|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prevare
21.2.2007 21:56:56   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ja resno, eni in ene ste brez kančka vesti, brez kančka sramu, kako lahko sploh živite s tem, kako lahko zaspiš s tem - že desetletjauser posted image , blagor vam, da vam znese, pa res mislite, da nobeden nič ne vidi, ne sluti.

Kako lahko sploh dihaš še, pa še hvališ se s tem, da si poznala oziroma poznaš celotno njegovo famili.


user posted image user posted image user posted image


Nepotrebno obsojanje. Nekateri zakoni "prezivijo" prav zaradi obcasnega varanja.

V vmesnem casu, odkar sem odprla ta topic, sem se srecala in z kolegico in z znanko iz zacetnega posta. Zvedela sem veliko. Kolegica je namrec mislila, da je zadosti po **** letih zakona in otrocih ce samo noge da narazen, a povedala je tudi, da si njen moz ze od zacetka zakona zeli isprobavati, njej pa ni do tega ( vzgojena je strogo katolisko in po njenih besedah se vedno se pocuti malo umazano pri seksu).
Znanka si pa z druge strani, ne zeli zveze, ji prav pase, da se z nekom dobiva obcasno in zadovolji svoje spolne potrebe brez kakrsnih koli drugih obveznosti. Spoznala sta se nekje na nekem sprejemu in po njenem sta ze takrat vedela, da bosta koncala v postelji.  Ko je vse skupaj prislo na dan, sta se kolegica in njen moz dogovorila, da bosta problem spolnosti nekako resila. Moja kolegica se trudi zato, ker ji je moz pojasnil, da ce je ne bi varal, bi jo ze zdavnaj zapustil, ker se ni porocil z "nuno", niti si je takega zakona zelel. Izbral je dodaten seks brez obveznosti, ker si jo ni zelel samo zaradi seksa zapustiti, a nikakor ji ni mogel prepricati, da to kar ona pocne ne koristi zakonu, kvecjemu obratno. Ker ona sama tezko sprejema, da je krivda njena, ne zeli, da bi bil on kriv, je najlazje, da je kriva ta tretja, moja znanka. 
Izgleda, da je odvisno iz katerega zornega kota gledas.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Prevare
21.2.2007 23:48:45   
Anonimen
A se je tudi tebi posvetilo, Misek? Seveda je pomembno iz katerega zornega kota gledaš. Ali si mož, ki vara, ali si žena, ki vara, ali si prevaran, ali si prevarana ai si kolegica prevarane, prijateljica, ki vara...in na koncu izpade nekako takole: it¨s all about sex!!!! Pa pri nekaterih je še nekaj čustev vmes! In vesti! Tvojo zgodbo, Misek bi lahko rešil le pogovor med zakoncema...če jo ta ne reši, naj gresta vsak svojo pot...zgodbo anonimne, ki se hvali z večletno vezo s poročenim človekom pa lahko reši le...tisti nekdo, ki bo oba kaznoval...in tisti, ki svoj zakon rešujete tako, da občasno oz. vsake toliko ali na kratko redno varate svojo ženo ali moža, ste ničvredni. Ne rečem, da se ti to lahko zgodi enkrat, dvakrat, če delaš pa to redno, pa je nekaj resnično narobe. Slabo mi je od takih, res...ja, pa vsi smo krvavi pod kožo in zato je ok, da pred nevemkomže obljubljamo zvestobo in nevemkajše do svojega partnerja, čez par let pa ugotovimo, da je seks s partnerjem brezvezen in gremo drugam...seveda obljube niso več važne, važen je samo seks, ampak pred celim svetom pa se delamo, da je vse ok...ljudje pa se ženi ali možu smejijo za hrbtom...ljudje smo si pač različni, bi rekel nekdo ali pa da živimo v svobodni državi, ampak kje je potem smisel zakonskega, partnerskega življenja kot takega nasploh, če je normalno, da se vara vsepovprek?

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Prevare
22.2.2007 6:58:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

A se je tudi tebi posvetilo, Misek? Seveda je pomembno iz katerega zornega kota gledaš. Ali si mož, ki vara, ali si žena, ki vara, ali si prevaran, ali si prevarana ai si kolegica prevarane, prijateljica, ki vara...in na koncu izpade nekako takole: it¨s all about sex!!!! Pa pri nekaterih je še nekaj čustev vmes! In vesti!


