|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
28.2.2007 21:14:41   
adriana_m
Ribicau mi podnevi spimo od 3-4 ure, včasih spi kar pet ur, samo potem imamo res lahko hece ponoči, sem pa ugotovila, da pravzaprav ni pravila. Npr. se matram ga zbujati čez dan, pa mi potem ravno tako ponoči ne spi (pravijo, da če podnevi premalo spi je tudi ponoči razdražljiv user posted image ). No danes smo že imeli eno tako noč, ko nam spet ni spal, se je hotel hraniti na 2-3 ure, sedaj pa mi že celo popoldne spi kot top. Ima tak dan ni kaj.
Kar se polivanja tiče imamo enako težavo, pojavila se je pa včeraj, vendar sumim da zaradi dovajanja čaja. Ma vse je izbruhal skoraj kar je pojedel, potem pa hotel spet jesti... Danes mu nisem več dala kapljic po čaju, pa pol manj sem jih dala, pa je takoj bolje. Ne poliva več toliko, ne bruha, skratka... Kar se pa finte tiče, da bi ga prej odstavila, jaz sem poskusila, pa se je jokal kot bi ga s kože drli, tako, da ni šlo...lahko pa poskusiš user posted image  vsak dojenček je drugačen.
Jaz sem se navadila ga dajat spat ob 11h, oziroma takrat sledi zadnje hranjenje, potem pa schlafen. In potem spi do 4-5 h. Ni pa pravila, saj pravim.
Je pa ena dala dober nasvet, ne vem na katerem forumu, ker jih vec obiskujem, da naj dam izcrpano mleko, in to dobro funkcionira. Ker potem se dovolj dobro naje in spi kot top user posted image . Pomojem se ti ni treba toliko bati kdaj naj spi, poskusi vec principov, pa bo...
Mi smo tudi brez ocka ostali, ampak je sedaj babica vzela dopust in zelo prav pride. Malo smo se morali navaditi na spremembo, sedaj bo pa kar tezko, ker drugi teden bom pa cisto sama. ampak bomo stari pa ze 4 tedne, pa bo slo, pa se jaz se vsak dan bolje pocutim, pa ve?
Lp, A.user posted image

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
28.2.2007 22:38:56   
LanaM
nekaj glede spanja: Moja sestra je patronažna sestra, pa mi je rekla, da  dojenčkov vsaj 3 mesece ni priporočljivo držati budne, saj rabijo spanje ko ga pač rabijo. Tudi če zaspijo ob šestih, ni nujno, da bodo potegnili čez noč, ampak se bodo okrog desetih lahko še enkrat zbudili za hranjenje in potem zaspali za noč. No, vsaj naša mala je tako spala do 1 meseca, potem pa sva postopno prišli do ure, da je zaspala za noč okrog devetih, od tretjega meseca naprej pa okrog osmih. a kaj, ko so bile mirne noči le do 6 meseca, sedaj pri 9 mesecih pa bi se dojili tudi po trikrat ponoči. Vsem vam želim čimveč prespanih noči. Kar pa se tiče sadja in zelenjave: jaz sem postopno začela jesti neprekuhano sadje in zelenjavo po dveh tednih, banano in jabolka pa že v porodnišnici. Če vidite, da pa vaše malčke po tem zvija, pa za nekaj časa še počakate.

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
1.3.2007 10:15:16   
Aja32
Hojla punce...

No, pa so smo zaključile februarčice... user posted image user posted image user posted image

Kako? Ste kaj utrjene? Jaz sem bila včeraj čisto podrta... Naša mala pikica je imela krče od pol dveh do pol petih ponoči... In ti ne preostane drugega, kot da jo imaš v naročju in jo nosiš... Potem sva pa itak obe zaspali... Ona na mojem trebuhu...

