo srece, da se nisem okuzila.
V kolikor je nosecnica pripravljena sprejeti:
moznost okuzbe in s tem mozne prekinitve nosecnosti
zdravniske razmere v tuji drzavi
potem je OK, da gre na pot.

Meni tud na misel ne bi prislo, da bi sla v egipt, ki je znan po velikih verjetnostih okuzbe. Bi izbrala drugo lokacijo. Ne bi zelela reskirat, ker ne vem, kako bi zivela z vestjo, da bi se v primeru komplikacij moja nosecnost morala koncati zaradi te poti..

Mimogrede - je pa egipt super za it z otrokom, sploh kaksni resorti.

Ampak vsaka po svoje a ne

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 15:15:30   
darjatimci
Da še jaz pristavim svoj piskerček.Tudi jaz ne bi šla, z razlogi,ki so bili zgoraj že večkrat omenjeni.Mislim,da tu ne gre za negativnost ali pa koliko je katera pogumna in si upa.Imamo pa sigurno različne izkušnje tako,da več glav več ve.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 15:20:41   
mihi33
Moram povedat da si zelo pogumna da o tem sploh razmišljaš, vsaka čast.

Jaz v prvi nosečnosti nisem bla niti na morju, ker sem imala rizično, sedaj v drugo, pa smo se odpravlaji na morje v 11 t, pa mi je G rekel da mi pač ne more odsvetovat, niti pritrdit (šli smo na Makarsko riviero), saj dolga vožnja in bla bla..... pa smo šli, pa je blo vse OK, sedaj imam še 3 t do PDP.

Je pa res, da je Hrvaška čisto nekaj drugega kot Egipt. Mi smo bili v Sharm el Sheiku v maju 2006, sin je dopolnil 4 leta, prijateljini punčki pa 3 in 1,5; pa smo ga vsi odnesli brez vseh težav. Odrasli smo pridno pili Jegermaister in Wiskey, pa tudi zobe smo si prali z vodo, ki je tekla iz pipe, pa ni bilo problema. Res je tudi, da smo bili v resortu Magic Life, kjer je res super čisto in da nismo šli na noben izlet že zaradi vročine in majhnih otrok, saj smo šli z namenom kopanja in počitka, česar smo se naužili in od koder smo prinesli tudi našo user posted image  user posted image .

Po drugi strani poznam ljudi, ki zaradi prepričanja da bodo dobili drisko raje ostanejo doma, ker bojo tam kao samo o tem premišljevale.
Vsaka po svoje.

Jaz noseča nebi šla, z dojenčkom pa definitivno, pa ne glede na to, al je star 3 ali 13 mescev, ti se pa moraš sama odločit.

LP, M.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 15:45:38   
yaris
noseča ne bi šla nikoli tako daleč

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 15:51:10   
Anonimen
ga ni denarja pod soncem, da bi me v nosečnosti tam videli

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 16:04:14   
Anonimen
seveda nosečnost ni bolezen, kdo pa je to rekel user posted image ... je nekaj zeloooooooo lepega.
Vendar vseeno premisli... A se zavedaš, da v tebi raste nekaj čudovitega, sreča, prihodnost... Ta tvoja pikica v trebuhu je v tem obdobju tako krhka, tako občutljiva, da ji lahko škodi že kakšna malenkost. Jaz je ne bi dodatno ogrožala za teden dni užitka. Seveda je tvoja odločitev kaj ti več pomeni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 16:08:58   
MarijaPo
Jaz ne bi sla. Prevec tvegano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 16:12:22   
ribicau
Glede hrane in pijače itd. ne vem kako je tam, zato tudi ne morem sodit in rečt, da greš lahko brez skrbi tja.

Glede izcedkov v prvem trimesečju pa ne komplicirajte. Lahko je to vodilo k ss, lahko pa ni nič, le priprava maternice na njeno vlogo itd. Nobeno ležanje in nobene tablete ss ne preprečijo, če se k tem pripravlja. Letalo in ostalo v nosečnosti ne škoduje. Pa še nekaj...ne poslušajte toliko Slo zdravnikov, ......če imate možnost biti na RR pomeni, da imate dostop do interneta in vam svetujem, da si malo preberite spletne strani zdravstva v USA! Čisto druga zgodba....Resnično. Moja prijateljica je imela 4 ss zaporedoma v dveh letih...pa so jo naši G pošiljali od enega do drugega, dokler si sama s pomočjo interneta ni našla rešitve in šla s temi "dokazi" do G in jim sama povedala, kaj je narobe....

Jaz sem imela izcedek, ki se je začel v 6 t in je trajal tam do 11 t in sem šla vmes za 3 tedne v USA. Pa vem, da bo marsikatera od vas rekla, da sem bila neodgovorna....ja kaj pa naj bi, doma ležala al kaj? Poskušala sem normalno živet, ker mi noben ni mogel zagotoviti, da do ss ne bo prišlo,tudi če bom samo doma ležala itd.....
No zdej sem že malo zašla....ampak upam, da razumete! Sicer se pa vsaka sama odloči, jaz sem samo izpostavila svoje mnenje.