Se vedno ne vem, zakaj naj bi moja znanka bila slaba oseba. Samska je, jasno ji je kaj hoce.... Skratka, ni prevarala nikogar. Vzela je kar ji je bilo ponujeno.

Tvojo zgodbo, Misek bi lahko rešil le pogovor med zakoncema...če jo ta ne reši, naj gresta vsak svojo pot...


Pogovor... ne vem. Ce pogovoru ne bodo sledila dejanja in nekatere korenite spremembe, se bo po mojem zgodba ponovila.

zgodbo anonimne, ki se hvali z večletno vezo s poročenim človekom pa lahko reši le...tisti nekdo, ki bo oba kaznoval...


Ne zdi se mi, da kaznovanje karkoli resi. Razen, da je lahko obliz na necigar prizadet ego.

in tisti, ki svoj zakon rešujete tako, da občasno oz. vsake toliko ali na kratko redno varate svojo ženo ali moža, ste ničvredni.


Sprasujem se , ce je res tako. Ali je res vedno vecji "greh" skociti cez plot, kot lociti se. Zdi se mi, da je veliko nijans vmes in da generalizacija ni prav tako enostavna in mozna. Namrec razlicnih zivljenskih situacij je veliko. Kaj v primerih, ko zenski zaradi bolezni odstranijo maternico, mehur itd in vse lepo skupaj zasijejo. Ali je boljse/bolj pametno/bolj posteno/moralno, zapustiti taksno zensko in otroke, ali skociti cez plot?

Ne rečem, da se ti to lahko zgodi enkrat, dvakrat, če delaš pa to redno, pa je nekaj resnično narobe.


Z zakonom je nekaj narobe. Vendar IMO ce to traja leta in leta, potem je jasno tudi, da se to narobe lahko uredi z obcasnim skokom cez plot. Kolikor sem jaz razumela anonimno, ki vara, je to parkrat na leto. In res, kaj je boljse/razumnejse/pravilnejse... zapustit moza in otroke ali vsake toliko skociti cez plot.

Slabo mi je od takih, res...ja, pa vsi smo krvavi pod kožo in zato je ok, da pred nevemkomže obljubljamo zvestobo in nevemkajše do svojega partnerja, čez par let pa ugotovimo, da je seks s partnerjem brezvezen in gremo drugam...seveda obljube niso več važne, važen je samo seks,


Ni prav nujno, da je pri varanju v vprasanju seks ali samo seks. Nekateri varajo ker pogresajo pozornost, razumevanje itn... in ko niso pripravljeni zapustiti druzino zaradi tega, se zatecejo k skokom cez plot ter tako nadomestijo tisto kar jim manjka. Obljube so IMO napotki. Niti so te obljube imale kaksno veliko tezo v preteklosti, niti jo imajo sedaj.  Tiste, cerkveno porocene, so se tudi zaobljubile, da bodo mozu pokorne. Poznas katero, ki je zaradi te zaobljube mozu pokorna in se tega drzi samo zato, ker je obljubila? Jaz je ne.
Sama pa lahko relativno pogosto preberes tudi tukaj na forumu, da nekatere zenske mikajo drugi moski, ne zaradi seksa, temvec zaradi pozornosti, ki im jo nudijo, dokler so njihovi mozje gluhi in slepi za potrebe svojih zena. So moski, ki so ob prihodu otrok postali odvecni, ker je zena preokupirana z narascajem in so gluhe in slepe za potrebe in zelje lastnih moz. Ni vedno samo spolnost.

ampak pred celim svetom pa se delamo, da je vse ok...ljudje pa se ženi ali možu smejijo za hrbtom...


Vedno se najde nekdo, ki se ti smeje za hrbtom, vedno se najde nekdo, ki bo o tebi nekaj slabega rekel, vedno se najde nekdo, ki te ne spostuje... s svojim mozem ali zeno pa ne zivis zato, da se ti ljudje ne bi smejali. Ce si sam zadovoljen, lahko se ljudje smejijo kolikor hocejo. Mojemu mozu se sodelavci smejijo, ker me poklice vsak dan ko pride v sluzbo, da je prisel v sluzbo in vsak dan preden gre iz sluzbe domov, da prihaja domov.  No, kaj bi moral on narediti, ker se mu sodelavci smejijo? Lociti se, prenehati klicati me zaradi sodelavcev? Kaj naj s tem, da ga zbadajo in se mu smejijo ker noce it z njimi na pivo po sluzbi? IMO revezi so tisti, ki svoje partnerske odnose uravnavajo skladno z smehom/nesmehom okolice.

ljudje smo si pač različni, bi rekel nekdo ali pa da živimo v svobodni državi, ampak kje je potem smisel zakonskega, partnerskega življenja kot takega nasploh, če je normalno, da se vara vsepovprek?


