|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 16:34:17   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: raho

me smo tiste, ki smo že pretrgale s tradicijo. Mnogi pa še niso. In ta tradicija je ostanek socializma, kjer se je vzgajalo poslušnega in ubogljivega posameznika, ki bo delal v dobro domovine. Saj se spomnite tiste: Za domovino s Titom, naprej! 



No, pa je spet socializem vsega kriv, da Tita niti ne omenjam ... ampak otroke so vzgajali že mnogo mnogo  pred Titom in socializmom, pa komunizmom in to na načine, o katerih raje niti ne mislimo ... Od kod že izhaja izraz špartanska vzgojauser posted image
 
Tiste: Za domovino s Titom naprej se pa še zelo dobro spomnim in sem prepričana, da je ta parola naredila mnogo manj škode kot današnje brošurice z otrokovimi pravicami, ki jih vsi učenci dobijo na začetku šol. leta v roke - vsaj, če primerjamo razmere v šolstvu nekoč in danes.

Pa da ne bo pomote: sem neopredeljena glede vaše debate -  le tale malenkost mi ni dala miru.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 17:19:36   
Anonimen
Joj, nejcko, komaj zdaj sem pogledala, da mi manjka tukaj en celi odstavekuser posted image  Bom ga potem napisala. Sem mislila, da sem ga, pa sem vmes v pisrno dobila nekaj kandidatov, pa očitno nisem.

To o učenčevih pravicah pa ti dam prav. Veš, kaj sem jaz rekla, ko sem delala v šolstvu? kdaj bomo pa učitelji dobili svoj priročnik s pravicami?

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 17:20:21   
BigWhale
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
In potem še pametuješ na dolgo in široko?


Zara, seveda, saj sem se o tematiki prej poducil preden sem sel pisati to kar sem napisal. Poleg tega pa po nekaj prebranih temah, vidim, da vem o tem vec, kot 3/4 zensk tukaj. Pa s tem ne mislim nic slabega ampak, hocem samo povedati, da ljudje precej govorijo o stvareh, o katerih se niti pozanimali niso in izhajajo iz nekih osebnih stalisc in prepricanj. Vidis, to je pa narobe. Priblizno tako narobe, kot, ce bi trdil, da je letalski promet bolj nevaren od cestnega, ker ce letalo dol pade si sigurno mrtev. En tak nesmisel, ki je zrastel v glavah ljudi, ki govorijo hitreje kot mislijo.

Tudi ti bi lahko napisala kaj bolj konkretnega in prispevala k debati, ki je na robu debate. Ampak nisi, zakaj ne?



_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 20:22:34   
soncek&luna
jaz ocitno spadam med izredno egoisticne in lene mame.... ker je moj skrat v 15.mesecih ze ene 6x prespal pri babi&dediju, zato, ker sem bila ali bolna ali pa sem si pac zazelela mal miru in da sem se lahko naspala....moj mali ima od rojstva dudo, dojen ni bil, flaso je dobil takoj po prihodu iz porodnisnice (zakaj? koga to briga), spi sam v posteljici, igra se zelo rad sam....
pa je izredno zadovoljno in nasmejano dete...

AP nacela poznam, sem jih tudi jaz spoznala sele pred 2 dnevi... nimam se za AP mamo in se tudi nikoli ne bom imela... nocem se predalckat samo zato, ker je to trenutno IN


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 20:25:22   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: soncek&luna

jaz ocitno spadam med izredno egoisticne in lene mame.... ker je moj skrat v 15.mesecih ze ene 6x prespal


No, ne bodite prestroga do sebeuser posted image . Ne se iti nekega asketizma, kot nekateri skušajo prikazati zadevo okrog AP. Saj se vam ni treba imeti za AP mamo, dovolj je, da ste mama.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 20:36:48   
soncek&luna
nic bat primoza, nisem prestroga do sebe... to je blo misljeno sarkasticno user posted image

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 20:37:37   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale
Tudi ti bi lahko napisala kaj bolj konkretnega in prispevala k debati, ki je na robu debate. Ampak nisi, zakaj ne?