No, mene drugi teden čaka prvi preiskus... Kako biti sam z dvema user posted image ... Naš ati gre po vsej verjetnosti na službeno pot... To bo še zanimivo... Po mojem bo izgledala konec tedna kot kakšen zombi... user posted image user posted image user posted image

Drugače imamo pa mi v sredo prvi obisk pri pediatrinji... Komaj čakam, da izvem kako naša pikica napreduje...

LP A



(odgovor članu LanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
1.3.2007 16:34:56   
ribicau
Ojla!

Adriana_m mi smo šli včeraj poskusno spat ob 21ih - no zaspala je ob 21.30 in je bila potem prvič zbujena ob 1ih, drugič ob 4.30, pa potem malo čez 9! Mislim, da tega sistema zaenkrat ne bomo uporabljali. Če se bo dalo, bomo ostali pri "starem", spanje ob 22ih in kasneje (tako spi 4-5 ur v kosu)!

Danes sem za probo pojedla eno jabolko. Zdej pa čakam in upam, da ne dočakam! Za vsak slučaj imamo doma tudi kapljice proti krčem, pijem pa še vedno tudi bebe čaj! Nadvse bi bila zadovoljna, če bi lahko jedla surovo sadje in zelenjavo, ker mi res že manjka. Prej (v nosečnosti in tudi prej) so moji zajtrki in večerje temeljili na sadju in zelenjavi, pa kosilo tudi ne malokrat, zato bi rada spet nazaj svojo prehrano (pa nisem vegeterijanka, ampak te stvari pač obužujem). Sej mogoče je pa mala že iz trebuha navajena na te stvari user posted image . I hope so!

Mi imamo tudi pediatra v sredo 7.3.! Da pa vam povem, da sem za Evo že pripravila oblekice št. 62, ker so ji že skoraj vsi manjši pajacki prekratki - sploh ne more stegnit noge. Danes sva jo šla z možem merit, kar s šiviljskim metrom, in sva ugotovila (če je moj prav izmeril), da je velika že 55 cm, kar je 4 cm več, kot ob rojstvu. A je to možno? Naš škratek bo namreč jutri star šele 3 tedne!

Moje počutje je tudi OK, pravzaprav je OK že od drugega dneva po porodu, ko so me nehali šivi boleti. Glede kg - imam še slaba +2kg in že od prvega tedna po porodu nosim prednosečniške cunje (kavbojke itd.), edino z majicami imam malo težav, cisterne so se namreč kar napihnile user posted image !

Drugače so pa februarčice že zelo pri koncu user posted image user posted image user posted image  in bomo kmalu zapustile prejšnjo temo! 



(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
1.3.2007 18:27:46   
adriana_m
O mi smo imeli pa veselico danes ponoči. Spat sva šla ob 23.30, potem se je zbudil ob 3.30, pa sva spala potem od 5.00 do 7.00 in to je bilo to, nekaj sva še spala od 14-16 h, ampak noče in noče spati, pa na eno do dve uri je hotel vleči podnevi, kar nekaj skos jamra. Razvojni preskok? Ooooo, mami komaj zdrži, ampak nimam druge izbire, dobro, da ta teden še babi pomaga, potem drugi teden, pa ne vem kdo mi bo kuhal. Kaj si ve kaj skuhate za kosilo, jaz si bom verjetno kar halo Jovo, pa halo kitajc naročala. Danes se mi je kar vrtelo od lakote, ker je mama s kosilom zamijala 2 uri. Poslala sem jo po avent termo torbico in je ni bilo dve uri!!! No še fasngo je morala nabaviti...

Ribicau ti si ful pridna, da greš takole lepo s težo dol, jaz jih imem še 9+ od 20+. Jah eni smo pač "težki". Upam, da ne bo treba stradati, da pridem na težo, ko bo čas za hujšanje. Se mi je pa izgubljanje teže kar ustavilo sedaj po enem tednu, ko sem prišla iz porodnišnice. danes sem imela tako težek dan, da sem snedla kar 90 g čokoladni srček, ki mi ga je mama prinesla v porodnišnico.