Nihce ni rekel, da je normalno, da se vara vsepovprek. Do varanja pa pride. In varanje je svojevrsna devijacija, ki samo kaze, da v partnerskem, zakonskem odnosu nekaj ni tako kot bi moralo biti. In za to, ni odgovoren tisti tretji s katerim je en partner drugega prevaral, temvec partner, ki je varal ali oba partnerja.

V primeru anonimne, ko sta oba porocena, ja, odgovorna sta za svoje pocetje, vendar jo tudi po svoje razumem, kar se vedno ne pomeni, da taksna dejanja odobravam ali da se mi zdijo nekaj pozitivnega. Vseeno ju zaradi tega nimam namena oznacevati kot slaba, grozna, nemoralna itd... Samo ona je tista, ki ve, kaj s tem kompenzira in kaj s tem tvega. 


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Prevare
22.2.2007 7:39:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

user posted image A misliš malo in veliko potrebo?user posted image


Ne.. ravno to.. To je posledica tistega.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Prevare
22.2.2007 9:14:07   
Anonimen
He he he, sem pričakovala take odgovore, (skoraj) vsi ste planili kako nemoralno je vse skupaj, kako sem ničvredna oseba, in oh in ah.... Vedno sem direktna, vedno povem tako kot mislim, tudi če bi me kdo direktno vprašal o tej zadevi, bi mu povedala, brez sramu, brez težav. Tako sem tudi napisala kako je in kako je bilo. Ne da bi se s tem hvalila, nikoli se z ničemer ne hvalim, o sebi povem tako dobre kot slabe stvari. Vse so del mene kot osebnosti. Takšna sem, če nekomu moja bit ne paše, naj gre mimo.
Zanima vas, zakaj sva skupaj s partnerjem - zato, ker ga imam rada, ker se kar dopolnjujeva v življenju in prav lepo krmariva skozi življenje.
Pravite da nimam vesti - imam vest, ampak se mi omenjena zadeva ne zdi moralno sporna, ker nihče ne trpi zaradi tega, kvečjemu se imava midva z mojim ljubimcem lepše, posledično pa tudi vsi okoli naju. In nikogar ne nategujeva, s čem bi koga nategovala??? S tem ko si vzameva čas zase? user posted image   S tem ko mojemu po pravici povem, da ga imam rada? S tem ko sem popolnoma zadovoljna in zadovoljena s svojim življenjem????
Sram??? Kakšna sram? "Sram" je bila prisotna leta nazaj, ko je bil sex tabu, ko je bil še sex med ženo in možem tabu tema, zakaj bi me bilo torej sram? Sexam z moškima, katerima popolnoma zaupam.
In strinjam se s tem, da nekateri zakoni preživijo zaradi varanja. Enostavno je moje življenje zapolnjeno, pozitivno, nisem slabe volje, nisem zadirčna, popolnoma lepo in svobodno stopam po poti življenja, in to velja tudi za moje partnerstvo. Skratka, sama s sabo in s svojim partnerjem, s svojim ljubimcem, s svojim življenjem sem popolnoma in 100% zadovoljna.
Se pa čudim ljudem, ki bi za svojega partnerja dale roko v ogenj, da jim je zvest.... To se mi zdi totalen življenjski nesmisel! Se sploh zavedate koliko je varanja, koliko ljudi prekrši tisto obljubo "zvest do konca svojih dni"? Še večji nesmisel se mi pa zdi pričakovat od partnerja da ti bo zvest in grozit - če mi ne boš zvest, se bom ločila, bom pobrala otroke in šla, bla bla bla...  Zapomnite si dragi moji - ljubezen je prava takrat, ko da vse, pa ne zahteva nič v zameno! In to je moto, po katerem se trudim živet, na obeh straneh dam vse, pa ne zahtevam popolnoma nič v zameno, in zaenkrat mi vse skupaj krasno teče!
Pozdrav vsem zvestim in vsem malo manj zvestim! Predvsem pa pozdrav vsem, ki živijo življenje sproščeni in brez zapor in zavor!
R.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Prevare
22.2.2007 9:19:16   
Anonimen
Draga R, ti se kar tolaži še naprej, vsaka čast tiuser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Prevare
22.2.2007 9:21:03   
Anonimen
In ja, zdej bom začela otroka doma učiti, da brez prevar in varanja v življenju ne gre, vzgajala ga bom v tem duhu, vrhojila ga bom v čoveka, ki bo imel doma ženo, ljubico, malo vlačugo, gospodinjo in še kaj, ve ki imate pa hčere doma, pa glejte, da naredite enako. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Prevare
22.2.2007 9:25:59   
Anonimen
Ne vem,zakaj se tukaj hvališ s takimi stvarmi.A misliš da boš tu našla potrditev za svoja dejanja.
Ali ti bo vseeno,če bosta nekoč tvoja hčerka ali sin imela partnerje,ki ju bodo varali in živeli dvojno življenje?
Daj pomisli tudi malo na svoje in ljubimčeve otroke,ne pa da misliš samo na svoje užitke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Prevare
22.2.2007 10:30:18   
Anonimen
Draga R., ti in dr. Rugelj - to je prava kombinacija!