Let's face it, BW. Mi pač ta načela niso tako blizu. In v dolgovezenja na takih in podobnih debatah se ne spuščam. Sem že vse povedala v mojem prvem prispevku.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 21:23:31   
taja27
najino punco sva ''delala'' tri leta. srčno sem si želela roditi naravno. zaradi prečne lege je bil nujen CR. ja nujen, drugač bi umrli obe. želela sem dojiti in sem se prva dva tedna mučla, da sva obe jokali. potem je steklo. prve tri mesece je imela hude kolike, sva jo nosla dneve in noči... po treh mesecih in pol je sprejela dudo. nobelovo nagrado za tistega, ki je iznašel dudo. in moja ušesa so si odpočila. dojila sem jo do 10 meseca, potem sem imela enostavno dovolj. tko fajn je blo, ko nisem mela več ure  in ''hitr zizo ven''. počutla sm se tko svobono in moj mož je končno lahko začel uživati in hraniti svojega otroka z mlekom. vem, da je za otroka in njegovo zdravje zelo pomembno dojenje do 6 meseca njegove starosti. spi v svoji sobi že od 5 meseca. ko je bolana, je tudi pri nama v postelji, če ne gre drugače. in ljubim jo bolj, kot vse na svetu. poleg svojega moža, seveda. rodila sem jo, vzgajam jo ... da me bo nekoč zapustila srečna in samozavestna.

nisem AP mama ...  nisem lena mama .... JST SM ČUDOVITA MAMA

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 21:46:08   
Primoza
Simpatična zgodbica. Tudi mi smo dojili nekje do 10 meseca z izčrpavanjem, pri drugem do osmega meseca. Pa se mi zdi da smo kar AP ali karkoli drugega v glavnem cool.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 21:56:02   
Rubin.
Ni mi jasno, zakaj moramo po vsej sili nekam spadati. Od kdaj pa je vse belo ali črno? Ne vem zakaj se toliko razburjate ene in druge. Če se ene vidijo kot AP, (meni se ta načela v osnovi ne zdijo napačna, ali mi lahko katera od ne-AP jevk razloži katero je slabo?) pa naj se, mene ne boli. Kaj pa načelo: ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI?

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 22:11:34   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Made

komentarji CAPPY

Načeloma se na takšne teme sploh ne javljam, ker je isto, kot da bi mlatil prazno slamo...ampak nad temo pod povezano starševstvo pa sem naravnost zgoržena... Zato pišem tudi tukaj, tam bi me namreč itak raztrgale...no, mogoče me boste tudi tukaj, ampak kar nekako nisem mogla ostati tiho...
Pa da ne bo pomote- sem čisto vse prebrala, pa si razlagam pač kot si razlagam. Ampak kaj vse se dandanes grejo starši... Dojenje do pubertete, pa kolk je lušno, da si milkavtomat ali nekaj takega. Abotno. A flaška ali duda pri 5 letniku pa ni abotno?
Rade imejte svoje otroke, vzgajajte jih za zunanji svet (in ne za neko neobstoječo pravljico), pa na sebe (in partnerja) tudi kdaj pomislite. In za boga milega- dajte otroku dihat! Cele dneve morajo biti privezani na vas...pa še ponosne ste na to, da jih niti za minuto nikamor v varstvo ne date... Potem pa imamo 30 in 40- letne "dečke", ki še pri mamicah živijo (oz. "na joški visijo"). Jaz pa sem mislila, da je AP nov pojav, pa izgleda da so ga poznali že pred časom? Svašta...
Sem pa najbrž ena redkih, ki je dejstvo, da po tistih napisanih načelih ni AP starš, ni niti malo prizadelo. Očitno te le ni pustilo tako hladno, kot bi želela. Kot vse ostale pač tudi jaz mislim, da delam vse najboljše za svojega otroka, oz. sem v to prepričana. Mislim, da ni mame na tem RR, ki bi namerno škodovala otroku. Tudi jaz sicer otroka nikoli nisem pustila jokat, se zato še sedaj na rokah uspava, pa še bi lahko naštevala... Ampak zvezala na sebe pa ga nisem in ga tudi nikoli ne bom. Da o dojenju raje sploh ne razglabljam...
Ne bom se klasificirala kot ja ali ne AP starš, ampak samo kot ljubeč starš, ki želi vse najboljše za svojega otroka, med drugim tudi to, da bo v življenju samostojen in se bo tudi izmed štirih domačih sten dobro znašel... Evo pa je le nekaj skupno vsem. Pa brez zamere, enostavno me je vse skupaj šokiralo...(govorim predvsem o linku, navedenem na začetku te teme, da ne bo pomote).