Bodite v cvetju user posted image


(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
1.3.2007 19:15:21   
ribicau
Adriana_m jaz sem jih v nosečnosti pridelala le 10,5 kg. Tko da če pogledamo, si jih ti več dol vzela kot jaz user posted image . Ampak jaz sem rekla, da sedaj pa se moram malo pazit začet. Zvečer nič več žemljice, ampak kompot.

Naša Eva spet spi. Zdej, če pomislim, spi od 12.20, pa do zdele, vmes sem jo 2x nahranila, to je blo pa vse! A mislite, da bomo imeli pestro nočuser posted image ?

Aja še to sem hotela povedat, naša Eva se je rodila s 3150g in 51 cm in jaz moram po 3 tednih že manjati njeno garderobo. To da je v cm pridobila sem že napisala, ampak mislim, da ima tudi nekaj gramov več. Bodiji 56 so ji prekratki user posted image . Pa št. 62 imam samo 2 kom, tko da grem jutri v šoping - spet. A imate vi tudi take probleme? No tistim, katerim so se user posted image  rodili s skoraj 4 kg, bo to verjetno brezpredmetno...user posted image user posted image , vsaj kar se št. 62 tiče!

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
1.3.2007 20:05:59   
adriana_m
ribicau glede stevilk: nas je imel ob rojstvu 3890 g, odpustna 3730 pa se sedaj nosimo tudi 56 stevilkico, ni problema. Edino plenice postajajo premajhne tamala stevilkica (od BabyLove je problem, Pampers je ok). 62 mu je se velik, mu nogice ne pridejo do koncq, tako da moram copatke gor dati, imam pa najvec ravno 62 stevilkic.

Se vidimo, lp, a.


(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
2.3.2007 12:35:06   
ribicau
Halo!

Mi smo pa imeli naporno dopoldne! Od 9.20, pa do 11ih je Eva kr nekej sitnarila, pa tudi če sem jo nosila se je sem in tja kregala. Ob 11ih je potem v ležalniku zaspala, samo sem jo prej 20 min guncala in ji dudo tišala v usta. Lahko da ima kakšne krče - mogoče na moje včerajšnje jabolko. Še v spanju se zdaj kr začne jokat in potem takoj nazaj zaspi! Lahko pa da je to pač posledica deževnega dne in je pač malo bolj zoprna, tako kot mi vsi kdaj. Računam, da bo okrog 13ih jedla, potem bova šli pa ven, mogoče  bo potem popoldne boljše. Sem si danes naredila plan (glede na to, da je bila Eva prejšnje dni pridna), da skuham govejo juhico, pa čufte,....madonca sem komaj to poštimala.

Adriana_m naši Evi so bodiji in pajacki prekratki, široki so pa za še eno Evo. V večjih številkah je kr smešna, samo kaj, ko pa v manjših ne more nogice stegnit. Bodije ji pa med nogam komaj zapnem, potem ima pa ovratnik čisto pri "joškicah"!


(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
2.3.2007 15:29:21   
Aja32
No, pri nas je bilo tudi naporno dopoldne... Prvo jo je zvijalo zjutraj cca. dobro uro... Potem pa še od dvanajstih do pol treh... Mene roka boli ob nošenja... user posted image user posted image user posted image Revčka je res boga... Potem mi pa še poliva, ker jo toliko vse skupaj matra... No, saj bo... Jutri bomo stari en mesec... Pa sej ne morem verjeti... Da je naša prinčipesa že en mesec z nami...
Pupa zdaj spi... V vozičku na balkonu... prav lep sonček se je naredil pri nas...

Toliko na kratko... Zdaj pa čakam, da pride moj Lukec pride iz vrtca... Potem počakamo atija iz službe in gremo na sprehod...

Pa, pa... A

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
2.3.2007 17:11:59   
pikecpokec
Helow!