In kdo ti kaj hoče? Če si se tukaj na tem mestu izjasnila, si morala to pričakovati! In skoraj verjamem ti, da lahko brez problema pogledaš ljubimčeve otroke v oči...in tudi brez težav boš svojim otrokom povedala, kako si dolga desetletja živela! Ja, ti kar živi v svojem svetu, dokler se ti ne podere...in lepo, brez vesti varaj še naprej...naslednjič pa se zaupaj tistim, ki so tebi podobni...takrat ne boš naletela na nobena obtoževanja...se boste lahko skupaj smejali vsem, ki kakor ne vejo za vaše dvojno življenje...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Prevare
22.2.2007 11:05:15   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
In kdo ti kaj hoče? Če si se tukaj na tem mestu izjasnila, si morala to pričakovati! In skoraj verjamem ti, da lahko brez problema pogledaš ljubimčeve otroke v oči...


Ne zdi se mi, da imajo zraven kaj otroci. Niti so z njimi v postelji, niti so se z njimi porocili. V tem primeru imajo otroci zadovoljne starse in relativno stabilne druzine. problem varanja je problem zakoncev oz. partnerjev. Ce niso sposobni otroke tega obvarovati in svoje probleme resevati izkljucno medsebojno je to drug problem. Posledice res lahko trpijo otroci, vendar sem se vedno mnenja, da je mnogokrat bolje, da se starsa razideta, kot da zivita skupaj zaradi otrok.

in tudi brez težav boš svojim otrokom povedala, kako si dolga desetletja živela!


Ti planiras s tvojimi otroci razpravljati o svojem spolnem zivljenju? Mogoce im bos razlozila katera poza ti je najljubsa? ....

Ja, ti kar živi v svojem svetu, dokler se ti ne podere...in lepo, brez vesti varaj še naprej...naslednjič pa se zaupaj tistim, ki so tebi podobni...takrat ne boš naletela na nobena obtoževanja...se boste lahko skupaj smejali vsem, ki kakor ne vejo za vaše dvojno življenje...


Zopet aludiranje, da vsi vedo za njuno "dvojno" zivljenje. Ce je tako in ce res mislis, da se vse to ve, potem je situacija se bolj jasna in sprejemljiva. namrec ce se ve in nihce ne reagira, potem se vsi zapleteni potihem strinjajo, da je tako kot je vsem dobro. 
In ta ponavljajoci ocitek o smejanju. Zakaj mislis, da se nekomu morata smejat v taksni situaciji? IMO se smejes samo takrat, ko varas iz mascevanja. vendar se takrat tudi potrudis, da to zelo hutro pride na dan.