...pa še nekaj....kot je že ena prej napisala, nosečnost ni bolezen!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 16:38:35   
Luckabucka
Sicer so punce v glavnem že vse napisale, bi pa vseeno nekaj dodala. Nihče ti ne more garantirat, da ne boš staknila kake okužbe. Lahko da bo vse ok, lahko pa da ne. Tu ne pomagajo izkušnje drugih, žal. user posted image

Okužba lahko pomeni vse od rahlih prebavnih motenj do hudih krčev in visoke temperature. Zdravila, ki ublažijo vse skupaj (pomaga itak nič ne takoj), so izredno agresivna in vsaj tista, ki jih jaz poznam, niso primerna za nosečnice. Sem bila 2x v Egiptu (nenoseča). Prvič sem se vrnila z vročino 40 stopinj, takimi krči, da sem na glas jokala, od mene je samo teklo.... user posted image Drugič je bilo vse ok. Pa ne morem rečt, da sem delala kaj drugače.user posted image Lani za prvomajske smo šli na Djerbo v hotel*** (petčlanska družina) in je bilo vse vredu.  Septembra smo se spet podali na Djerbo, tokrat v hotel ****. Naš najmlajši (takrat 2,5 let) je fasal drisko, za njim še moj user posted image . V lekarni so nam dali zdravila za oba. user posted image je dobil Imodium, ki je zelo močno zdravilo in tudi v resnici pomaga v par dneh. Jaz sem bila menda v hotelu edina s kontra težavo (zaprta do konca). Ko smo se vrnili po 14ih dneh, sem ugotovila, da sem nosečauser posted image user posted image . Ker nismo nič naročili (user posted image ), tudi v sanjah nisem pričakovala tovrstnega presenečenja. Če bi se okužila tudi jaz, bi seveda vzela Imodium (nevedoč kaj delam user posted image ), ki pa žal z nosečnostjo ne gre skupaj. Evo, da ne bom predolga. V glavnem, pri teh deželah ne moreš vnaprej vedet kako bo. Meni osebno to ne predstavlja ovire, zato se znova in znova vračamo, ne bi pa šla tja noseča. Kakorkoli se boš odločila, ti želim vse dobro. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
18.1.2007 17:12:02   
katis
Jaz sicer ne bi šla.

Ampak, zastrupiti se je možno kjerkoli. jaz sem imela to srečo, da sem v službi fasala tako zastrupitev s salmonelo kot tudi z vodo in je bilo obakrat zelo hudo. Hude driske, vročina skoraj 40 in v enem tednu 5-6 kg izgube teže. Pa ni bilo nikdar, da ne bi pazila na higieno, daleč od tega.

Po drugi strani pa je moj bratranec dobil salmonelo v hotelu v Istri (ja, je bilo v hotelu in ne pri kakem sladoledarju, saj je zbolelo pol hotela) in to, ko je bil stare kake tri ali štiri leta. Ubožec je postal v treh dneh tak bogi, da je bil v bolnici in na infuziji in so se zdravniki zelo bali za njega.

Torej, če imaš smolo, pa lahko še tako paziš, lahko vseeno faseš marsikaj. Torej, kakor ti je namenjeno. Pa naj bo to v Slo, na HR, Egiptu ali pa kjerkoli na tem naše preljubem svetu...

LP

_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
20.1.2007 16:16:11   
hariba
Jaz pa sem v prvi nosečnosti 12 in 13 t preživela v Egiptu in se vrnila brez zastrupitev. Jedla le sadje, ki se lupi pila vodo iz plastenk, sicer pa nisem drugače glede hrane komplicirala.V 2.user posted image  sem  bila v Tuniziji, se tudi od tam vrnila brez zastrupitev, 1 teden kasneje pa v Slo s službeno malico pokasirala salmunelo.
Res pa nisem nikdar imela rizične nosečnosti.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
20.1.2007 21:07:26   
Antigona
Mi smo se odločili da gremo aprila ali maja v Egipt, ker si želimo "poletnih" počitnic, avgusta pa imam rok in tudi moj dragi ima vse vikende v juniju in juliju zasedene (poročni fotograf).
V Egiptu sva že bila in to čisto brez problemov, pa sva bila na potovanju, kjer pač ne moreš toliko pazit. Jaz sem si po parih dneh celo zobe umivala s tekočo vodo. Je pa priporočljivo piti kokakolo (iz piksne ali stekleničke) ker ima notri take sestavine, ki drisko ustavijo...