Končno smo dobili internet!!!Konec infiormacijskega mrka. sm tko vesela, da bi kr skoz bla gor, sam ne gre, ker mora naš malček Gal tud kej jesti user posted image !
V glavnem, podajam kratko poročilo o dogajanju v zadnjem mesecu. PDP sem imela 26. januarja, rodili smo pa 4. februarja, in to v celoti z umetnimi popadki, porod je trajal točno en šiht (od 9h do 17h). Naš mali je bil ogromen (52 cm, 362g, glavica 37 cm), predvsem glede na to, da sem jaz velika 154 cm in sem pred nosečnostjo mela 41 kg. Sicer je blo z umetnimi popadki vse fino fajn, ampak se je pol glavica mal zataknila in se je vse skupaj ustavilo. in potem smo predihavali popadke in vsake pol ure je babca rekla da je še čisto malo in da bo trajalo sam še pol ure! In te pol ure je bilo pol pet ur. na koncu je bila že kar kriza, tko da so stopili v akcijo in smo ga s skupnimi močmi izvlekli/potisnili ven.
In potem sem po enem tednu dobila še vnetje šivov, vročino in antibiotike. ampak zdaj, ko bo star že en mesec, so pa že malo prišli k sebi. ja, pa ful hitro se redi. ko je bil star 10 dni, je imel že 4100 g. a je to normalno? pa samo dojim ga. je pa res, da imam mleka za izvoz, tko da kar naprej curlja ven.
drugače je pa zdrav, učko je mel malo vneto, ampak smo pozdravili s kapljicami. so se mu pa zdaj spustile po obrazu in po glavi ene pikice, zgledajo kot mozoljčki. a ima še katera take težave? a mislite da je možno da je zaradi tega ker sem jedla suhe salame? ne bom več, čeprov jih mam noro rada!

no, zaenkrat bodi dovolj od mene. preostanek sledi čimprej

mejte se!

aja, a sem sploh februarčica, glede na to da je bil PDP januarja? ampak so januarčki že tko naprej da jih ne dohajam več. mislim da bom kr februarčicauser posted image

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
2.3.2007 18:05:15   
ribicau
Ojla pikecpokec in korenjak Gal!

Lahko si naša user posted image . Naša Eva ima tudi mozoljčke, sem in tja se ji naredijo. Zadnjič se ji je naredil celo na veki en tak velik bel. Noro.

Mi smo šli včeraj spat ob 22.30, zaspali pa smo ob 23ih. Potem je spala do 3eh , pa potem od 3.30 do 7ih. Pol sem jo pa spet podojila in je zaspala še od 7.45 do 9ih. Danes se pa kopamo zvečer. Dejte mi povedat, a so vaši sončki ful zaspani potem, ko jih skopate. Mene malo skrbi, ker naša je ful zaspana potem in ne vem, koliko dejansko poje, ko jo podojim in se po eni strani bojim, da bo premalo pojedla in mi ne bo spala pol noči.

Sva bile pa z Evo zunaj od 14.15, pa do 16ih. Skoz je bla pridna, samo ko pa sva šli v Spar po 2 bodija, je pa jokala in verjemite mi, tako hitro šopinga še nisem zaključila user posted image . No zdele sem jo pripravila do tega, da je spet malo zaspala. Od kar sva prišli iz sprehoda pa do zdele je bila več ali manj zbujena.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   [Brisano sporočilo]
2.3.2007 20:06:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
2.3.2007 23:23:16   
pikecpokec
No, ce to pomeni da se redi, pol pa cist rada verjamem! nas je ze tak velikan...ampak pravijo da ce samo dojis, da pol ni panike, ne?

ups, sumniki mi ne delajo. kaj je pa zdej to? no, upam da sm vseen razumljiva.