In da se ne bi narobe razumelo to kar pisem. Osebno nisem pristas varanja. Verjamem, da je mozno in pametnejse stvari, ki nam v zakonu manjkajo resiti znotraj zakona oz. partnerske zveze. Ne zdi se mi pa potrebno toliko in tako obsojati ljudi, ki se spustijo v varanje. Motivi in vzroki so samo njim znani, kakor tudi tveganja in rezultati. Vse tiste, ki imajo partnerja, ki je enkrat v zivljenju prevaral ( mogoce kaksno punco, leta preden sta se psoznala), potemtakem zivijo z izmecki? .... Kako enostavne in nerealne generalizacije.

< Sporočilo je popravil Misek -- 22.2.2007 11:10:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Prevare
22.2.2007 11:09:23   
Anonimen
ma dej misek, ga spet srackas tako kot vedno

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Prevare
22.2.2007 11:27:50   
Anonimen
 
He he.. user posted image user posted image

Men bi tko blo tud cist kul.. :)) Samo eno malenkost bi spremenil.. in sicer, da bi pac po tolkih letih.. lahko partnerji vedeli eden za drugega.. Vcasih to ni mozno.. ce pa je mozno.. pa je fajn...

Slaba vest.. Hmmm.. sej mal je zihr prisotna.. sam to je tko..

Ce to nardis 1x pol je ziher fuuuul slabe vesti... ce nardis se 1x.. z isto osebo.. pol je je tus se velik.. ce nardis tretjic.. in cetrtic..  je je vedno manj.. in ce nardis 10 tic.. z isto osebo.. pol po mojem.. ni vec kej hudo velik slabe vesti.. ker cloveka jemljes drugace.. ziher ga mas rad.. drugac ne bi se zgodil 10 tic..
Ce pa to delas ze desetletje.. pol pa ti je ta oseba kot partner.. in ne vem.. po mojem vsi stirje nekaj pridobijo.. ker zadovoljstvo te osebe.. je ziher vecje.. kot bi bilo sicer..
Jst neb tolk kompliciru za tako lepe zadeve.. so velik bolj maralno sporne zadeve... ki pa jih vsi pocnemo totalno brez slabe veti.. vsak dan.. vsakih nekaj ur.. in nikomur ni kej hudoo mar..

Samo naravnanost druzbe doloca moralo.. in ker je druzba do seksa z drugim tko naravnana.. je zdej tolk in tolk zgrazanja in obsojanja tuki.. in ker za drugo veliiiik bolj sporno zadevo.. druzba ni naravnana tko.. da bi to blo maralno sporno in pol kr ni.. Pa ceprav ogromno zivih bitij zelo trpi.. ob tem nasem moralno nespornem pocetju.. posledicno tudi ekologija.. kar je zelo ocitno... ampak komu mar?
Glavno, da stolcete to anonimno.. ki v resnici ne pocne kej tazga.. da bi mogu kdo trpet..  ob njej.. verjetno je ravno obratno..

Nisem reku, da bi vsi mogl tko... ker nekdo se tolk ujame s partnerjem.. da to niti ne pomisli.. in cist kul je tko.. drug pomisli.. in fantazira. cist nc narobe.. tretji naredi.. in tko.. da imas pac stalnega se enega.. ki mu zaupas.. ki sta si zvesta.. (cudno se slisi a ne? user posted image user posted image ) kar je pomembno ze zaradi bolezni.. je cist okey..
Ce vsak teden menjas.. je zadeva bolj sporna.. potem ogrozas svojega partnerja.. to mi ni kul..

Celo tako smo naravnani.. strenirani.. kot tiste opice.. k je en mail krozu..  da ce bi naredili kaj taksnega.. bi najbolj sami sebe obsojali.. in to ne tko mal.. ker fajn.. pa ne bi nam bilo cist jasno zakaj? Oziroma bili bi v dilemi.. kako ze?? ... med kladivom in nakovalom.. user posted image user posted image

Anonimna.. na nek nacin ti cestitam.. da lahko to tko furas.. pa da si obdrzala to vezo kar desetletje.. ker vcasih je to tezko.. verjetn.. ker je potrebno da oba zmoreta to tko furat.. pa da imata tak odnos.. da se tko dolgo obrdzi.. Ni to tko lahko.. vedno.. ceprav.. ce bi jaz to tko.. bi zihr hotu tocno tko.. user posted image user posted image
Kaj naj recem.. da sem ti kr zavidam? user posted image  Ma trenutno ti ne.. mogoce ti kdaj bom.. upam.. upam.. pa da ti ne bom.. user posted image user posted image