< Sporočilo je popravil primoza -- 8.2.2007 8:49:27 >

(odgovor članu Made)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 22:37:48   
natalia
No, tole je bil popolnoma nepotrebni odstavek, tako od tebe Marogica, kot od vseh drugih, ki se trkajo po prsih in pravijo, da so ponosne in stojijo za tem kar pocnejo in njihovo vzgojo. Totalna brez vezna lajna, ki v bistvu nikogar ne zanima in je za samo debato popolnoma ne-relevantna.

-aja user posted image kako pa veš, da čisto nikogar ne zanima? mene zanima in ne rabim tebe, da govoriš v mojem imenu. A imam to pravico?

Veste zakaj? Preprosto, nihce vam ni nikoli nic ocital, da ste slabse ali da delate kaj narobe. Tukajle nekatere trdijo samo to, da one delajo stvari drugace. Kazanja s prstom pa nisem nikjer opazil, ga je kdo drug?


- Glej marogica, midve se že v osnovi razlikujeva..Jaz sem doma, prvenstveno sem mama in samo mama (ja, pa žena  )..Ti delaš 14 ur na dan...Jaz imam čas za otroka, ti ga nimaš (vsaj ne toliko)..Ne mislim nič slabega s tem, imam spoštljivo mnenje o karieristkah, ampak meni moj otrok pomeni več kot karkoli drugega na svetu. In tako mi je všeč..Vsaj trenutno, ko bodo pa moji otroci malo večji bom pa imela verjetno druge prioritete.  (Skuštrana/ forum dojenček/8 idealov...)

- Primoza, AP je predvsem starševstvo, ki zagovarja otroka...Njegove potrebe in ne toliko potrebe staršev. Evo banalen primer je duda.Po AP - JU NAJ BI OTROCI NE IMELI DUDE, KER JE DUDA IZGOVOR ZA LENOST STARŠEV IN NE POTREBA. sAJ IMA ženska prsi, kjer lahko otrok zadovolji svojo potrebo po sesanju. Ampak dandanes imajo skoraj vsi otroci dude, ker je tako pač lažje..In s tem je zadosteno potrebi staršev in ne potrebi otroka. Otrok bi vendar zizo..A me razumeš? (Skuštrana/ forum dojenček/8 idealov...)

- Aja, še tole glede dude - še mojemu možu je jasno, da imajo otroci dude samo zaradi lenosti staršev, to mu je logično..Le katero dete je še samo reklo mama jaz bi imel dudo? (Skuštrana/ forum dojenček/8 idealov...)

- az sem živela na Reki, okoli mene je bilo kar veliko mladih mamic. Vse so dojile 1 mesec, ker jim je potem kao zmankalo mleka..Pa, ja..Čisto vsem.(Skuštrana/ forum dojenček/8 idealov...)


če pa to ni kazanje s prstom in očitanje pa sem jaz bicikl user posted image




-


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Vse, ki niste AP starši
8.2.2007 8:20:15   
Anonimen
Joj, nejcko, komaj zdaj sem pogledala, da mi manjka tukaj en celi odstavek Bom ga potem napisala. Sem mislila, da sem ga, pa sem vmes v pisrno dobila nekaj kandidatov, pa očitno nisem.


user posted image si ga pozabila skopirat user posted image

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Vse, ki niste AP starši
8.2.2007 8:39:20   
Marogica
Big Whale, ti tudi pridi k meni na eno kavo...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Vse, ki niste AP starši
8.2.2007 8:40:58   
Primoza
Lepo, da ste izbrali odseke sporočil. Saj pravim preveč zagnani so na obeh "straneh". Zato smo morali tudi malo aktivneje moderirati. Zdaj pa debata poteka bolj umirjeno.

Ampak tisti o dudah je pa čisti nonsense, poznali so jih že v starem Egiptu, če se ne motim. Otrok na začetku nima tako zelo izoblikovanih potreb te pridejo šele potem...

Če bi človek delal psihoanalizo pri raznih ekstremističnih gibanjih, kolikor vem skoraj vedno pride do ugotovitve, da gre za kompenzacijo nekega primankljaja iz preteklosti.

Upam, da se bo plodno in umirjeno razglabljanje nadaljevalo tudi naprej, na ta lep kulturni dan, ko praznujemo smrt našega dragega moža s kovanca za 2 EURuser posted image .