ej, a ma katera od vas tud toliko mleka? men kr tece ven, sploh ponoci, ce malo dlje casa ne je. pa ponoci ne morm imeti modrcka gor. sem probala enkrat da sem ga nosila dve noci zapored (pa tud ves cas cez dan), pa so me dojke tko bolele da sm se kr mal ustrasla da so se mi kaki vodi zamasili. tko da se zdej ne hecam vec s tem. mam pa ponoc kr eno plenico namest modrcka, ampak ni najbolj prakticno ker ni fiksno in se velikokrat zgodi da mam pizamo vseen premocenouser posted image . A ma ktera kak nasvet?

aha, zdle mi je moj user posted image  reku da naj napisem da mamo kronicno lacnega otroka. ga ze kr mal skrbi da je kej narobe z nasim user posted image . a je normalno da hoce jest vsaki dve uri? mislim, dans bi si lahk uro nastimali po njem. tocno vsako sodo uro, in to od sestih zjutri do desetih zvecer! mene pa ze vse boliuser posted image !
zdej je k sreci zaspal, in upam da bo spal vsaj par uric (najlepse bi blo ce bi kr do zjutri, sam vem da to ni mogoce). kolikokrat jih pa ve ponoci hranite? mi jemo 2 do 3 krat vsako noc (odvisno kdaj gre spat).

no, grem tud jst zdej spat, da izkoristim ta cas.
lahko noc pa eno bolho za pomoc!

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
2.3.2007 23:45:26   
ribicau
Ja cool, sej naša jih ma tud nekej...no pa bo šla manekenska postava user posted image !

Glede mleka, jaz ga imam toliko, da moram nosit blazinice v modercu. Drugače pa jaz moderc nosim tudi ponoči. Za čez dan imam enega tršega, da nimam jošk pri kolenih, ponoči pa enega mehkejšega bombažnega. Jaz ga moram imeti.

Našo smo pa danes kopali ob 21.30 in se je tko drla, ampak tko, da me je vse minil. Pomojem je bla že čisto preveč razdražena, ker se je že prej nekej kregala. No potem sem jo pa začela ob 22ih hranit pa do 22.40, ob 23ih je pa zaspala - spet s pregovarjanjem jasno. Mene pa zanima, koliko časa jih imate ve na dojki? Jaz jo imam čez dan na eni dojki in sicer max 20 min. Zvečer in ponoči pa ji vedno dam obe dojki in sicer vsako po 20 min. Prva je za hrano, druga pa da zaspi user posted image . Mi ponoči jemo, se pravi okrog 22ih, pa potem okrog 3-eh, pa potem zjutraj med 7. in 9. uro.

Lahko noč




(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 9:46:10   
pikecpokec
živjo, punce!

ja, tud js dojim Gala čez dan vaskič na eni dojki. včasih ful hitro poziza (slabih 10 minut), včasih bi se pa še malo ''pasel''. najhujše je pa kadar ziza, pol se pa odloči da bi mal pogledal okrog sebe, bradavice pa ne spusti. jau, kok to raztegne user posted image !!! ponoči imamo isti sistem.
aja, kadar še po hranjenju joka, ga dam še na drugo dojko in včasih tud tisto sprazne.

zaenkrat tolk, zdej grem pa mali pospravit ker mi je mali zaspal na rokah in bo mogoče spal tud v košarici!
čau



_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 10:16:54   
ribicau
Oj!

Ja Pikecpokec tudi meni je Eva zdele zaspala na rokah in sem jo dala v ležalnik. Zdej pa pospravljanje. Danes ma isti sistem kot včeraj, spanje ob 23ih, potem se je zbudila 3.30, pa je potem po dojenju takoj nazaj zaspala in spala do 7ih, potem sem jo pa še enkrat nahranila in se me je še za dobro uro usmilila in zaspala. Potem je bla pa ene pol urce pridna v ležalniku, ampak pol pa dretje da se je do sosedov slišal in sem jo mogla vzet v naročje (no prvi se jo je ati usmili in mi jo prijazno podal)!

Jaz pa sem danes opazila, da nimam več tako napetih dojk! A je to že tista faza, ko pravijo, da okrog treh tednov po porodu se dojke zmehčajo?