Huh.. tole bo zihr moja zena brala.. ma kaj.. se bom ze zmazu nekakuser posted image .. sej hipoteticno je pr nama vse dovoljen.. user posted image   Potrud se.. da mi ne bo treba.. user posted image user posted image user posted image

Kr zabavno je blo tole..user posted image   / Mal vec tolerance do drugace mislecih vcasih prav pride..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Prevare
22.2.2007 11:28:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ma dej misek, ga spet srackas tako kot vedno


Posebej navdusuje tvoja moc argumentacije user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Prevare
22.2.2007 11:36:38   
Anonimen
Ma ves kaj Misek.. ceprav sva mela en konflikt.. se kr strinjam.. kolkr sem uspel prebrat.. user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Prevare
22.2.2007 11:38:08   
Anonimen
Ma ves kaj Misek.. ceprav sva mela en konflikt.. se kr strinjam.. kolkr sem uspel prebrat..


zdej pa koj pa pir!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Prevare
22.2.2007 11:48:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Zakaj mislis, da se nekomu morata smejat v taksni situaciji? IMO se smejes samo takrat, ko varas iz mascevanja.


Ja zakaj?

Sploh ne gre za to.. da se delata norca do svojih partnerjev.. se vedno gre za enako mero spostovanja do svojga partnerja.. ampak se pac mata s tem drugim na nek nacin rada.. vsec jima je tko.. pac njuna skrivnost.. vsak ima kaksno.. in.. zihr jima je fuuuul lepo.. in res nimam pojma.. kaj tukaj bi blo tko zlo narobe?! user posted image  
Lahko se zgodi.. da te kaj takega za doloceno obdobje custveno razsuje.. in je nekaj problemov v partnerstvu.. ampak ce zdrzis tko dolgo.. da se to nekak postavi na pravo mesto.. pol zihr vsi nekaj pridobijo..
Prav nicesar ne vidim.. kar bi anonimni lahko reku.. da ni ok! So primeri.. kjer taksno varanje ni ok.. ampak tale zihr ni eden izmed njih..

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Prevare
22.2.2007 12:56:16   
tina a
siecr nisem brala vsega ... ker so nekateri posti malo predolgi user posted image

ampak povem še moje stališče ...

Za varanje sta vedno potrebna dva ... in krivda se delo ... ne more samo moški bit tisti, ki je kriv (težko imaš spolni odnos sam s seboj). Zakaj ljudje to počnejo (počnemo) je že drugo vprašanje, dejstvo pa je, da je najlažje obtožiti nekoga drugega. Za moje varajnje osebno - sem kriva tako jaz kot moj ljubimec. Jaz sem bila poročena, on ne. Oba sva vedela v kaj se spuščava in sva se zavestno odločila za to. Me boste vprašali zakaj? Ker čustvom ne moremo ukazovati. Jaz sem se v njega zaljubila. In zato varala. Vrjetno - ne prepričana sem, da če ne bi imela z bivšim možem nezdravega medsebojnega odnosa, da do tega ne bi prišlo. Jaz ne bi varala. Ker pa sem bila v zakonu izredno nesrečna in nisem našla podpore in razumevanja pri svojemu takratnemu partnerju ... sem to našla v ljubimcu. In to naredi velika večina ljudi, ki varajo. Pa naj bo to ženska ali pa moški.

Zakaj si izberemo neporočene, nevezane ... Ne vem. Na to vprašanje vam ne morem dati odgovora. Kemija je tista ki naredi svoje. In ja vsaka ženska, ki je neporočena in se spusti v zvezo s poročenim - je vse drugo kot človek. Kaj pa moški? Kaj pa je on? Revček ker je bil zapeljan. Se je branil? ... Sori mislim da ne. Vrjetno se mu ni organ dvignil sam od sebe ona pa je ponesreči gor padla. V te pravljice ne vrjamem.

Kaj pa moški ki je poročen in vara? V očeh drugih moških je frajer ... imel je jajca. Kajne? Tako kot če ima ženska (samska) več spolnih partnerjev - stigmatizacija - lahka je. Če pa ima moški enako število partneric (pa ni rečeno da istočasno) - pa je frajer, mačo.

Ampak o tem ne bi.