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
20.1.2007 21:22:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Antigona)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
20.1.2007 21:32:28   
triša
Jz absolutno ne bi šla.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
22.1.2007 12:54:30   
lilka
Jaz sem pa šla v Turčijo, nisem razmišljala, da bi zaradi nosečnosti odpovedala. Sem se pa pazila in pila samo flaširano vodo in jedla sadje, ki se olupi itd....... Ne vem, jaz sem šla, če bi mi blo namenjeno, se mi marsikaj lahko zgodi tudi doma.
Pač vsak po svoje, jaz glede nobene stvari, ki se tiče nosečnosti ne delam panike, pa sem prvič noseča, pa mi nič ni in se super počutim.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
22.1.2007 14:15:38   
Anonimen
Mislima da nebi šla.
Sem bila v Egiptu poleti 05 v hotelu Hilton z 5* in sva z možem oba dobila takšne prebavne motnje, da 5 dni nisva stopila iz hotelske sobe, dobila sva ful močne antibiotike ki jih nosečnica nikakor nebi smela vzeti, pa nisva stopila nikamor iz hotelskega kompleksa in preventivno sva vsak dan popila kak Jaeger in tudi veliko potujeva in veva česa se je treba paziti. Zobe umivat samo z flaširano vodo, nobenega sadja in solate, ker je vse z njihovo vodo oprano....
Na Djerbi sem bila že 3x, 2x v hotelu z 4* in enkrat z 5*, dvakrat sva tudi imela težave, enkrat pa sva kar dobro skozi prišla in imela drisko samo 2 dni.
V Turčiji je bilo isto.........
Lahko je krivo že samo to, da uporabljajo čisto druge začimbe, vsaka stvar ima čisto drugačen okus kot doma in naš želodec tega ne prenese.

Tudi meni je težko, ker sva nameravala 1. maja letos na Kubo na poročno potovanje, ker sva se poročila novembra in takrat nisva mogla nikamor in bo očitno Kuba letos odpadla. Ne grem reskirat toliko ur na letalu in možnosti okužb nekje bogu za leđima. Tako, da bova verjetno samo do kakšnih domačih toplic prišla, ampak tudi to boljše kot nič. Heh, pa tako poročno potovanje.

Še vedno pa lahko gremo drugo leto trije, saj je itak za majhne otroko povsod vse zastonj. Tako, da ti priporočam da prestaviš, Egipt bo še vedno točno tam kjer je danes. Če pa bi kaj šlo narobe pa vem da si nebi nikoli oprostila.

Srček user posted image 6t5d

(odgovor članu lilka)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
22.1.2007 14:21:24   
Maleal
Ne.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
24.1.2007 23:05:42   
N _ B
Ne. Če bi bilo karkoli narobe (četudi Egipt ne bi bil dejanski razlog) bi si verjetno očitala. Kot so ti napisale...Egipt te bo počakal, tam kjer je.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
25.1.2007 22:27:17   
rumba
Preživela sem že par mesece v osrednji Afriki, pa par mesece v Aziji, pa par mesecev v Srednji Ameriki (backpacker varianta), tako da lahko rečem, da se imam za kolikor toliko izkušeno popotnico. Doživela sem mariskatero drisko in bolezen. Tudi nimam problemov s potovanjem z zelo majhnimi otroki. A noseča ne bi hodila v države tretjega sveta, pa ne toliko zaradi raznih okužb, ker te so mogoče tudi doma, pač pa samo zaradi slabše zdravstvene oskrbe v teh državah. Doma pridem takoj do zdravnika, s katerim se z lahkoto sporazumem in ga tudi natančno razumem, kaj me čaka. Pa seveda mu lahko postavim 100 vprašanj glede zdravila, ki mi ga predpiše, se dodatno posvetujem z G... Saj veste, kaj hočem povedati.... 

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
26.1.2007 16:24:11   
Urša
Jaz sem šla v Egipt, ko sem bila v 5. mesecu, sploh nisem preveč razmišljala o tem-kaj pa če...? Pa so me drugi strašili, ampak se nisem dala. user posted image  Je pa res, da sem imela prvo tromesečje grozne slabosti in si niti pod razno ne predstavljam kakšen dopust bi me čakal.user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
26.1.2007 19:55:02   
Strawberrie Cherrie
Jaz sem pa že na Hrvaškem staknila marsikaj - od zastrupitve s hrano, s sladoledom, od herepesa čez celo ustnico, moja mama se je zastrupila z jajcem v Črni gori, da ne omenim kaj vse sem že v Sloveniji prebolelauser posted image user posted image user posted image
Zanimivo je pa, da sem v Tuniziji, Egiptu, Španiji ful pazila kaj jem in česa ne, pa skoz kupovala ustekleničeno vodo in se izogibala njihovi preveč začinjeni hrani pa je bilo vse več kot OK...
Jaz bi šla. Samo ne v prvem trimesečju - v drugem sem se počutila SUPER

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: A bi šle na dopust v Egipt, če bi bile ...
28.1.2007 18:07:16   
bilbo
Da, pojdi v Egipt, samo pazi na prehrano. Tudi midva sva šla v Grčijo v septembru, noseča 4 mesece brez strahu.
Vedno ko grem v Egipt ne jem solat in sladic, meso pa dobro prepečeno

Če je kaj nujnega si prej doma kot iz hrvaške saj zavarovalnica (če imaš zavarovano) pošlje letalo, če je ogroženo življenje, ali pa te pošljejo z letalom z rednim letom domov.
Tudi bolnice niso slabe (zasebne) tako da brez strahu.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?