Pikecpokec jaz pa pojma nimam, kdaj mi dojko izprazne. Sploh nimam občutka. Sama si pa tudi ne znam (ročno) črpat mleka, da bi preverila user posted image .

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 12:39:06   
pikecpokec
Oj!
tale naša faza spanja ni glih dolgo trajala, ker je bil spet-lačenuser posted image kok je to možno? kar naprej bi jedu! ampak skor nikoli več kot eno dojko naenkrat-pol kr zadrema. čez eno uro pa jovo na novo!
sem pa tud jaz opazila da nimam več tko grozno napetih dojk, ampak nisem vedla da naj bi se zmehčale tri tedne po porodu. no, mleko mi še vedno ful teče venuser posted image
drugače pa  si mleko iztisneš tko da si dojko najprej zmasiraš proti bradavici, pol pa kolobar stisneš z dvema prstoma in če špricne ven v curku, to pomeni da še ni prazna, če pa samo kapla, je pa dokaj izpraznjena. to je po mojem to.



_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 12:42:59   
adriana_m
PikecPokec dobrodošla! user posted image user posted image user posted image
Vaš Gal ima na isti dan rojstni dan kot naš David! njegova mami je tudi ena tistih, ki ima ogromno mleka, da kar ven teče, kot ti opisuješ. Jaz včasih uporabim črpalko za take primere, ker se tudi bojim mastitisa kot user posted image .

DANES SMO SE KONCNO NASPALI - po treh dneh! Mene je vceraj ze tako glava bolela, da nisem mogla cisto nic, se jesti ne. Sem pa danes vse nadoknadila :)

Jaz se se cudim, da od vse te utrujenosti mleko se nastaja, vceraj sem bila tako utrujena, da me je kar po nogah trgalo!

sirena...

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 12:54:04   
Aja32
Mi smo pa danes stari točno 1 MESEC... user posted image user posted image user posted image user posted image Madonca kako čas beži...
V glavnem pri nas nič novega... Včeraj je bila res bogica... Še zvečer smo imeli krče do pol dvanajstih, potem se je pa zbudila ob treh in potem ob šestih.... Čisto jo izmučijo, revčko mojo... Ma ja, moramo potrpeti... Se mi zdi pa, da bo tudi ta "razvajenka", ker je non-stop na rokah... Tudi naš prvi je preživel prve tri mesece v naročju...

No, zdaj moja banda panča... Ati je v šopingu, mami gre pa kuhat... Se še kaj beremo... Lp A

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 13:02:39   
adriana_m
Lahko da ima kakšne krče - mogoče na moje včerajšnje jabolko


Ne vem če se jabolko toliko časa presnavlja...
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1360374

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 14:13:54   
sminc
Bok. Da se še midva javiva. Aljaž je bil 1.3 star 1 mesec. Rojen  4 tedne prezgodaj bi se šele moral rodit pa je za nami že 1 posvetovalnica. Od začetnih 49 cm in 2880 g je dobil 2 cm in se zredil na 3550g.  malce težav imava s podiranjem kupčka in polivanjem. Je mi na 2 uri in sem cist scuzana. se mi zdi da kar naprej vlece. pol pa ga tišci v trebuscku in joka.
ena je predlagala roobois čaj- poskusila sva in res pomaga. Mava se Lefaxin kapljice in tole kompenzirava s čajem pa nekeko pregurava cez dan. Samo to polivanje me skrbi. Včasih se mi zdi da zbruha vse kar poje.  kaj mu naj? lezisce sem dvignila, kupcke se trudiva podret... vcasih jih, vecinoma pa ne. Ce pa že- zraven se polije. Ima katera kak nasvet?