< Sporočilo je popravil primoza -- 8.2.2007 8:59:31 >

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Vse, ki niste AP starši
8.2.2007 8:47:19   
Marogica
Primoza, tudi ti si vabljen k meni na kavo...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Vse, ki niste AP starši
8.2.2007 8:48:27   
Anonimen
Marogica a bo tolk prostora?user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Vse, ki niste AP starši
8.2.2007 8:50:51   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Marogica a bo tolk prostora?user posted image user posted image


Bo, bo...SE bomo stisnili(beri "povezali") pa bo...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Vse, ki niste AP starši
9.2.2007 11:19:34   
Made
ODGOVOR CAPPY:

A flaška ali duda pri 5 letniku pa ni abotno?


Ja tudi duda in flaška pri 5 letniku sta abotni, ampak ne moralno sporni.

Jaz pa sem mislila, da je AP nov pojav, pa izgleda da so ga poznali že pred časom?
 
Pristopi vzgoje oz. ravnanja z otrokom, ki jih zagovarja AP so vsekakor obstajali že prej. Samo se niso imenovali AP in se niso forsirali za vsako ceno. Poleg tega sem bila najbolj zgrožena nad tem, kako se tista napisana pravila, ki se sama po sebi nič kaj slabo ne slišijo, potem interpretirajo...  V tem vidim slabost vsega- ker si dojenje ženske potem razlagajo, kot dojenje do pubertete, čim vec stikov z otrokom tako, da ga sploh ne spustijo iz rok itd. Moj komentar je šel bolj v tej smeri.

Očitno te le ni pustilo tako hladno, kot bi želela.
 
Hladno me ni pustilo branje komentarjev na temo, pripeto na začetku te teme, torej komentarji, ko se ženske hvalijo, kaj vse od tistih pravil izpolnjujejo in kako. Me je res skoraj na rit vrglo. Ampak ne tako, kot si ti to razlagaš. Zato sem pač malo pokomentirala.

Mislim, da ni mame na tem RR, ki bi namerno škodovala otroku.
 
Se strinjam, da najbrž nobena mama namerno ne škoduje otroku, kar pa še ne pomeni, da jim ne škodujejo. Zato sem stavek pred tvojim komentarjem tudi oblikovala tako, kot sem ga... če v slucaju nisi opazila ironije.

Evo pa je le nekaj skupno vsem.

Želje so eno, realnost pa drugo... Želje z napačnimi dejanji še ne pripeljejo do željenih rezultatov...

Sicer sem pa itak vedela, da mi bo žal, da sem se v to debato vključila, sploh po tem, kar je iz nje nastalo...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Vse, ki niste AP starši
9.2.2007 12:07:54   
Primoza
Oh, nikar naj vam ne bo žal, saj se kolikor vidim s capyem le pogovarjate o nekem konkretnem vprašanju, pa še na visokem nivoju, še več bi moralo biti takšnih uporabnikov.

(odgovor članu Made)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Vse, ki niste AP starši
9.2.2007 14:46:28   
darja72
AP starsi so nesposobni, ker ne puscajo otrok, da se derejo v posteljah in potem v svojem kozlanju zaspijo? I
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

Sicer je post čisto izven debate, ampak, zaspati v bruhanu, to pa ne verjamemuser posted image .lp

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Vse, ki niste AP starši
9.2.2007 15:02:16   
CIPRESA
Madona kakšen roman!!!!!!
Pa še zdaj ne vem kaj pomeni kratica AP????? A mi lahko kdo to objasniuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Vse, ki niste AP starši
9.2.2007 16:10:45   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Madona kakšen roman!!!!!!
Pa še zdaj ne vem kaj pomeni kratica AP????? A mi lahko kdo to objasniuser posted image




eh cipreska...to je za tiste,ki imajo naceloma prevec casa in se jim da na dolgo in siroko razpredat in filozofirat...

ceprav...kam naj pa jst uvrstim svoje starse....delala sta izmenicno zarad varstva, za naju ni blo nikol casa,ker se je zidala bajta...pa sva glih tko zrastla in mogoce z vec spostovanja in tega,da znava cenit male stvari,kot pa to premore danasnja mladina,ki je prepolna vsega...predvsem pa vzgoje polne razumevanja in odobravanja...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 98
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?