Kot sem rekla - srcu in čustvom se ne da dirigirat. In zato ženske, ki so samske najdejo partnerja med poročenimi moškimi. Prstan na roki še ne pomeni da moški ni privlačen in poželjenja vreden. Enako velja za ženske.

In vsak ima možnost izbire - narediti tak korak ... ali ne.

Jaz osebno sem ga. In ni mi žal. Še vedno sem z njim. Srečna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Prevare
22.2.2007 13:19:03   
Anonimen
ja tina ampak, če bi bila ti tista, ki bi bila prevarana bi zdaj drugače napisala a ne? Zgodba tule gor bi bila drugačna, pa sma spet tam.

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Prevare
22.2.2007 13:34:59   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ja tina ampak, če bi bila ti tista, ki bi bila prevarana bi zdaj drugače napisala a ne? Zgodba tule gor bi bila drugačna, pa sma spet tam.


   Iz tega lahko izpelješ abstraktno, objektivno razmišljanje o problemu ( to je tisto, ki upošteva več vpletenih strani in nobene vnaprej a priori ne razglaša kot pravilno ali nepravilno ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Prevare
22.2.2007 13:40:51   
tina a
Bila sem prevarana ... ne mislit, da ne.

In odpustila. Pa nisem obtoževala nje ampak sem obtožila njega. Lahko bi rekla da naju oba.

Ko sem odhajala stran od bivšega mi je jokal, da brez mene ne bo mogel živeti. Da mu jaz in otroci pomenimo vse na svetu. Čez 3 tedne se je druga že preselila k njemu.

Pa kaj naj naredim??

Nič. Želela sem si stran od njega. Prevarala sem ga. In on je mene. Mogoče ne fizično ... me je pa varal (zavjal) drugače.

Odnos med dvema je potrebno negovati .. sklepati kompromise. Zakaj se dogaja to da se ljudje obračamo drugam?? Si kadaj pomislila (pomislil) da si sam pripomogel k temu?? Jaz vem da proti koncu najine zveze nisem dajala vsega kar bi lahko, ker enostavno nisem imela več energije vlagati v odnos z nekom ki me je zaničeval, obtoževal in govoril da otroka nista njegova. Pa sta bila ... oziroma sta njegova.

Dejstvo je da je bila prijateljica (kolegica), ki je bila prevarana v tej zgodbi prizadeta. In zato so padale take opazke in še nekaj časa bodo. Tudi zame so ... in še nekaj časa bodo. Ampak vsak naj najprej sebe pogleda - potem naj sodi druge!!!

Vsi imamo nekaj masla na glavi. Takšnega ali drugačnega. Eni več, eni manj.

Nekdo vara - fizično, nekdo pa ... malo drugače. V vsakem primeru trpi odnos med partnerjema. Tudi odklanjanje spolnih odnosov zato ker te boli glava in to ni res - je neke vrste "varanje". Samo drugače to vidimo.

Ljudje smo si različni in prav je tako. Ne mislite da sedaj pa podpiram varanje - ker ga ne. Zame je bil to način da sem si odprla oči. Da sem zopet zaživela, da sem se začela zavedati da moj odnos z bivšim ni zdrav ne zame, ne zanj in najmanj za otroke. (če sodeluješ na forumu boš vrjetno vedel(a) zakaj)

Kot sem že rekla - najprej razčisti sam s seboj ... potem pa sodi druge. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Prevare
22.2.2007 13:58:21   
njoka
Moje skromno menenje je tako, da je večji krivec tisti, ki je vezan. Če je recimo ta ženska samska, bi ji on moral reči NE, pa tudi če bi ne vem kako bila vsiljiva.


(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Prevare
22.2.2007 14:47:50   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Se vedno ne vem, zakaj naj bi moja znanka bila slaba oseba. Samska je, jasno ji je kaj hoce.... Skratka, ni prevarala nikogar. Vzela je kar ji je bilo ponujeno.