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 17:41:49   
adriana_m
Sminc jaz imam podobne tezave in to sele ta teden (4 teden). Ali je krivo, ker je ati sel v sluzbo, ker je on prej podiral kupcke ali pa to, da se krcki  zacnejo po 3 tednu. Sedaj sva tudi midva non stop na dojki  se ponoci hoce biti. Zaspi mi edinole v vozicku zunaj... Pa ko ga kopamo je tudi bolj utrujen zato ga bomo sedaj 2x na teden kopali, prej smo ga 1x ker je imel suho kozo...
Recepta za polivanje se nisem odkrila, za kupcke pa imamo nekaj metod: ko ga dam vzporedno s telesom, da se mu na moji ramo prelomi glavico ga bozam z svojo roko po njegovem hrbtu v predelu trebuha. To storim precej pogosto med dojenjem, ker sem ugotovila, da ce to izveden cimprej po dojenju se kupcek hitro podre, ce ne pa lahko kar traja. Pomaga tudi da ga kot vreco krompirja obesis cez rame (pokazal v porodnisnici), ali da ga nosis na roki na njegovem trebuscku. Vcasih mu pase lezanje na mojem trebuhu, tako da ima glavico visje. Zelo dobra je za kupcke tudi zoga, na njej se ujsaš in podira, prdka, vse naekrat...
Kako mu pa ti lezisce podlozis?

LPA.user posted image

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 19:14:26   
sminc
Dala sem mu eno debelo knjigo pod vzmetnico. Cez dan ga mam pa v taki miceni prenosni posteljici, katero sem tudi podložila tako da je vzglavje mal vignjeno. Sicer pa je danes 2 fajn rignil, preoblekli smo se zaradi polivanja samo enkrat. obdobje scipanja smo prebrodili s spanjem na trebuscku- na meni. Vem da bi mu najbolj pomagalo da bi spal na busiju a se ga zaradi polivanja ne upam dajat tako spat. Starejsemu sem vedno tako pomagala a Aljazka pac ne smem. Upam da bo kmalu minilo.
Drugace pa tudi meni v vozičku uživa.Zaspi ze ko ga dajem v pajaca, par metrov po makedamu in ze ga ni.
lsm


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 21:08:57   
pikecpokec
Ej, tud nas zaspi takoj ko ga dam v pajaca! vcasih ko ce ful dere in ne vem kaj nej nardim mi celo pride na misel da bi po celem stanovanju odprla okna da bo hladno, ga oblekla v pajaca-pol pa nej spi user posted image ! sej nimam resnega namena to nardit, sam fajn bi pa blo, ne?
drugac pa prespi cist cele sprehode z vozickom, tko da so kake tete ko pokukajo v vozicek cist ocarane nad njim user posted image .

no, grem mal zadremat na kavc, zdej ko mali (trenutno) spi.
lahko noc

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.3.2007 23:43:25   
ribicau
Zdravo!

Mi smo se pa cel dan potepali (sva šli k mojim staršem), ati je šel od doma že ob 15ih in sicer v Kr. goro na VSL legend in ga še ni. Mi zdaj spimo.

Ja tudi naši kupčki se ne podirajo vedno. Kaj pa čmo. A pravite, da je potrebno vzglavje dviniti? To pa nisem vedela. Bom jutri poskusila. Naša Eva je bila danes zbujena od 9ih zjutraj pa do 17ih, no vmes je spala vsega skupaj pol urce. Potem je pa zaspala in spala do 20.30! Upam, da bo tudi ponoči spala, drugače bo user posted image .

Sem pa na njenem trebušču opazila ogromno pikic in tudi nad spolovilom. Pojma nimam kaj jih je povzročilo. Patronažna je rekla, da če ima otrok razno razne pikice, da morajo v 4 dneh izginit, šele potem se obišče pediatra. Mi imamo v sredo prvo posvetovalnico in upam, da bodo še prej izginile.

Naša tudi v vozičku rada spi. Se pa naredi izjema, ko cel cajt gleda. Danes nismo bili nič zunaj, ker je skoz po malem rosilo. Upam, da bo jutri kaj boljše vreme.

Tko, zdej gre pa še mamica pančkat!

Lahko noč

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?