Tvoja znanka je slaba oseba preprosto zato, ker se samske dobre osebe ne dajejo dol s poročenimi. Dobra, karakterna, načelna, moralna (uporabi pridevnik po izbiri) oseba bi počakala, da se najprej zaključi ena zgodba in bi šele potem skočila med rjuhe s (takrat že samskim) tipom.
Razumem, da je tvoja znanka in da se ti to kar dela, sploh ne zdi sporno, ampak vprašaj se, ali bi bila še tako neobremenjena s tem, če bi se izkazalo, da se tudi s tvojim občasno dobiva na seks zmenkih. Jaz vem, da bi si tudi o njej marsikaj mislila.
Tole govorjenje, kako ljubice nimajo nič s tem, mi je malo smešno. Tip je tisti, ki je najbolj kriv, jasno, ampak tudi priležnice naj sprejmejo svoj del krivde.
Nekateri so tako glasni o tem, kako naj žena sprejme, da je tudi sama prispevala k nastali situaciji. Prav, razumem in se strinjam, je pa malo smešno, da so krivi čisto vsi razen ženske, ki ve za ženo in otroka, pa se kljub temu spusti v skrivno razmerje.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Prevare
22.2.2007 15:45:59   
tina a
Vsak, ki je udeležen nosi svoj del krivde. Je tako?

Ne samo neporočena znanka, ki ji je bil poročeni moški všeč. Krivdo lahko razdeliš na vse udeležence tega razmerja. Mogoče celo na ženo tega poročenega moškega.

Pa ne zagovarjam nobenega. Vsak je svoje sreče kovač. In tako kot si postelješ tako spiš. Vsakega lahko zanese na stranpoti .... Brez izjeme.

Jaz osebno sem mislila, da nikoli ampak res nikoli ne bom varala. Pa sem. Sem zaradi tega slaba oseba?? Si ne zaslužim sreče?? Si ne zaslužim živeti? Si ne zaslužim otrok? Halooo. Lepo prosim. A sedaj ko si enkrat varal pa nisi več človek? Mislim, da ni tako.

Še prehitro se znajdeš v situaciji, ki te pelje lahko v skušnjavo. Od posameznika je odvisno kako se bo odločil. Kot sem že napisala - vrjetno da tega moža ni nihče silil v situacijo. Vrjetno se mu organ ni dvignil sam od sebe no!!!

Pa saj smo vsi odrasle osebe. Vemo kaj je prav in kaj ne. In kako se lahko upremo skušnjavam tudi. Vedno pa je bila sosedova trava lepša kajne??


Nisem rekla da je vsega kriv on. Krivda je deljena. In ona dejansko ni varala nobenega. Tako da malenkost večjo odgovornost nosi on.

Kaj pa mi vemo - mogoče pa ji je natvezil zgodbico kako se z ženo ne razumeta, kako ga ona ne podpira in kako je nesrečen v svojem zakonu. In ji je pihal na dušo. Mogoče pa mu je ona rekla - ali si prepričan? Veš kaj to pomeni če slučajno kdo izve za naju? Veš kaj lahko izgubiš?

Ne vemo celotne zgodbe in kdo smo mi da sodimo??

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Prevare
22.2.2007 16:29:59   
Anonimen
Tole pišem za tiste, ki tako močno napadate anonimno. Kaj, a da je zaradi tega kar počne slab človek in ne vem kaj še, brez vesti, brez morale........,dajte no. Ali lahko 100% zatrdite, če bi imele možnost varanja, da tega ne bi storile??
Ja, to sem tudi sama govorila, zdaj pa se lahko ugriznem v jezik, in dajte se še ve.
No, anonimna, jim še jest povem, da je moja situacija  skoraj čisto enaka tvoji, samo da traja kakih sedem let. Noben od naju sicer ni poročen, oba pa imava otroka. In kadar sva skupaj, nama je krasno.
S partnerjem pa prav tako super furam.



(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Prevare
22.2.2007 16:57:35   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: tina o

Vsak, ki je udeležen nosi svoj del krivde. Je tako?



Seveda je tako in to je bilo tudi bistvo mojega pisanja.
Trapasto se mi zdi, kako nekateri vztrajajo, da ljubica ni nič kriva. Seveda je kriva. Če je kriva žena (konec koncev sta za zavožen zakon kriva oba), ne moremo reči, da uboga ljubica pa nima nič s tem trikotnikom. Če ne bi imela nič s trikotnikom, trikotnika ne bi bilo, ampak bi bil par. Najbolj kriv pa je seveda moški, ker je on tisti, ki sedi na dveh stolčkih in je on tisti, ki je ženi obljubil zvestobo.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?